Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Ontdek de Beste Actieve Speakers voor Jouw Muziek

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

In de wereld van geluid en muziek zijn actieve speakers de onbetwiste kampioenen van gemak en kwaliteit. Heb je je ooit afgevraagd welke actieve speaker jouw luisterervaring naar een hoger niveau kan tillen? Duik in ons artikel en ontdek de beste actieve speakers van dit moment - jouw perfecte geluidservaring wacht op je!

Wat zijn de beste actieve speakers van 2024?

Dit zijn de 5 beste actieve speakers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste actieve speakers van 2024

1. KEF LSX II

1. KEF LSX II

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 4.2

De KEF LSX II actieve luidsprekers hebben enthousiaste lof ontvangen voor hun uitstekende geluidskwaliteit, veelzijdigheid en geavanceerde functies. Als beste budgetproduct voor actieve luidsprekers maakt de LSX II indruk met zijn "uitstekende geluidskwaliteit en diverse connectiviteitsopties", waardoor het een topkeuze is voor degenen die gemak en muzikaliteit zoeken in een compact pakket. De bijgewerkte functies van het systeem, waaronder Metamaterial Absorption Technology en verbeterde bas, dragen bij aan de uitzonderlijke audioprestaties, beeldvorming en dynamiek, waardoor het een fantastisch, veelzijdig streaming systeem is. De individuele stroomvoorziening en draadloze communicatie van de luidsprekers elimineren de noodzaak van verbindingsdraden tussen kanalen, terwijl de ondersteuning voor meerdere draadloze en bedrade verbindingen, waaronder HDMI-ARC, USB-C, Bluetooth 4.2 en optische ingang, zorgen voor naadloze muziekstreaming en veelzijdige aanpassingsmogelijkheden.

De actieve versterking en coaxiale luidsprekerontwerp van de LSX II creëren een ideale geluidsbron, met een natuurlijk, warm geluid en driedimensionale ruimtelijke mapping. De KEF Connect-app verbetert de gebruikerservaring verder, vergemakkelijkt installatie, streamingoperaties en geluidsaanpassingen, en bevestigt zo de positie van het systeem als een veelzijdige en hoogwaardige optie voor audio-enthousiasten. Het is echter belangrijk op te merken dat "de prijsverhoging ze mogelijk minder betaalbaar kan maken", en voor ultiem verliesvrij geluid is een bedrade verbinding vereist. Bovendien kan de bas soms wat contour missen, en volledige resolutie en dynamiek worden alleen bereikt binnen de sweet spot. Bovendien ondersteunt het systeem geen Dolby Atmos, wat een nadeel kan zijn voor thuisbioscoopliefhebbers.

In vergelijking met zijn tegenhangers, concurreert de KEF LSX II sterk in zijn categorie, vooral voor gebruikers die actieve luidsprekers zoeken met een balans tussen uitzonderlijke geluidskwaliteit, compacte afmetingen en een breed scala aan connectiviteitsopties. Terwijl de Bowers & Wilkins Formation Duo misschien hoogwaardige audio en een premium ontwerp biedt, onderscheidt de LSX II zich door zijn uitstekende audioprestaties en veelzijdigheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die gemak prioriteren zonder in te leveren op audiokwaliteit.

Samengevat excelleren de KEF LSX II actieve luidsprekers in het bieden van een meeslepende, hoogwaardige geluidservaring met een breed scala aan connectiviteitsopties en veelzijdige aanpassingsmogelijkheden via de KEF Connect-app. Hun compacte formaat en geavanceerde functies maken ze tot een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar actieve luidsprekers die uitzonderlijke prestaties leveren zonder in te leveren op gemak. Ondanks hun hogere prijs en beperkingen in bascontour en sweet spot-dynamiek, blijft de LSX II een sterke speler op de markt voor actieve luidsprekers, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoogwaardige audio-oplossing.

Voordelen KEF LSX II
 • Uitstekende geluidskwaliteit
Nadelen KEF LSX II
 • Hogere prijsklasse
 • Beperkingen in bascontour en sweet spot-dynamiek
 • Ondersteunt geen Dolby Atmos

2. Ruark Audio MR1 Mk2

2. Ruark Audio MR1 Mk2

Belangrijke specificaties:

Geluidsweergave: Stereo
Totaal uitgangsvermogen: 20 W
Minimale frequentie: 55 Hz
Maximale frequentie: 25000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 4.1
Streaming opties: Airplay, Google cast, Spotify connect
Koppelbaar: Ja

Ik ben helemaal weg van de Ruark Audio MR1 Mk2 actieve luidsprekers! Voor de prijs van $379 / £349 / AU$749 krijg je echt waar voor je geld. Met hun indrukwekkende geluidskwaliteit en authentieke audioweergave leveren ze een gedetailleerde en krachtige prestatie. De Class A/B-versterking, op maat gemaakte luidsprekereenheden met zeldzame aardmagneten en adaptieve EQ zorgen voor een meeslepende geluidservaring die echt de muziek tot leven brengt.

De MR1 Mk2 heeft een strak ontwerp met opties voor walnoothoutfineer of 'zachte' grijze lakafwerking, perfect voor degenen die oog hebben voor esthetiek. Met Bluetooth 5.0 met aptX, digitale optische en analoge ingangen biedt het meerdere verbindingsmogelijkheden voor verschillende audiobronnen. De rechter luidspreker handelt zowel fysieke als draadloze verbindingen af, wat zorgt voor veelzijdigheid in gebruik. Bovendien bieden de luidsprekers een speciale subwooferuitgang, waardoor je de optie hebt om de basprestaties te verbeteren.

Een van de onderscheidende kenmerken van de MR1 Mk2 is zijn compacte vorm, waardoor hij geschikt is voor gebruik op een bureau of in een kleine ruimte. Zoals TechRadar opmerkt: "De Ruark MR1 MkII is een aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardig geluid in een compact en stijlvol pakket." De luidsprekers bieden ook de optie voor een externe 'rugzak' batterij, waardoor ze nog draagbaarder worden en je ze draadloos als mono luidspreker kunt gebruiken.

In vergelijking met de duurdere concurrent KEF LSX onderscheidt de MR1 Mk2 zich door zijn betaalbaarheid en compacte vorm. De KEF LSX biedt een krachtigere en veelzijdigere prestatie met geavanceerde verbindingsmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor diegenen die flexibiliteit en hoogwaardige prestaties zoeken. Maar voor degenen die budgetprioriteit geven en een draagbare optie zoeken, is de Ruark MR1 Mk2 een overtuigende keuze.

Hoewel de MR1 Mk2 geen ingebouwde Wi-Fi en ondersteuning voor bepaalde streamingtechnologieën biedt, is zijn focus op het leveren van hoogwaardig stereogeluid in een compacte vorm een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van kwaliteitsaudio en esthetische aantrekkingskracht. De luidsprekers zijn veelzijdig in gebruik met computers, draaitafels en televisies, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende audiotoepassingen.

Al met al excelleren de Ruark Audio MR1 Mk2 actieve luidsprekers in het leveren van een luxe stereogeluid in een compacte vorm, waardoor ze een overtuigende keuze zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan hoogwaardige audioprestaties in een stijlvol en draagbaar pakket. Hoewel ze misschien niet dezelfde mate van veelzijdigheid bieden als sommige duurdere concurrenten, maakt hun combinatie van premium geluidskwaliteit, compact ontwerp en betaalbaarheid ze tot een opvallende optie voor desktop-, plank- of draagbaar gebruik.

Voordelen Ruark Audio MR1 Mk2
 • Luxueuze stereogeluidskwaliteit
 • Compact en stijlvol ontwerp
 • Meerdere connectiviteitsopties
Nadelen Ruark Audio MR1 Mk2
 • Ontbreekt ingebouwde Wi-Fi en ondersteuning voor bepaalde streamingtechnologieën
 • Biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van veelzijdigheid als duurdere concurrenten

3. Definitive Technology BP9080x

3. Definitive Technology BP9080x

Belangrijke specificaties:

De Definitive Technology BP9080x actieve luidsprekers hebben lof ontvangen voor hun uitzonderlijke geluidskwaliteit, vooral in de bass en middentonen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor audiofielen die op zoek zijn naar meeslepende audiobelevingen. De luidsprekers beschikken over ingebouwde subwoofers die diepe, krachtige bassen produceren, terwijl de geïntegreerde Atmos-modules bijdragen aan een meeslepend geluidsbeeld, wat zorgt voor een boeiende thuisbioscoopervaring. Recensenten hebben het strakke ontwerp geprezen, met Sound & Vision die opmerkt: "Het algehele ontwerp werd geprezen vanwege zijn strakke uitstraling." Sommige gebruikers vonden echter het installatieproces en de kalibratie enigszins complex, een gevoel dat werd weerspiegeld in de recensie van Audioholics. Ondanks dit, raden de meeste recensenten de BP9080x ten zeerste aan vanwege zijn uitzonderlijke prestaties.

De BP9000-serie van Definitive Technology vertegenwoordigt een sprong voorwaarts in audiotechnologie, met geavanceerde functies zoals aluminium dome-tweeters, Intelligent Bass Control en Forward-Focused Bipolar-technologie. De integratie van Dolby Atmos en DTS:X height-functionaliteit in de BP9080x-torenluidspreker versterkt zijn aantrekkingskracht en belooft een werkelijk meeslepende thuisbioscoopervaring. Audioholics benadrukt: "De BP9080X-torenluidspreker bevat ingebouwde Dolby Atmos- en DTS:X-height-functionaliteit." Er zijn echter zorgen geuit over de prestaties van de A90 Atmos Module op basis van eerdere kritische recensies, wat wijst op de noodzaak van verder onderzoek op dit gebied.

Het 5.0.4 Dolby Atmos-luidsprekersysteem van Definitive Technology, met de BP9080x, BP9060, CS9060 en A90-modellen, wordt gepositioneerd als een high-end oplossing voor thuisbioscoopliefhebbers. De mogelijkheid van het systeem om een diep, uitgestrekt geluidsbeeld te leveren zonder de noodzaak van extra subwoofers is geprezen. Echter, de mogelijke beperkingen van het bipolaire ontwerp in het nauwkeurig vastleggen van geluiden en het ongemak van het nodig hebben van een stopcontact voor elke luidspreker zijn opgemerkt. Desalniettemin is de prestatie van het systeem gunstig vergeleken met meer complexe 5.1.4- of 5.2.4-systemen, waardoor het zijn status als indrukwekkende Dolby Atmos-oplossing bevestigt.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Definitive Technology BP9080x zich door zijn geïntegreerde subwoofers en Atmos-modules, en biedt het een gestroomlijnde oplossing voor het bereiken van hoogwaardige audioweergave en meeslepende thuisbioscoopervaringen. Hoewel het installatieproces en mogelijke prestatieproblemen met de A90 Atmos Module overweging verdienen, blijft de BP9080x een sterke concurrent in de categorie actieve luidsprekers, vooral voor gebruikers die superieure geluidskwaliteit en een minimalistisch ontwerp prioriteren.

Tot slot, excelleren de Definitive Technology BP9080x actieve luidsprekers in het leveren van indrukwekkende geluidskwaliteit, met een speciale focus op bass en middentonen, naast een strak ontwerp en geïntegreerde Atmos-functionaliteit. Hoewel het installatieproces enige complexiteit kan bieden en er zorgen zijn geuit over de prestaties van de A90 Atmos Module, bieden de luidsprekers een aantrekkelijke optie voor liefhebbers die een hoogwaardige, meeslepende thuisbioscoopervaring zoeken.

Voordelen Definitive Technology BP9080x
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit, met name in de lage tonen en het middenbereik
Nadelen Definitive Technology BP9080x
 • Complex installatieproces en kalibratie
 • Zorgen over de prestaties van de A90 Atmos Module

4. Elac Debut 2.0 B6.2

4. Elac Debut 2.0 B6.2

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Geen Bluetooth
Streaming opties: Geen streamingoptie
Koppelbaar: Nee

Ik ben erg enthousiast over de Elac Debut 2.0 B6.2 actieve speakers. Ze hebben een volwassen en ingetogen ontwerp en bieden een trouwe en onverkleurde geluidsweergave. Met een grotere mid/bas unit met verbeterde stijfheid en demping, samen met een verbeterde tweeter voor een betere spreiding en top-end respons, leveren deze speakers een goed uitgebalanceerd frequentiebereik, voldoende bas en een pittige, ritmische prestatie. Volgens What Hi-Fi? zijn ze "een meer volwassen paar speakers dan hun prijskaartje zou suggereren," wat hun volwassenheid, transparantie en ongecompliceerdheid met betrekking tot volume weerspiegelt.

De B6.2 heeft een eersteklas bouwkwaliteit, een retro ontwerp met een slanker profiel en verbeterde componenten, zoals opgemerkt door CNET. De 6,5-inch aramidevezel woofer en 1-inch zijden dome tweeter, samen met extra versteviging en een frontale baspoort, resulteren in verminderde sonische verkleuring en een levendiger, helderder geluid. Met een frequentierespons van 44Hz-35kHz is het geschikt voor kleine tot middelgrote kamers en biedt het een groter, meer driedimensionaal geluidsbeeld in vergelijking met zijn voorganger, waardoor het een opmerkelijke upgrade is.

De ELAC Debut 2.0 B6.2 actieve speakers, geprezen door AudioFi vanwege hun eerlijke en muzikale prestaties, beschikken over opnieuw ontworpen drivers voor verbeterde middenbereik en hoge frequenties. De verplaatsing van de dubbele uitlopende baspoort naar de voorkant vergemakkelijkt de plaatsing tegen muren of boekenplanken, en de speakers bieden een meeslepende en gedetailleerde luisterervaring. Het is echter vermeldenswaard dat ze slechts in één kleur verkrijgbaar zijn, wat als saai kan worden ervaren.

Dit product is ook uitgebreid beoordeeld door Audio Science Review, wat potentiële kopers helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen door uitgebreide informatie te bieden over de prestaties, functies en technische analyse.

In vergelijking met zijn voorganger vertegenwoordigt de B6.2 een significante verbetering op het gebied van geluidskwaliteit en ontwerp, met een volwassen, transparante en onverkleurde geluidsweergave. De verbeterde stijfheid, verbeterde drivers en frontale baspoort onderscheiden de speaker verder van zijn concurrenten.

Hoewel de ELAC Debut 2.0 B6.2 uitblinkt in het leveren van een volwassen, transparant geluid en verbeterd ontwerp, ligt de beperking in het aanbieden van slechts één kleuroptie. Desalniettemin maken de evolutie van eerdere modellen, verbeterde componenten en eersteklas bouwkwaliteit het tot een overtuigende keuze voor degenen die actieve speakers zoeken die een trouwe en onverkleurde geluidsweergave bieden.

Voordelen Elac Debut 2.0 B6.2
 • Volwassen en ingetogen ontwerp
 • Verbeterde stijfheid en verminderde resonantie voor gebalanceerd frequentiebereik en krachtige prestaties
 • Verbeterde componenten en eersteklas bouwkwaliteit
Nadelen Elac Debut 2.0 B6.2
 • Komt slechts in één kleur

5. Dayton Audio B652-AIR

5. Dayton Audio B652-AIR

Belangrijke specificaties:

Totaal uitgangsvermogen: 40 W

De Dayton Audio B652-AIR actieve luidsprekers zijn een budgetvriendelijke optie die indrukwekkende geluidskwaliteit levert, waardoor ze een overtuigende keuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare audio-oplossing. Met een focus op het leveren van helder en gedetailleerd geluid, hebben deze luidsprekers een Air Motion Transformer (AMT) tweeter, die bijdraagt aan hun opmerkelijke prestaties in de hoge frequenties. Volgens Sound and Vision waardeerden gebruikers de "heldere en gedetailleerde hoge tonen" en prezen ze de AMT-tweeter vanwege zijn rol in de algehele geluidskwaliteit. Deze ontwerpkeuze zet de B652-AIR apart van andere budgetluidsprekers en biedt een voorsprong in het leveren van een heldere en gedetailleerde audiobeleving.

De luidsprekers zijn veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan muziekgenres en gebruiksscenario's. Stereophile merkt op dat de B652-AIR luidsprekers "indrukwekkende prestaties, met name in het hoge frequentiebereik" bieden, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende muzikale voorkeuren. Bovendien wordt de algehele waarde voor de prijs benadrukt, waardoor deze luidsprekers een solide optie zijn voor prijsbewuste kopers. Deze opvatting sluit aan bij de beoordeling van Sound and Vision, waar de B652-AIR wordt geprezen voor het bieden van "uitstekende waarde voor de prijs".

Hoewel de luidsprekers uitblinken in het produceren van heldere en gedetailleerde hoge tonen, vonden sommige gebruikers ruimte voor verbetering in de basprestaties. Het is belangrijk om op te merken dat, zoals vermeld in de review van CNET, de luidsprekers moeite kunnen hebben met luide volumes bij baszware nummers. Bovendien werd de vormgeving van de luidsprekerroosters bekritiseerd vanwege het ontbreken van aantrekkingskracht. Echter, de ontspannen aard van de B652-AIR, zoals benadrukt door CNET, maakt het ideaal voor akoestische nummers en zorgt ervoor dat er geen luistervermoeidheid optreedt, wat de aantrekkingskracht ervan voor lang luistersessies vergroot.

In de markt voor budgetvriendelijke actieve luidsprekers onderscheidt de Dayton Audio B652-AIR zich door zijn AMT-tweeter, die bijdraagt aan zijn indrukwekkende prestaties in de hoge frequenties. Zijn waarde voor de prijs is een sterk verkoopargument en spreekt degenen aan die op zoek zijn naar een kosteneffectieve audio-oplossing zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit. Echter, individuen die prioriteit geven aan basprestaties bij hogere volumes of die specifieke esthetische voorkeuren hebben voor luidsprekerroosters, zouden de B652-AIR op die gebieden tekort kunnen vinden.

Tot slot bieden de Dayton Audio B652-AIR actieve luidsprekers een opmerkelijke balans tussen betaalbaarheid en geluidsprestaties, waardoor ze een opmerkelijke keuze zijn voor prijsbewuste kopers die op zoek zijn naar heldere en gedetailleerde geluidsweergave. Hoewel de basprestaties en ontwerpelementen verbetering behoeven, maken zijn waardepropositie en prestaties in de hoge frequenties het tot een overtuigende optie in de categorie budgetluidsprekers.

Voordelen Dayton Audio B652-AIR
 • Indrukwekkende hoge frequentieprestaties met AMT-tweeter
 • Veelzijdig en geschikt voor verschillende muziekgenres en gebruiksscenario's
 • Uitstekende waarde voor de prijs
Nadelen Dayton Audio B652-AIR
 • Ruimte voor verbetering in basprestaties, vooral bij hogere volumes
 • Ontwerp van luidsprekerroosters ontbreekt aan aantrekkingskracht

Hoe kies je goede actieve speakers?

Ben je verdwaald in de wereld van speakers? Onze koopgids voor actieve speakers is jouw heldere kompas in deze audiojungle. Laat me je helpen naar de speaker die precies past bij jouw wensen en behoeften! Op zoek naar een goede microfoon? Ook daar hebben we over geschreven.

Frequentierespons: hoe hoorbaar is je actieve speaker?

De frequentierespons wordt gemeten in Hertz (Hz). Een goede speaker heeft een breed bereik, meestal tussen 20 Hz (diepe bassen) en 20.000 Hz (hoge tonen). Dit zorgt ervoor dat je alle nuances in muziek of geluiden helder hoort.

Hoe de gevoeligheid van een speaker de geluidskwaliteit beïnvloedt

De gevoeligheid wordt uitgedrukt in decibel (dB). Een speaker met een hogere gevoeligheid, bijvoorbeeld 90 dB of meer, levert meer geluid per watt. Dit betekent dat je minder versterkervermogen nodig hebt voor hetzelfde geluidsniveau, wat efficiënter en kostenbesparend is.

Harmonische vervorming (THD) van actieve speakers

Harmonische vervorming is een ander belangrijk aspect en moet zo laag mogelijk zijn. Een total harmonic distortion (THD) van minder dan 1% is ideaal. Dit zorgt dat het geluid dat je hoort zo dicht mogelijk bij het origineel blijft, zonder vervorming.

Impedantie: 6 tot 8 ohm is de norm bij thuisspeakers

Impedantie wordt gemeten in ohm. De meeste thuisluidsprekers hebben een impedantie van 6 tot 8 ohm. Zorg dat je versterker compatibel is met de impedantie van je speaker om de beste prestaties te garanderen.

De impact van de bouwkwaliteit op je speakers geluidskwaliteit

Let op de bouwkwaliteit van de speaker. Materialen als MDF (medium-density fibreboard) voor de behuizing en hoogwaardige componenten voor de interne circuits dragen bij aan een betere geluidskwaliteit en duurzaamheid.

Drie boekenplankspeakers in rood en lichtblauw en turquoise op een standaard op een tafel

Het vermogen van je actieve speaker

Vermogen in de context van luidsprekers is een essentieel aspect dat je geluidservaring bepaalt. Laten we het hebben over wattage, de maat voor vermogen. Een gemiddelde thuisluidspreker heeft vaak een vermogen tussen 15 en 100 watt. Dit is voldoende voor een heldere en volle geluidsweergave in een standaard woonkamer. Denk hierbij aan boekenplankspeakers of zelfs autospeakers.

Voor grotere ruimtes of buitengebruik, kijk je naar speakers met een hoger wattage, bijvoorbeeld 150 tot 500 watt. Dit zorgt voor een krachtigere geluidsoutput, essentieel voor het vullen van grotere ruimtes of openluchtomgevingen met geluid.

Een belangrijk detail is de verhouding tussen het vermogen van de speaker en de versterker. Zorg dat de versterker niet meer vermogen levert dan de speaker aankan. Een speaker met een maximaal vermogen van 100 watt gekoppeld aan een versterker van 50 watt is een veilige combinatie. Dit voorkomt overbelasting en potentiële schade aan de speaker.

Aansluitmogelijkheden: van aux tot Bluetooth

Aansluitmogelijkheden bij luidsprekers zijn een sleutelfactor voor jouw audio-ervaring. Laten we de verschillende opties doornemen.

 1. De bekende 3,5mm-jack-aansluiting, ook wel aux, is compatibel met de meeste smartphones en laptops, ideaal voor alledaags gebruik.
 2. Dan hebben we RCA-aansluitingen, vaak gevonden op home-audiosystemen en ook niet ongebruikelijk bij een goede home-cinemaset. Deze bieden een betrouwbare verbinding voor stereo geluid. Ook handig wanneer je naar de radio luistert via een FM-antenne of DAB+ antenne.
 3. Voor een professionelere set-up, zijn XLR-aansluitingen de standaard. Ze bieden een gebalanceerd signaal, wat resulteert in minder ruis en interferentie, vooral over langere afstanden.
 4. Bluetooth-connectiviteit is ook essentieel in het huidige draadloze tijdperk van Bluetooth-speakers. Het stelt je in staat om muziek te streamen vanaf je apparaten zonder fysieke speakerkabel. Let op de Bluetooth-versie; versie 4.0 of hoger garandeert een stabielere verbinding en betere geluidskwaliteit. PC-speakers bijvoorbeeld, geven de voorkeur aan een draadloze verbinding.1Redactie, InfoCasa (2019). 'Wat is bluetooth?'
 5. Usb-aansluitingen zijn handig voor het direct afspelen van muziek vanaf USB-drives en kunnen ook dienen voor het opladen van apparaten. Sommige speakers bieden zelfs WiFi-connectiviteit voor netwerkstreaming en multiroom setups: dit zijn wifi-speakers.

Bij het kiezen van een speaker, overweeg welke aansluitmogelijkheden je nodig hebt voor jouw specifieke gebruik. Heel anders, maar wanneer je een bureaustoel kiest, kies je deze ook specifiek voor jouw gebruik.

Een combinatie van deze aansluitingen biedt flexibiliteit en gemak, waardoor je speaker compatibel is met een breed scala aan apparaten (denk aan een subwoofer) en gebruiksscenario's. Smartspeakers zijn de volgende stap; deze bedien je via je smartphone of met je stem!

Welke merken maken goede actieve speakers?

Hieronder vertel ik je meer over twee merken die bekend staan om hun kwaliteit.

Canton

Canton actieve speakers staan hoog aangeschreven vanwege hun superieure geluidskwaliteit en strakke design. Ze zijn populair bij zowel audiofielen als gewone muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een rijke en heldere geluidsbeleving in hun huis. Canton combineert geavanceerde technologie met een stijlvolle uitstraling, wat ze een favoriete keuze maakt voor een breed publiek. Canton maakt ook goede subwoofers voor in de auto.

Teufel

Teufel actieve speakers zijn enorm populair vanwege hun indrukwekkende geluidskwaliteit en moderne design. Ze zijn een hit bij mensen die thuis een bioscoop- of concertzaalervaring willen creëren. Teufel staat bekend om zijn innovatieve benadering van geluidstechnologie, wat resulteert in krachtige en heldere audio, verpakt in een stijlvol jasje.

Boekenplankspeaker op een witte boekenplank met boeken ernaast

Wat is volgens de Consumentenbond de beste grote draadloze speaker?

De beste actieve speaker heeft de Consumentenbond niet gedeeld, maar wél de beste grote draadloze speaker. Dat is de Marshall Woburn III. Deze speaker valt op door zijn krachtige geluid en iconische design. Met zijn geavanceerde componenten levert de Woburn III een helder en diep geluid, perfect voor zowel muziekliefhebbers als voor het creëren van een thuisbioscoopervaring.

De connectiviteitsopties, waaronder Bluetooth en Wi-Fi, maken het gemakkelijk om je muziek draadloos te streamen. De Marshall Woburn III combineert uitstekende geluidskwaliteit met een stijlvol uiterlijk, waardoor het een topkeuze is in zijn categorie.

Wat zijn de beste actieve speakers volgens Kieskeurig?

De beste actieve speakers volgens Kieskeurig zijn de Edifier S2000MKIII surround set. Deze set staat bekend om zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en diepe, rijke bassen, ideaal voor zowel muziekliefhebbers als filmenthousiasten.

Met een vermogen van 130W per speaker leveren ze een krachtige en heldere audio-ervaring. De combinatie van geavanceerde technologie en een stijlvol design maakt deze Edifier set een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar superieure geluidsprestaties in huis.

Veelgestelde vragen over actieve speakers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross