Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Beste VPN voor Mobiel: Ook Onderweg Beschermd

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min leestijd

Wist je dat een gemiddelde smartphone gebruiker dagelijks zo'n 150 keer zijn telefoon ontgrendelt en een van vele online-apps opent?1Emily Dreibelbis, PC Mag (2023). 'Americans Check Their Phones an Alarming Number of Times Per Day' In deze digitale tijden is het echter cruciaal om je online activiteiten te beschermen – ook op je smartphone. Tijd om jouw mobiele VPN-match te vinden! 💪

Wat zijn de beste VPN-diensten voor mobiel van 2024?

Dit zijn de top 5 beste VPN-diensten voor mobiel op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. ExpressVPN – Zonder twijfel de beste VPN voor mobiel als je snelheid en efficiëntie voorop hebt staan.
 2. SurfShark – De beste koop mobiele VPN.
 3. NordVPN – De betrouwbaarste VPN voor mobiel.
 4. ProtonVPN – De beste mobiele VPN voor de tech-fanaten – ofwel: mijn mede-technerds. 😜
 5. Private Internet Access – De beste VPN voor mobiel bij een krap budget.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste VPN-diensten voor mobiel, gedetailleerd


#1 ExpressVPN

Beste koop robotstofzuiger van 2024

Mobiele VPN-protocollen: Lightway, OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2
Maximum aantal verbindingen: 8
Zero-logs policy: Ja
Kill switch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

ExpressVPN logo

Als je overweegt om ExpressVPN op je mobiele apparaat te gebruiken, dan is deze ExpressVPN-review precies wat je nodig hebt. ExpressVPN blinkt uit in functionaliteit op mobiele platforms als iPhones, Android-telefoons en tablets, en biedt een naadloze, beveiligde ervaring.

Een van de meest opvallende kenmerken van ExpressVPN is het Lightway-protocol. Deze eigen ontwikkeling zorgt voor een razendsnelle verbinding en een laag batterijverbruik, wat cruciaal is voor een mobiele VPN. Of je nu snel een veilige verbinding nodig hebt in een café of tijdens het reizen, Lightway biedt zowel snelheid als veiligheid zonder je apparaat te belasten.

Naast Lightway ondersteunt ExpressVPN ook standaardprotocollen als OpenVPN, L2TP/IPsec en IKEv2 op mobiele apps. Deze diversiteit in protocollen betekent dat je altijd een optie hebt die past bij je specifieke behoeften, of het nu gaat om stabiliteit, snelheid of compatibiliteit.

Een ander cruciaal aspect van ExpressVPN is hun zero-logsbeleid, welke meermaals is onderzocht tijdens onafhankelijke audits. Dit betekent dat je online activiteiten niet worden bijgehouden of opgeslagen, een essentiële factor voor degenen die privacy hoog in het vaandel hebben staan.

Deze toewijding aan privacy wordt versterkt door de locatie van het bedrijf in de Britse Maagdeneilanden, ver weg van de invloedrijke 5/9/14 Eyes-alliantie.

Gebruiksgemak is een ander sterk punt van ExpressVPN. De app is intuïtief en eenvoudig in gebruik, waardoor je zelfs als je nog nooit een VPN hebt gebruikt, gemakkelijk je weg vindt. Met RAM-only servers in meer dan 105 landen heb je bovendien altijd toegang tot een snelle en betrouwbare server in de buurt, wat essentieel is voor streaming en browsen zonder vertraging.

Voor degenen die zich zorgen maken over veiligheid, biedt ExpressVPN krachtige encryptie en IP- en DNS-lekbescherming, waardoor je gegevens veilig blijven, zelfs op openbare wifi-netwerken. Bovendien zorgt de kill switch dat je gegevens nooit blootgesteld worden, zelfs niet als de VPN-verbinding onverwacht wegvalt.

Elk voordeel heeft echter zijn nadeel. Zo ligt de prijs voor deze dienst boven het gemiddelde, en krijg je geen toegang tot een dedicated IP-adres. Degenen die een VPN-dienst zoeken om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot het lokale netwerk van een werkgever, is dit dus niet de juiste keuze.

Kortom: ExpressVPN is een uitstekende keuze voor mobiele gebruikers die op zoek zijn naar een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke VPN-oplossing. Met zijn geavanceerde functies, sterke privacybeleid en diverse protocolondersteuning, biedt het een betrouwbare en efficiënte manier om je online activiteiten te beschermen, waar je ook bent.

Wat vinden wij goed:

 • Ontzettend snelle download- en uploadsnelheden
 • Uitermate gebruiksvriendelijk
 • Bewezen effectief zero-logsbeleid

Wat vinden wij minder:

 • Behoorlijk duur
 • Geen dedicated IP-adres verkrijgbaar

#2 SurfShark

Beste koop VPN voor mobiel van 2024

Mobiele VPN-protocollen: OpenVPN, WireGuard, L2TP
Maximumaantal verbindingen: Onbegrensd
Zero-logs policy: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

SurfShark logo

SurfShark, een in verhouding wat minder bekende VPN-dienst, onderscheidt zich op mobiele platforms, zoals iPhones, Android-telefoons en tablets door zijn gebruiksvriendelijkheid en veelzijdige functionaliteiten, waaronder de gebruikelijke kill switch, advertentieblokkering, maar ook extra's als een dedicated IP-adres.

Een van de prettigste kenmerken van SurfShark is de diversiteit in VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, L2TP en WireGuard. Deze protocollen bieden een optimale balans tussen snelheid en veiligheid, wat essentieel is voor mobiel gebruik.

WireGuard in het bijzonder staat bekend om zijn hoge snelheid en efficiëntie, wat bijdraagt aan een soepele en ononderbroken online-ervaring, zelfs bij intensief gebruik, zoals streaming of grote downloads.

SurfSharks zero-logsbeleid garandeert dat je online activiteiten niet worden bijgehouden of opgeslagen. Dit is een cruciaal aspect voor iedereen die waarde hecht aan privacy en anonimiteit online. Je kunt erop vertrouwen dat jouw gegevens veilig zijn en niet worden gedeeld met derden.

Zijn hoofdvestiging in Nederland versterkt dat gegeven. Hoewel ons thuisland deel uitmaakt van de 5/9/14 Eyes-alliantie, is er geen wettelijke plicht om gegevens van SurfShark-gebruikers bij te houden. ✅

Wat SurfShark echt uniek maakt, is de mogelijkheid om een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd te verbinden. Dit is bijzonder handig als je meerdere mobiele apparaten hebt of als je je VPN wilt delen met familie of vrienden. Dat doe ik met mijn eigen abonnement.

De app zelf is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren, zelfs voor degenen die onbekend zijn met VPN's. Het bedrijf heeft verder RAM-only servers in 100 landen die je toegang geven tot een breed scala aan geografische locaties, wat handig is voor het omzeilen van geo-restricties en het toegang krijgen tot een wereld aan content.

Wat vinden wij goed:

 • Ondersteunt een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Dedicated IP is een optie
 • Zeer vriendelijk geprijsd

Wat is er minder aan:

 • Minder bekend dan grotere VPN-aanbieders, wat kan leiden tot vragen over de betrouwbaarheid

#3 NordVPN

Betrouwbaarste VPN voor mobiel

Mobiele VPN-protocollen: NordLynx, OpenVPN, IKEv2
Maximumaantal verbindingen: 6
Zero-logs policy: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

NordVPN logo

NordVPN is een prominente speler in de wereld van VPN's, bekend om zijn sterke beveiligingsfuncties en betrouwbare prestaties op mobiele apparaten, zoals iPhones, Android-telefoons en tablets.

Een van de meest opvallende kenmerken van NordVPN is het strikte zero-logsbeleid. Dit betekent dat jouw online activiteiten niet worden bijgehouden of opgeslagen, wat essentieel is voor het waarborgen van je privacy. NordVPN is daarnaast gevestigd in Panama, wat gunstig is vanwege de afwezigheid van verplichte dataretentiewetten. Je data is en blijft daarmee veilig.

De dienst maakt bovendien gebruik van RAM-only servers, wat betekent dat alle informatie op de server wordt gewist bij elke herstart. Dit verhoogt de veiligheid, omdat er geen gegevens op de harde schijf worden opgeslagen die kunnen worden onderschept of uitgelezen.

Wat betreft VPN-protocollen, biedt NordVPN op mobiele apps opties als OpenVPN, L2TP en WireGuard. Mijn ervaringen met deze protocols tijdens onze tests zijn zoals verwacht: snel, betrouwbaar en bovendien simpel in te stellen!

NordVPN biedt ook enkele unieke functies als 'Double VPN', waarbij je verkeer door twee verschillende VPN-servers wordt geleid voor extra beveiliging, en 'CyberSec', een functie die je beschermt tegen advertenties en mogelijke online-dreigingen. Een dedicated IP-adres hoort ook bij de opties!

Qua gebruiksvriendelijkheid zit je ook goed met NordVPN. Hoewel de apps wat oninspirerend zijn qua uiterlijk, vind ik ze desalniettemin makkelijk te bedienen.

Wat vinden wij goed:

 • Gevestigd in Panama, gunstig voor privacywetgeving
 • Unieke functies zoals Double VPN en CyberSec voor extra beveiliging en gemak

Wat is er minder aan:

 • Item #1
 • Item #2
 • Item #3

#4 ProtonVPN

Beste mobiele VPN voor tech-fanaten

Mobiele VPN-protocollen: OpenVPN, IKEv2, WireGuard, Stealth Protocol
Maximumaantal verbindingen: 1 - 10
Zero-logs policy: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES, quantum resistant
Geldteruggarantie: 30 dagen

ProtonVPN logo

ProtonVPN valt op in de wereld van VPN's door zijn sterke focus op veiligheid en privacy, dus hun strikte zero-logsbeleid mag dan ook niet ontbreken. Het hoofdkantoor van ProtonVPN bevindt bovendien zich in Zwitserland, bekend om zijn sterke privacywetten, wat een extra laag vertrouwen en veiligheid biedt.

ProtonVPN maakt gebruik van RAM-only servers in 71 landen, wat aanvullend betekent dat alle informatie op de server wordt gewist bij elke herstart. Dit verhoogt de veiligheid, omdat er geen gegevens op de harde schijf worden opgeslagen die kunnen worden onderschept of uitgelezen.

Een écht unieke eigenschap van ProtonVPN is de quantumresistente encryptie, die extra bescherming biedt tegen de toekomstige bedreigingen van quantum computing. Ook de Secure Core-technologie draagt bij aan de intense veiligheidsmaatregelen door een extra laag aan encryptie toe te voegen aan je verbinding. Lees hier meer over in onze ProtonVPN-review!

Wat betreft VPN-protocollen, biedt ProtonVPN op mobiele apps de gebruikelijke opties zoals OpenVPN, IKEv2, WireGuard, maar ook hun eigen Stealth Protocol. Deze laatste vermomt VPN-verkeer als 'normaal' HTTPS-verkeer, wat de kans verkleint dat het wordt herkend als behorende aan een VPN-dienst. 🫥

Een nadeel van ProtonVPN is dat de snelheid in sommige gevallen kan variëren, afhankelijk van de serverlocatie en de belasting van het netwerk. Dit kan vooral merkbaar zijn bij intensief gebruik, zoals streaming of grote downloads, maar dit hangt ook af van het abonnement dat je hebt. Het gratis abonnement is beperkt tot een vaste groep servers, die zodoende sneller overbelast raken.

Wat vinden wij goed:

 • Gratis abonnement is een optie
 • Een weelde aan extra veiligheidsopties aanwezig
 • Gebruiksgemak is prima, ondanks de high-tech aard van deze dienst

Wat is er minder aan:

 • Aan de dure kant
 • Livechat is geen optie

#5 Private Internet Access

Beste budget-VPN voor mobiel

Mobiele VPN-protocollen: OpenVPN, WireGuard
Maximumaantal verbindingen: Onbegrensd
Zero-logs policy: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

Private Internet Access logo

Bij het overwegen van Private Internet Access (PIA) voor je mobiele apparaat, valt direct op dat PIA een solide keuze is voor zowel iPhone- als Android-gebruikers. Deze VPN-dienst onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en een reeks functies die specifiek gericht zijn op mobiele apparaten.

PIA handhaaft een strikt zero-logsbeleid, wat betekent dat je online-activiteiten privé blijven. Het hoofdkantoor bevindt zich dan wel in de Verenigde Staten, een locatie die vragen kan oproepen over dataretentiewetten, maar PIA's toewijding aan gebruikersprivacy blijft onaangetast – zoals bewezen door meerdere audits.

PIA benut zowel OpenVPN als WireGuard in hun mobiele apps, en biedt ook quantumresistente encryptie, wat een extra laag van toekomstbestendige beveiliging biedt.

Een ander voordeel van PIA is de snelheid. De VPN-dienst biedt consistente en hoge snelheden, zo ook in onze tests, wat vooral belangrijk is bij het streamen van media of het downloaden van grote bestanden op mobiele apparaten.

Een nadeel van PIA is echter dat er geen apps zijn voor smart-tv's, en de klantenservice niet beschikbaar is in het Nederlands. Je moet dus in je beste Engels je vragen stellen!

Wat vinden wij goed:

 • Onbeperkt aantal verbindingen
 • Werkt met Netflix​
 • Bijzonder vriendelijk geprijsd
   

Wat is er minder aan:

 • Nederlandse klantenservice ontbreekt
 • Geen clients voor smart-tv-besturingssystemen

iPhone met NordVPN geopend

Veelgestelde vragen over VPN-diensten voor mobiel

Dit deel is bedoeld voor de bekendste vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt omtrent VPN-diensten voor mobiel, dan horen we dat graag hieronder!

{Wat de Consumentenbond de beste VPN voor mobiel vindt, is nog {onbekend|niet bekend}|De Consumentenbond heeft nog {geen VPN-diensten voor mobiel getest|geen tests uitgevoerd met VPN-diensten voor mobiel} en {daar de resultaten van gedeeld|de resultaten daarvan gedeeld}}. {Als daar verandering in komt|Komt daar verandering in}, dan {vind je die informatie hier terug|lees je dat hier|delen we dat hier met je}{!|.}

Wat is volgens de Consumentenbond de beste VPN voor mobiel?

Wat de Consumentenbond de beste VPN voor mobiel vindt, is nog niet bekend. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens Tweakers de beste VPN voor mobiel?

Tweakers heeft nog geen tests uitgevoerd met VPN-diensten voor mobiel en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens CNET de beste VPN voor mobiel?

Volgens CNET is ExpressVPN de beste VPN voor mobiel. Ze benadrukken de hoge snelheden, sterke beveiligingsfuncties en het gebruiksvriendelijke platform. ExpressVPN biedt een breed scala aan servers wereldwijd en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en consistentie in prestaties op zowel iOS als Android apparaten.

Deze VPN-dienst is ideaal voor het waarborgen van je online privacy en het deblokkeren van content, terwijl je geniet van een naadloze internetervaring.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een VPN voor mobiel?

Bij het kiezen van een VPN voor je mobiele apparaat zijn er enkele cruciale factoren die je in overweging moet nemen om te garanderen dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften:

 • Beveiliging en privacy. Kies een VPN die sterke encryptie biedt, zoals AES-256-bit, om je gegevens te beschermen. Een strikt zero-logsbeleid is essentieel om te zorgen dat jouw online activiteiten privé blijven.
 • Snelheid en stabiliteit. Een goede VPN moet hoge snelheden bieden voor browsen, streamen en downloaden zonder significante vertraging. Stabiliteit is ook belangrijk om onderbrekingen te voorkomen.
 • Serverlocaties. Meer servers betekent meer opties om geografische blokkades te omzeilen. Kijk naar het aantal en de spreiding van de servers wereldwijd.
 • Gebruiksgemak. De VPN-app moet gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren zijn, zelfs voor beginners.
 • Compatibiliteit. Zorg dat de VPN compatibel is met jouw iOS- of Android-apparaat en dat de app regelmatig wordt bijgewerkt.
 • Klantenservice. Goede klantenservice, inclusief 24/7 chatondersteuning, is belangrijk voor het snel oplossen van eventuele problemen.

Zijn er VPN-diensten die specifiek ontworpen zijn voor mobiele apparaten zoals iPhones en Android-telefoons?

Nee, er zijn geen VPN-diensten die uitsluitend voor mobiele apparaten zoals iPhones en Android-telefoons zijn ontworpen. Gevestigde VPN-bedrijven bieden daarentegen wel mobiele apps aan als onderdeel van hun diensten.

Deze apps zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en bieden dezelfde beveiligingsfuncties als de desktopversies, maar zijn speciaal aangepast voor de gebruikservaring op smartphones en tablets.

Wat is het verschil tussen gratis en betaalde VPN-diensten voor mobiel?

Bij het kiezen tussen gratis en betaalde VPN-diensten voor je mobiele apparaat, is het belangrijk om de verschillen in functies, veiligheid en prestaties te begrijpen. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel die de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten diensten weergeeft:

KenmerkGratis VPN-dienstenBetaalde VPN-diensten
BeveiligingBasis encryptie, vaak minder sterkGeavanceerde encryptie en beveiliging
PrivacyLoggen mogelijk gebruikersdataStrikt zero-logsbeleid
SnelheidVaak beperkt, met snelheidsbeperkingenHogere snelheden, geen beperkingen
ServerlocatiesBeperkt aantal servers en locatiesUitgebreid netwerk van servers wereldwijd
BandbreedteMeestal beperkt of met een datalimietOnbeperkte bandbreedte
FunctionaliteitenBasisfunctiesGeavanceerde functies zoals kill switch
OndersteuningBeperkte of geen klantenserviceUitgebreide klantenservice en support

Kan ik met een mobiele VPN toegang krijgen tot geo-geblokkeerde content?

Ja, met een mobiele VPN kun je toegang krijgen tot geo-geblokkeerde content. Door je IP-adres te veranderen, kan de VPN-app je locatie maskeren en lijkt het alsof je vanuit een ander land surft.

Dit stelt je in staat om regionaal beperkte websites, streamingdiensten en apps te gebruiken op je iPhone of Android-telefoon, ongeacht waar je je fysiek bevindt.

Bieden mobiele VPN-diensten dezelfde functies als hun desktop-tegenhangers?

Ja, mobiele VPN-diensten bieden over het algemeen dezelfde kernfuncties als hun desktop-tegenhangers. Dit omvat essentiële aspecten zoals sterke encryptie, toegang tot een breed scala aan serverlocaties en het behoud van een zero-logsbeleid.

Echter, sommige geavanceerde functies die beschikbaar zijn op desktopversies zijn vaak beperkt of anders geïmplementeerd in mobiele apps, vanwege de verschillen in besturingssystemen en hardwarecapaciteiten. Desondanks zorgen mobiele VPN-apps voor een vergelijkbaar niveau van privacy en beveiliging, aangepast aan de gebruiksomgeving van mobiele apparaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross