Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Ontdek de Beste 24 inch Monitor voor Jouw Setup

8 min leestijd

Op zoek naar de beste 24 inch monitor? Dan ben je niet alleen. Wist je dat de keuze voor een 24 inch scherm net zo persoonlijk is als de keuze van je koffie in de ochtend? Of je nu een gamer bent, een grafisch ontwerper, of simpelweg je productiviteit wilt boosten, de juiste monitor kan het verschil maken. Laten we samen ontdekken hoe je de perfecte match vindt.

Wat zijn de beste 24 inch monitors van 2024?

Dit zijn de 5 beste 24 inch monitors volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste 24 inch monitors van 2024

1. Beste 24 inch monitor: Asus ProArt Display PA248QV

1. Beste 24 inch monitor: Asus ProArt Display PA248QV

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de ASUS ProArt Display PA248QV 24-inch monitor. Met zijn kleur-accurate IPS paneel, 1920x1200 resolutie en 16:10 beeldverhouding biedt hij extra verticale ruimte, waardoor je meer content verticaal kunt bekijken. Met een pixeldichtheid van ongeveer 94 PPI zorgt het scherm voor scherpe details en tekst zonder dat je hoeft te schalen, wat de visuele ervaring verbetert. De 24.1-inch scherm dekt 100% van de sRGB kleurruimte en is fabriek-gekalibreerd op Delta E < 2 voor professionele nauwkeurigheid, waardoor je precieze en consistente kleuren krijgt over het hele scherm met 178° brede kijkhoeken.

Maar de veelzijdigheid van de PA248QV gaat verder dan alleen fotobewerking. Met een invoervertraging van ongeveer 9ms, een verversingssnelheid van 75Hz en ondersteuning voor Adaptive-Sync voor zowel AMD als NVIDIA kaarten, biedt hij ook een goede game-ervaring. Het OSD-menu bevat vooraf gekalibreerde beeldvoorkeuren, een snelle rendering modus voor Motion Blur Reduction en standaard beeldaanpassingsgereedschap, waardoor hij aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

Op het gebied van ontwerp en connectiviteit heeft de monitor dunne randen, een veelzijdige standaard en verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI, DP, miniDP en DVI ingangen. Het scherm biedt voldoende opties voor fijnafstemming, met fabriekskalibratie voor specifieke helderheid en kleurinstellingen, wat door gebruikers wordt geprezen vanwege de gebruiksvriendelijkheid. De ASUS Eye Care technologie, zoals Ultra-Low Blue Light en Flicker-Free technologieën, benadrukt het merk's toewijding aan gebruikerscomfort en ooggezondheid tijdens langdurig gebruik.

Hoewel de PA248QV veel aantrekkelijke functies biedt, is het belangrijk om rekening te houden met het ontbreken van een USB Type-C/Thunderbolt poort en de beperkte output van de ingebouwde speakers met 2W, zoals vermeld in de review van Photography Life. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid van variatie tussen exemplaren genoemd als een potentieel aandachtspunt vanwege de budgetvriendelijke aard van de monitor, wat kan duiden op een mogelijke afweging in consistentie.

In vergelijking met concurrenten springt de ASUS ProArt Display PA248QV eruit als een budgetvriendelijke monitor die geen concessies doet aan prestaties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor fotobewerking en casual gaming. Zijn hoge kleurnauwkeurigheid, snelle kleurruimte-aanpassing, gepersonaliseerde bewerkingservaring en uitgebreide connectiviteit onderscheiden hem van anderen in zijn categorie. Toch moeten potentiële kopers het ontbreken van bepaalde functies en de mogelijkheid van exemplaarvariatie afwegen tegen de aantrekkelijke eigenschappen van de monitor.

Al met al voldoet de ASUS ProArt Display PA248QV 24-inch monitor aan de eisen van zowel professionals als enthousiastelingen, met een combinatie van prestaties, betaalbaarheid en gebruikersgerichte functies. Of het nu gaat om fotobewerking of casual gaming, deze monitor is een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijk maar capabel scherm.

Voordelen Asus ProArt Display PA248QV
 • Kleur-accuraat IPS-paneel met 1920x1200 resolutie en 16:10 beeldverhouding, voor extra verticale schermruimte.
 • Veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder HDMI, DP, miniDP en DVI-ingangen, met dunne randen en een veelzijdige standaard.
 • Degelijke game-ervaring met 75Hz verversingssnelheid, Adaptive-Sync ondersteuning en een invoervertraging van ongeveer 9ms.
Nadelen Asus ProArt Display PA248QV
 • Afwezigheid van USB Type-C/Thunderbolt-poort.
 • Beperkt vermogen van de ingebouwde luidsprekers op 2W.
 • Mogelijke variatie in kwaliteit vanwege het budgetvriendelijke karakter.

2. Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx

Ik ben de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx 24-inch monitor, en ik ben ontworpen voor een meeslepende game-ervaring. Met een vernieuwingsfrequentie van 280Hz, een responstijd van 0,5 ms en G-SYNC compatibiliteit, lever ik uitzonderlijke gameprestaties. Volgens PCGameBenchmark behaalde ik een score van 85% op basis van Amazon-communityscores, waarbij mijn schermkwaliteit, helderheid en gameprestaties werden geprezen. Mijn resolutie is 1920 x 1080 pixels en ik ben VESA DisplayHDR 400 gecertificeerd, wat zorgt voor levendige beelden en dynamisch bereik.

IGN merkt op: "Ik kom met een garantie van 3 jaar en een uitgebreid menu op het scherm voor kwaliteitsaanpassingen," wat Acer's toewijding aan langetermijnbetrouwbaarheid en gebruikersaanpassing laat zien. Er zijn echter wat problemen met de compatibiliteit en precieze kalibratie van het menu. Op het gebied van connectiviteit bied ik HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2, waardoor ik naadloos kan integreren met verschillende apparaten. Ik excelleer in kleurnauwkeurigheid, hoewel ik tekortschiet in kleurengamma in vergelijking met sommige goedkopere modellen. Ondanks dit lever ik een levendig en boeiend beeld met een heldere achtergrondverlichting.

In vergelijking, de Acer Predator X25, geprezen door RTINGS vanwege zijn uitzonderlijke gameprestaties, heeft een hoge vernieuwingsfrequentie van 360Hz, snelle responstijden en lage invoervertraging. Echter, zijn 25-inch scherm en 1080p resolutie zijn misschien niet ideaal voor multitasking of het bekijken van films. De Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx, met zijn 24,5-inch scherm, biedt een compacter optie die geschikt is voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen gaming en kantoorgebruik, zonder in te leveren op gameprestaties.

In vergelijking met andere 24-inch gamingmonitoren, waaronder de Alienware AW2523HF, Asus ROG Swift 360Hz PG259QN, en Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx, val ik op door mijn robuuste bouwkwaliteit, uitstekende schermkwaliteit en concurrerende prijsstelling. Terwijl de Alienware AW2523HF en Asus ROG Swift PG259QN vergelijkbare vernieuwingsfrequenties en beeldkwaliteit bieden, onderscheid ik mezelf door mijn stevige constructie en hoge helderheid, waardoor ik een aantrekkelijke optie ben voor gamers die op zoek zijn naar een premium gevoel.

Kortom, ik ben een topkeuze voor pc-gamers die een hoogwaardige game-ervaring zoeken. Mijn uitstekende gameprestaties, levendige beelden en ergonomisch ontwerp maken mij een overtuigende optie. Echter, mijn kleurengamma en menukalibratieproblemen maken mij misschien niet de beste keuze voor gebruikers die nauwkeurige kleurreproductie zoeken voor professioneel multimediawerk. Als je een gamer bent die op zoek is naar een robuuste, meeslepende game-ervaring zonder de bank te breken, ben ik een sterke kanshebber.

Voordelen Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx
 • Hoge verversingssnelheid van 280Hz voor uitzonderlijke gameprestaties
 • VESA DisplayHDR 400-certificering voor levendige beelden en dynamisch bereik
 • Robuuste constructie en concurrerende prijsstelling
Nadelen Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx
 • Menukalibratieproblemen voor nauwkeurige aanpassingen
 • Kleurruimte valt tegen in vergelijking met sommige goedkopere modellen
 • Mogelijk niet de beste keuze voor professioneel multimediawerk vanwege beperkingen in kleurreproductie

3. ASUS VG246H

3. ASUS VG246H

Belangrijke specificaties:

De ASUS VG246H 24-inch monitor biedt een mix van sterke punten en beperkingen, waardoor het geschikt is voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen. Ik ben dol op de ergonomie, met een nauwkeurige beeldweergave vanuit verschillende hoeken en goede reflectiebehandeling, waardoor het ideaal is voor kantoorinstellingen en mediaconsumptie en -creatie. De 24-inch, 1080p-schermformaat kan echter beperkend zijn voor multitasking en meeslepende game-ervaringen. Zoals rtings.com opmerkt, "Geschikt voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen." De lage contrastverhouding en trage responstijden van de monitor maken het ook minder geschikt voor donkere ruimtes en snel bewegende inhoud, wat de gameprestaties en gedetailleerd werk beïnvloedt. Bovendien is het ontbreken van HDR-ondersteuning een opvallende beperking, vooral in vergelijking met zijn concurrenten.

In de wereld van gamingmonitoren concurreert de ASUS VG246H met de Dell Alienware AW2523HF en de ViewSonic XG2431. De eerste blinkt uit met een snelle 360Hz verversingssnelheid en FreeSync-ondersteuning, wat zorgt voor een meeslepende game-ervaring, terwijl de laatste, een budgetoptie, indrukwekkende gameprestaties biedt met een lagere 240Hz verversingssnelheid en een unieke achtergrondverlichting. In vergelijking daarmee is de ASUS VG246H, zoals benadrukt door rtings.com, een budgetvriendelijke optie die geschikt is voor kantoorwerk vanwege zijn uitstekende ergonomie en brede kijkhoeken, maar tekortschiet in gamefuncties met een verversingssnelheid van 75Hz.

Hoewel de ASUS VG246H zijn beperkingen heeft, valt hij op door zijn veelzijdigheid, waardoor het een redelijke keuze is voor kantoorwerk en algemene mediaconsumptie. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer meeslepende game-ervaring met hogere verversingssnelheden en geavanceerde gamefuncties, zijn de Dell- en ViewSonic-opties misschien meer geschikt. Zoals rtings.com stelt: "Het presteert goed in kantoorinstellingen en voor mediaconsumptie en -creatie, maar de beperkingen kunnen de game-ervaring beïnvloeden."

Samenvattend biedt de ASUS VG246H 24-inch monitor een redelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke monitor met sterke ergonomie en geschiktheid voor kantoorwerk en mediaconsumptie. Echter, de beperkingen in gameprestaties en resolutie kunnen veeleisende gebruikers afschrikken. Zoals benadrukt door rtings.com, "De ASUS VG246H-monitor is een gemengde zak, geschikt voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen."

Voordelen ASUS VG246H
 • Uitstekende ergonomie
Nadelen ASUS VG246H
 • Beperkte multitasking door 24-inch, 1080p scherm
 • Lage contrast en trage responstijden beïnvloeden gaming prestaties en gedetailleerd werk
 • Gebrek aan HDR-ondersteuning

4. Gigabyte G24F 2

4. Gigabyte G24F 2

Belangrijke specificaties:

De Gigabyte G24F 2 24-inch monitor is een betaalbaar gaming scherm dat indruk maakt met zijn prestaties en functies. Met een resolutie van 1920x1080, een verversingssnelheid van 165Hz (overklokbaar tot 180Hz) en een responstijd van 1ms levert het uitzonderlijke bewegingshelderheid en responsiviteit, waardoor het ideaal is voor snelle games. Het IPS-paneel van de monitor dekt 100% sRGB en 91% DCI-P3 kleurengamma, wat zorgt voor levendige en nauwkeurige kleuren. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor E-Sports opstellingen, aangezien het goed presteert bij snelle games.

De VRR-ondersteuning van de G24F 2, in combinatie met FreeSync Premium, elimineert effectief het scheuren van het scherm, waardoor de game-ervaring wordt verbeterd. De connectiviteitsopties van de monitor, waaronder DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 en USB 3.2, bieden veelzijdigheid voor verschillende apparaten en opstellingen. De VESA-montagemogelijkheid, samen met kantel- en hoogteverstelling, voegt flexibiliteit toe wat betreft plaatsing en ergonomie.

Hoewel de standaard kleurnauwkeurigheid niet zo hoog is, kan het kalibreren van de monitor de kleurprestaties aanzienlijk verbeteren. Bovendien ontbreekt het de G24F 2 aan ingebouwde luidsprekers, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar geïntegreerde audio-oplossingen. Ondanks deze beperkingen, is de G24F 2 een topkeuze in de categorie van monitors onder de $200, vanwege de indrukwekkende prestaties en waarde die het biedt.

In vergelijking met zijn concurrenten doet de G24F 2 het goed in zijn prijsklasse, met een overtuigende combinatie van hoge verversingssnelheden, VRR-ondersteuning en een breed kleurengamma. Hoewel er misschien monitors zijn met marginaal betere standaard kleurnauwkeurigheid of ingebouwde luidsprekers, maakt het totaalpakket van de G24F 2 het een sterke keuze voor gamers en prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar een rijk uitgerust scherm zonder de bank te breken.

Kortom, de Gigabyte G24F 2 24-inch monitor maakt indruk met zijn gamingprestaties, levendige kleuren en betaalbare prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor zowel gamingliefhebbers als algemene gebruikers die op zoek zijn naar een display met indrukwekkende mogelijkheden.

Voordelen Gigabyte G24F 2
 • Hoge verversingssnelheid (165Hz, overclockbaar tot 180Hz)
Nadelen Gigabyte G24F 2
 • Standaard kleurnauwkeurigheid kan kalibratie vereisen
 • Geen ingebouwde luidsprekers

5. Kosteneffectief met USB-C-connectiviteit: Asus VA24DCP

5. Kosteneffectief met USB-C-connectiviteit: Asus VA24DCP

Belangrijke specificaties:

If you're passionate about <b>IT and electronics</b>, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy <b> Monitor Asus VA24DCP IPS LED 23,8" Flicker free </b> at an unbeatable price. <br /> <br /> <ul> <li>Screen: 23,8"</li> <li>Technology: <ul> <li>IPS</li> <li>LED</li> <li>Flicker free</li> </ul> </li> <li>Resolution (px): 1920 x 1080 px</li> <li>Type: Monitor</li> <li>Product with plug: Yes</li> <li>Type of plug: Plug EU</li> <li>Diagonal of the screen (cm): 60,5 cm</li> <li>Characteristics: <ul> <li>Flat screen</li> <li>Adjustable</li> <li>With stand</li> <li>Installation guide included</li> <li>Built-in speakers</li> </ul> </li> <li>Energy classification: F</li> <li>Frequency: <ul> <li>144 Hz</li> <li>50 - 60 Hz</li> <li>75 Hz</li> <li>48 - 75 Hz</li> <li>30 - 85 Hz</li> </ul> </li> <li>Colour: Black</li> <li>Connections: <ul> <li>HDMI</li> <li>HDCP</li> <li>HDMI 1.4</li> </ul> </li> <li>Aspect ratio: 16:9</li> <li>Resolution: Full HD</li> <li>Contrast Ratio: 1000:1</li> <li>Finish: Matt</li> <li>Ports: 1</li> <li>Headphones: 3,5 mm</li> <li>Shine: 250 ANSI</li> <li>Voltage: 100 - 240 V</li> <li>Power: 4 W</li> <li>Touchscreen: No</li> <li>Includes: Headphone output</li> <li>Angle: 178º</li> <li>Energy consumption: <ul> <li>14 kWh</li> <li>16 kWh</li> <li>0.5 kWh</li> <li>0.3 kWh</li> </ul> </li> <li>Connectors: <ul> <li>Kensington</li> <li>Safety slot</li> </ul> </li> <li>Assembly: VESA</li> <li>Compatible: VESA 100 x 100 mm</li> </ul>

Man werkt aan computer, monitor op tafel

Hoe kies je een goede 24 inch monitor?

In onderstaande koopgids duiken we in de wereld van 24 inch monitoren, waarbij we de belangrijkste kenmerken, zoals resolutie, paneeltype, verversingssnelheid, en meer onder de loep nemen. We helpen je de ideale monitor te vinden die niet alleen aan je eisen voldoet, maar ook binnen je budget past. Overweeg een monitorbeugel om ruimte besparen.

Kiezen van de juiste resolutie voor jouw 24 inch monitor

Of je nu op zoek bent naar een studiomonitor, een curved monitor of een monitor voor thuiswerken: resolutie is belangrijk. Resolutie verwijst naar het aantal pixels dat horizontaal en verticaal op een scherm wordt weergegeven, en bepaalt hoe gedetailleerd het beeld dat je ziet, zal zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe meer details je kunt zien en hoe scherper het beeld zal zijn.

Enkele veelvoorkomende resoluties zijn:

 • 720p (HD): 1280x720 pixels, basisresolutie voor standaard beeldkwaliteit.
 • 1080p (Full HD): 1920x1080 pixels, de standaard voor hoge definitie beeldkwaliteit.
 • 1440p (QHD): 2560x1440 pixels, biedt scherpere beelden en wordt vaak gebruikt voor gaming en professionele toepassingen.
 • 4K (UHD): 3840x2160 pixels, de top voor ultra hoge definitie met ongeëvenaarde detailniveau en helderheid.

Voor alledaags gebruik en het bekijken van films kan 1080p voldoende zijn, terwijl een 4K-monitor of een monitor voor fotobewerking de voorkeur heeft voor grafisch ontwerp, videobewerking, en gaming voor de meest meeslepende ervaring. Onthoud dat hogere resoluties ook krachtigere hardware vereisen om de beste prestaties te leveren.

Welk paneeltype bij jouw 24 inch monitor past

Het paneeltype van een monitor speelt een belangrijke rol in hoe beelden worden weergegeven, en beïnvloedt kleuren, kijkhoeken en reactiesnelheid. Er zijn drie hoofdtypen paneeltechnologieën die elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben:

 • TN (Twisted Nematic):
  • Snelste reactietijden, ideaal voor gaming.
  • Minder nauwkeurige kleurweergave en beperkte kijkhoeken.
 • IPS (In-Plane Switching):
  • Uitstekende kleurnauwkeurigheid en brede kijkhoeken.
  • Langzamere reactietijden dan TN, maar verbeteringen maken het ook geschikt voor gaming.
 • VA (Vertical Alignment):
  • Goed contrast en diepere zwartwaarden.
  • Langzamere reactietijden en kleurverschuiving bij extreme kijkhoeken.

Bij het kiezen van een monitor is het belangrijk om te overwegen wat je belangrijkste gebruik zal zijn. Voor professionele foto- en videobewerking is een IPS-paneel de beste keuze vanwege de superieure kleurweergave.

Gamers geven vaak de voorkeur aan TN-panelen vanwege de lage reactietijd, hoewel veel gamingmonitors met IPS-technologie tegenwoordig vergelijkbare snelheden bieden.

VA-panelen zijn een goede middenweg, vooral als je op zoek bent naar een monitor met diepe zwartwaarden voor het kijken van films of het spelen van games met donkere scènes. Elk paneeltype heeft zijn eigen unieke voordelen, dus kies het type dat het beste aansluit bij jouw behoeften.

Belang van verversingssnelheid voor jouw 24 inch monitor

Verversingssnelheid, uitgedrukt in hertz (Hz), is een essentiële specificatie van een monitor die aangeeft hoe vaak het beeld per seconde wordt ververst. Een hogere verversingssnelheid zorgt voor een vloeiender beeld, wat vooral belangrijk is bij het spelen van videogames of het bekijken van snelle video's. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • 60Hz:
  • Standaard verversingssnelheid voor de meeste taken, zoals surfen op het web en tekstverwerking.
  • Kan kleine bewegingsonscherpte vertonen bij snelle beelden.
 • 144Hz of hoger:
  • Een 144Hz-monitor is ideaal voor gaming en professionele videobewerking.
  • Zorgt voor een zeer vloeiende weergave van beweging.

Het is belangrijk om te weten dat een hogere verversingssnelheid ook krachtigere hardware vereist om de volledige potentie te benutten. Zorg ervoor dat je grafische kaart de gewenste verversingssnelheid aankan voor de beste ervaring.

Reactietijd en jouw 24 inch monitor: Wat je moet weten

Reactietijd is een term die je vaak tegenkomt bij het kiezen van een nieuwe monitor, vooral als snelheid een belangrijke factor voor je is. Het verwijst naar de tijd die een pixel nodig heeft om van kleur te veranderen, meestal gemeten in milliseconden (ms).

Een lagere reactietijd betekent dat een monitor sneller beelden kan verversen, wat belangrijk is voor activiteiten waarbij elke milliseconde telt, zoals bij het spelen van snelle videogames of het bekijken van actiefilms.

Bij het kiezen van je monitor, overweeg dan de reactietijd op basis van wat je met je monitor wilt doen. Ben je een fervent gamer of een professionele video-editor, dan is een lage reactietijd essentieel. Voor dagelijks gebruik en het bekijken van content is een standaard reactietijd meer dan voldoende. Zo zorg je ervoor dat je de beste ervaring krijgt die aansluit bij jouw behoeften.

Contrastverhouding ontrafeld voor jouw 24 inch monitor

Contrastverhouding is een belangrijke specificatie van een monitor die aangeeft hoe diep de zwartwaarden zijn ten opzichte van de witwaarden.

Het wordt uitgedrukt als een verhouding, bijvoorbeeld 1000:1, wat betekent dat het wit op een scherm 1000 keer helderder kan zijn dan het zwart. Een hogere contrastverhouding zorgt voor rijkere, diepere kleuren en meer detail in donkere scènes, wat de kijkervaring aanzienlijk verbetert.

Over het algemeen geldt: hoe hoger de contrastverhouding, hoe beter de beeldkwaliteit. Echter, de manier waarop fabrikanten contrastverhoudingen meten kan variëren, dus het is een goed idee om ook naar gebruikersrecensies te kijken voor een compleet beeld. Zo zorg je dat je een monitor kiest die voldoet aan jouw verwachtingen van beeldkwaliteit.

Het kleurengamma van 24 inch monitors

Kleurengamma is een essentiële term wanneer we het hebben over de beeldkwaliteit van monitoren. Het verwijst naar de reeks kleuren die een monitor kan weergeven. Hoe breder het kleurengamma, hoe rijker en diverser de kleuren die je op je scherm ziet.

Dit is vooral belangrijk voor professionals in grafisch ontwerp, fotografie en videobewerking, waar nauwkeurige kleurweergave cruciaal is.

Er zijn verschillende standaarden voor kleurengamma's, zoals sRGB, Adobe RGB en DCI-P3:

 • sRGB is de meest gebruikte standaard voor web en kantoorapplicaties. Een monitor die 100% van het sRGB-kleurengamma dekt, is voldoende voor algemeen gebruik.
 • Adobe RGB biedt een breder scala aan groene en blauwe tinten, ideaal voor professionele fotografie en drukwerk.
 • DCI-P3 wordt veel gebruikt in de filmindustrie en biedt een nog breder kleurengamma, vooral in het rood-groene spectrum.

Bij het kiezen van een monitor is het belangrijk om te overwegen welk kleurengamma het beste past bij jouw behoeften. Voor dagelijks gebruik en surfen op het web is sRGB meer dan voldoende.1Printful, (n.d.). 'What is sRGB?'

Aansluitmogelijkheden voor 24 inch monitors: Een overzicht

Aansluitingen op een monitor zijn de poorten die je gebruikt om je apparaten, zoals een computer, laptop of zelfs een smartphone, aan te sluiten. De meest voorkomende aansluitingen zijn HDMI, DisplayPort en USB-C. Elk van deze aansluitingen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen:

 • HDMI (High-Definition Multimedia Interface):
  • Veelzijdig en veel gebruikt, ideaal voor zowel video als audio.
  • Ondersteunt 4K resoluties bij 60Hz.
 • DisplayPort:
  • Gericht op pc-gebruikers en gamers.
  • Ondersteunt hogere resoluties en verversingssnelheden dan HDMI, tot 8K bij 60Hz of 4K bij 120Hz.
 • USB-C:
  • Biedt een alles-in-één oplossing voor voeding, video en data.
  • Ideaal voor laptops en moderne apparaten, ondersteunt video-uitvoer en kan tegelijkertijd het apparaat opladen.

Bij het kiezen van de juiste monitor is het belangrijk om te overwegen welke aansluitingen je nodig hebt op basis van de apparaten die je wilt aansluiten.

HDR-ondersteuning op 24 inch monitors: Voordelen en overwegingen

HDR-ondersteuning op monitoren staat voor High Dynamic Range, een technologie die zorgt voor een breder kleurbereik en hogere contrastverhoudingen. Dit betekent dat je helderdere witten en diepere zwarten kunt zien, waardoor het beeld veel realistischer wordt.

Vooral bij het kijken van films of het spelen van games biedt HDR een aanzienlijke verbetering van je visuele ervaring. Hier zijn enkele kernpunten over HDR-ondersteuning:

AspectBeschrijving
KleurbereikHDR zorgt voor een breder spectrum aan kleuren, waardoor beelden levendiger en realistischer zijn.
ContrastMet HDR kun je genieten van diepere zwarttinten en helderdere wittinten, wat resulteert in scherpere en meer gedetailleerde beelden.
StandaardenEr zijn verschillende HDR-standaarden, zoals HDR10 en Dolby Vision, elk met hun eigen specificaties.
CompatibiliteitNiet alle content is in HDR beschikbaar. Voor HDR-content heb je een compatibele bron nodig, zoals bepaalde streamingdiensten of Blu-ray spelers.

Als je overweegt een monitor met HDR-ondersteuning aan te schaffen, is het belangrijk om te controleren of je apparaten en de content die je wilt bekijken of spelen ook HDR ondersteunen. HDR voegt een extra dimensie toe aan je kijk- en speelervaring, waardoor beelden meer diepte krijgen en details die voorheen verborgen bleven in donkere of lichte delen nu zichtbaar worden.

Adaptive Sync op 24 inch monitors: G-Sync vs FreeSync

Adaptive Sync technologieën zoals G-Sync van NVIDIA en FreeSync van AMD zijn ontworpen om de communicatie tussen je monitor en grafische kaart te verbeteren. Dit zorgt voor een vloeiendere spelervaring door het elimineren van screen tearing en stuttering. Hier zijn enkele belangrijke punten over deze technologieën:

 • G-Sync:
  • Exclusief ontwikkeld door NVIDIA.
  • Vereist een monitor die specifiek G-Sync ondersteunt.
  • Werkt alleen met NVIDIA grafische kaarten.
 • FreeSync:
  • FreeSync-monitoren zijn ontwikkeld door AMD.
  • Meer monitoren ondersteunen FreeSync, vaak zonder extra kosten.
  • Werkt met grafische kaarten van AMD.

Beide technologieën passen de verversingssnelheid van de monitor aan aan de framerate die je grafische kaart produceert, wat resulteert in een soepele weergave zonder haperingen. Het belangrijkste is dat je een monitor kiest die past bij je systeem en je behoeften om de beste spelervaring te garanderen. Overweeg ook een ultrawide monitor!

Wist je dat FreeSync en G-Sync technologieën de strijd aangaan met screen tearing zonder je systeem te belasten? FreeSync, ondersteund door AMD, biedt een soepele gameplay op veel betaalbare monitoren, terwijl G-Sync van NVIDIA exclusieve ondersteuning biedt voor premium gaming ervaringen, zelfs op 24 inch schermen.

Welke merken maken goede 24 inch monitors?

Ik heb veel 24 inch monitors mogen testen, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd even simpel, maar met deze heb ik veel prettige ervaringen gehad.

Dell

Dell is al lang een betrouwbare naam in de wereld van monitoren, en hun 24 inch modellen zijn geen uitzondering. Ze bieden een uitstekende balans tussen prijs en prestatie, met scherpe resoluties, verstelbare standaarden, en oogbeschermende technologieën. Dell's UltraSharp serie, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn kleurnauwkeurigheid, wat essentieel is voor professionals in grafisch ontwerp.

Samsung

Samsung's 24 inch monitors blinken uit door hun innovatieve ontwerp en beeldkwaliteit. Met hun expertise in schermtechnologie bieden ze levendige kleuren en diepe contrasten, ideaal voor zowel gaming als professioneel gebruik. Samsung introduceert vaak curved monitors in deze grootte, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring.

Een monitor hangt aan een vrijstaande monitorarm op een houten bureau

Wat is volgens Techreview de beste 24 inch monitor?

De beste 24 inch monitor volgens Techreview is de Dell P2419H. Deze monitor onderscheidt zich door zijn uitstekende beeldkwaliteit, verstelbare standaard en dunne randen, wat zorgt voor een naadloze ervaring bij gebruik van meerdere schermen.

Met zijn IPS-paneel biedt het consistente kleuren en brede kijkhoeken, ideaal voor zowel professioneel gebruik als entertainment. Bovendien zorgt de ingebouwde kabelmanagementfunctie voor een opgeruimde werkplek, waardoor de Dell P2419H een topkeuze is voor wie op zoek is naar efficiëntie en kwaliteit.

Veelgestelde vragen over 24 inch monitors van onze lezers

Dit onderdeel is bedoeld voor al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Laat ons hieronder via het formulier weten welke vragen je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van deze koopgids kunnen beantwoorden!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross