Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

CyberGhost Review: Is deze Roemeense VPN Écht Veilig?

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

13 min leestijd

In deze CyberGhost-review verkennen we hoe deze VPN-dienst je online anonimiteit waarborgt. CyberGhost, opgericht in 2011 in Roemenië, heeft zich snel ontwikkeld tot een van de leidende VPN-services wereldwijd, met meer dan 30 miljoen gebruikers. 🤯 Laten we ontrafelen hoe CyberGhost jouw digitale sporen op het internet beveiligt.

Korte introductie van CyberGhost

CyberGhost, de beste VPN-service van 2024, biedt je ongeëvenaarde privacy met 11.647 servers wereldwijd. Met locaties over de hele wereld, waaronder Amerika, Europa, Afrika en Azië, ben je verzekerd van top privacy op alle apparaten - Windows, iOS, Mac, Android of Linux.

Twee mooie kenmerken van CyberGhost zijn de strikte no-logspolicy, waardoor jouw data nooit wordt bijgehouden of verkocht, en de krachtige 256-bit AES-encryptie die je locatie en internetverkeer verbergt.

🪙 Prijs€ 2,19 - € 11,99 per maand
💻 Compatibele besturingssystemenWindows, macOS, iOS, Android, verschillende smart-tv-systemen, Fire TV, routers, streamingconsoles, gamingconsoles en meer
♾️ Max. gelijktijdige verbindingen7 verbindingen
🎞️ Werkt metNetflix, Disney+, HBO Max, BBC, en meer
🗝️ VPN-protocollenWireGuard, OpenVPN, IKEv2
📃 LogsStrikt zero-logsbeleid
🔁 P2P/TorrentsSpeciale P2P-servers beschikbaar
🗓️ Geld-terug-garanties14-tot-45-dagen-geld-teruggarantie (afhankelijkvan je abonnement)
💳 BetaalmethodenCreditcard, PayPal, Bitcoin
🗺️ Servers en locaties11646 servers in 100 landen

Wat vinden wij goed:

 • In-house-servers beschikbaar
 • Zeer voordelig
 • Uiters gebruiksvriendelijk
 • Compatibel met bijzonder veel apparaten
 • Ondersteunt P2P
 • Mogelijkheid tot integratie met Windows Security Suite

Wat vinden wij minder fijn:

 • Het ouderbedrijf heeft een ongunstig verleden
 • Sommige gebruikers hebben DMCA-meldingen ontvangen
Check bij CyberGhost   →

Belangrijke overwegingen voordat je CyberGhost kiest


1. CyberGhost: Kosten en aangeboden functies

Laten we direct ter zake komen en de details induiken.

Overzicht van CyberGhost-abonnementstarieven

De standaardprijs van CyberGhost ligt rond de €9,80 per maand, echter bieden ze vaak kortingen aan. Op het moment van schrijven zijn de volgende kortingsprijzen beschikbaar voor een abonnement op CyberGhost:

 • € 2,12 per maand voor een abonnement van twee jaar; totaal € 56,94 voor twee jaar (+ twee maanden gratis).
 • € 6,99 per maand voor een abonnement van een half jaar; totaal € 41,94 per half jaar.
 • € 11,99 voor een abonnement per maand.

Met een aanvullende betaling van € 1, € 3,25, of € 4,50 per maand, afhankelijk van de duur van je abonnement, krijg je toegang tot de CyberGhost Security Suite voor Windows, inclusief antivirus en de Security Updater die je software actueel houdt.

Voor een eigen IP-adres betaal je minimaal € 2,50 per maand, afhankelijk van de duur van je abonnement op deze service. Dit loopt op naar € 4 per maand voor een abonnement van een half jaar, en € 5,- per maand voor een abonnement van een maand.

De beschikbare betaalmethoden zijn adequaat, hoewel ze niet zo uitgebreid zijn als voorheen. Zo is iDEAL niet langer een optie op de betaalpagina. Betalingen kunnen nu worden gedaan met PayPal, diverse creditcards en Bitcoin.

Voordat je een abonnement neemt, kun je de service één dag gratis proberen, zonder daarvoor je betaalgegevens achter te laten. Verder bieden ze een geld-terug-garantie van 45 dagen voor abonnementen van meer dan 6 maanden en een 14-daagse geld-terug-garantie voor kortere abonnementen. 💸

De functies die CyberGhost uniek maken

Voor de genoemde prijzen krijg je toegang tot meer dan 11.000+ servers in 100 landen. Ter vergelijking: een van mijn favoriete diensten, NordVPN, heeft 6077 servers in 61 landen.

CyberGhost biedt speciale servers voor het omzeilen van geoblokkades, streaming, het verbinden met je BitTorrent-client of voor extra anonimisering van je online aanwezigheid. 👻

Daarnaast biedt CyberGhost extra diensten, zoals:

 • Een kill switch die de internetverbinding verbreekt als de VPN-verbinding wegvalt.
 • Een ad-blockingservice.
 • Force CyberGhost DNS, waarmee je systeem de DNS-servers van CyberGhost gebruikt in plaats van die van je internetprovider. Dit voorkomt censuur door controle over webadrestoegankelijkheid.
 • Een optioneel dedicated IP-adres voor een extra maandelijkse vergoeding vanaf € 2,50, wat een extra beveiligingslaag biedt voor je data-overdrachten en bovendien die irritante CAPTCHA's te voorkomen. 😉
 • NoSpy-servers, de eigen servers van CyberGhost, bieden een veiliger alternatief dan standaardservers door volledige controle over zowel de hardware als de locatie.
 • CyberGhost Security Suite for Windows, een integratie met Windows Security Suite, inclusief antivirus van CyberGhost en een Security Updater om te voorkomen dat je met verouderde app-versies werkt. Dit kost je minstens € 1 extra per maand.
CyberGhost VPN Windows interface met serverlijst open

De laatste twee punten zijn vrij uniek voor CyberGhost en bieden op het gebied van veiligheid een duidelijk voordeel. Echter, sommige diensten, zoals NordVPN, bieden nog meer extra's, waaronder toegang tot speciale TOR-servers en een eigen, ultrasnel VPN-protocol, die je bij CyberGhost niet vindt.


2. Hoe CyberGhost je privacy waarborgt

De locatie van het hoofdkantoor van CyberGhost zelf

CyberGhost, een VPN-dienst met zijn hoofdkantoor in Roemenië, valt buiten de 5-9-14 Eyes-alliantie. Deze alliantie bestaat uit landen die overeenkomsten hebben gesloten om inlichtingen met elkaar te delen, wat kan leiden tot privacyzorgen voor VPN-gebruikers.

Roemenië, niet zijnde lid van deze alliantie, is onderhevig aan andere wetgeving die de privacy van gebruikers beter beschermt. Dit betekent dat CyberGhost niet wettelijk verplicht is om gebruikersgegevens te delen met de inlichtingendiensten van de 5-9-14 Eyes-landen.

Voor jou als eindgebruiker houdt dit in dat je privacy gewaarborgd blijft wanneer je CyberGhost gebruikt. De locatie van het hoofdkantoor speelt een cruciale rol in hoe veilig en anoniem je blijft online!

CyberGhost-servers: Aantal, locaties en soorten

Een interessant feit om mee te starten is dat alle servers van CyberGhost draaien op RAM-geheugen. Dit houdt in dat bij elke herstart van de server, alle eventueel opgeslagen tijdelijke informatie wordt gewist en onherroepelijk verloren gaat. Dit is een pluspunt voor de veiligheid die CyberGhost biedt!

Wat betreft het aantal servers, geldt over het algemeen de regel: hoe meer, hoe beter – maar het bepaalt lang niet alles. Veel servers betekent dat er genoeg beschikbaar zijn om de last van alle gebruikers over te verdelen. Bij CyberGhost kun je dan ook rekenen op een goede spreiding van gebruikers over hun 11646 servers.

De variëteit in serverlocaties is eveneens cruciaal. Een brede spreiding biedt meer mogelijkheden voor het simuleren van je locatie en vergroot de kans op een server dicht bij je werkelijke locatie. CyberGhost heeft dan ook servers in 100 landen, verdeeld over 126 locaties.

Deze spreiding is opmerkelijk goed, met een sterke aanwezigheid in Afrika – een continent dat vaak over het hoofd wordt gezien door VPN-aanbieders. CyberGhost is bijvoorbeeld te vinden in Marokko, Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika, maar ook in Hongkong, Turkije en Rusland.

Hoewel de prestaties van een VPN niet direct gekoppeld zijn aan het aantal servers, is de kans klein dat je een overbezette server tegenkomt binnen het netwerk van CyberGhost.

Er bestaat bezorgdheid over het gebruik van virtuele servers door sommige VPN-aanbieders. Dit zijn servers die softwarematig zijn ingesteld en gehost worden op een enkele fysieke server. Hoewel virtuele servers niet inherent slecht zijn, roepen ze bij sommigen zorgen op over de locatie van hun data of het gevoel misleid te worden door hun VPN-provider.

CyberGhost venster open met optiescherm

De NoSpy-servers verdienen tenslotte extra aandacht. Deze zijn volledig in eigendom van CyberGhost en bevinden zich in Roemenië, in een eigen gebouw. De hardware is specifiek door het bedrijf uitgekozen.

Dit betekent dat niemand anders dan medewerkers van CyberGhost toegang heeft tot deze fysieke servers, die exclusief beschikbaar zijn voor abonnees. De hardware wordt niet gedeeld met andere diensten.

Het zero-logsbeleid van CyberGhost uitgelegd

Bij het kiezen van een VPN is het logbeleid een essentieel aspect. CyberGhost verzamelt geen gebruikersactiviteiten of identiteitsgegevens van klanten die verbonden zijn met hun servers. Wel houdt het bedrijf toezicht op:

 • de CPU-belasting van de server;
 • het beschikbare geheugen;
 • de totale bandbreedte gebruikt door de server, niet individueel per gebruiker;
 • Enkele andere geanonimiseerde metagegevens.

CyberGhost benadrukt dat het geen inkomsten genereert uit de verkoop van gebruikersgegevens aan derden. Dit geldt overigens ook voor PureVPN.

Het hoofdkantoor van CyberGhost bevindt zich in Boekarest, Roemenië, en valt dus onder Roemeens recht. Dit is relevant, omdat Roemenië geen wetten heeft die bedrijven verplichten om klantgegevens te bewaren.

CyberGhost stelt dat het, door het ontbreken van persoonlijke gebruikersgegevens, niet kan voldoen aan wettelijke verzoeken om informatie. Het bedrijf publiceert viermaal per jaar een transparantieverslag.

Hoewel CyberGhost een zero-logsbeleid hanteert, verzamelt het wel enkele anonieme gegevens over het gebruik van hun dienst, zoals inlogmomenten en duur. Deze gegevens worden na respectievelijk 24 uur en een maand verwijderd.

Buiten het privacybeleid om verzamelt CyberGhost de volgende gegevens:

 • Je e-mailadres, gekoppeld aan je account.
 • Betaalinformatie, voor het verwerken van betalingen en terugbetalingen.
 • Cookievoorkeuren en cookies van derden voor een soepelere website-ervaring.

De beveiligingsprotocollen en encryptie van CyberGhost

Verschillende methoden bestaan om een VPN-connectie tot stand te brengen. Mijn voorkeur gaat uit naar OpenVPN vanwege zijn bewezen betrouwbaarheid en stabiliteit. Als open-source-software is de code grondig gecontroleerd op kwetsbaarheden, wat resulteert in een flexibele en robuuste oplossing. Echter, enige basiskennis is vereist om OpenVPN correct te configureren.

CyberGhost maakt gebruik van OpenVPN in zijn apps voor Android, macOS en Windows. Interessant is dat de app voor Windows standaard is ingesteld op IKEv2, bekend om zijn snelheid, stabiliteit en veiligheid, hoewel dit protocol voornamelijk ondersteund wordt door Windows, macOS en iOS en niet noodzakelijkerwijs door andere apparaten.

WireGuard is eveneens een optie. Dit recentere protocol is het efficiëntst en snelst van alle protocollen die CyberGhost aanbiedt, maar bevindt zich nog in een experimentele fase en is daardoor mogelijk minder stabiel dan OpenVPN.

De encryptie van je gegevens gebeurt met 256-bit AES-encryptie, een encryptiemethode van militaire kwaliteit, ook gebruikt door de CIA voor het beveiligen van gevoelige informatie. Deze encryptie is praktisch ondoordringbaar, aangezien het honderden supercomputers miljarden jaren zou kosten om slechts één datapakket te ontsleutelen. 🔏

Bescherming tegen IP- en DNS-lekken bij CyberGhost

Het tegengaan van IP- en DNS-lekken is essentieel voor elke VPN-service. Door de functie Force CyberGhost te activeren, bescherm je jezelf tegen dergelijke lekken. Websites zoals DNS leak, DNS leak test en IP leak zijn nuttig om te controleren of IP- en DNS-verzoeken veilig zijn wanneer je CyberGhost gebruikt.

Hoewel het in eerste instantie even erop leek dat er een DNS-lek was, toont een blik op het IP-adres en het bijbehorende domein snel aan dat CyberGhost effectief DNS-lekken voorkomt! Desalniettemin is het niet voor iedereen rozengeur en maneschijn.

Hoewel ik zelf geen problemen heb ervaren, zijn er enkele posts te vinden op sites als Reddit, waarin gebruikers klagen na gebruik van CyberGhost tóch berichten te hebben ontvangen van hun internetproviders. Hierin lieten deze providers weten copyright infringement te hebben getraceerd naar het IP-adres van de gebruiker – niet naar die van de server. 1Reddit (2021). 'DMCA'd Whilst Using CyberGhost VPN'

Audits en transparantie: CyberGhost's openheid

Onafhankelijke audit door Deloitte

CyberGhost VPN heeft een onafhankelijke audit ondergaan, uitgevoerd door Deloitte, een van de 'Big Four' accountantskantoren. Deze audit vond plaats op 22 september 2022 en richtte zich op het No Logs-beleid van CyberGhost, evenals op hun servernetwerk en beheersystemen.

Deloitte beoordeelde de naleving van het No Logs-beleid, veranderingsbeheer, configuratiebeheer, incidentbeheer en de systemen voor toegewezen IP-tokens. Het doel was om te verifiëren of het privacybeleid van CyberGhost overeenkomt met de huidige serverconfiguraties.

De audit concludeerde dat het privacybeleid van CyberGhost inderdaad overeenkomt met hun serverconfiguraties, wat betekent dat er geen gegevens zijn gevonden die gebruikersactiviteit kunnen koppelen aan een specifiek CyberGhost VPN-account. Dit resultaat versterkt het vertrouwen in CyberGhost's toewijding aan privacy en veiligheid voor zijn gebruikers.

Transparantierapport 2024

CyberGhost VPN publiceert sinds 2011 jaarlijks een transparantierapport, een primeur in de VPN-industrie. Dit rapport bevat details over de hoeveelheid data-aanvragen die ze ontvangen van juridische autoriteiten en auteursrechthouders.

CyberGhost benadrukt hun strikte No Logs-beleid, waarbij ze geen gebruikersactiviteiten monitoren, verzamelen of opslaan. Als gevolg hiervan kunnen ze niet voldoen aan verzoeken om gebruikersgegevens, zoals IP-adressen of activiteitenlogs, te onthullen.

Het rapport van 2024 toont aan dat CyberGhost een aanzienlijk aantal DMCA-klachten en meldingen van kwaadaardige activiteiten heeft ontvangen, maar door hun beleid en de juridische status in Roemenië, waar ze niet verplicht zijn om logs bij te houden, kunnen ze niet op deze verzoeken ingaan. ✅

Kape Tech, het moederbedrijf: een problematische achtergrond

Een punt van zorg is het moederbedrijf van CyberGhost, Kape Tech, voorheen bekend als Crossrider. Dit bedrijf heeft een controversiële geschiedenis in AdTech en heeft in het verleden malware verspreid.

Hoewel CyberGhost in de praktijk onafhankelijk opereert, vermeldt het privacybeleid dat bepaalde persoonlijke gegevens met andere dochterondernemingen van Kape Tech gedeeld kunnen worden. Dat vind ik zelf een no-go voor een dienst die adverteert je privacy te beschermen.


3. Snelheid en prestatiebeoordeling van CyberGhost

Je verlangt ernaar dat je VPN minimale snelheidsverlies veroorzaakt tijdens het gebruik. Om te beoordelen hoe CyberGhost presteert op dit vlak, hebben we zowel onze eigen snelheidstests via speedtest.net als die van externe bronnen onder de loep genomen. Dit leverde de volgende bevindingen op:

Impact van CyberGhost op up- en downloadsnelheden

 • Zonder VPN-verbinding en via een ethernetkabel, bereikten we een gemiddelde downloadsnelheid van 252 Mbps en een uploadsnelheid van 99 Mbps met een ping van 7 ms.
 • Aangesloten op een server in België, noteerden we een downloadsnelheid van 212 Mbps en een uploadsnelheid van 85 Mbps met een ping van 43 ms.
 • Met een verbinding via een server in de Verenigde Staten (Miami), werd een downloadsnelheid van 175 Mbps en een uploadsnelheid van 66 Mbps gemeten, met een ping van 92 ms.
 • En verbonden met een server in Hongkong, zagen we een downloadsnelheid van 162 Mbps en een uploadsnelheid van 73 Mbps, met een ping van 156 ms.

Het is belangrijk te benadrukken dat deze snelheden niet alleen afhangen van CyberGhost en de gekozen server (inclusief de locatie en het aantal verbonden gebruikers), maar ook van je eigen internetsnelheid en eventueel je wifi-netwerk.

In mijn geval heb ik een 250 Mbps download- en 100 Mbps uploadsnelheid abonnement in Nederland, met een glasvezelverbinding. Bedenk dus goed wat jouw thuisnetwerk aankan wanneer je de snelheden van je VPN evalueert. Ook het gebruikte protocol speelt een rol: IKEv2 is snel, maar WireGuard biedt nog hogere snelheden.

CyberGhost avorietenscherm

P2P-ondersteuning en -servers bij CyberGhost

Het uitwisselen van BitTorrent- en P2P-bestanden werkt uitstekend via CyberGhost. Sommige aanbieders beperken deze activiteiten tot specifieke servers, terwijl anderen ze als een schending van de voorwaarden zien.

CyberGhost beschikt over speciaal toegewijde servers voor torrenting die eenvoudig te vinden zijn in het linkermenu van de desktopapplicaties (Windows en macOS). Op andere apparaten vind je deze servers niet in de lijst – al is de vraag of je daar ook behoefte aan hebt op andere apparaten. Zelf maak ik enkel op mijn pc gebruik van P2P-verkeer, dus ik had hier tijdens het testen geen last van.

Toch moet ik even terugverwijzen naar het feit dat P2P-verkeer ogenschijnlijk niet helemaal waterdicht is. Die Reddit-publicaties waar ik het eerder over had? Die waren voornamelijk het gevolg van P2P-verkeer. ik zou voor P2P-verkeer dan ook een andere dienst aanraden, zoals ProtonVPN.

Toegang tot Netflix met CyberGhost

CyberGhost biedt eveneens speciale servers aan voor streaming, waarmee je toegang krijgt tot buitenlandse content die normaal gesproken niet beschikbaar is buiten het betreffende land, inclusief Netflix. Het bleek dat je met CyberGhost zeker toegang kunt krijgen tot het Netflix-aanbod uit andere landen. CyberGhost is echter niet de beste Netflix-VPN.

Echter, heel soms is de verbinding net niet sterk genoeg om de Netflix-pagina te laden, waardoor toegang tot series en films niet mogelijk is. (Dit kan ook aan mijn eigen verbinding hebben gelegen, dus neem dit met een korreltje zout.)

Netflix probeert actief VPN-gebruik te blokkeren, dus het is mogelijk dat CyberGhost vandaag werkt, maar morgen misschien niet meer. CyberGhost werkt echter voortdurend aan oplossingen die tot nu toe goed functioneren. Daarnaast heeft het bedrijf een enorm aantal servers, waardoor er altijd wel enkele zijn die werken.


4. Gebruiksgemak en klantenservice van CyberGhost

Gebruiksgemak is een aspect waarin CyberGhost werkelijk schittert. Er zijn applicaties beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android. Voor Linux-gebruikers is de ervaring iets complexer; zij moeten via de terminal commando's invoeren om verbinding te maken met de servers van CyberGhost.

CyberGhost op desktop: Windows, macOS en Linux

De applicaties voor Windows en macOS zijn visueel gelijk en eenvoudig in gebruik. Door in het dropdown-menu onder 'Connect to' op < More Servers te klikken, onthult zich een uitgebreide lijst van serverlocaties. Aan de linkerzijde vind je een menu met verschillende soorten gespecialiseerde servers.

Er zijn instellingen beschikbaar om advertenties, trackers en schadelijke websites te blokkeren. Ook kun je datacompressie inschakelen en bepaalde websites uitsluiten van VPN-gebruik, handig voor lokale Netflix-streaming of andere activiteiten die mogelijk geblokkeerd worden door een VPN-verbinding. Dit staat los van split tunneling, waarbij verkeer van specifieke apps buiten de VPN-omleiding wordt gehouden.

In een uitgebreider instellingenmenu vind je geavanceerde beveiligingsopties, zoals het verbinden via een willekeurige poort, het wijzigen van het VPN-protocol en het blokkeren van IPv6-verbindingen. Hoewel de meeste gebruikers deze niet hoeven aan te passen, is de beschikbaarheid van deze opties een pluspunt.

Voor Linux is het gebruik van CyberGhost minder gebruiksvriendelijk. Linux-gebruikers missen een intuïtieve app en moeten in plaats daarvan handmatig commando's invoeren in een terminal, wat minder eenvoudig is dan een klik met de muis.

CyberGhost biedt ook extensies voor Google Chrome en Firefox. Deze zijn snel toegankelijk en sturen alleen je browserverkeer via een VPN-server, ideaal als je buiten je browser geen VPN nodig hebt. Sommige ondersteunings- en veiligheidsfuncties zijn echter alleen beschikbaar via de volledige CyberGhost-app, zoals de kill switch en 24/7-ondersteuning.

Linux command interface geopend

CyberGhost-apps voor mobiele apparaten

De uniforme vormgeving van de apps voor Windows en macOS vind je ook terug in de Android- en iOS-apps, die op beide platformen identiek ogen en werken. De mobiele apps zijn net zo gebruiksvriendelijk als de pc-versies, met vergelijkbare aanpasbare instellingen.

CyberGhost gebruiken op routers, consoles en smart tv’s

CyberGhost is ook te gebruiken op Amazon FireTV en Android TV. Je dient de CyberGhost-app te downloaden en te installeren op je smart tv. De apps lijken qua uiterlijk en functionaliteit sterk op de pc-versies.

CyberGhost heeft tevens apps ontwikkeld voor PlayStation 4 en 5 en Xbox 360, One en X, alsook voor verscheidene routers, Raspberry Pi en andere minder gebruikelijke apparaten, wat aantoont dat CyberGhost een breed en solide aanbod van gebruiksvriendelijke apps heeft.

De klantenservice van CyberGhost: Wat te verwachten

CyberGhost's 24/7 klantenservice is op meerdere manieren bereikbaar:

 • Via de website door rechtsonder op 'Help' (het chaticoon) te klikken.
 • Door onderaan de website op 'Neem contact op met support' te klikken voor het indienen van een verzoek.
 • Via de 'Mijn account'-pagina.
 • In de Windows-app zie je ook een chaticoon voor direct contact met support.
 • CyberGhost is ook bereikbaar via sociale media.

De kwaliteit van de klantenservice is mede daardoor overwegend positief. Na een eerste verwijzing naar tutorials, wordt bij aanhoudende vragen contact met een medewerker mogelijk. CyberGhost reageert doorgaans ook lekker snel, afhankelijk van de exacte methode die je kiest. Zelf werd ik binnen een minuut of tien op pad geholpen via de livechat.


Alternatieven voor CyberGhost: Andere VPN-opties

NordVPN – Beste allround-VPN

Ben je op zoek naar de ultieme VPN-ervaring? NordVPN is dan jouw beste keus. Deze service biedt je hoge snelheden, gebruiksvriendelijke applicaties en maakt het gemakkelijk om content vrij te geven die geblokkeerd is door geografische beperkingen.

Ga naar NordVPN →

ProtonVPN – Beste VPN met een gratis optie

Vind je de voordelige tarieven van CyberGhost nog steeds aan de hoge kant? Overweeg dan ProtonVPN. Dit platform biedt een kosteloze service zonder limiet op datagebruik. Hoewel je toegang tot servers beperkter is, kan ProtonVPN interessant zijn als je minder eisen stelt aan je VPN-gebruik.

Ga naar ProtonVPN →

Conclusie – CyberGhost-review

Samenvattend kan ik met vertrouwen zeggen dat CyberGhost een gebalanceerd totaalaanbod levert. Met een rijkdom aan allerlei gespecialiseerde servers wereldwijd en applicaties compatibel met vrijwel alle besturingssystemen, zit je met CyberGhost in dat opzicht altijd goed. Zonder twijfel behoort deze provider tot de top van VPN-diensten op de markt, vooral in dit prijssegment.

Bij het overwegen van CyberGhost is het echter essentieel om de connectie met Kape Technologies niet te negeren. Deze achtergrond roept vragen op over privacy en betrouwbaarheid. Bovendien hebben sommige gebruikers DMCA-meldingen ontvangen ondanks het gebruik van CyberGhost voor P2P-verkeer, wat wijst op mogelijke lekken of onvolledige bescherming.

Weet je het nog niet helemaal zeker? Lees dan meer over Private Internet Acces VPN, Windscribe VPN, ProtoVPN of ExpressVPN.

Al met al: voor mij een overwegend zoete ervaring, maar voor anderen bitterzoet. Houd dat vooral in gedachten bij het overwegen van je keuze!

Ga naar CyberGhost →

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross