Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Werk je To-Do-Lijst af met de Beste Monitor voor Thuiswerken

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Wist je dat de gemiddelde thuiswerker meer tijd doorbrengt voor hun monitor dan in hun bed? Het kiezen van de beste monitor voor thuiswerken is dus geen kleinigheid! In dit artikel leid ik je door de belangrijkste overwegingen, van schermgrootte tot kleurnauwkeurigheid, om te zorgen dat jouw monitor net zo comfortabel en productief is als jij zelf.

Wat zijn de beste monitors voor thuiswerken van 2024?

Dit zijn de 5 beste monitors voor thuiswerken volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste monitors voor thuiswerken van 2024

1. Beste monitor voor thuiswerken: Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

1. Beste monitor voor thuiswerken: Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 27 Inch
Beeldschermresolutie: 1920 x 1080
Screen technologie: VA
Hoogte instelbaar: Nee
Draaibaar scherm: Ja
Kantelbaar: Ja
HDMI: 1
DisplayPort: Geen
USB hub: Nee

DELL SE2722HX. Beeldschermdiagonaal: 68,6 cm (27"), Resolutie: 1920 x 1080 Pixels, HD type: Full HD, Display technologie: LCD, Responstijd: 8 ms, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9, Kijkhoek, horizontaal: 178°, Kijkhoek, verticaal: 178°. VESA-montage. Kleur van het product: Zwart

2. Dell UltraSharp U2518D monitor

2. Dell UltraSharp U2518D monitor

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 25 Inch
Beeldschermresolutie: 2560 x 1440
Screen technologie: IPS
Hoogte instelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Ja
Kantelbaar: Ja
HDMI: 1
DisplayPort: 1
USB hub: Ja

Ik ben blij om de veelzijdige Dell UltraSharp U2518D-monitor aan te bevelen, die uitermate geschikt is voor kantoorwerk en multimedia-gebruik. Met brede kijkhoeken, goede resolutie en uitstekende ergonomie biedt deze monitor een geweldige kijkervaring. Zijn sterke punten liggen in de brede kijkhoeken en kleurnauwkeurigheid, waardoor hij geschikt is voor taken zoals mediaproductie en kantoorwerk. Helaas valt hij wat tegen op het gebied van geavanceerde gamingfuncties en HDR-prestaties, met gemelde problemen van tearing en haperingen.

Met zijn 25-inch QHD-display biedt de Dell UltraSharp U2520D een handige multi-monitoropstelling en functies zoals Dell Express Daisy Chaining voor automatische detectie van het tweede scherm, waardoor het een uitstekende keuze is voor multitasking in een thuiskantoor. De mogelijkheid van maximaal 90W stroomtoevoer via USB-C vergroot verder zijn aantrekkingskracht voor werkopstellingen.

Dell's toewijding om levendige kleuren te leveren over een brede kijkhoek is duidelijk te zien in de UltraSharp U2719D LED-monitor, die fabrieksmatig gekalibreerd is voor kleurnauwkeurigheid en gebruikmaakt van In-Plane Switching (IPS) technologie. Het dunne randontwerp maakt een naadloze multi-monitoropstelling mogelijk, wat tegemoetkomt aan de behoeften van professionals die een uitgebreide werkruimte nodig hebben voor productiviteitstaken.

In tegenstelling hiermee biedt de Dell UltraSharp U2723QE, zoals te zien op www.pcmag.com, een nog geavanceerdere optie met zijn 27-inch 4K-display en USB-C hub-connectiviteit, waardoor het een ideale keuze is voor professionals die werken met content met hoge resolutie en die uitgebreide connectiviteitsopties vereisen.

"Dit scherm is fabrieksmatig gekalibreerd voor kleurnauwkeurigheid," zoals benadrukt in een recensie op Amazon, benadrukt de toewijding van Dell om nauwkeurige en consistente kleurrepresentatie te leveren, een cruciaal aspect voor gebruikers die betrokken zijn bij grafisch ontwerp, contentcreatie en andere visueel veeleisende taken. Dit kenmerk onderscheidt de UltraSharp-serie en maakt het een sterke speler op de professionele monitormarkt.

Ondanks zijn sterke punten, kunnen de beperkingen van de Dell UltraSharp U2518D op het gebied van geavanceerde gamingfuncties en HDR-prestaties het minder geschikt maken voor gebruikers die voornamelijk een monitor zoeken voor gamingdoeleinden. In dergelijke gevallen kunnen monitoren die speciaal zijn ontworpen voor gaming met geavanceerde functies en geoptimaliseerde prestaties een meer passende keuze zijn.

Kortom, de Dell UltraSharp U2518D-monitor, met zijn brede kijkhoeken, goede resolutie en uitstekende ergonomie, is een aan te raden keuze voor professionals en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbaar scherm voor kantoorwerk en multimediataken. Zijn kleurnauwkeurigheid en ergonomisch ontwerp maken het een sterke speler op de professionele monitormarkt, met name voor degenen die behoefte hebben aan een multi-monitoropstelling. Voor gebruikers die gamingprestaties prioriteren, kunnen alternatieve opties met geavanceerde gamingfuncties en geoptimaliseerde HDR-prestaties meer geschikt zijn.

Voordelen Dell UltraSharp U2518D monitor
 • Brede kijkhoeken
 • Goede resolutie
 • Uitstekende ergonomie
 • Handige multi-monitor opstelling
 • Tot 90W stroomtoevoer via USB-C
 • Fabriekskalibratie voor kleurnauwkeurigheid
 • Smalle randontwerp voor naadloze multi-monitor opstelling
 • 27-inch 4K-display
 • USB-C hub connectiviteit
Nadelen Dell UltraSharp U2518D monitor
 • Beperkingen in geavanceerde gamingfuncties
 • Problemen met HDR-prestaties

3. Dell P3222QE 32” 4K Hub

3. Dell P3222QE 32” 4K Hub

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 15 Inch
Beeldschermresolutie: 1920 x 1080
Screen technologie: IPS
Hoogte instelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Ja
Kantelbaar: Ja
HDMI: 1
DisplayPort: 2
USB hub: Ja

De Dell P3222QE 32” 4K Hub Monitor is een uitstekende keuze voor thuiswerken, met een mix van prestaties, connectiviteit en ergonomisch ontwerp. Met zijn 31,5-inch IPS-paneel en 3840 x 2160 4K-resolutie levert het "scherpe beelden en uitstekende kleurprestaties, met een dekking van 99% van de sRGB-ruimte" (Digital Trends). De ruime desktopruimte van de monitor biedt een ideale opstelling voor een thuiskantoor, en de USB-C-connectiviteit vereenvoudigt het installatieproces, met oplaadmogelijkheden voor aangesloten apparaten. Het beschikt ook over essentiële instellingen voor ergonomisch gebruik, waaronder hoogteverstelling, kanteling, zwenken en rotatie, waardoor comfortabel lang werken mogelijk is.

De Dell P3222QE valt op door zijn connectiviteitsopties, waaronder HDMI, DisplayPort, USB-C-ingangen, vier USB 3.0-poorten en Gigabit Ethernet, waardoor het een uitgebreide oplossing biedt voor thuiswerkeisen. De USB-C-poort kan aangesloten apparaten opladen met maximaal 65W vermogen, wat gemak en veelzijdigheid biedt. Het is echter belangrijk om op te merken dat de Ethernet-connector mogelijk een extra driver vereist, wat een kleine ergernis kan zijn voor sommige gebruikers.

Wat betreft beeldkwaliteit wordt de monitor geprezen om zijn "heldere, levendige kleuren en scherpe details" (T3), waardoor hij geschikt is voor algemeen gebruik in een thuiskantooromgeving. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de monitor beperkt is tot de sRGB-kleurruimte, wat misschien niet ideaal is voor professionele videobewerking of fotobewerking. Ondanks deze beperking biedt de Dell P3222QE een goede balans van functies, waardoor het een solide optie is voor verschillende soorten werk in een thuiskantooromgeving.

In vergelijking met zijn voorgangers biedt de Dell P3222QE verbeterde connectiviteitsopties, met een focus op USB-C-compatibiliteit en oplaadmogelijkheden. Zijn 4K-resolutie en 99% sRGB-dekking tillen de visuele ervaring naar een hoger niveau, waardoor het voldoet aan de eisen van moderne thuiskantooropstellingen. Het slanke ontwerp, stevige bouw en professionele uitstraling van de monitor maken het een opvallende toevoeging aan elke thuiskantooromgeving.

In tegenstelling tot concurrenten blinkt de Dell P3222QE uit in het bieden van een uitgebreide connectiviteitsoplossing en ergonomisch ontwerp, met een naadloze gebruikerservaring voor thuiskantooropstellingen. Hoewel het geen fabriekscalibratie en ondersteuning voor bredere kleurbereiken biedt, is zijn prestatie in algemene kantoorscenario's prijzenswaardig.

Samenvattend is de Dell P3222QE 32” 4K Hub Monitor een topkandidaat voor personen die op zoek zijn naar een allesomvattende monitor voor thuiswerken. Zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, handige connectiviteit en ergonomisch ontwerp maken het een opvallende optie voor algemeen kantoorgebruik, waardoor het een betrouwbare metgezel is voor verbeterde productiviteit en professionele uitstraling in thuiskantooromgevingen.

Voordelen Dell P3222QE 32” 4K Hub
 • Uitstekende beeldkwaliteit met scherpe details en heldere kleuren
Nadelen Dell P3222QE 32” 4K Hub
 • Beperkt tot het sRGB-kleurengamma, mogelijk niet ideaal voor professionele videobewerking of fotobewerking
 • Ethernet-connector vereist mogelijk een extra driver, wat voor sommige gebruikers enige overlast kan veroorzaken

4. BenQ PD2700U 27in 4K Monitor

4. BenQ PD2700U 27in 4K Monitor

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 27 Inch
Beeldschermresolutie: 2560 x 1440
Screen technologie: IPS
Hoogte instelbaar: Nee
Draaibaar scherm: Nee
Kantelbaar: Ja
HDMI: 2
DisplayPort: 1
USB hub: Nee

Als designer werk ik vaak vanuit huis en daarom is de BenQ PD2700U 27-inch 4K HDR monitor de perfecte keuze voor mij. Met een 10-bit kleurdiepte, HDR10 ondersteuning en een maximale helderheid van 400 nits biedt deze monitor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Ik hoef me geen zorgen te maken over vermoeide ogen dankzij de vier low-blue-light modi en de flicker-free backlight. Ook is het handig dat ik twee pc's kan aansluiten met de KVM switch en dat ik tegelijkertijd twee bronnen kan bekijken met PIP/PBP.

Hoewel de BenQ PD2700U op veel vlakken uitblinkt, zijn er ook enkele beperkingen. Zo is de HDR-functionaliteit beperkt en ontbreekt het aan USB Type-C-connectiviteit. Toch vind ik de prijs-kwaliteitverhouding van deze monitor erg overtuigend, vooral als ik het vergelijk met duurdere modellen zoals de BenQ PD2725U.

Kortom, de BenQ PD2700U is een uitstekende keuze voor designers en professionals die op zoek zijn naar een betaalbare, maar hoogwaardige monitor. Met zijn professionele functies en goede prestaties is het de ideale metgezel voor mijn creatieve werkzaamheden.

Voordelen BenQ PD2700U 27in 4K Monitor
 • 10-bit kleurdiepte met HDR10 ondersteuning
Nadelen BenQ PD2700U 27in 4K Monitor
 • Beperkte HDR-functionaliteit vanwege maximale helderheid en gebrek aan lokale dimmogelijkheid
 • Gebrek aan USB Type-C connectiviteit
 • Mogelijk vereist desktop schalingsaanpassingen voor comfortabel kijken

5. Beste monitor voor thuiswerken: Dell S2722DZ 27” (QHD) Video

5. Beste monitor voor thuiswerken: Dell S2722DZ 27” (QHD) Video

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 27 Inch
Beeldschermresolutie: 1920 x 1080
Screen technologie: IPS
Hoogte instelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Ja
Kantelbaar: Ja
HDMI: 1
DisplayPort: 2
USB hub: Ja

De Dell S2722DZ 27” (QHD) Video Conferencing Monitor is een uitstekende keuze voor thuiswerken, met indrukwekkende functies die zijn afgestemd op de moderne thuiskantooromgeving. Met een resolutie van 1440p, een verversingssnelheid van 75Hz en AMD FreeSync, biedt het een goede balans tussen productiviteit en entertainment. Het opvallende kenmerk, een 5MP IR pop-up camera met ingebouwde ruisonderdrukkende microfoons, maakt naadloze videogesprekken en Windows Hello gezichtsherkenning mogelijk, waardoor de veelzijdigheid van de monitor wordt vergroot. De USB-C connectiviteit die tot 65W aan stroom levert, vereenvoudigt de kabelbeheer op het bureau en voldoet aan de behoefte aan gestroomlijnde opstellingen. Wat deze monitor onderscheidt van zijn concurrenten, is het ontwerp met een verkleinde stroomconnector voor een strak uiterlijk en eenvoudige kabelgeleiding, waarbij de nadruk ligt op een opgeruimde werkruimte.

Volgens TechRadar biedt de monitor een "in hoogte verstelbare standaard en minimale randen," waardoor het een uitstekende keuze is voor multitasking en meeslepende kijkervaringen. Het eenvoudige installatieproces, waarbij de standaard zonder gereedschap wordt bevestigd, draagt bij aan de gebruiksvriendelijke uitstraling. Bovendien optimaliseert de compatibiliteit met de Dell S2722DZ Monitor Driver en Dell Display Manager het potentieel van de monitor, waarbij de nadruk wordt gelegd op gebruikerstevredenheid en prestatieoptimalisatie.

De prijs van de Dell S2722DZ, $449 op de website van Dell en $470 op Amazon, maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor werk en entertainment. De mogelijkheid van de monitor om naadloos over te gaan van professionele conferenties naar persoonlijk entertainment wordt verder verbeterd door de geïntegreerde luidsprekers, waardoor een samenhangende gebruikerservaring ontstaat.

In vergelijking met concurrerende modellen van ASUS, Acer en Philips, valt de Dell S2722DZ op vanwege zijn uitgebreide videoconferentiefuncties, waaronder het privacygerichte cameradisign en de ruisonderdrukkende microfoons. De naadloze integratie met Windows Hello, modern ontwerp en milieubewuste eigenschappen dragen bij aan de algehele aantrekkingskracht, waardoor het een geduchte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een monitor die naadloos aansluit bij hun professionele en persoonlijke behoeften.

Hoewel de Dell S2722DZ 27” (QHD) Video Conferencing Monitor uitblinkt in het bieden van een geïntegreerde oplossing voor thuiswerken en entertainment, zouden sommige gebruikers de prijs als een beperkende factor kunnen ervaren. Echter, de innovatieve functies, efficiënt kabelbeheer en veelzijdige connectiviteitsopties maken het tot een geduchte concurrent op de markt. Zoals een recensent op Amazon terecht opmerkt, maken de "innovatieve functies," gebruiksvriendelijke interface en algehele prestaties het tot een "waardevolle aanwinst voor werk en entertainment," waardoor het zijn positie als uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een monitor die is afgestemd op de eisen van thuiswerken, bevestigt.

Voordelen Dell S2722DZ 27” (QHD) Video
 • 1440p resolutie en 75Hz verversingssnelheid voor productiviteit en entertainment
 • 5MP IR pop-up camera met ingebouwde ruisonderdrukkende microfoons voor naadloze video-oproepen en Windows Hello gezichtsherkenning
 • USB-C connectiviteit met tot 65W vermogen voor eenvoudig kabelbeheer op het bureau
Nadelen Dell S2722DZ 27” (QHD) Video
 • Prijs kan een beperkende factor zijn voor sommige gebruikers
Een vrouw zit voor haar monitor te werken

Hoe kies je een goede monitor voor thuiswerken?

Wat de beste monitor is voor thuiswerken, is volledig afhankelijk van wat je voor werk doet. Zo is de beste curved monitor niet voor iedereen een even goed idee, en de beste studiomonitor zal voor velen overkill zijn. Misschien heb je echter wél een 144Hz-monitor nodig, of een monitor voor fotobewerking in het specifiek.

Kortom: genoeg om bij stil te staan! Ik ontleed hieronder alles voor je, waarna jij weet wat voor jou de beste keuze is.

Kiezen van de juiste schermdiagonaal en resolutie voor thuiswerken

Bij het kiezen van een monitor voor thuiswerken zijn schermdiagonaal en resolutie essentieel. Hier is hoe je de juiste keuze maakt en wat ik je aanraad als het op het schermdiagonaal aankomt:

 • Klein bureau (< 1 meter) of beperkte ruimte: de beste 24-inch monitor is ideaal.
 • Gemiddelde werkruimte: 27-inch monitoren bieden een goede balans tussen grootte en functionaliteit.
 • Grote bureaus of intensief multitasken: overweeg een monitor van 32 inch of groter voor meer schermruimte. De beste ultrawide monitor is hierbij ook interessant om te overwegen, vooral als je veel multitaskt!

Dezelfde retoriek kunnen we gebruiken voor het vaststellen van de ideale resolutie voor je beoogde monitor voor thuiswerken! ⤵️

 • 24-inch monitor: Full HD (1920 × 1080) is meestal voldoende.
 • 27-inch of groter:
  • Simpel kantoorwerk: QHD (2560 × 1440) biedt een scherper beeld en meer werkruimte.
  • Creatief professioneel werk: voor taken als fotobewerking of grafisch ontwerp is een 4K-resolutie (3840 × 2160) aan te bevelen. Hierbij is de beste 4K-monitor een uitstekende keuze voor het nauwkeurig weergeven van details.

Deze combinaties van schermdiagonaal en resolutie zorgen dat je een monitor kiest die past bij jouw specifieke behoeften en werkstijl, terwijl je ook het beste uit je werkruimte haalt.

Verschillende paneeltypen voor thuiswerkmonitoren uitgelegd

Bij het kiezen van de beste monitor voor thuiswerken, is het belangrijk om de verschillende paneeltechnologieën te begrijpen:

PaneeltechnologieVoordelenNadelen
IPS (in-plane switching)Uitstekende kleurweergave en brede kijkhoeken. Ideaal voor taken waarbij kleurnauwkeurigheid belangrijk is.Kan minder contrast bieden dan VA-panelen.
VA (vertical alignment)Biedt betere contrastverhoudingen met diepere zwarttinten. Geschikt voor werk waarbij detail in donkere gebieden belangrijk is.Kijkhoeken zijn vaak minder breed dan bij IPS.
TN (twisted nematic)Heeft de snelste reactietijden, geschikt voor snelle beeldverwerking. Kosteneffectief voor standaard kantoortaken.Minder kleurnauwkeurigheid en kijkhoeken dan IPS en VA.
Een horizontale monitor met links ernaast een verticale

Belang van verversingssnelheid en variabele refresh rates bij thuiswerken

De verversingssnelheid van een monitor, uitgedrukt in hertz (Hz), is cruciaal voor bepaalde thuiswerkactiviteiten. Deze snelheid bepaalt hoe vaak per seconde het beeld op het scherm ververst wordt. Voor standaard kantoorwerkzaamheden is een verversingssnelheid van 60 Hz vaak voldoende.

Echter, als je werk omvat grafisch ontwerp, videobewerking of zelfs casual gaming tijdens pauzes, kan een hogere verversingssnelheid (zoals 120 Hz of 144 Hz) een vloeiender en duidelijker beeld opleveren.

Variabele verversingssnelheden zijn vooral belangrijk in de context van gaming. Deze technologie past de verversingssnelheid van de monitor dynamisch aan op basis van de output van de grafische kaart, wat resulteert in een soepelere spelervaring zonder haperingen of screen tearing. Dit is vooral nuttig als je grafische kaart niet constant hoge framerates kan leveren.

Adaptieve synchronisatietechnologieën, zoals G-Sync, FreeSync en G-Sync Compatible spelen hierbij een sleutelrol. Zie de onderstaande tabel voor een overzicht:

TechnologieVoordelenCompatibiliteit
G-SyncVermindert screen tearing en haperingen door de verversingssnelheid van de monitor te synchroniseren met die van NVIDIA grafische kaarten.Alleen compatibel met NVIDIA grafische kaarten.
FreeSyncBiedt een soepele spelervaring door de verversingssnelheid aan te passen aan de framerate van de grafische kaart. Voordeliger dan G-Sync.Compatibel met AMD grafische kaarten. Een goede FreeSync-monitor is vaak toegankelijker in prijs.
G-Sync CompatibleBiedt vergelijkbare voordelen als G-Sync, maar is compatibel met zowel NVIDIA als AMD grafische kaarten.Brede compatibiliteit met verschillende grafische kaarten.

Voor thuiswerkers die ook gamen of zich bezighouden met grafisch intensieve taken, is het kiezen van een monitor met de juiste verversingssnelheid en adaptieve synchronisatietechnologie essentieel voor een optimale ervaring.

Reactietijd van monitoren: wat betekent het voor thuiswerken?

De reactietijd van een monitor, uitgedrukt in milliseconden (ms), is de snelheid waarmee een pixel van kleur kan veranderen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die thuiswerken en zich bezighouden met taken waarbij snelle beeldverwerking van belang is, zoals voor videobewerkers.

Een lagere reactietijd, zoals 1 ms, betekent dat de pixels sneller van kleur veranderen dan monitors met een hogere reactietijd. Dit leidt tot minder bewegingsonscherpte en een scherper beeld bij snelle beeldovergangen.

Als je werk grafisch ontwerp, videobewerking of gaming omvat, is een snelle reactietijd cruciaal. Het garandeert een vloeiend beeld zonder ghosting, wat essentieel is voor nauwkeurigheid in deze beroepen.1Calvin Wankhede, Android Authority (2023). 'What is monitor ghosting and how to fix it?'

Voor standaard kantoortaken als tekstverwerking of webbrowsen is een langzamere reactietijd, zoals 5 ms, over het algemeen voldoende. Echter, voor professionals die met visueel intensieve taken werken, raad ik aan te kiezen voor een monitor met een snellere reactietijd om de beste visuele ervaring te garanderen.

Contrastverhouding en kleurnauwkeurigheid: essentieel voor grafische professionals

De contrastverhouding in een monitor, uitgedrukt in termen als '1000:1', geeft het verschil aan tussen het helderste wit en het diepste zwart dat het scherm kan weergeven.

Een hogere contrastverhouding, zoals 3000:1, betekent diepere zwarttinten en helderdere wittinten, wat leidt tot een rijker en gedetailleerder beeld. Dit is vooral belangrijk voor professionals in grafisch ontwerp, fotobewerking of videoproductie, omdat het hen in staat stelt meer details te onderscheiden in zowel lichte als donkere delen van het beeld.

Voor algemene kantoortaken is een standaardcontrastverhouding zoals 1000:1 meestal voldoende, maar voor taken die afhankelijk zijn van nauwkeurige beeldweergave, is een monitor met een hogere contrastverhouding aan te raden.

Kleuraccuraatheid in monitoren is eveneens een essentiële factor voor professionals die thuiswerken en zich bezighouden met visueel intensieve taken. Het gaat hierbij om hoe nauwkeurig een monitor kleuren weergeeft zoals ze bedoeld zijn.

Je herkent kleuraccuraatheid aan de hand van specificaties zoals 'sRGB', 'Adobe RGB' en 'DCI-P3'. Een hoger percentage in deze kleurruimtes betekent een betere kleurweergave. Bijvoorbeeld, een sRGB-dekking van 100% staat voor zeer nauwkeurige kleuren binnen die specifieke kleurruimte.

Voor beroepen zoals grafisch ontwerpers, fotografen en videobewerkers is een hoge kleuraccuraatheid essentieel. Zij hebben monitoren nodig met een hoge dekking in relevante kleurruimtes zoals Adobe RGB en DCI-P3 voor nauwkeurige kleurbewerkin

. Voor algemene kantoortaken of webdesign kan een monitor met een goede sRGB-dekking volstaan. Het is belangrijk om een monitor te kiezen die past bij de specifieke eisen van je werk om de beste visuele ervaring en nauwkeurigheid te garanderen.

een man in een groene hoodie zit voor zijn monitor te werken

Aansluitingsopties in thuiswerkmonitoren: HDMI, DisplayPort en usb

Connectiviteitsopties in monitoren zijn een sleutelfactor voor thuiswerkers, omdat ze bepalen hoe en met welke apparaten je de monitor kunt gebruiken.

 • HDMI en DisplayPort zijn standaard voor het aansluiten van je monitor op de meeste computers en laptops. HDMI is ideaal voor algemeen gebruik, terwijl DisplayPort de voorkeur heeft voor taken die hogere resoluties en verversingssnelheden vereisen, zoals grafisch ontwerp en videobewerking.
 • Usb-c is handig als je een laptop gebruikt. USB-C kan video, data en stroom over één kabel overbrengen, wat je werkplek opgeruimd houdt. Vooral handig voor professionals die vaak onderweg zijn en een eenvoudige setup waarderen.
 • Thunderbolt 3/4 is een must voor gebruikers die werken met gegevensintensieve taken, zoals video-editing. Thunderbolt biedt hogere overdrachtssnelheden en stelt je in staat meerdere apparaten aan te sluiten via daisy-chaining.
 • Ingebouwde usb-hubs zijn nuttig voor het aansluiten van randapparatuur zoals toetsenborden en muizen, wat helpt bij het creëren van een efficiënte werkruimte.

Het kiezen van de juiste connectiviteitsopties hangt af van je specifieke behoeften. Als je een grafisch professional bent, zijn DisplayPort en Thunderbolt belangrijk voor hoge prestaties. Voor algemene kantoortaken en flexibiliteit is een monitor met HDMI en USB-C aansluitingen een uitstekende keuze.

Ergonomische aanpassingen voor comfortabel thuiswerken: hoogte, kanteling en rotatie

Ergonomie is een cruciaal aspect bij het kiezen van een monitor voor thuiswerken. Een ergonomisch ontworpen monitor draagt bij aan een comfortabele en gezonde werkhouding, wat essentieel is voor lange werkdagen.

 • Hoogteverstelling. Zoek naar monitoren die je in hoogte kunt verstellen. Dit stelt je in staat de monitor op ooghoogte te plaatsen, wat nekklachten helpt voorkomen.
 • Kantel- en draaifuncties. Monitoren die je kunt kantelen en draaien bieden meer flexibiliteit. Je kunt de kijkhoek aanpassen om reflectie te minimaliseren en een comfortabele kijkpositie te vinden.
 • Pivot-functie. Voor taken zoals programmeren of het lezen van lange documenten is een monitor die in portretmodus kan draaien (pivot) erg handig.
 • Monitorbeugels. Voor de ultieme ergonomische set-up raad ik je een goede monitorbeugel aan (idealiter eentje met een VESA-mount, als je monitor hier ook mee werkt). Hiermee stel je de positie van je monitor nog nauwkeuriger af en bespaar je bovendien waardevolle bureauruimte.

Een ergonomisch verantwoorde monitor set-up verhoogt niet alleen je comfort, maar ook je productiviteit. Door te investeren in een monitor met de juiste verstelbaarheidsopties, zorg je voor een gezondere en efficiëntere werkomgeving.

Welke merken maken goede monitors voor thuiswerken?

Ik test veel monitors voor thuiswerken, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik veel fijne ervaringen gehad!

Philips

Philips staat bekend om hun monitoren met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden monitoren met hoge beeldkwaliteit en ergonomische ontwerpen, wat belangrijk is voor langdurig comfort tijdens het thuiswerken. Hun monitoren zijn vaak voorzien van functies als hoogteverstelling en een prettige curve, wat bijdraagt aan een betere werkhouding.

Samsung

Samsung biedt een breed scala aan monitoren die geschikt zijn voor diverse thuiswerkbehoeften. Ze zijn populair vanwege hun betrouwbare kwaliteit, scherpe beeldweergave en slanke ontwerpen. Samsung monitoren zijn vaak uitgerust met functies die ze ideaal maken voor multitasking en lange werkdagen, zoals verstelbare stands en dunne randen voor dubbele monitoropstellingen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste monitor voor thuiswerken?

De Consumentenbond heeft nog geen monitors voor thuiswerken getest en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers de beste monitor voor thuiswerken?

Wat Tweakers de beste monitor voor thuiswerken vindt, is nog onbekend. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens RTINGS de beste monitor voor thuiswerken?

De beste monitor voor thuiswerken volgens RTINGS is de Dell U2723QE. Deze monitor blinkt uit met zijn 27-inch 4K IPS-scherm, wat zorgt voor haarscherpe beelden en accurate kleurweergave. Met een usb-c-poort die tot 90 W stroom levert, kun je jouw laptop opladen terwijl je werkt.

De U2723QE biedt ook een breed scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI, DisplayPort en USB 3.0, wat hem zeer veelzijdig maakt voor verschillende werkopstellingen. Met zijn ergonomische ontwerp, waaronder hoogteverstelling, kantel- en draaifuncties, garandeer je een comfortabele werkhouding, wat essentieel is voor lange werkdagen!     

Veelgestelde vragen over monitors voor thuiswerken van onze lezers

Dit deel is bedoeld voor al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Stuur ons dan je je gedachten via het onderstaande feedbackformulier; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross