Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Windscribe Review: Niet voor Iedereen de Juiste Keuze

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

13 min leestijd

In deze Windscribe-review gaan we verder dan waarom deze VPN-dienst zo populair is: zijn gratis abonnement. Hoe staat het met de kwaliteit? Is Windscribe echt de beste VPN voor iemand die serieus is over online privacy? Met servers in 69 landen en AES-256-encryptie belooft Windscribe veel, maar ik ben benieuwd of het de verwachtingen waarmaakt. Laten we samen ontdekken of deze VPN meer is dan alleen een gratis lokkertje.

Korte introductie van Windscribe

Windscribe, met zijn indrukwekkende netwerk verspreid over 69 landen en 134 steden, staat bekend om zijn innovatieve functies en toegang tot een gratis abonnement.

Twee unieke kenmerken springen eruit: ten eerste het gebruik van RAM-servers, wat betekent dat alle opgeslagen data bij elke herstart van de server wordt gewist, en ten tweede de R.O.B.E.R.T-technologie, die gebruikers in staat stelt advertenties en trackers op een zeer granulaire manier te blokkeren.

Helaas heeft Windscribe wel een grote datalek meegemaakt, dus is het nog een veilige VPN-dienst te noemen? Daar duiken we na de onderstaande samenvatting dieper op in.

🪙 Prijs$ 0 - $ 16,59 per maand
💻 Compatibele besturingssystemenWindows, macOS, Linux, iOS, Huawei, Android, browsers, routers, consoles, Android TV
♾️ Max. gelijktijdige verbindingenOnbeperkt
🎞️ Werkt metNetflix, Apple TV, Disney+, Dsney+, HBO Max, BBC
🗝️ VPN-protocollenWireGuard, OpenVPN (en twee varianten hierop), IKEv2/IPSec
📃 LogsGeanonimiseerde logs
🔁 P2P/TorrentsToegestaan (niet op alle servers)
🗓️ Geld-terug-garanties30-dagen-geld-teruggarantie
💳 BetaalmethodenCreditcard, PayPal, cryptovaluta's, iDeal en andere lokale betaalmethoden
🗺️ Servers en locatiesOnbekend aantal servers in 69 landen in 134 steden

Wat vinden wij goed:

 • Biedt veel extra beveiligingsopties
 • Streaming en P2P werken prima
 • Encryptie en beveiliging is uitgebreid aan te passen
 • Onbeperkte verbindingen is prettig
 • Op maat gemaakt abonnement is redelijk uniek
 • RAM-only-servers sinds kort

Wat vinden wij minder fijn:

 • Serieuze datalek in 2021
 • Betaalde versie is in verhouding duur
 • Geen onafhankelijke audit van no-logsbeleid
Check bij Windscribe →

Belangrijke overwegingen voordat je Windscribe kiest


1. Windscribe: Kosten en aangeboden functies

Overzicht van Windscribe-abonnementstarieven

Bij Windscribe staat flexibiliteit voorop. Er is een scala aan abonnementen beschikbaar, elk met zijn eigen set aan functionaliteiten. Hier is een overzicht:

 • Voor een Pro-abonnement van een jaar betaal je $5,75 (ongeveer € 5,35) per maand, wat neerkomt op $69 (ongeveer € 45,50) per jaar.
  • Een los maandabonnement kost $9 (ongeveer € 8,36) per maand.
 • Er is een gratis abonnement dat toegang biedt tot servers in 10 landen en 10 GB aan bandbreedte per maand biedt als je je registreert met een e-mailadres; zonder registratie bedraagt dit 2 GB.
 • Je kunt ook kiezen voor een abonnement op maat (Build-a-Plan), waarbij je $1 (€ 0,93) per locatie betaalt, maar je moet minstens $3 investeren om dit abonnement af te mogen sluiten. Kies je bijvoorbeeld voor 5 locaties, dan betaal je $5 (€ 4,64) per maand voor in totaal 60 GB bandbreedte. Voor ongelimiteerde bandbreedte betaal je nog eens $1 extra per maand, wat resulteert in een gepersonaliseerd abonnement van $6 (€ 5,57) per maand.
 • Het ScribeForce-abonnement laat je een account aanmaken voor minimaal vijf personen met één e-mailadres, waarbij je per persoon slechts $3 (€ 2,79) betaalt voor dezelfde voordelen als het Pro-abonnement.

Er is dus genoeg keuze, maar het is goed om te bedenken dat concurrenten soms meer bieden voor minder geld. Bijvoorbeeld: NordVPN biedt abonnementen aan vanaf € 3,99 per maand voor twee jaar, en CyberGhost vanaf € 2,12 per maand voor drie jaar.

Echter, niet elke VPN-dienst biedt hetzelfde, en aanbiedingen variëren gedurende het jaar. Zo biedt Windscribe bij een betaald abonnement toegang tot een breed scala aan functionaliteiten.

Qua betaalopties zit je ook goed: je kunt betalen met creditcard, PayPal, Bitcoin, Klarna of iDeal, waarbij de laatste twee onderdeel zijn van het wereldwijde Paymentwall-programma.

De functies die Windscribe uniek maken

Het aanbod varieert per abonnementstype. Hier volgt wat je zowel met een Pro als een gratis abonnement kunt verwachten, voordat ik de verschillen toelicht. Basisfunctionaliteiten omvatten:

 • Een kill switch, die onmiddellijk de internetverbinding van bepaalde apps verbreekt als de verbinding met de VPN-server verloren gaat
 • Een firewall, een preventieve maatregel die voorkomt dat data tussen het wegvallen van je VPN-verbinding en het inschakelen van de kill switch je netwerk verlat.
 • R.O.B.E.R.T, een geavanceerd systeem voor ad-blocking, anti-malware en anti-tracking. Bij de gratis versie is alleen de anti-malware functionaliteit beschikbaar.
 • Een statisch IP-adres staat je toe elke keer middels hetzelfde toegewezen IP-adres te verbinden, wat voorkomt dat je met irritante CAPTCHA's te maken krijgt, port-forwarding als meegeleverd voordeel heeft en bovendien deelbaar is met je team in het ScribeForce-abonnement. Dit kost je tussen de $2 en $8 per maand.1Windscribe (n.d.). 'Static IP'
 • Split-tunnelling laat je kiezen welke apps wel en niet gebruikmaken van de VPN-verbinding.
 • Port-forwarding geeft je toegang tot interne bestanden op een lokaal netwerk op afstand.
 • Een dosis memes en humor, zoals te zien is aan hun Twitter-banner en beschrijving.
Windscribe Twitter banner

Met het gratis abonnement krijg je toegang tot servers in 10 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Hongkong, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Noorwegen, en Roemenië, met 10 GB bandbreedte die je kunt verhogen door $1 per maand te betalen.

Het Pro- en ScribeForce-abonnement biedt toegang tot servers in alle 69 landen en 134 locaties, zonder bandbreedtelimiet en met extra functionaliteiten die niet beschikbaar zijn bij het gratis abonnement, zoals de Config Generator voor handmatige configuratie van VPN-protocollen voor de tech savvy onder ons.


2. Hoe Windscribe je privacy waarborgt

Windscribe servers: Aantal, locaties en soorten

Windscribe heeft zijn basis in Canada, een locatie die, hoewel buiten de strenge Amerikaanse jurisdictie, niet ideaal is voor VPN-diensten vergeleken met NordVPN's Panama of ExpressVPN's Britse Maagdeneilanden.

Belangrijk om te onthouden is dat Canada onderdeel is van de 5 Eyes-, 9 Eyes-, en 14 Eyes-samenwerkingsverbanden, die als een globale surveillance entiteit functioneren om gegevens te verzamelen en te delen, met als doel je activiteiten te monitoren.

Ondanks deze tegenvaller biedt het gratis pakket toegang tot servers in 10 landen en 22 locaties, voornamelijk in Europa, met uitzonderingen als de VS en Hongkong.

Het Pro-pakket breidt dit uit naar 60 landen en 110 locaties, met een diversere verspreiding inclusief landen als Mexico, Colombia, Tunesië, Zuid-Afrika, Singapore, en Australië, en zelfs landen met strenge internetregulaties zoals Turkije, Rusland, en Vietnam.

Het exacte aantal servers is niet bekend, maar mijn onderzoek doet me vermoeden dat dit er ongeveer 300 zijn. Echter, niet alle servers zijn constant beschikbaar, wat vragen oproept over de waarde van je abonnement als meerdere servers regelmatig 'uitgeschakeld' zijn. 🤔

Windscribe uitgeschakelde server

Voorheen bood de dienst gespecialiseerde Netflix-servers aan (Windflix), maar inmiddels zijn alle servers klaargestoomd voor de streamingbehoeften van Windscribe's abonnees. Aan de ene kant heel fijn, maar minder voor de Build-a-Plan-gebruikers met het oog op het deblokkeren van buitenlandse Netflix-content; dan kies je liever een gespecialiseerde server die het áltijd doet.

Het zero-logsbeleid van Windscribe uitgelegd

Windscribe hanteert een strikt geen-logs beleid. Het enige dat gelogd wordt, is de totale gebruikte bandbreedte per maand en een tijdstempel van de laatste activiteit, om inactieve accounts op te sporen.

Dit betekent dat, ondanks Canada's deelname aan de 5-9-14 Eyes landen, er geen persoonlijke data zijn om door te geven aan autoriteiten.

Tijdelijk worden enkele verbindingsgegevens opgeslagen:

 • Gebruikersnaam
 • Verbonden VPN-server
 • Verbindingstijd
 • Gebruikte bandbreedte tijdens de sessie
 • Aantal verbonden apparaten

Deze informatie wordt enkel in het RAM van de server bewaard en verdwijnt na de sessie.2Reddit (2022). 'Does Windscribe eventually transforms its servers to in-memory servers with no hard disk as it promise to do?' IP-adressen, tijdstempels of browsegeschiedenis worden niet opgeslagen, zoals het privacybeleid vermeldt: "We slaan geen logs op van wie welk IP-adres heeft gebruikt, dus we kunnen de gebruiksactiviteiten niet koppelen aan een enkele gebruiker."3Windscribe (2018). 'Privacy Policy'

Windscribe benadrukt dat er geen activiteitendata zijn om met autoriteiten te delen, gestaafd door een transparantierapport dat het aantal DMCA- en wetshandhavingsverzoeken over het jaar laat zien, waaruit blijkt dat er aan geen enkel verzoek voldaan kon worden wegens gebrek aan data.4Windscribe (2024). 'Transparency Report'

Transparantierapport 9 februari 2024 van Windscribe

De beveiligingsprotocollen en encryptie van Windscribe

Windscribe biedt uitgebreide protocolopties! Met het Pro-abonnement kun je zelf protocollen configureren, in tegenstelling tot de gratis versie. Beide abonnementen bieden dezelfde standaardprotocollen:

 • IKEv2 dient vaak voor mobiele VPN-verbindingen vanwege zijn vermogen om snel opnieuw verbinding te maken bij wisseling van het netwerk (bijvoorbeeld van wifi naar mobiele data). . Voordelen zijn de hoge snelheid en stabiliteit, vooral bij het wisselen tussen netwerkverbindingen. Een nadeel is dat het niet de beste keuze is als maximale privacy je grootste zorg is, aangezien overheden sommige implementaties kunnen onderscheppen.
 • OpenVPN (TCP/UDP) is een zeer populaire VPN-protocolkeuze vanwege de hoge mate van beveiliging en open-source aard, waardoor het regelmatig wordt gecontroleerd op veiligheidslekken. UDP biedt snellere verbindingen dan TCP, maar TCP is betrouwbaarder. Voordelen zijn de sterke beveiliging en de flexibiliteit om te werken op zowel TCP- als UDP-poorten. Een nadeel is dat het iets trager is dan sommige nieuwere protocollen vanwege de hoge encryptieniveaus en de grondige gegevenscontrole.
 • Stealth verbergt je OpenVPN-verbinding binnen een TLS-tunnel via Stunnel om censuur en VPN-blokkades te omzeilen. Het maskeert VPN-verkeer als normaal HTTPS-verkeer, waardoor het moeilijker te detecteren en te blokkeren is door netwerken die VPN-gebruik beperken. Voordelen zijn de mogelijkheid om strenge firewalls en censuur te omzeilen. Een nadeel is dat het door de extra laag en vermomming iets langzamer is dan directe verbindingen.
 • Wstunnel verbergt je OpenVPN-verbinding in een WebSocket, wat nuttig is in omgevingen waar zelfs Stealth-verbindingen worden geblokkeerd. Het is een fallback-optie wanneer andere methoden falen. Voordelen omvatten de mogelijkheid om in zeer restrictieve netwerken te werken. Nadelen kunnen zijn dat het gemiddeld nog trager is dan Stealth vanwege de complexiteit van de vermomming.
 • WireGuard is een relatief nieuw VPN-protocol dat bekend staat om zijn eenvoud en hoge snelheden, gecombineerd met moderne encryptietechnieken. Het is ontworpen om sneller, eenvoudiger en efficiënter te zijn dan IPsec en OpenVPN. Voordelen zijn de uitstekende snelheden en de moderne, veilige encryptie. Het is ook gemakkelijker in te stellen en te onderhouden. Een nadeel is dat het nog relatief nieuw is, wat betekent dat het nog niet zo uitgebreid is getest of geadopteerd als meer gevestigde protocollen.

Windscribe gebruikt 256-bit AES-encryptie met SHA512-authenticatie, een 4096-bits RSA-sleutel, en forward secrecy, wat de sterkste beschikbare encryptie biedt.

Forward secrecy zorgt dat RSA-sleutels niet hergebruikbaar zijn, waardoor, zelfs als een sleutel gecompromitteerd wordt, de data slechts voor één sessie toegankelijk is, aangenomen dat de encryptie überhaupt gebroken kan worden. (Dat zou miljarden jaren kosten, dus ik gok erop dat dat niet snel gebeurt. 😉)

De browserextensie gebruikt een 128-bit encryptie die minder sterk is dan de 256-bit versie, maar nog steeds acceptabel voor een browserextensie.

Bescherming tegen IP- en DNS-lekken bij Windscribe

Windscribe biedt DNS Leak Blocking en IPv6 Leak Blocking om lekken te voorkomen. Tests via websites zoals IPleak.net en Browserleaks.com toonden aan dat er geen IP- of DNS-lekken plaatsvonden, de IP-adressen kwamen overeen met de verbonden Windscribe server. Een duidelijke overwinning voor Windscribe! 🎉"

Audits en transparantie: Windscribe's openheid schiet tekort

Op basis van de informatie beschikbaar via de officiële website van Windscribe, lijkt het erop dat specifieke details over recente audits niet direct beschikbaar zijn. Windscribe heeft op hun auditpagina beloofd een onafhankelijke audit van hun serverstack te publiceren in het begin van 2023.

Aangezien het nu begin 2024 is, en er geen directe informatie over deze audit of andere recente audits beschikbaar is vanaf hun website, en ik enkel via Reddit achter de uitvoerder van de audit ben gekomen (Cure53).5Reddit (2022). 'Update on Audit'

De frequentie en recentheid van audits zijn belangrijke indicatoren van de betrouwbaarheid en transparantie van een goede VPN. In vergelijking met concurrenten, die regelmatig onafhankelijke beveiligingsaudits ondergaan en de resultaten publiekelijk delen, roept het ontbreken van recente auditinformatie bij Windscribe bij mij veel vragen op – vooral na het debakel in 2021.

Concurrenten als NordVPN, ExpressVPN, en Private Internet Access (PIA) hebben meerdere audits ondergaan, en zou ik mede daarom sneller aanraden dan Windscribe.

Datalek in 2021

Windscribe heeft in 2021 te maken gehad met een ernstig beveiligingsincident. Oekraïense autoriteiten hebben servers van Windscribe in beslag genomen en zijn ook in het bezit gekomen van de privésleutel van Windscribe, waardoor ze het verkeer van Windscribe-gebruikers konden ontcijferen.

Het personeel van Windscribe heeft toegegeven dat ze hun servers niet naar behoren hadden versleuteld en inmiddels de VPN-infrastructuur hebben aangepast (onder andere met RAM-servers) om te voldoen aan de best practices in de industrie. Dit incident toont aan dat zonder de juiste beveiliging, privacy ook in het geding komt.

Windscribe heeft in een blogpost uitgelegd dat deze fout de Oekraïense autoriteiten in staat stelt om een Windscribe VPN-server te imiteren en VPN-tunnelverkeer te onderscheppen onder bepaalde omstandigheden.6Archive.today (n.d.). 'OpenVPN Security Improvements and Changes' Dit heeft een grote impact gehad op de reputatie van Windscribe en benadrukt het belang van het volgen van industriestandaarden voor serverbeveiliging.

Raar vind ik vooral dat sinds 2018 het privacybeleid niet meer is bijgewerkt. Denken jullie niet ook dat het een goed idee is om na zo'n enorm veiligheidsincident het privacybeleid nog eens onder de loep te nemen en bij te werken? 🧐


3. Snelheid en prestatiebeoordeling van Windscribe

Impact van Windscribe op up- en downloadsnelheden

Bij het beoordelen van VPN-diensten wordt vaak gedacht dat bekendheid een indicatie is van snelheid. Dit zou kunnen betekenen dat Windscribe niet de allersnelste optie op de markt is. Echter, als compensatie biedt het toegang tot zowel betaalbare als gratis abonnementen.

Een overzicht van de gemiddelde snelheden uit verschillende tests toont aan:

 • Zonder VPN, via een bekabelde connectie, werd een downloadsnelheid van 99 Mbps en een uploadsnelheid van 53 Mbps gemeten, met een ping van 7 ms.
 • Bij verbinding met een server in Duitsland noteerden we een downloadsnelheid van 42 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps, met een ping van 53 ms.
 • Een verbinding met een server in de VS leverde een downloadsnelheid van 30 Mbps en een uploadsnelheid van 2 Mbps op, met een ping van 110 ms.

Hoewel deze resultaten over het algemeen acceptabel zijn, valt de significante afname in uploadsnelheid tegen. De downloadsnelheden zijn echter ruim voldoende voor de meeste online activiteiten. Zonder actief een snelheidstest uit te voeren, zul je waarschijnlijk weinig verschil in internetsnelheid ervaren.

Mocht je de snelheden onvoldoende vinden, overweeg dan ExpressVPN. Deze VPN-dienst biedt toegang tot werkelijk razendsnelle servers, weliswaar tegen een hogere prijs. Maar zoals het spreekwoord gaat: je krijgt waar je voor betaalt.

Het is belangrijk te realiseren dat de hardware gebruikt voor deze beoordeling waarschijnlijk verschilt van jouw apparatuur. Dergelijke verschillen kunnen invloed hebben op de ervaren snelheid van een VPN-dienst.

P2P-ondersteuning en -servers bij Windscribe

Over het algemeen maken VPN-aanbieders geen grote reclame voor hun ondersteuning van torrenting, wat het lastig maakt om te weten wat toegestaan is.

Torrent clients die Windscribe ondersteunt

Windscribe daarentegen is opvallend open en transparant over hun ondersteuning van P2P-verkeer. Op de statuspagina van het bedrijf vind je een complete lijst van locaties die P2P ondersteunen (de meeste) en die dat niet doen (India, Rusland en Zuid-Afrika, ten tijde van dit schrijven).

De keuzemogelijkheden zijn eveneens helder binnen de Windscribe-apps. Locaties waar torrents niet toegestaan zijn, worden aangeduid met een doorgestreepte 'P2P'. Kies je echter voor een andere locatie, dan staat het je vrij om te downloaden wat en wanneer je wilt.

Toegang tot Netflix met Windscribe

Bij het vergelijken van het gratis en Pro abonnement van Windscribe valt op dat toegang tot buitenlandse Netflix-content exclusief is voor Pro-abonnees.

Dit is te wijten aan het feit dat WindFlix-servers, die nodig zijn om Netflix's VPN-blokkades te omzeilen, alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van het Pro-abonnement. Voor degenen die hoopten via een gratis VPN naar The Office te kijken, is dit een teleurstelling.

Het omzeilen van Netflix's VPN-blokkades vereist blijkbaar duurdere servers, en deze kosten worden doorberekend aan de gebruiker. Het is dus een gegeven dat voor het deblokkeren van Netflix een betaling vereist is.

Echter, zelfs de WindFlix-servers garanderen niet altijd succes; soms falen ze, net als de gespecialiseerde streaming servers van bijvoorbeeld CyberGhost. Dit komt omdat Netflix voortdurend VPN-IP-adressen blokkeert.

Het lijkt erop dat Windscribe vaker dan gemiddeld met deze uitdaging te maken krijgt, dus houd hier rekening mee. Is Netflix belangrijk voor je, overweeg dan de beste Netflix-VPN.


4. Gebruiksgemak en klantenservice van Windscribe

Windscribe op desktop: Windows, macOS en Linux

Windscribe biedt software voor Windows, macOS en Linux, waaronder Ubuntu, Debian, Fedora en CentOS.

Tijdens de installatie verraste Windscribe me met drie selectievakjes: "Vertraag de verbinding", "Verbreek de verbinding willekeurig" en "Toon steeds willekeurige fouten". Dit bleek een grap te zijn, een ongebruikelijke maar gewaardeerde poging om persoonlijkheid in het installatieproces te brengen. Voorheen stond dit zelfs op hun internetpagina:

Blackberry ondersteuning als grapje op Windscribe pagina

De desktopapplicaties van Windscribe, zowel voor Windows als macOS, bieden een intuïtieve en compacte interface. Dit ervaar je misschien als efficiënt, of juist als te beknopt worden ervaren.

Een interessant ontwerpelement is de kleurverandering van de app afhankelijk van de VPN-status: grijs als de VPN uit staat, donkerblauw tijdens het verbinden, en helder blauw eenmaal verbonden.

De software toont je huidige IP-adres, verbindingslocatie en resterende maandelijkse bandbreedte. Je kunt de firewall in- en uitschakelen en hebt toegang tot basisinstellingen zoals VPN-protocollen, hoewel deze uitgebreider hadden mogen zijn.

Servers kunnen worden geselecteerd uit een dropdown-menu, met namen als "Tea" en "Crumpets" voor Londen en "Dog", "Dre" en "Pac" voor Los Angeles. Servers in de buurt staan bovenaan, tenzij je favorieten hebt, die dan voorrang krijgen. Elke server heeft een latency-indicator.

De client informeert gebruikers goed, zowel via desktopmeldingen als door kleurveranderingen in de interface.

Een unieke functie is dat Windscribe's software nu OpenVPN-configuratiebestanden van andere providers kan importeren, waardoor je gemakkelijk van dienst kunt wisselen. ✅

Windscribe Windows en Extensie screenshots

Windscribe-apps voor mobiele apparaten

De mobiele apps van Windscribe voor Android en iOS hebben een update gekregen en volgen nu het Windscribe kleurenschema, net als de desktopapplicaties. De apps tonen ook de vlag van het verbonden land als achtergrond.

De iOS-app heeft een significante update ondergaan, met een interface vergelijkbaar met de Android-app, inclusief favorietenlijst, geavanceerde tools zoals aangepaste OpenVPN-configuraties, en integratie met Siri, shortcuts en widgets.

Beide apps ondersteunen netwerk whitelisting en de protocollen IKEv2 en OpenVPN, met split tunneling beschikbaar op Android.

Windscribe gebruiken op routers, consoles en smart tv’s

Windscribe lijkt in eerste instantie niet compatibel met consoles en beperkt tot bepaalde smart tv's zoals FireTV, Kodi en Nvidia Shield. Je moet de client downloaden uit de respectievelijke app stores.

Hoewel officiële ondersteuning voor platforms zoals Android TV of Apple TV ontbreekt, kan dit worden omzeild door Windscribe op een compatibele router te installeren, beschikbaar voor Tomato-, Asus- en DD-WRT-routers.

De klantenservice van Windscribe: Wat te verwachten

De klantenservice van VPN-diensten laat vaak te wensen over, en Windscribe vormt hierop geen uitzondering, met het ontbreken van live chat als een significant minpunt. Alternatieven zijn e-mail, social media, of de chatbot Garry, die niet altijd nuttige antwoorden biedt.

Hoewel er enkele tutorials beschikbaar zijn, moedigt Windscribe gebruikers aan eerst zelf antwoorden te zoeken. De eerste reacties op vragen via e-mail of social media lijken vaak geautomatiseerd.

De klantenservice zou kunnen verbeteren door de toevoeging van live chat en snellere, directere antwoorden op problemen. De soms speelse toon kan op het verkeerde moment als onprofessioneel worden ervaren.


Alternatieven voor Windscribe: Andere VPN-opties

NordVPN – Beste VPN voor allroundgebruik

NordVPN biedt een uitgebreid servernetwerk en dubbele encryptie, ideaal voor wie op zoek is naar een complete VPN-oplossing. Lees onze NordVPN-review voor meer info!

Ga naar NordVPN →

ProtonVPN – Beste VPN voor een alles-in-één-ervaring

Voor een gratis VPN-optie is ProtonVPN een goede keuze, zonder bandbreedtelimiet en met acceptabele snelheden.

Ga naar ProtonVPN →

Conclusie – Windscribe-review

In 2021 kreeg Windscribe te maken met een datalek, een gebeurtenis die vragen opriep over de veiligheid van hun dienst. Dit incident, samen met het ontbreken van recente audits om hun zero-logs beleid te verifiëren, werpt zorgen op over de privacybescherming die Windscribe biedt.

Ondanks deze uitdagingen, blijft Windscribe aantrekkelijk vanwege zijn gratis abonnementsoptie, die toegang biedt tot servers in 10 landen, en de ondersteuning voor P2P-verkeer. De WindFlix-servers, exclusief voor Pro-abonnees, verbeteren de toegang tot geo-beperkte content, zoals Netflix.

Deze mix van functies maakt Windscribe een interessante keuze voor degenen onder ons die op zoek zijn naar een veelzijdige VPN-oplossing, mits je je bewust bent van de potentiële risico's en beperkingen.

Ga naar Windscribe →

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross