Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Laat je Stem Horen met de Beste Microfoon

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Het kiezen van de beste microfoon is geen kwestie van gokken; het is een kunst die precisie vereist, net als het kiezen van een goede subwoofer. Wist je bijvoorbeeld al dat de gevoeligheid van een microfoon, uitgedrukt in dBV/Pa, cruciaal is voor de geluidskwaliteit? Ik leid je door de jungle van specificaties en zorg dat je aankoop je niet alleen voldoening geeft, maar ook je publiek betovert.

Wat zijn de beste microfoons van 2024?

Dit zijn de 5 beste microfoons volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste microfoons van 2024

1. Blue Yeti USB microphone

1. Blue Yeti USB microphone

Belangrijke specificaties:

Microfoon geschikt voor instrument: Niet van toepassing
Aan-uit schakelaar: Ja
Richtingskarakteristiek: Cardioide
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 2000 Hz
Type input/output: USB
Draadloos: Nee

Ik ben dol op de Blue Yeti USB-microfoon. Met een prijs van $130 is het een betaalbare en professionele optie voor opnemen, podcasten, gamen en meer. De strakke vormgeving en eenvoudige installatie maken het een geweldige keuze. Met verschillende opnamepatronen is het perfect voor allerlei soorten opnames. De cardioïde modus is ideaal voor podcasts, gaming en muziekopnames, terwijl de bidirectionele modus geschikt is voor één-op-één interviews. De omnidirectionele modus is perfect voor groepsdiscussies, maar kan wat achtergrondgeluid oppikken.

De Yeti Nano, een compactere versie, is perfect voor streamers, podcasters en muzikanten die op zoek zijn naar een betaalbare optie van hoge kwaliteit. Voor de installatie is een digitaal audiowerkstation (DAW) zoals Audacity, Reaper of Garageband nodig. De geluidskwaliteit is uitstekend, met verschillende opnamevoorbeelden die de veelzijdigheid laten zien. De Yeti X, een grotere en geavanceerdere toevoeging aan de serie, biedt extra opnamepatronen voor meer flexibiliteit tegen een iets hogere prijs. Met de eenvoudige installatie en verschillende opnamepatronen voor verschillende toepassingen, is het een overtuigende upgrade voor degenen die meer geavanceerde functies zoeken.

De Blue Yeti-microfoons worden geprezen om hun duurzaamheid en draagbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor opnames vanaf elke locatie met een computer. Ze staan ook bekend om hun geluidskwaliteit, veelzijdigheid in opnamepatronen en gebruiksvriendelijke installatie. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de omnidirectionele modus van de standaard Yeti mogelijk ongewenst achtergrondgeluid oppikt, zoals vermeld in de review van Tom's Guide.

Vergeleken met de concurrentie onderscheiden de Blue Yeti-microfoons zich door hun betaalbare prijs, geluidskwaliteit en meerdere opnamepatronen. Hoewel de Yeti X extra functies biedt, zoals meer opnamepatronen, blijven de standaard Yeti en de Yeti Nano sterke concurrenten voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, betaalbare microfoon.

Kortom, de Blue Yeti USB-microfoonserie biedt verschillende opties die geschikt zijn voor verschillende opnamebehoeften. Hun duurzaamheid, draagbaarheid, geluidskwaliteit en veelzijdige opnamepatronen maken ze een overtuigende keuze voor podcasters, streamers, muzikanten en meer. Hoewel de omnidirectionele modus beperkingen kan hebben, maken de algehele kwaliteit en betaalbaarheid van de Blue Yeti-microfoons ze tot een opvallende keuze op de markt. Zoals een recensie van SoundGuys opmerkt: "De Yeti X is een solide keuze voor iedereen die een veelzijdige USB-microfoon nodig heeft."

Voordelen Blue Yeti USB microphone
 • Betaalbare prijs
 • Geluidskwaliteit van professionele kwaliteit
 • Veelzijdige opnamepatronen
Nadelen Blue Yeti USB microphone
 • Omnidirectionele modus kan ongewenst achtergrondgeluid oppikken

2. Shure MV7

2. Shure MV7

Belangrijke specificaties:

Microfoon geschikt voor instrument: Niet van toepassing
Aan-uit schakelaar: Nee
Minimale frequentie: 50 Hz
Maximale frequentie: 16 MHz
Type input/output: XLR 3-pin, XLR 5-pin
Draadloos: Nee

De Shure MV7-microfoon is een veelzijdig instrument dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, van beginners tot ervaren podcasters en streamers. Het gebruiksvriendelijke aanraakpaneel en de LED-indicatoren voor de versterkingsniveaus maken het gemakkelijk te gebruiken, terwijl de ShurePlus MOTIV-app geavanceerde functies en firmware-updates biedt, waardoor de functionaliteit wordt verbeterd. Met verschillende frequentieresponsen en opnamepatronen biedt deze microfoon heldere opnames die zijn afgestemd op verschillende geluidsvoorkeuren. Volgens SoundGuys "beoordeelt de meerderheid van de gebruikers het positief, waarbij 51% het een 4-sterrenbeoordeling geeft en 36% een 5-sterrenbeoordeling." Zijn vermogen om rechtstreeks met computers te werken, zonder de noodzaak van een aparte mixer of audio-interface, onderscheidt het van zijn concurrenten.

De hybride USB/XLR-functionaliteit van de Shure MV7 en de inclusie van USB-C naar USB 3.0 en USB-C naar USB-C-kabels, zoals opgemerkt door ZDNet, maken het geschikt voor een breed scala aan gebruikers. De degelijke constructie en meerdere aansluitpunten, waaronder micro-USB en XLR, zoals benadrukt door MusicRadar, verbeteren de veelzijdigheid ervan. Deze microfoon wordt aanbevolen vanwege het gebruiksgemak en de aanpasbaarheid voor podcasting en streaming, met als extra voordeel dat het een plug-and-play-microfoon is die geschikt is voor beginners. Windows-gebruikers kunnen echter enkele installatieproblemen tegenkomen, zoals vermeld in de review van MusicRadar.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Shure SM7B, valt de Shure MV7 op door zijn directe computerconnectiviteit en aanraakpaneelbediening. Hoewel de verschillen tussen de twee modellen niet uitgebreid worden besproken, zijn de compatibiliteit van de Shure MV7 met verschillende apparaten en het gebruiksgemak terugkerende thema's in de reviews. De PCMAG-review, ondanks technische beperkingen, benadrukt het belang van JavaScript en cookies voor hun website.

In het competitieve landschap van microfoons blinkt de Shure MV7 uit als een veelzijdig, gebruiksvriendelijk instrument dat geschikt is voor verschillende opname- en streamingscenario's. Zijn aanpasbaarheid voor verschillende geluidsvoorkeuren en directe computerconnectiviteit maken het een overtuigende keuze voor contentmakers. De potentiële beperkingen worden echter gesuggereerd door de noodzaak van aangepaste audiofilters en mogelijke installatieproblemen voor Windows-gebruikers. Over het algemeen komt de Shure MV7 naar voren als een sterke concurrent op de microfoonmarkt, met name voor gebruikers die een naadloze, hoogwaardige opname-ervaring zoeken.

Voordelen Shure MV7
 • Veelzijdig gereedschap voor beginners en ervaren podcasters en streamers
 • Gemakkelijk te gebruiken aanraakpaneel en LED-indicatoren voor gain niveaus
 • Directe computerconnectiviteit en touch-panel bediening
Nadelen Shure MV7
 • Mogelijke installatieproblemen voor Windows-gebruikers
 • Behoefte aan aangepaste audiofilters
 • Technische beperkingen benadrukt door PCMAG-beoordeling

3. Rode PodMic Cardioid Dynamic Broadcast

3. Rode PodMic Cardioid Dynamic Broadcast

Belangrijke specificaties:

Aan-uit schakelaar: Nee
Richtingskarakteristiek: Cardioide
Maximale frequentie: 20 MHz
Type input/output: XLR 3-pin
Draadloos: Nee

De Rode PodMic is een ware gamechanger in het budgetsegment van XLR-microfoons, speciaal ontworpen voor serieuze podcasters zoals ik. Met een prijs van €99,- heeft het een volledig metalen ontwerp en XLR-connectiviteit, wat zorgt voor stevigheid en aantrekkingskracht voor ervaren gebruikers, zoals benadrukt door Tom's Guide. De hoogwaardige dynamische capsule en interne popfilter leveren uitzonderlijke geluidskwaliteit, zelfs in uitdagende opnameomgevingen. PCMAG kon geen recensie geven, maar Amazon benadrukt de veerkracht van deze microfoon, zelfs wanneer getest door een jong kind, wat getuigt van zijn duurzaamheid. De mogelijkheid van de microfoon om sterke prestaties te behouden te midden van achtergrondgeluid en variërende afstanden, evenals zijn strakke cardioïde polaire patroon voor superieure ruisonderdrukking, onderscheidt het echt.

"De Rode PodMic is een aanbevolen optie voor podcasting en spraaktoepassingen, met uitstekende geluidskwaliteit en betrouwbaarheid," zoals opgemerkt door Tom's Guide. Bovendien voegt Rode een interne popfilter, shockmount en zwenkarm toe voor eenvoudige positionering, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht en het tot een veelzijdig hulpmiddel maakt voor podcasting, livestreaming en spraaktoepassingen, zoals aanbevolen op de officiële website van Rode. Daarnaast verbetert de 2-jarige garantie en compatibiliteit met diverse accessoires zijn aantrekkingskracht verder. Amazon benadrukt zijn compatibiliteit met de RODECaster Pro podcast productiestudio, waardoor het een optimale keuze is voor podcasters die naadloze integratie met professionele opstellingen zoeken.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Rode PodMic uit als een betaalbare XLR-microfoon, met ongeëvenaarde geluidskwaliteit, duurzaamheid en compatibiliteit met een reeks accessoires. Het is de optimale keuze voor podcasters en streamers, vooral wanneer het wordt gebruikt met de RODECaster Pro podcast productiestudio. Het is echter vermeldenswaardig dat het ontbreken van een meegeleverde standaard, zoals vermeld door Tom's Guide, voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Concluderend komt de Rode PodMic naar voren als de optimale budget XLR-microfoon voor serieuze podcasters, met uitzonderlijke geluidskwaliteit, robuuste constructie en naadloze compatibiliteit met professionele opstellingen. Hoewel het ontbreken van een standaard als beperking kan worden gezien, maken zijn algehele prestaties en duurzaamheid het tot een opvallende keuze in zijn categorie. Zoals Amazon zegt: "Het gestroomlijnde en duurzame ontwerp, inclusief een roestvrijstalen gaasrooster en volledig metalen behuizing, maakt het een duurzame toevoeging aan elke podcast- of streamingopstelling."

Voordelen Rode PodMic Cardioid Dynamic Broadcast
 • De geluidskwaliteit is uitzonderlijk.
Nadelen Rode PodMic Cardioid Dynamic Broadcast
 • Er wordt geen standaard meegeleverd.

4. Blue Yeti X

4. Blue Yeti X

Belangrijke specificaties:

Microfoon geschikt voor instrument: Mondharmonica
Aan-uit schakelaar: Ja
Richtingskarakteristiek: Cardioide
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Type input/output: USB
Draadloos: Nee

De Blue Yeti X is een opvallende toevoeging aan de Yeti-lijn, met geavanceerde functies en hoogwaardig geluid geschikt voor podcasting, streaming en muziekopnames. Zoals opgemerkt door SoundGuys, beschikt de microfoon over een microUSB-aansluiting en een hoofdtelefoonaansluiting voor monitoring, samen met verschillende opnamepatronen die geschikt zijn voor specifieke gebruiksdoeleinden. De review van Tom's Hardware benadrukt de duurzame en professionele uitstraling van de microfoon, met een nieuwe multifunctionele draaiknop en verbeterde geluidskwaliteit, waardoor het zich onderscheidt van op gaming gerichte alternatieven. De veelzijdigheid van de Blue Yeti X voor verschillende opnamebehoeften wordt benadrukt, waardoor het een impactvolle keuze is voor een scala aan scenario's.

De evolutie van de microfoon van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn verbeterde opnamekwaliteit en breder dynamisch bereik, zoals benadrukt in de review van Tom's Hardware. De aanwezigheid van meerdere opnamepatronen, zoals cardioïde, bidirectioneel en omnidirectioneel, onderscheidt het van zijn voorgangers en biedt meer flexibiliteit. Dit sluit aan bij de gebruiksvriendelijke bediening die wordt geprezen door Tom's Guide, waardoor het praktisch is voor opnames thuis en onderweg. "De Blue Yeti biedt professionele geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening, waardoor het een veelzijdige en impactvolle keuze is voor verschillende opname-doeleinden."

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de multifunctionele draaiknop, scherpere hoeken en verbeterde geluidskwaliteit van de Blue Yeti X het van op gaming gerichte alternatieven. Hoewel de HyperX QuadCast S wordt aanbevolen vanwege vergelijkbare functies, valt de Blue Yeti X op vanwege zijn visuele aantrekkingskracht en veelzijdigheid in verschillende opnamescenario's. Het is echter belangrijk op te merken dat de omnidirectionele modus achtergrondgeluid kan oppikken, zoals vermeld in de review van Tom's Guide.

Ondanks kleine nadelen zoals vegen op oppervlakken en losse knoppen, blinkt de Blue Yeti X uit in het bieden van een strak ontwerp, geavanceerde functionaliteit en verbeterde geluidskwaliteit. Zijn veelzijdigheid voor verschillende opnamebehoeften, van podcasts tot muziekopnames, maakt het tot een praktische en impactvolle keuze voor content creators. "De Blue Yeti X wordt geprezen om zijn visuele aantrekkingskracht en verbeterde prestaties," waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een microfoon van professionele kwaliteit.

Samengevat, de sterke punten van de Blue Yeti X liggen in zijn geavanceerde functies, verbeterde geluidskwaliteit en veelzijdigheid voor verschillende opnamescenario's. Hoewel het misschien niet geschikt is voor alle toepassingen, maken zijn duurzame bouw en professionele uitstraling het tot een opvallende keuze in de categorie microfoons.

Voordelen Blue Yeti X
 • Geavanceerde functies en hoogwaardig geluid geschikt voor podcasting, streaming en muziekopname
 • Veelzijdigheid voor verschillende opnamebehoeften, met meer flexibiliteit
 • Verbeterde opnamekwaliteit en breder dynamisch bereik
Nadelen Blue Yeti X
 • Omnidirectionele modus kan achtergrondgeluid oppikken
 • Vlekken op oppervlakken en losse knoppen

5. Topkeuze voor budgetvriendelijke podcasting: JLab Talk USB Podcast Microphone

5. Topkeuze voor budgetvriendelijke podcasting: JLab Talk USB Podcast Microphone

Belangrijke specificaties:

Microfoon geschikt voor instrument: Niet van toepassing
Aan-uit schakelaar: Ja
Richtingskarakteristiek: Cardioide
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Type input/output: USB
Draadloos: Nee

Ik ben enthousiast over de JLab Talk USB Podcast Microfoon, een voordelige optie die perfect is voor allerlei audiorecordingbehoeften, van gaming tot streaming en podcasting. Voor maar $99 kun je deze microfoon aanschaffen en je hoeft geen uitgebreide installatie of speciale software te gebruiken. Met vier richtingspatronen en een handige dempfunctie biedt deze microfoon veel controle, en met de stevige standaard en draagbare schroefbare driepoot is hij praktisch en handig.

Volgens SoundGuys is de JLab Talk PRO USB Microfoon van topkwaliteit met handige bedieningselementen en een scherpe prijs. Met vier polaire patronen en 192kHz/24-bits audio-opname biedt deze microfoon veelzijdigheid en hoogwaardige geluidsopname. Het is een geweldig alternatief voor de Blue Yeti Pro, vooral voor gebruikers die geen dubbele invoeropties nodig hebben. En met de meegeleverde 3-meter USB-A-naar-USB-C-kabel, snelstartgids en twee jaar beperkte garantie met een tevredenheidsgarantie van 30 dagen biedt het veel waar voor je geld.

De geluidskwaliteit van de microfoon is uitstekend en levert heldere, galmvrije opnames op. Het is perfect voor amateur podcasters, gamers en mensen die een draagbare microfoon nodig hebben. Hoewel er opmerkingen zijn over de directe monitoringfunctie en de volumeregeling, wordt de geluidskwaliteit over het algemeen als goed beoordeeld en past goed bij het beoogde gebruik.

In een markt gedomineerd door bekende merken, weet de JLab Talk USB Podcast Microfoon op te vallen met zijn betaalbare prijs, praktische functies en uitstekende opnamekwaliteit. Het biedt een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid en is een aantrekkelijk alternatief voor gebruikers die eenvoud en kwaliteit belangrijk vinden binnen een beperkt budget.

Kortom, de JLab Talk USB Podcast Microfoon is betaalbaar, levert helder geluid en is gebruiksvriendelijk. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met beperkingen met betrekking tot directe monitoring en volumeregeling, vooral als deze functies cruciaal zijn voor hun opstelling. Al met al is de JLab Talk USB Podcast Microfoon een overtuigende optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare microfoon voor hun audiorecordingbehoeften.

Voordelen JLab Talk USB Podcast Microphone
 • Betaalbare prijs in vergelijking met concurrenten zoals Blue Yeti en Blue Yeti Nano.
 • Duidelijke geluidsweergave geschikt voor podcasting, gaming en draagbaar gebruik.
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp met handige bedieningselementen en praktische functies.
Nadelen JLab Talk USB Podcast Microphone
 • Directe monitoring en DAW-afspeelvolumeregeling kunnen verbetering vereisen.
 • Plastic behuizing is mogelijk minder duurzaam dan metalen alternatieven.
 • Mist de dubbele invoeropties die worden aangeboden door duurdere concurrenten zoals de Blue Yeti Pro.
Microfoon close-up

Veelgestelde vragen over microfoons

Dit deel is bedoeld voor de vaakst gestelde vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt omtrent microfoons, dan horen we dat graag hieronder!

Ben je op zoek naar goede autospeakers of de beste subwoofer voor in je auto? Ook daar hebben we over geschreven!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste microfoon?

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met microfoons en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens Tweakers de beste microfoon?

De Røde NT-USB staat bekend als de beste microfoon in zijn klasse, volgens experts. Deze microfoon blinkt uit met een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en een gevoeligheid die jouw opnames kristalhelder vastlegt.

Ik adviseer je deze microfoon voor zijn gebruiksgemak en professionele kwaliteit, perfect voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. Met de Røde NT-USB maak je een keuze die risico's minimaliseert en je opnames naar een hoger niveau tilt.

Wat zijn de belangrijkste specificaties om naar te kijken bij het kiezen van de beste microfoon?

Bij het kiezen van de beste microfoon zijn enkele cruciale specificaties essentieel. Ik zet ze hieronder uiteen:

 • Type microfoon. Condensator microfoons zijn ideaal voor studio-opnames, terwijl dynamische microfoons beter geschikt zijn voor liveoptredens.
 • Richtkarakteristiek. Cardioid microfoons vangen geluid voornamelijk van voren op, perfect voor podcasts en zang. Omnidirectionele microfoons vangen geluid uit alle richtingen op, ideaal voor omgevingsopnames.
 • Frequentiebereik. Zoek naar een microfoon met een breed bereik, idealiter tussen 20 Hz en 20 kHz, om alle nuances van het geluid vast te leggen.
 • Gevoeligheid. Een hogere gevoeligheid betekent dat de microfoon ook de subtiele geluiden kan oppikken. Dit is vooral belangrijk in een studio-omgeving.
 • Connectiviteit. Usb-microfoons zijn plug-and-play, ideaal voor thuisstudio's. XLR-microfoons bieden professionele kwaliteit en vereisen een audio-interface.
 • Accessoires. Popfilters verminderen plosieve geluiden, terwijl shock mounts trillingen minimaliseren. Deze accessoires zijn cruciaal voor een heldere opname.

Door deze specificaties in overweging te nemen, minimaliseer je de risico's en zorg je ervoor dat je investering in een microfoon aan al je behoeften voldoet.

Ben je ook op zoek naar speakers? Overweeg dan boekenplankspeakers, actieve speakers, smartspeakers, wifispeakers of zelfs een homecinema-set. Voor de beste kwaliteit gebruik je goede speakerkabel.

Hoe beïnvloedt het frequentiebereik van een microfoon de geluidskwaliteit?

Het frequentiebereik van een microfoon, typisch gemeten in Hertz (Hz) tot kilohertz (kHz), is net als bij een FM-antenne (maar niet bij een DAB+-antenne), cruciaal voor de geluidskwaliteit. Dit bereik bepaalt welke lage en hoge tonen de microfoon kan opvangen. Een standaardbereik van 20 Hz tot 20 kHz dekt het volledige spectrum dat het menselijk oor kan horen, waardoor je een natuurgetrouwe opname krijgt.1Fluke (N.D.). 'What is frequency?'

Lage frequenties (bas) liggen rond 20 Hz tot 250 Hz, en hoge frequenties (treble) gaan tot 20 kHz. Een microfoon met een breed frequentiebereik kan zowel de diepe bassen als de hoogste tonen helder vastleggen.

Dit is essentieel voor muziekopnames en gedetailleerde vocale opnames, waar elke nuance telt. Kortom, hoe breder het frequentiebereik, hoe rijker en vollediger de geluidsweergave zal zijn, wat leidt tot een hogere geluidskwaliteit in je opnames.

Wat is het verschil tussen condensator- en dynamische microfoons bij het opnemen van geluid?

Condensator- en dynamische microfoons verschillen fundamenteel in hun ontwerp en toepassing bij het opnemen van geluid. Condensatormicrofoons zijn gevoeliger en bieden een hogere geluidskwaliteit, wat ze ideaal maakt voor studio-opnames en het vastleggen van subtiele nuances in zang of instrumenten.

Ze vereisen externe voeding (phantom power) om te werken. Hun frequentiebereik is breder, waardoor ze een rijkere en gedetailleerdere geluidsweergave hebben.

Dynamische microfoons, daarentegen, zijn robuuster en minder gevoelig voor geluidsdruk, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor liveoptredens en het opnemen van luide bronnen. Ze hebben geen externe voeding nodig en zijn beter bestand tegen ruwe omstandigheden.

Hoewel hun geluidskwaliteit over het algemeen lager is dan die van condensatormicrofoons, zijn ze door hun duurzaamheid en veelzijdigheid een populaire keuze voor veel toepassingen.

Hoe belangrijk is de richtingskarakteristiek van een microfoon voor podcasting?

De richtingskarakteristiek van een microfoon is cruciaal voor podcasting, om de volgende redenen:

 • Focus op de spreker. Een cardioïde microfoon richt zich voornamelijk op geluid van voren, waardoor de stem van de spreker helder wordt vastgelegd.
 • Minimalisatie van achtergrondgeluid. Door geluiden van de zijkanten en achterkant te verminderen, zorgt deze karakteristiek dat ongewenste achtergrondgeluiden als echo's of kamerlawaai worden geminimaliseerd.
 • Professionele geluidskwaliteit. De focus op de spreker zonder afleiding van ongewenste geluiden levert een professioneel klinkende opname op.

Voor specifieke situaties, zoals interviews met meerdere personen, kunnen omnidirectionele of bidirectionele microfoons nuttig zijn, omdat ze geluiden vanuit meerdere richtingen oppikken. Echter, voor de helderheid van de stem en isolatie van achtergrondgeluid in een typische podcastomgeving, is een cardioïde microfoon de beste keuze.

Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van de pc-speakers of Bluetooth-speakers de kwaliteit beïnvloedt wanneer je podcast wordt uitgezonden. Dit ligt bij de luisteraar.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross