Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Private Internet Access-Review: is deze Amerikaanse Gigant de Beste Goedkope VPN?

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

14 min leestijd

In deze Private Internet Access-review onthullen we hoe je digitale voetafdruk zo onzichtbaar wordt als de inkt van een octopus in diep water. Met misschien wel het grootste servernetwerk en top-notch 256-bits-AES-versleuteling, ben je er zeker van dat jouw online activiteiten privé blijven. Maar de slimmerikken onder ons vragen zich misschien af hoe de thuisbasis van het bedrijf dit mogelijk beïnvloedt ... Ook daar lees je hier meer over!

Korte introductie van Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) staat bekend als een van de leiders in VPN-diensten, met een indrukwekkend netwerk van servers verspreid over 91 landen. Frappant genoeg deelt PIA sinds kort niet meer hoeveel servers ze exact hebben – ik kan die informatie dan ook nergens meer vinden, ondanks dat ik daar in het verleden wél toegang toe had.1FastestVPNGuide (2024). 'PIA Server Locations'.

Een unieke eigenschap van PIA is hun strikte geen-logsbeleid, wat betekent dat jouw online activiteiten nooit worden opgeslagen of gedeeld, waardoor je digitale privacy gewaarborgd blijft.

Bovendien onderscheidt PIA zich met functies als 'MACE', die advertenties, trackers en malware blokkeert, en hun open-source software, waardoor iedereen de code kan inspecteren en bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Er zijn geen meldingen of bewijzen dat PIA ooit betrokken is geweest bij een datalek, wat hun reputatie als betrouwbare beschermer van online privacy versterkt — maar is het genoeg?

🪙 Prijs€ 1,79 - € 11,69 per maand
💻 Compatibele besturingssystemenWindows, macOS, Linux, iOS, Android, verschillende browsers
♾️ Max. gelijktijdige verbindingenOnbegrensd
🎞️ Werkt metNetflix, Disney+, HBO Max, BBC en meer
🗝️ VPN-protocollenWireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec, SOCKS6
📃 LogsStrikt zero-logsbeleid
🔁 P2P/TorrentsToegestaan
🗓️ Geld-terug-garanties30-dagen-geld-teruggarantie
💳 BetaalmethodenCreditcard, PayPal, Apple Pay, Google Pay, AmazonPay, iDeal, cryptovaluta's
🗺️ Servers en locatiesOnbekende hoeveelheid servers in 91 landen

Wat vinden wij goed:

 • Software ook in het Nederlands beschikbaar
 • Aanpasbare encryptieniveaus
 • Geen logs (bewezen middels rechstzaak)
 • Onbeperkt aantal verbindingen
 • Werkt met Netflix​
 • P2P-vriendelijk​
 • Bijzonder vriendelijk geprijsd

Wat vinden wij minder fijn:

 • PIA deelt niet meer hoeveel servers ze exact hebben
 • Nederlandse klantenservice ontbreekt
 • Geen clients voor smart-tv-besturingssystemen
 • Site lijkt niet even goed te werken op iedere browser
Ga naar Private Internet Access →

Belangrijke overwegingen voordat je Private Internet Access kiest

Vaak is dit het eerste waar mensen naar kijken, dus laten we beginnen met dit onderdeel!


1. Private Internet Access: Kosten en aangeboden functies

Overzicht van Private Internet Access-abonnementstarieven

Bij Private Internet Access krijg je veel waar voor je geld. Klinkt aantrekkelijk, nietwaar? Laten we dan zonder verder oponthoud de beschikbare abonnementen en hun prijzen bekijken:

 • € 1,79 per maand voor een abonnement van 3 jaar; totaal € 70 voor 2 jaar;
 • € 3,10 per maand voor een abonnement van 1 jaar ; totaal € 37,19 voor 1 jaar;
 • € 11,69 per maand voor een maandelijks abonnement.

Wat betreft de betaalmethoden, deze omvatten PayPal, creditcard, MINT en cryptogeld. Helaas is er alleen een geld-terug-garantie van 30 dagen en biedt men geen echte gratis proefperiode aan. Je kunt wel binnen die 30 dagen besluiten je geld terug te vragen (en het zo gratis proberen), maar dit kan omslachtig zijn.

Hoewel het aanbod aan abonnementen misschien niet zo divers is als bij sommige concurrenten zoals Windscribe of Proton, waar je je abonnement naar wens kunt samenstellen, staat één ding vast: Private Internet Access behoort tot de meest betaalbare VPN-services die er zijn – en levert ook nog eens goede prestaties.

Dit doet mij afvragen of er concessies zijn gedaan om deze prijspunten te bereiken. Zit er een addertje onder het gras? 🐍

De functies die Private Internet Access uniek maken

Je krijgt toegang tot een weelde aan servers (als het goed is, maar daar kom ik nog op terug). Bovendien is de limiet van 10 apparaten inmiddels opgeheven, dus je kunt zoveel apparaten tegelijkertijd verbinden met de dienst als je wilt, net als bij Surfshark. Dit is ideaal als je de VPN op meerdere apparaten wilt gebruiken of je account wilt delen!

Je hebt ook toegang tot andere extra functies:

 • Ad-, tracking- en malwareblokkering ('MACE').
 • Killswitch, om te voorkomen dat je ongewenst zonder VPN-verbinding browst als de verbinding even wegvalt.
 • SOCKS5-proxy voor verbeterde snelheid.
 • De mogelijkheid om je favoriete encryptie-, authenticatie- en handshake-methoden te kiezen.
 • DNS-lekbescherming.
 • Statisch IP-adres (voor een extra € 2,50 per maand bij een driejarig abonnement).
 • Split tunneling stellen je in staat om te kiezen welk verkeer door de VPN gaat en welk verkeer direct via je normale internetverbinding loopt.
 • Port forwarding is een functie die het mogelijk maakt voor externe apparaten om toegang te krijgen tot diensten op je netwerk via een specifieke poort op de VPN-server. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het verbeteren van de connectiviteit bij peer-to-peer netwerken of het toegankelijk maken van een server achter de VPN.
 • De Identity Guard waarschuwt je als je e-mailadres verschijnt in een datalek. Dit biedt een extra laag van beveiliging door je op de hoogte te stellen van mogelijke bedreigingen voor je online identiteit.

Het is duidelijk dat verschillende VPN's verschillende functies bieden tegen verschillende prijzen. Zo gebruikt PIA bijvoorbeeld geen eigen, op maat gemaakt VPN-protocol, iets wat NordVPN wel doet.


2. Hoe Private Internet Access je privacy waarborgt

En nu over naar het hart van de VPN-service: privacy, want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Private Internet Access servers: Aantal, locaties en soorten

Zoals eerder vermeld, beschikt PIA over servers in 91 landen, hoewel ze het precieze aantal servers niet meer publiekelijk delen.

De laatste keer dat ik een blik wierp op de serverlijst, was het totaal ongeveer 35.000. Dit is iets om trots op te zijn, dus het is enigszins verrassend dat ze deze informatie niet meer delen. Misschien hebben ze een aantal servers moeten verwijderen en is het aantal niet meer zo indrukwekkend als voorheen.

Een dergelijk groot aantal servers betekent (of betekende?) een sterke dienstverlening; het impliceert ook dat je minder vaak je bandbreedte hoeft te delen met andere gebruikers die dezelfde VPN-server gebruiken.

Toch, als je het geheel overziet, geeft het aantal servers niet per se veel weg. Het is simpelweg een interessante ontwikkeling na een periode waarin PIA duidelijk trots was op de omvang van hun netwerk.

Private Internet Access biedt een indrukwekkende variëteit aan serverlocaties in Azië, Midden- en Zuid-Amerika, Europa, India en de VS, wat een redelijk aanbod is. Ter vergelijking: ExpressVPN heeft een vergelijkbaar uitgebreid netwerk van serverlocaties in ongeveer 94 landen.

Het is belangrijk daarbij te zeggen dat Private Internet Access voorheen servers in Rusland had, maar dat is niet langer het geval. Deze wijziging was een, naar mijn mening, redelijke reactie op de VPN-wetgeving in Rusland, die volgens Private Internet Access de privacybescherming van gebruikers in de weg staat.

Windows desktop interface met landenlijst en virtuele server in Portugal geselecteerd

Desondanks zijn er servers in landen als Vietnam en Turkije, die ook bekend staan om hun strenge internetregulaties.

Virtuele servers zouden hier deels een oplossing voor kunnen bieden, maar niet iedereen is daar een voorstander van. Het is hoe dan ook goed om te weten dat Private Internet Access niet uitsluitend fysieke servers inzet.

Virtuele servers zijn over het algemeen langzamer, minder betrouwbaar en vaak ook minder veilig dan fysieke servers. In totaal gaat het om ongeveer 35 locaties.

Deze zijn te herkennen aan het symbool van een wereldbol naast de naam van de locatie in de lijst, zoals je op de foto hiernaast zit. 🌐

De fysieke servers van PIA lopen verder allemaal op RAM. Kortgezegd betekent dit dat bij iedere serverherstart, alle opgeslagen gegevens verloren gaan. Laten we het dan ook maar meteen hebben over welke gegevens wel en niet worden opgeslagen!

Het zero-logsbeleid van Private Internet Access uitgelegd

Private Internet Access stelt in hun privacybeleid dat ze een strikt zero-logbeleid hanteren en geen winst behalen uit het gebruik of de verkoop van gebruikersgegevens.

Het is echter belangrijk om te beseffen dat het bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd en dus onder de Amerikaanse wetgeving valt. Dit lijkt misschien een ernstige bedreiging voor je privacy, maar in de praktijk valt dit mee.

De VS heeft geen verplichte dataretentiewetten, maar Private Internet Access moet wel voldoen aan gerechtelijke bevelen van de Amerikaanse overheid. Dit is niet van toepassing op bedrijven als NordVPN, gevestigd in Panama, of ExpressVPN, gevestigd in de Britse Maagdeneilanden.

Private Internet Access benadrukt echter dat ze, afgezien van je e-mailadres, geen persoonlijke informatie bewaren. Dat wordt ook bevestigd door een audit – daar kom ik zo op terug – en een rechtszaak uit 2018, waar PIA letterlijk niets te bieden had naast een e-mailadres van een aangeklaagde gebruiker.2Andy Maxwell, Torrent Freak (2018). 'Private Internet Access’ “No-Logging” Claims Proven True Again in Court'

De beveiligingsprotocollen en encryptie van Private Internet Access

Er zijn verschillende VPN-protocollen beschikbaar:

 • OpenVPN, een open-sourceprotocol dat vrijwilligers continu controleren en verbeteren. Naast de stabiliteit is OpenVPN ook een van de snelste en veiligste opties.
 • WireGuard, gezien als de opvolger van OpenVPN. Dit is eveneens een open-sourceprotocol, maar met slechts 4000 regels code in plaats van tienduizenden, wat zorgt voor ultrasnelle prestaties.
 • IKEv2, een stabiel en betrouwbaar protocol dat vooral geschikt is voor mobiele apparaten. Het maakt gemakkelijk wisselen tussen verschillende connectiviteitsopties mogelijk, zoals tussen mobiele data en wifi.

Je kunt ook zelf het niveau van encryptie kiezen. Standaard wordt 128-bitsencryptie gebruikt voor je gegevens, maar je kunt dit verhogen naar 256-bit, wat de industriestandaard is. Dit zorgt voor een zeer veilige verbinding, hoewel het de verbinding soms enigszins vertraagt.

Je hebt ook de mogelijkheid om het encryptieniveau in te stellen voor zowel je data-authenticatie als je handshake. De standaardinstellingen zijn SHA1 en RSA-2048.

SHA1 is een algoritme dat de integriteit van gegevens beoordeelt; RSA-2048 is een encryptiesleutel van 2048 bits, die zeer moeilijk te kraken is. Je kunt de grootte van de data-authenticatiesleutel verhogen naar SHA256 en de RSA-instellingen verder verhogen naar RSA-4096.

Wat zijn handshakes? – Handshakes verifiëren de 'echtheid' van de verbinding én de gegevens die je ermee verzendt tijdens het eerste contact tussen twee computers – bijvoorbeeld je desktop-pc en de server van Netflix.

Bescherming tegen IP- en DNS-lekken bij Private Internet Access

Opnieuw heb ik met behulp van sites zoals IPleak.net en Browserleaks.com de IP- en DNS-lekbescherming getest. Als je echte IP-adres of DNS-verzoeken lekken tijdens het gebruik van een VPN, dan is het tijd om naar een andere VPN-provider te zoeken. Deze informatie is persoonlijk identificeerbaar, en staat ook bekend als een WebRTC-lek.3Chiara Castro, TechRadar Pro (2022). 'WebRTC leaks: what they are and how to prevent them'

Maar geen zorgen: uit de tests blijkt dat Private Internet Access geen IP-, DNS-verzoeken lekt.

Audits en transparantie: Private Internet Access's openheid

Naast het halfjaarlijkse transparantierapport, waarin je terugleest hoeveel beveel en dagvaardingen het bedrijf heeft ontvangen en hoe ze daarop hebben gereageerd, is het goed om te weten dat PIA inmiddels ook onafhankelijke audits heeft ondergaan.4Private Internet Access (n.d.). 'About Private Internet Access'

Screenshot van het transparantierapport van PIA

Audit van zero-logsbeleid door Deloitte

Private Internet Access (PIA) benadrukt altijd het belang van gebruikersprivacy, met name door hun geen-logbeleid. Om deze claim te valideren, onderging PIA een onafhankelijke audit uitgevoerd door Deloitte, een van de 'Big Four' auditbedrijven. Deze audit, afgerond op 30 juni 2022, onderzocht de serveromgeving en beheersystemen van PIA.

Deloitte bevestigde dat PIA zich aan zijn no-logsbeleid houdt, zonder logs of details op te slaan die gebruikers of hun activiteiten kunnen identificeren. Voor gebruikers van PIA betekent dit een verhoogde zekerheid dat hun online activiteiten ontraceerbaar blijven op PIA's servers, dankzij de werking op RAM-only servers die gegevens elimineren bij een herstart of stroomuitval. ✅

Google's audit voor mobiele apps

De Android-app van Private Internet Access (PIA) is succesvol beoordeeld door Google's Mobile App Security Assessment (MASA), een initiatief dat in oktober 2023 werd gelanceerd om de veiligheid van apps in de Google Play Store te garanderen.

Deze audit, ontwikkeld door de Application Security Alliance, toetst apps op strenge beveiligingseisen zoals cryptografie, authenticatiebeheer en gegevensbescherming. PIA's slagen voor deze beoordeling bevestigt de veiligheid van hun app en onderstreept hun inzet voor privacy, waardoor gebruikers verzekerd zijn van een veilige VPN-ervaring op Android-apparaten.


3. Snelheid en prestatiebeoordeling van Private Internet Access

Privacy betekent weinig als het je internetverbinding ernstig vertraagt.

Impact van Private Internet Access op up- en downloadsnelheden

Bij het meten van up- en downloadsnelheden is het belangrijk te onthouden dat deze indicatief zijn en beïnvloed kunnen worden door je internetsnelheid, de gebruikte hardware en eventuele wifi-storingen.

Mijn situatie zal verschillen van de jouwe; ik maak gebruik van een bekabelde verbinding (500 Mbps download/100 Mbps upload) met glasvezelinternet in Nederland.

 • Zonder VPN-verbinding bereikte ik een downloadsnelheid van 515 Mbps en een uploadsnelheid van 118 Mbps met een ping van 2 ms.
 • Met een verbinding via een Belgische server behaalde Private Internet Access een downloadsnelheid van 349 Mbps en een uploadsnelheid van 114 Mbps met een ping van 13 ms.
 • Via een Amerikaanse server in Florida waren de snelheden 27 Mbps download, 77 Mbps upload met een ping van 239 ms.
 • Via een virtuele Aziatische server in Hongkong waren de snelheden 105 Mbps download, 29 Mbps upload met een ping van 201 ms.

Vooral de prestaties over lange afstanden zijn opmerkelijk goed, waardoor Private Internet Access zeker lof verdient! 👏

P2P-ondersteuning en -servers bij Private Internet Access

Als je regelmatig deelneemt aan P2P-verkeer, zoals het downloaden van torrents, is een abonnement bij Private Internet Access zeker het overwegen waard. P2P-ondersteuning is een essentieel onderdeel van hun service.

Je hoeft je P2P-verkeer niet te beperken tot bepaalde servers; met Private Internet Access kun je voor het downloaden van torrents op elke server terecht. En ja, je kunt Private Internet Access ook gebruiken voor al je TOR-verkeer!

Toegang tot Netflix met Private Internet Access

Zoals je zelf ook wel weet, is toegang tot de Amerikaanse Netflix een populaire reden om een VPN te gebruiken. Niet alle VPN-services slagen er echter in toegang te bieden tot het Amerikaanse Netflix-aanbod, en het wordt steeds lastiger om de blokkades van Netflix te omzeilen.

Hoewel Private Internet Access geen Netflix-VPN is, werkt het prima. Gelukkig slaagt Private Internet Access er wel in om met Netflix te werken, vooral dankzij hun toegewijde streaming servers. Hoewel het kan gebeuren dat een server soms niet werkt vanwege Netflix' voortdurende updates van geblokkeerde IP-adressen, neem ik dergelijke incidenten niet mee in mijn beoordeling.


4. Gebruiksgemak en klantenservice van Private Internet Access

Het is duidelijk dat Private Internet Access aanzienlijke inspanningen heeft geleverd om hun software toegankelijk te maken voor een breed publiek.

De downloadknoppen op hun website zijn meer dan alleen directe links naar bestanden. Door te klikken op de naam van de gewenste client, die specifiek is voor een bepaald apparaat en besturingssysteem, word je niet alleen naar het installatiebestand geleid, maar ook naar een pagina met bijbehorende installatie-instructies.

Je hebt de keuze tussen 32-bits en 64-bits versies en verschillende versies voor het geval de nieuwste versie problemen veroorzaakt. Bovendien heb je toegang tot diverse OpenVPN-configuratiebestanden, noodzakelijk voor het gebruik van externe applicaties, en kun je aparte configuratiebestanden downloaden om de standaard OpenVPN-instellingen te wijzigen.

Dit zijn enkele fijne details die het gebruik van Private Internet Access aangenaam maken. Echter, om eerlijk te zijn, in het verleden hebben we nog betere setup-ondersteuning gezien. Bijvoorbeeld, het activatiecodesysteem van ExpressVPN maakt het mogelijk om clients te verbinden zonder handmatige invoer van gebruikersnamen en wachtwoorden.

Hoewel de handleidingen van ExpressVPN uitgebreider en gedetailleerder zijn, biedt Private Internet Access meer ondersteuning dan veel andere diensten. De kans is groot dat je zonder veel problemen je apparaten kunt instellen en aan de slag kunt gaan.

Private Internet Access op desktop: Windows, macOS en Linux

De Private Internet Access-client voor Windows en macOS installeer je eenvoudig en opent met een gebruiksvriendelijk venster.

Met een simpele tik op de grote verbindingsknop maak je verbinding met de dichtstbijzijnde server, en met nog een tik verbreek je deze weer.

De uitstekende functie voor locatiekeuze is slechts één klik verwijderd. Deze toont een lijst van landen en steden, waarbij pingtijden aangeven welke servers het dichtstbij zijn.

Je kunt de lijst sorteren op locatienaam of ping, en dankzij een zoekvak en favorietensysteem vind je snel de server die je nodig hebt.

Door onderaan de app op het v-symbool te klikken, breidt het venster uit en onthult het een reeks andere panelen.

Hier zie je de snelheden van servers in specifieke landen, realtime prestatiediagrammen, gebruiksstatistieken, schakelaars voor belangrijke instellingen en je huidige abonnementsstatus.

Uitgeklapt PIA menu met alle favoriete instellingen zichtbaar

Met een klik op het bladwijzericoon voeg je deze tegels toe aan je standaardweergave. Andere VPN-bedrijven kunnen leren van hoe Private Internet Access complexe functies eenvoudig hanteerbaar maakt.

De instellingen bieden veel controle over de werking van de VPN. De Windows-client ondersteunt enkel OpenVPN, maar je kunt kiezen tussen UDP- of TCP-verbindingstypen, een aangepaste externe poort selecteren en je eigen lokale poort definiëren.

Via de instellingen pas je ook je account aan, selecteer je verschillende externe poorten en voer je meer obscure aanpassingen door, zoals wijzigingen in je encryptie. De meeste gebruikers zullen deze instellingen echter nooit hoeven aan te raken.

PIA protocolinstellingen voor OpenVPN

PIA heeft verder mijn respect voor hun Linux-client. In plaats van afhankelijk te zijn van commandoregels, biedt Linux nu ook een interface vergelijkbaar met die op Windows en macOS, wat het een van de gebruiksvriendelijkste VPN-clients voor Linux maakt.

Net als ExpressVPN en NordVPN biedt Private Internet Access ook extensies voor Chrome, Firefox en Opera. Deze beschermen alleen je browserverkeer. De extensie lijkt veel op de andere Private Internet Access-clients, wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Een eenvoudige interface met een grote verbindingsknop maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde server. Je hebt ook toegang tot een volledige lijst van locaties en een favorietensysteem. Latenties kunnen naast elke server worden weergegeven, en je activeert de VPN vanuit je browser met slechts een paar klikken.

Extra privacytools voorkomen dat websites toegang krijgen tot je locatie, camera of microfoon. De browserextensie voorkomt ook WebRTC-lekken en blokkeert of deactiveert Flash, cookies van derden, websiteverwijzers, hyperlink-auditing, automatische facturatie van adressen en creditcards op verschillende manieren.5

Het is een indrukwekkende set-up, maar voorzichtigheid is geboden! Het uitschakelen van alle opties kan zorgen dat sommige websites niet meer functioneren.

Private Internet Access-apps voor mobiele apparaten

De Android- en iOS-apps bieden rijke functionaliteiten. Hoewel de iOS-app niet zo geavanceerd is als de Android-app, vanwege de strenge beveiligingsgrenzen van Apple, is deze nog steeds krachtiger dan die van de meeste concurrenten.

De Android-app heeft een schone en minimalistische interface, vergelijkbaar met de desktopversies. Het grootste deel van het scherm is wit of grijs, afhankelijk van de gekozen modus, met een grote aan/uit-knop in het midden en het geselecteerde gebied en het huidige IP-adres onderaan.

Tikken op het huidige gebied onthult een lijst met andere locaties, elk met de vermelde latentie om een idee van de afstand te geven. Hoewel er geen andere manieren zijn om de lijst te sorteren of te filteren, is de app zeer gebruiksvriendelijk.

Drie screenshots van PIA op Android naast elkaar

Ondanks de eenvoudige interface, biedt de app verrassend veel configuratieopties, mogelijk zelfs meer dan veel desktop VPN-clients. Je kiest bijvoorbeeld tussen UDP- of TCP-verbindingen, stelt lokale en externe poorten in, vraagt poort forwarding aan en past je encryptieniveau aan.

Je configureert de app ook om je automatisch te beschermen bij toegang tot onbekende of onbetrouwbare draadloze netwerken, of om zichzelf uit te schakelen bij gebruik van mobiele datanetwerken.

Private Internet Access gebruiken op routers, consoles en smart tv’s

Officieel biedt Private Internet Access geen clients voor routers en gamingconsoles. Er zijn echter clients voor FireOS, Nvidia Shield, smart tv's die Android TV gebruiken, en Apple TV.

Op de bijbehorende ondersteuningspagina vermeldt het bedrijf dat DD-WRT en Tomato, open-source routerfirmwares, en pFsense op gateway-apparaten kunnen worden gebruikt voor configuratie. Zodra de VPN is geconfigureerd op een router, kunnen alle netwerkapparaten de VPN-tunnel gebruiken.

Door een client op een router te installeren, kun je bijvoorbeeld je LG-tv, die op WebOS draait, verbinden met het internet via een VPN-dienst.

De klantenservice van Private Internet Access: Wat te verwachten

Het Private Internet Access Support Center biedt een kennisdatabase met artikelen over probleemoplossing, accountkwesties, technische problemen en meer. Deze zijn misschien niet zo gedetailleerd als bij ExpressVPN, maar bieden meer dan slechts oppervlakkige beschrijvingen van app-functies.

Bij problemen die online niet opgelost kunnen worden, kun je een supportticket aanmaken. Er is geen live chat beschikbaar tenzij je een betalende klant bent, maar de reactietijden op testvragen zijn beter dan bij veel andere diensten, met een vriendelijk en nuttig antwoord binnen minder dan twee uur.


Alternatieven voor Private Internet Access: Andere VPN-opties

Ben je toch op zoek naar een andere optie, of wil je je ervan verzekeren dat dit de VPN-service voor jou is? Overweeg dan eens de volgende alternatieven!

CyberGhost – Beste VPN voor Netflix

Als je absolute zekerheid wilt dat je altijd toegang hebt tot het Amerikaanse Netflix-aanbod, overweeg dan CyberGhost of PurevPN. Je levert wel iets van de aanpasbaarheid van de gebruikerservaring in, maar krijgt in ruil daarvoor een frisse en jonge uitstraling.

Ga naar CyberGhost →

ExpressVPN – Beste VPN voor snelheidsduivels

Voor wie de hoogste snelheid prioriteit heeft, is ExpressVPN de beste keuze. Hoewel Private Internet Access zeker niet onderdoet in up- en downloadsnelheden, steekt ExpressVPN er met kop en schouders bovenuit. Bovendien is het opzetten nog eenvoudiger en biedt het ondersteuning voor een breder scala aan apparaten, inclusief consoles en routers.

Ga naar ExpressVPN →

Conclusie – Private Internet Access-review

Over het geheel genomen ben ik erg positief over Private Internet Access. Voor een bescheiden bedrag biedt het een rijkdom aan functies, een op maat gemaakte ervaring en bovendien, in de meeste gevallen, toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod.

Er is zeker ruimte voor verbetering, zoals het beschikbaar stellen van livechat voor potentiële klanten en ondersteuning voor apparaten, zoals routers. Desondanks beveel ik Private Internet Access van harte aan, vooral voor diegenen die hun VPN-ervaring graag tot in detail willen personaliseren.

Ga naar Private Internet Access →

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross