Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Met de Beste Smartspeaker ben je Altijd Verbonden

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Met de beste smartspeaker doe je veel meer dan met de simpele autospeakers in je auto, of een boekenplank-speaker. Je staat ermee in verbinding met het internet, en eventueel zelfs met je hele huis als je veel smart-home-apparatuur hebt. Wél is het belangrijk om een model te kiezen dat aansluit op je wensen en eventueel aanwezige hardware in je huis. Lees er hier meer over!

Wat zijn de beste smartspeakers van 2024?

Dit zijn de 5 beste smartspeakers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste smartspeakers van 2024

1. Meeslepend geluidsbeeld en rijke audiokwaliteit: Sonos Era 300

1. Meeslepend geluidsbeeld en rijke audiokwaliteit: Sonos Era 300

Belangrijke specificaties:

Multiroom functies: Stereo paar maken, Surround modus, Zones afzonderlijk, Zones tegelijk
Streaming opties: Airplay 2, SonosNet, Spotify connect
Ontvangst: Internetradio
Bluetooth: Ja
NFC: Nee

Ik ben dolenthousiast over de Sonos Era 300 slimme speaker, die een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en uitzonderlijke geluidskwaliteit biedt. Met een prijs van $449 beschikt deze speaker over een zandloperdesign met zes speakers, waaronder vier tweeters en twee woofers, aangedreven door individuele klasse D-versterkers. Volgens The Verge lijkt "de speaker vooruitstrevend te zijn," en brengt het een futuristisch gevoel naar de audiobeleving. Het beschikt over een unieke opwaarts gerichte Dolby Atmos-gespecificeerde tweeter die is ontworpen om geluid van het plafond te reflecteren en zo de ruimtelijke geluidsmogelijkheden te verbeteren. De aanraakgevoelige bedieningselementen en intuïtieve volumeregeling dragen bij aan een gebruiksvriendelijke interface, zoals benadrukt door Tom's Guide.

Een van de opvallende kenmerken van de Sonos Era 300 is zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit. Tom's Guide merkt op dat het "precieze en dreunende bassen" biedt, waardoor het de best klinkende slimme speaker is voor zijn formaat. Bovendien is het platform-agnostisch, naadloos compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten, en ondersteunt het verschillende muziekdiensten. Het is echter belangrijk op te merken dat de speaker tekortschiet in stereoweergave in vergelijking met de Sonos Five, zoals vermeld door The Verge. De ruimtelijke audiomogelijkheden met Dolby Atmos-tracks worden zeer geprezen, maar er zijn inconsistenties met Atmos-mixen die de algehele ervaring kunnen beïnvloeden.

De Era 300 biedt ook Bluetooth-koppeling, een knop voor spraakassistent en een schakelaar om de microfoons uit te schakelen, wat veelzijdigheid in gebruik biedt. Het is het overwegen waard dat hoewel het Dolby Atmos-tracks ondersteunt, er beperkte streamingopties zijn voor dergelijke tracks, momenteel alleen van Amazon Music Unlimited en Apple Music. Bovendien kan het integreren van de speaker in een tv-systeem extra investering vereisen, aangezien het wordt aanbevolen om het te koppelen aan een Sonos-soundbar en mogelijk een tweede Era 300 voor volledig surroundgeluid.

Wat betreft het ontwerp voegt de unieke "ingesnoerde zandloper" vorm van de speaker, in matte zwarte of matte witte afwerkingen, een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Het is compact en vereist horizontale plaatsing, met de optie voor standbevestiging. Bovendien zijn er kortingen beschikbaar bij aanschaf van meerdere Era 300 speakers, en kunnen aparte adapters worden toegevoegd voor extra connectiviteitsopties.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sonos Era 300 op door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en ruimtelijke audiomogelijkheden. Desalniettemin moeten potentiële kopers rekening houden met de beperkingen in stereoweergave en inconsistente Atmos-mixen, evenals de extra investering die nodig is voor integratie in een tv-systeem.

Concluderend is de Sonos Era 300 een eersteklas slimme speaker die uitblinkt in het leveren van een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en nauwkeurige geluidskwaliteit. Zijn platformflexibiliteit, gebruiksvriendelijke interface en elegante ontwerp maken het tot een aantrekkelijke keuze voor audiofielen. Desalniettemin moeten kopers de beperkingen in stereoweergave en streamingopties, evenals de extra kosten voor integratie in een tv-systeem, afwegen. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, "biedt de Sonos Era 300 uitzonderlijke geluidskwaliteit en platformflexibiliteit," waardoor het een eersteklas slimme speaker is in zijn categorie.

Voordelen Sonos Era 300
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
 • Meeslepende ruimtelijke audiobeleving
 • Platformonafhankelijk en compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten
Nadelen Sonos Era 300
 • Beperkingen in stereoweergave in vergelijking met Sonos Five
 • Onregelmatigheden bij Atmos-mixen
 • Extra investering vereist voor integratie met tv-systeem

2. Beste Smart Speaker: Amazon Echo Studio

2. Beste Smart Speaker: Amazon Echo Studio

Belangrijke specificaties:

Ik heb de Amazon Echo Studio onder handen genomen en naar de top van de markt voor slimme speakers gebracht. Deze high-end slimme speaker biedt uitzonderlijke geluidskwaliteit, waardoor het een verleidelijke keuze is voor audio liefhebbers. Volgens Android Authority is "de geluidskwaliteit van de Amazon Echo Studio aanzienlijk verbeterd na de update." De 3D-audio, Dolby Atmos en 330 watt aan output, geleverd door meerdere speakers en een woofer, dragen bij aan de meeslepende audiobeleving.

De evolutie van de Echo Studio plaatst het in de voorhoede van de concurrentie, met uitmuntende audioprestaties en slimme mogelijkheden. De mogelijkheid om op te treden als een slimme hub controller met ZigBee-ondersteuning versterkt verder zijn waardepropositie, door naadloze integratie met diverse slimme thuisproducten te bieden. Daarnaast onderscheidt het zich van zijn tegenhangers door de optie om een stereopaar te creëren voor een meeslepende TV-audio-ervaring.

Ondanks zijn opmerkelijke vooruitgang kan de Echo Studio nog steeds bepaalde functies missen die sommige gebruikers wensen, zoals opgemerkt door ZDNet. Echter, de recente update heeft veel eerdere tekortkomingen aangepakt en zijn positie als topklasse slimme speaker versterkt. De reviewer bij ZDNet suggereert ook dat "verbeterd geluid, een lagere prijs, of beide, het een aantrekkelijkere optie zouden maken," wat aangeeft dat de huidige prijs een beperkende factor kan zijn voor sommigen.

In een drukke markt concurreert de Amazon Echo Studio gunstig met alternatieven zoals de Sonos One en Google Nest Audio. Zijn verbeterde geluidsprestaties, slimme mogelijkheden en compatibiliteit met een breed scala aan slimme thuisapparaten maken het een overtuigende keuze. Echter, zoals vermeld door ZDNet, kunnen potentiële kopers ook alternatieven overwegen zoals de Apple HomePod (2e Gen) en Sonos Era 100, vooral als ze op zoek zijn naar verbeterde audiokwaliteit of een lagere prijs.

Tot slot heeft de recente update van de Amazon Echo Studio zijn positie als een van de beste slimme speakers versterkt. Zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, integratie met slimme thuisnetwerken en recente verbeteringen maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een high-end slimme speaker-ervaring. Hoewel het bepaalde beperkingen kan hebben en concurrentie kan ondervinden van andere producten op het gebied van prijs en specifieke functies, maken zijn algehele prestaties en waardepropositie het tot een topconcurrent in zijn categorie.

Voordelen Amazon Echo Studio
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
Nadelen Amazon Echo Studio
 • Kan bepaalde gewenste functies missen
 • Huidige prijs kan een beperkende factor zijn voor sommigen

3. Sonos Era 100

3. Sonos Era 100

Belangrijke specificaties:

Multiroom functies: Stereo paar maken, Surround modus, Zones afzonderlijk, Zones tegelijk
Streaming opties: Airplay 2, SonosNet, Spotify connect
Ontvangst: Internetradio
Bluetooth: Ja
NFC: Nee

Als ik kijk naar de Sonos Era 100 slimme luidspreker, valt het me op dat deze een opvallende entree heeft gemaakt in de markt voor slimme luidsprekers, waarbij hij zichzelf positioneert als een opmerkelijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de Sonos One. Het meest opvallende kenmerk van de Era 100 is de uitzonderlijke geluidskwaliteit, die universeel wordt geprezen door reviewers. Volgens The Verge is hij "klaar om een significante impact te maken in de markt voor slimme luidsprekers" en wordt verwacht dat hij hetzelfde niveau van succes en populariteit zal behalen onder Sonos-klanten. Met een prijs van $249 / £249 / AU$399, is hij gepositioneerd als een meer betaalbare optie, waardoor hij aantrekkelijk is voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardig geluid zonder de bank te breken.

Een van de kenmerkende eigenschappen van de Sonos Era 100 is zijn verbeterde geluidsveld en bas, wat volgens TechRadar resulteert in "helder en gedetailleerd geluid," waardoor het een topkeuze is voor draadloze luidsprekers. Deze verbetering ten opzichte van de Sonos One, in combinatie met de toevoeging van Bluetooth en 3.5mm line-in, onderscheidt hem van zijn voorganger en positioneert hem als een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een superieure audiobeleving. Zoals opgemerkt door CNET, bieden de toevoeging van stereoweergave en Bluetooth extra flexibiliteit, waardoor een breder scala aan gebruikersvoorkeuren en gebruiksscenario's wordt bediend.

Wat betreft ontwerp en connectiviteit biedt de Sonos Era 100 een verfijnde esthetiek met verbeterde aanraakbediening en een grotere woofer driver. Het ondersteunt ook Wi-Fi 6, Bluetooth draadloze connectiviteit, AirPlay 2, en kan worden aangesloten op een platenspeler of tv, waardoor het een effectieve upgrade voor tv-geluid is, zoals benadrukt door Tom's Guide. Bovendien is hij compatibel met Amazon Alexa en Sonos Voice Assistant, biedt Trueplay en instelbare EQ, waardoor de gebruikerservaring en aanpassingsmogelijkheden verder worden verbeterd.

Het is echter vermeldenswaardig dat het ontbreken van Google Assistant en de iets hogere prijs in vergelijking met de Sonos One door sommige gebruikers als nadelen kunnen worden beschouwd, zoals vermeld door CNET en TechRadar. De Era 100 bevindt zich in het gebied van duurdere opties zoals de Apple HomePod 2 en Audio Pro Addon C10, wat potentiële kopers aan het denken kan zetten, volgens TechRadar.

In vergelijking met zijn concurrenten concurreert de Sonos Era 100 met high-end luidsprekers en onderscheidt zich door zijn balans tussen geluidskwaliteit, ontwerp en connectiviteitsfuncties. Het biedt een overtuigend alternatief voor duurdere opties en levert toch een superieure audiobeleving. De belangrijkste beperking ligt echter in de hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger en het ontbreken van Google Assistant, wat de aantrekkingskracht op sommige gebruikers kan beïnvloeden.

Concluderend kan worden gesteld dat de Sonos Era 100 slimme luidspreker zich onderscheidt als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar uitzonderlijke geluidskwaliteit en een veelzijdige, functierijke slimme luidspreker. Zijn evolutie van de Sonos One wordt gekenmerkt door significante verbeteringen in geluidskwaliteit, ontwerp en connectiviteit, waardoor hij een overtuigende optie is op de markt voor slimme luidsprekers.

Voordelen Sonos Era 100
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit met verbeterde soundstage en bas
Nadelen Sonos Era 100
 • Geen ondersteuning voor Google Assistent
 • Iets hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger

4. Google Nest Wifi Router

4. Google Nest Wifi Router

Belangrijke specificaties:

Google Nest Wifi, Router and Point 2-pack. Wifi-band: Dual-band (2.4 GHz / 5 GHz), Wifi-standaard: Wi-Fi 5 (802.11ac), WLAN gegevensoverdrachtsnelheid (max): 2200 Mbit/s. Interfacetype Ethernet LAN: Gigabit Ethernet, Ethernet LAN, data-overdrachtsnelheden: 10,100,1000 Mbit/s, Bekabelingstechnologie: 10/100/1000Base-T(X). Generatie mobiel internet: 4G. Ondersteunde beveiligingsalgoritmen: WPA3. Type product: Router om neer te zetten, Kleur van het product: Wit, Materiaal behuizing: Kunststof

5. Sonos Move 2

5. Sonos Move 2

Belangrijke specificaties:

Multiroom functies: Stereo paar maken, Surround modus, Zones afzonderlijk, Zones tegelijk
Smart Home Platform: Alexa Amazon
Streaming opties: Airplay, SonosNet, Spotify connect
Ontvangst: Internetradio
Bluetooth: Ja
NFC: Nee

Als ik naar de Sonos Move 2 kijk, zie ik een slimme speaker die zijn voorganger overtreft, met verbeterde functies die de prestaties naar een hoger niveau tillen. Volgens The Verge biedt de Move 2 "stereogeluid, twee keer zo lange batterijduur en line-in afspelen" in vergelijking met zijn voorganger, waardoor het een overtuigende opvolger is. Het ontbreken van Google Assistent-functionaliteit kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Gelukkig wordt de draagbaarheid en slimme thuisluidsprekerfuncties van de Move 2 geprezen door SoundGuys, waarbij de veelzijdigheid wordt benadrukt. De review geeft ook gedetailleerde specificaties en antwoorden op veelgestelde vragen, waardoor een uitgebreid overzicht wordt geboden.

Deze slimme speaker is een veelzijdige toevoeging aan elk huis, met naadloze integratie met slimme thuis systemen en indrukwekkende geluidskwaliteit. De verbeterde batterijduur en stereogeluid zorgen voor een meeslepende luisterervaring, zowel binnen als buiten. De line-in afspeelfunctie van de Move 2 breidt de bruikbaarheid verder uit, waardoor gebruikers verschillende audiobronnen direct op de luidspreker kunnen aansluiten.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de JBL Authentics 500 en de Sonos Era-serie, springt de Sonos Move 2 eruit vanwege de combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit. Hoewel de JBL Authentics 500 ingebouwde Alexa en Google Assistent-ondersteuning biedt, geeft de draagbaarheid en verbeterde batterijduur van de Move 2 het een voorsprong in scenario's waar mobiliteit een prioriteit is. Aan de andere kant concurreert de Sonos Era-serie met zijn compatibiliteit met andere Sonos-apparaten voor surround sound en Dolby Atmos-ondersteuning, maar de line-in afspelen en verlengde batterijduur van de Move 2 maken het een uitstekende keuze voor degenen die een draagbare slimme luidspreker zoeken.

Ondanks zijn sterke punten kan het ontbreken van Google Assistent-functionaliteit een beperking zijn voor gebruikers die sterk zijn geïnvesteerd in het Google-ecosysteem. Bovendien, terwijl de SoundGuys-review de functies van de luidspreker waardeert, komt het tekort aan een duidelijke aanbeveling naar voren.

Tot slot, de Sonos Move 2 blinkt uit als een draagbare slimme luidspreker met verbeterde batterijduur, stereogeluid en line-in afspelen, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een veelzijdige en hoogwaardige audiobeleving zoeken. Terwijl zijn concurrenten verschillende sterke punten bieden, onderscheidt de combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit van de Move 2 het in het landschap van slimme luidsprekers.

Voordelen Sonos Move 2
 • Verbeterde batterijduur
Nadelen Sonos Move 2
 • Afwezigheid van Google Assistent functionaliteit
Een groep smartspeakers op een houten tafel

Hoe kies je een goede smartspeaker?

Een smartspeaker omvat meer dan enkel de speaker, en daarmee ook meer dan enkel de geluidskwaliteit. Zo heeft elke smartspeaker ook een microfoon. Laat me je aan de belangrijke eigenschappen introduceren!

Geluidskwaliteit: niet de focus van een smartspeaker

Als je overweegt een smartspeaker aan te schaffen, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua geluidskwaliteit. Smartspeakers zijn ontworpen met het oog op gemak en connectiviteit, maar dit betekent niet dat je concessies moet doen aan de geluidskwaliteit.

Smartspeakers variëren sterk in geluidskwaliteit. Sommige topmodellen bieden een uitstekende geluidservaring met diepe bassen, heldere hoge tonen en een breed frequentiebereik, vaak tussen 20 Hz en 20 kHz, wat het volledige bereik van het menselijk gehoor dekt.1Rémy Pujol, Cochlea (n.d.). 'Human auditory range'

Let op specificaties als de grootte van de drivers – grotere drivers kunnen een voller geluid produceren – en de totale harmonische vervorming (THD), waarbij een lage THD (onder 1%) duidt op een helderder geluid.

Echter, als je prioriteit ligt bij superieure geluidskwaliteit, is een traditionele speaker met smart-assistant-compatibiliteit wellicht een betere keuze. Deze speakers zijn vaak specifiek ontworpen voor audioprestaties. Ze bieden een meer gedetailleerd en ruimtelijk geluid, wat essentieel is voor een audiofiel.

Het is belangrijk om te weten dat de keuze tussen een smartspeaker en bijvoorbeeld de beste homecinema-set of actieve speakers met slimme functionaliteit afhangt van je persoonlijke voorkeuren en gebruiksscenario's. Kort gezegd:

 • Wil je een naadloze integratie met slimme huisapparaten en spraakbesturing? Dan is een smartspeaker ideaal.
 • Zoek je echter naar de beste geluidskwaliteit en ben je bereid om iets meer te investeren, dan is een hoogwaardige traditionele speaker met smart assistant-compatibiliteit de betere keuze.

De spraakassistenten en talen die je smartspeaker ondersteunt

Bij het kiezen van een smartspeaker is het belangrijk om te overwegen welke slimme assistent het beste bij jou past. De meest voorkomende assistenten zijn Google Assistant, Amazon Alexa, en Apple's Siri. Elk van deze assistenten heeft unieke eigenschappen die aansluiten bij verschillende gebruikersbehoeften.

 • Als je al geïnvesteerd hebt in het Apple-ecosysteem, met producten zoals iPhones, iPads, of Apple HomeKit-compatibele apparaten, dan is een smartspeaker met Siri-ondersteuning ideaal. Siri werkt naadloos samen met deze apparaten, waardoor je een geïntegreerde ervaring krijgt.
 • Google Assistant is een uitstekende keuze als je veel gebruikmaakt van Google-diensten, zoals Gmail, Google Calendar, of Google Maps. Deze assistent is bekend om zijn vermogen om complexe vragen te begrijpen en biedt uitgebreide ondersteuning voor Android-apparaten en Google Home-producten.
 • Amazon Alexa is ideaal voor gebruikers die veel online winkelen, vooral via Amazon. Alexa biedt gemakkelijke toegang tot Amazon's winkel- en entertainmentdiensten en heeft een breed scala aan 'skills' die je kunt activeren voor extra functionaliteiten.

De taalondersteuning van een smartspeaker is ook cruciaal. Niet alle smartspeakers ondersteunen elke taal, dus het is belangrijk om een model te kiezen dat jouw voorkeurstaal ondersteunt. Je wilt er niet tijdens de installatie achterkomen dat de speaker geen Nederlands ondersteunt, terwijl je zelf misschien geen andere taal spreekt!

Een grijze slimme speaker op een houten tafel

Compatibiliteit van de smartspeaker met smart-home-platforms

Bij het integreren van smartspeakers in je slimme huis, is het essentieel om te weten welke slimme assistenten compatibel zijn met welke smart-home-platforms. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel die deze compatibiliteit weergeeft. Deze informatie helpt je om een smartspeaker te kiezen die perfect past bij jouw slimme huisapparaten.

Slimme assistentCompatibele smart-home-platforms
Google AssistantGoogle Home, Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings, Honeywell, TP-Link, en meer
Amazon AlexaAmazon Echo, Philips Hue, Ecobee, Nest, SmartThings, Zigbee-apparaten, en meer
Apple SiriApple HomeKit-compatibele apparaten zoals Philips Hue, Ecobee, August Smart Lock, en meer

Het is belangrijk om te controleren of de smartspeaker die je overweegt, ondersteuning biedt voor de slimme huisapparaten die je al hebt of van plan bent aan te schaffen. Zo garandeer je een naadloze integratie en bediening.

Google Assistant en Amazon Alexa bieden een breed scala aan compatibiliteit met diverse merken en apparaten, waardoor ze een veilige keuze zijn voor een divers slim huis. Apple's Siri, daarentegen, werkt het beste binnen het Apple HomeKit-ecosysteem, wat ideaal is als je al geïnvesteerd hebt in Apple-producten.

Connectiviteitsopties van smartspeakers: wifi is cruciaal

Bij het kiezen van een smartspeaker is het essentieel om de connectiviteitsopties te overwegen. De populairste en belangrijke draadloze connectiviteitsopties voor smartspeakers zijn wifi en Bluetooth. Sterker nog: een smartspeaker is niet smart zonder wifi.

 • Wifi. Ware smartspeakers zijn uitgerust met wifi-connectiviteit. Dit stelt je in staat om de speaker te verbinden met je thuisnetwerk, waardoor je toegang krijgt tot een breed scala aan online functies, zoals streamingdiensten (zoals Spotify of Apple Music), internetradio, en de mogelijkheid om meerdere speakers in verschillende kamers te synchroniseren. Wifi biedt een stabielere en grotere reikwijdte dan Bluetooth, wat essentieel is voor het streamen van audio van hoge kwaliteit.
 • Bluetooth. Naast wifi hebben veel smartspeakers ook Bluetooth-connectiviteit. Dit maakt het mogelijk om direct vanaf je smartphone, tablet of ander Bluetooth-apparaat muziek te streamen, zelfs als je even geen wifi hebt.

Idealiter kies je een smartspeaker die zowel wifi als Bluetooth ondersteunt. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit in hoe en waar je je speaker gebruikt. Met deze connectiviteitsopties ben je verzekerd van een naadloze en hoogwaardige luisterervaring, of je nu thuis bent of onderweg. Een ander voordeel: je hebt geen speakerkabel nodig!

Iemand houdt iPhone vast bij Apple HomePod

Extra functies: van music handover tot home hubs

Smartspeakers doen veel meer dan alleen muziek afspelen. Daarvoor kun je ook goede pc-speakers of Bluetooth-speakers met de beste subwoofer (of de beste subwoofer voor de auto als je onderweg bent 😉) voor gebruiken.

Smartspeakers zijn uitgerust met handige extra functionaliteiten die je dagelijks leven kunnen vereenvoudigen. Sterker nog: een groot deel van mijn eigen huishouden zou niet meer functioneren zonder mijn Apple HomePod Mini. Mijn verlichting en beveiliging staan in verbinding met mijn telefoon dankzij dit apparaatje!

Hier zijn enkele van de nuttigste functies om op te letten:

 1. Weerupdates. Met een eenvoudig spraakcommando kun je de laatste weersvoorspellingen krijgen. Dit is ideaal voor het plannen van je dag, zodat je nooit onvoorbereid het huis verlaat.
 2. Handover-functie. Deze functie stelt je in staat om audio naadloos over te dragen van je smartphone naar je smartspeaker. Handig als je thuis komt en je muziek of podcast wilt voortzetten op een groter geluidssysteem.
 3. Alarmen en timers. Gebruik je smartspeaker om alarmen in te stellen, timers te beheren of herinneringen te creëren. Dit is bijzonder handig in de keuken of als je een strak schema hebt.
 4. Spraakgestuurde taken. Van het opzoeken van recepten tot het beheren van je agenda, smartspeakers kunnen veel dagelijkse taken vergemakkelijken door spraakopdrachten.
 5. Slimme huisbediening. Als je slimme huisapparaten hebt, zoals verlichting, thermostaten of beveiligingscamera's, kun je deze vaak bedienen via je smartspeaker.
 6. Nieuws en entertainment. Vraag je smartspeaker om het laatste nieuws, sportuitslagen of zelfs om een grap te vertellen voor wat licht entertainment.
 7. Multiroom-audiofunctionaliteit. Met multiroomaudio synchroniseer je meerdere smartspeakers in verschillende kamers van je huis, net zoals je met wifi-speakers doet. Dit betekent dat je dezelfde muziek in het hele huis kunt afspelen, of verschillende nummers in verschillende kamers.
 8. Home-hub-functionaliteit. Sommige smartspeakers dienen als een centrale hub voor je slimme huisapparaten. Dit betekent dat ze niet alleen spraakcommando's kunnen ontvangen en versturen, maar ook kunnen fungeren als het centrale controle- en verbindingspunt voor apparaten, zoals slimme lampen, thermostaten, en beveiligingssystemen.
 9. Radio-ontvangst. Niet alle smartspeakers hebben ook radio-ontvangst, maar als je graag aan het einde van het jaar naar de Top 2000 luistert, is het wel zo handig om deze direct te kunnen ontvangen via een ingebouwde DAB+-antenne of FM-antenne, in plaats van eerst een app voor internetradio te moeten openen!

Welke merken maken goede smartspeakers?

Benieuwd naar de betrouwbaarste merken die smartspeakers produceren? Dat snap ik!

Sonos

Sonos staat bekend om zijn hoogwaardige geluidskwaliteit en het vermogen om een naadloze multiroom audio-ervaring te bieden. Hun smartspeakers zijn compatibel met verschillende streamingdiensten en ondersteunen meerdere slimme assistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Sonos is ideaal voor audiofielen die op zoek zijn naar een rijke en diepe geluidservaring in hun hele huis.

Amazon Echo

Amazons Echo-lijn is populair vanwege de integratie met Amazons eigen Alexa-assistent. Deze smartspeakers bieden een breed scala aan functies, van het afspelen van muziek tot het beheren van slimme huisapparaten. Ze zijn gebruiksvriendelijk en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat ze een uitstekende keuze maakt voor alledaags gebruik.

Google Nest

Google Nest-smartspeakers staan bekend om hun integratie met het Google-ecosysteem, waardoor ze naadloos samenwerken met diensten, zoals Google Calendar, Gmail en Google Maps. Ze bieden ook superieure spraakherkenningstechnologie en zijn ideaal voor gebruikers die al afhankelijk zijn van Google's diensten voor hun dagelijkse activiteiten.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste smartspeaker?

De Consumentenbond heeft helaas nog geen smartspeaker-tests gepubliceerd. Zodra dit wél gebeurt, lees je hier wat volgens hun het beste model is!

Wat is volgens Tweakers de beste smartspeaker?

Ook Tweakers heeft nog niets bekendgemaakt over hun eventuele smartspeakertesten. Zodra hier verandering in komt, lees je dat hier!

Wat is volgens TechRadar de beste smartspeaker?

Volgens TechRadar is de Sonos Era 100 de beste smartspeaker in zijn productgroep. Deze speaker blinkt uit door zijn superieure geluidskwaliteit, met een breed frequentiebereik en diepe bas, wat zorgt voor een rijke luisterervaring. De Era 100 ondersteunt zowel Google Assistant als Amazon Alexa, biedt uitstekende multiroom-audiofunctionaliteit en is eenvoudig te integreren in diverse slimme huisomgevingen. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en stijlvolle ontwerp is de Sonos Era 100 een topkeuze voor zowel audiofielen als alledaagse gebruikers.       

Veelgestelde vragen over smartspeakers van onze lezers

Hier beantwoorden alle overige vragen over smartspeakers die jullie hebben ingestuurd. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Laat het onze redactie daarom vooral weten als je vragen hebt via het onderstaande formulier!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross