Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Verstel je Monitor met de Beste Monitorbeugel van 2024

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Wist je dat een ergonomisch geplaatste monitor, op ooghoogte en op de juiste afstand, niet alleen je houding verbetert, maar zelfs je productiviteit verhoogt? Geen wonder dat je de beste monitorbeugel in huis wilt halen! Ik help je die keuze te maken door je onze favorieten voor te schotelen, en vervolgens uit te leggen waar je bij aankoop op moet letten! 🔎

Wat zijn de beste monitorbeugels van 2024?

Dit zijn de 5 beste monitorbeugels volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste monitorbeugels van 2024

1. Ergotron LX Desk Monitor Arm

1. Ergotron LX Desk Monitor Arm

Belangrijke specificaties:

De Ergotron HX Desk Monitor Arm is een eersteklas beeldschermstandaard die geschikt is voor grote monitoren tot 42 lbs. Het staat bekend om zijn stevige constructie, soepele beweging en VESA MIS-D compatibele montageplaat. Volgens een beoordeling van The Gadgeteer biedt het "uitstekende engineering, hoogwaardige materialen en ingebouwd kabelbeheer." Deze hoogwaardige constructie en functionaliteit maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare monitorarm. Ondanks de relatief hoge prijs rond de $300, ruimt de arm effectief werkruimtes op en creëert extra bureauruimte, wat het een waardevolle investering maakt voor bepaalde gebruikers. Het installatieproces wordt beschreven als eenvoudig en eenmaal geplaatst, houdt de arm het beeldscherm stevig vast met minimale beweging.

In vergelijking met andere monitorarmen op de markt, valt de Ergotron HX Desk Monitor Arm op vanwege zijn robuuste constructie en vermogen om zwaardere monitoren te ondersteunen. Het is verkrijgbaar in een strakke matzwarte afwerking, wat een professionele en moderne uitstraling geeft. Zijn VESA MIS-D compatibele montageplaat zorgt voor compatibiliteit met een breed scala aan monitoren, wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid. De soepele, veilige beweging van de arm maakt eenvoudige aanpassing van de monitor mogelijk, waardoor het aan verschillende kijkvoorkeuren voldoet. Het ingebouwde kabelbeheersysteem verbetert verder de bruikbaarheid, waardoor de werkruimte georganiseerd blijft en vrij is van in de war geraakte kabels.

Ondanks zijn indrukwekkende kenmerken, heeft de Ergotron HX Desk Monitor Arm te maken met concurrentie van meer budgetvriendelijke opties op de markt. Hoewel het uitblinkt in het bieden van een premium, hoogwaardige oplossing met hoge capaciteit, kunnen prijsbewuste consumenten het relatief duur vinden in vergelijking met andere beschikbare monitorarmen.

Samenvattend is de Ergotron HX Desk Monitor Arm een eersteklas keuze voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste, hoogcapaciteitsmonitorarm met uitstekende engineering en ingebouwd kabelbeheer. Zijn vermogen om zware monitoren te ondersteunen en soepele, veilige beweging te bieden, maakt het een opvallende optie voor gebruikers die willen investeren in kwaliteit. De hogere prijs kan echter een beperking vormen voor degenen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke oplossing. Zoals The Gadgeteer opmerkt, "het is een waardevolle investering voor sommige gebruikers," met name voor degenen die duurzaamheid en functionaliteit prioriteren.

Voordelen Ergotron LX Desk Monitor Arm
 • Robuuste constructie en ondersteuning van zwaardere monitoren
 • Soepele, veilige beweging voor eenvoudige aanpassing van de monitor
 • Ingebouwd kabelbeheersysteem voor een georganiseerde werkruimte
Nadelen Ergotron LX Desk Monitor Arm
 • Relatief hoge prijs in vergelijking met budgetvriendelijke opties

2. Fully Jarvis Monitor Arm

2. Fully Jarvis Monitor Arm

Belangrijke specificaties:

De Fully Jarvis Monitor Arm is dé keuze in de wereld van monitorarmen en is geschikt voor een breed scala aan gebruikers. Volgens The New York Times' Wirecutter wordt het aanbevolen voor de meeste gebruikers, wat de veelzijdigheid en aanpasbaarheid onderstreept. De monitorarm is geschikt voor verschillende monitorformaten en gewichten, waardoor aanpassing en beweging moeiteloos verlopen. Als "het ultieme in flexibiliteit" sluit het aan bij de kernoverwegingen die door PCWorld worden benadrukt, zoals aanpasbaarheid, bewegingsbereik en kabelbeheer. Dit maakt het een opvallend product op de markt, met een complete oplossing voor ergonomische en functionele monitoropstellingen.

De kracht van de Fully Jarvis Monitor Arm blijkt uit het vermogen om te voldoen aan diverse behoeften, zoals benadrukt door Popular Mechanics. Het artikel categoriseert monitorarmen op basis van prestaties, waarde, ondersteuning voor zware monitoren en opstellingen met meerdere monitoren, waarbij de Fully Jarvis Monitor Arm naar voren komt als een allesomvattende oplossing. De aanpasbaarheid aan verschillende thuiskantooropstellingen, inclusief ondersteuning voor zware monitoren en configuraties met meerdere monitoren, maakt het een veelzijdige en robuuste keuze.

Uitgaande van de review van PCWorld, sluit de nadruk op aanpasbaarheid en kabelbeheer aan bij de belangrijkste kenmerken van de Fully Jarvis Monitor Arm, waardoor gebruikers hun opstelling naar eigen voorkeur kunnen aanpassen en tegelijkertijd een opgeruimde werkruimte behouden. De focus op deze aspecten onderstreept de evolutie van het product om te voldoen aan de veranderende eisen van gebruikers in een dynamische werkomgeving. Zoals PCWorld opmerkt, zijn "gemak van installatie en aanpassing, ondersteuning voor verschillende beeldformaten en gewichten, evenals kabelbeheerfuncties" cruciaal, en de Fully Jarvis Monitor Arm blinkt uit in het leveren op deze vlakken.

In een drukke markt onderscheidt de Fully Jarvis Monitor Arm zich door zijn vermogen om aan een breed scala van gebruikers te voldoen, met ondersteuning voor verschillende monitorformaten, gewichten en opstellingen. Terwijl alternatieven misschien uitblinken in specifieke niches, zoals ondersteuning voor zware monitoren of budgetbeperkingen, staat de Fully Jarvis Monitor Arm bekend als een allround optie voor de meeste gebruikers. Volgens PCWorld wordt de Workstream by Monoprice geprezen als de beste budgetmonitorarm, maar de allesomvattende aard van de Fully Jarvis Monitor Arm bevestigt zijn positie als een topconcurrent in de wereld van monitorarmen.

De belangrijkste kracht van de Fully Jarvis Monitor Arm ligt in zijn aanpasbaarheid, robuuste ontwerp en naadloze integratie in diverse werkomgevingen. Mogelijke beperkingen zijn echter niet direct duidelijk uit de verzamelde reviews. Concluderend komt de Fully Jarvis Monitor Arm naar voren als een eersteklas keuze, met een optimale balans van veelzijdigheid, prestaties en aanpasbaarheid, waardoor het een opvallend product is in de competitieve markt van monitorarmen.

Voordelen Fully Jarvis Monitor Arm
 • Geschikt voor verschillende monitorformaten en gewichten
 • Veelzijdig en aanpasbaar, geschikt voor uiteenlopende behoeften
 • Sterke nadruk op aanpasbaarheid en kabelbeheer

3. EVEO Premium Dual Monitor Mount

3. EVEO Premium Dual Monitor Mount

Belangrijke specificaties:

Hallo daar! Ik ben super enthousiast om de EVEO Premium Dual Monitor Mount met jullie te delen. Deze dual monitor mount zorgt voor een opgeruimde werkruimte en is eenvoudig te installeren, waardoor het een geweldige keuze is voor degenen die op zoek zijn naar ergonomische uitlijning en stevige kwaliteit. Geschikt voor 14" tot 32" monitoren, deze VESA-compatibele mount biedt een volledige bewegingsvrijheid en een veersysteem voor gepersonaliseerde schermpositie, waardoor het comfort wordt verbeterd bij langdurig gebruik. Met een prijs van $109.97 heeft het lof ontvangen voor zijn stevigheid en responsieve klantenservice ("...zeer stevig, verstelbaar en functioneel"). Met een indrukwekkende algemene beoordeling van 4.5 van de 5 sterren op basis van 3,536 wereldwijde beoordelingen, is het duidelijk dat 73% van de klanten het een 5-sterrenbeoordeling heeft gegeven, waardoor de populariteit en betrouwbaarheid worden benadrukt.

De EVEO Premium Dual Monitor Mount wordt vaak gecombineerd met de EVEO Premium Single Monitor Mount, waardoor een naadloze multi-screen setup mogelijk is. Het vermogen om twee 27" monitoren vast te houden, samen met de eenvoudige montage en verstelbare spanning in de armen, heeft gebruikers uiterst tevreden achtergelaten. Bovendien verbetert de compatibiliteit van het product met de EVEO 4 Cable Management Sleeve en de EVEO Single Monitor Arm Desk Mount zijn aantrekkingskracht, waardoor een alomvattende oplossing wordt geboden voor een goed georganiseerde en efficiënte werkruimte.

In een markt boordevol opties valt de EVEO Premium Dual Monitor Mount op vanwege de nadruk op ergonomische ondersteuning, duurzaamheid en eenvoudige aanpassing. De hoogwaardige materialen en nadruk op ergonomische uitlijning onderscheiden het van concurrenten zoals de AmazonBasics Premium Dual Monitor Stand, Mount-It! (MI-1772) Dual Monitor Arm, Huanuo Dual Monitor Mount Stand, Vivo Full Motion Dual Monitor Free Standing Desk Stand en Mountup Dual Monitor Wall Mount. De concurrerende prijs, in combinatie met het vermogen om een breed scala aan monitorgroottes te bedienen, maakt het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoog presterende dual monitor mount.

Hoewel de EVEO Premium Dual Monitor Mount uitblinkt op het gebied van stevigheid, ergonomische ondersteuning en aanpasbare positionering, kunnen sommige gebruikers de prijs als een beperkende factor ervaren, vooral in vergelijking met meer budgetvriendelijke opties op de markt. Echter, degenen die op zoek zijn naar een premium, probleemloze dual monitor montageset zouden de EVEO Premium Dual Monitor Mount een waardevolle investering vinden, vooral als we kijken naar de naadloze integratie met andere EVEO producten en de overweldigend positieve gebruikersfeedback.

Voordelen EVEO Premium Dual Monitor Mount
 • Een opgeruimde werkplek en moeiteloze installatie
 • Geschikt voor 14" tot 32" monitoren met volledige bewegingsvrijheid en veersysteem
 • Robuuste bouwkwaliteit en responsieve klantenservice
Nadelen EVEO Premium Dual Monitor Mount
 • Hogere prijs in vergelijking met meer budgetvriendelijke opties

4. Geoptimaliseerd voor ultrabrede monitoren: Ergotech Heavy Duty Freedom Arm

4. Geoptimaliseerd voor ultrabrede monitoren: Ergotech Heavy Duty Freedom Arm

Belangrijke specificaties:

Met de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm haal je een top monitorbeugel in huis, speciaal ontworpen voor zware monitoren. Deze enkele aluminium arm is geschikt voor monitoren tot 27 inch en heeft een draagvermogen van 20-30,8 lbs. Met VESA-compatibiliteit, geïntegreerd kabelbeheer en indrukwekkende bewegingsvrijheid door kantel-, zwenk- en rotatiemogelijkheden, biedt deze arm duurzaamheid en ruimtebesparing, waardoor het een overtuigende keuze is voor een ergonomische en ruimte-efficiënte opstelling.

Gebruikers prijzen de stevigheid van de arm, waarbij één klant opmerkt dat het moeiteloos een 20 lbs monitor vasthield zonder enige aanpassingen. De bewegingsvrijheid en naadloze overgang tussen landschaps- en portretmodus werden ook benadrukt als opmerkelijke kenmerken. Ondanks enkele observaties over de grotere dan verwachte omvang van de klemvoet, die als noodzakelijk werd beschouwd vanwege het aanzienlijke draagvermogen, werden de prestaties en functies van de arm zeer geprezen, vooral gezien het competitieve prijspunt. Een gebruiker beschreef het zelfs als een "uitstekende oplossing voor het vasthouden van een zware monitor, zonder enige verschuiving of beweging."

Vergeleken met andere zware monitorarmen, steekt de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm er bovenuit. Het concurreert met producten zoals de Wali Single Monitor Gas Spring, de Ergotron MX Wall Mount LCD Arm, de Vivo Black Heavy Duty Articulating Arm en de Mount-It! Single Monitor Arm Desk Mount. Hoewel deze alternatieven verschillende draagvermogens, bewegingsbereik en montageopties bieden, onderscheidt de Ergotech arm zich door de combinatie van stevigheid, flexibiliteit en concurrerende prijsstelling.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de compatibiliteit van de arm met verschillende desktypen kan variëren, wat een mogelijke beperking kan zijn voor sommige gebruikers. Bovendien, hoewel het product uitblinkt in het vasthouden van zware monitoren, is het mogelijk niet de optimale keuze voor lichtere monitoren vanwege het zware ontwerp. Ondanks deze overwegingen schittert de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm als een uitzonderlijke optie voor degenen die een betrouwbare, veelzijdige en kosteneffectieve oplossing zoeken voor zware monitoropstellingen, waardoor het een sterke concurrent is in het landschap van monitorbeugels.

Voordelen Ergotech Heavy Duty Freedom Arm
 • Robuuste en veelzijdige oplossing voor zware monitoren
 • VESA-compatibiliteit en geïntegreerd kabelbeheer
 • Indrukwekkende mobiliteit met kantel-, pan- en rotatiemogelijkheden
Nadelen Ergotech Heavy Duty Freedom Arm
 • Compatibiliteit met verschillende soorten bureaus kan variëren
 • Mogelijk niet optimaal voor lichtere monitoren vanwege het zware ontwerp

5. AmazonBasics Premium Single Monitor Stand

5. AmazonBasics Premium Single Monitor Stand

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar een robuuste en flexibele monitorstandaard, dan is de AmazonBasics Premium Single Monitor Stand mijn topkeuze. Gemaakt van lichtgewicht aluminium met een strakke zilveren afwerking, kan deze standaard moeiteloos LCD-monitoren tot 32 inch en 25 pond ondersteunen. Met soepele uitschuif-, kantel- en draaimogelijkheden stelt het me in staat om de ergonomische positie te vinden die het beste bij mij past. Bovendien is de standaard compatibel met VESA en eenvoudig te installeren, waardoor het een gebruiksvriendelijke optie is. Met een compact ontwerp dat naadloos in diverse werkruimtes past, is deze standaard echt een winnaar.

In vergelijking met budgetvriendelijke opties, zoals de TAVR Single Monitor Stand en de VIVO Single Monitor Desk Stand, biedt de AmazonBasics Premium Single Monitor Stand superieure bouwkwaliteit en een breder scala aan aanpassingen. Terwijl die budgetopties prijzenswaardig zijn vanwege hun betaalbaarheid en basisfunctionaliteit, is de robuuste constructie en ergonomische capaciteiten van de AmazonBasics-standaard de keuze voor gebruikers die een meer premium ervaring zoeken.

Hoewel de AmazonBasics Premium Single Monitor Stand misschien niet geschikt is voor gebruikers met dubbele monitoropstellingen, maakt de naadloze integratie, stevige bouw en uitgebreide ergonomische aanpassingen het een voorbeeldige keuze voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en aanpasbare oplossing voor enkele monitorconfiguraties. Of het nu voor werk of entertainment is, deze monitorstandaard excelleert in het bieden van een comfortabele kijkervaring.

Kortom, de AmazonBasics Premium Single Monitor Stand onderscheidt zich door zijn superieure bouwkwaliteit, ergonomische flexibiliteit en uitgebreide garantiedekking. De mogelijkheid om een breed scala aan monitoren te accommoderen en tegelijkertijd naadloze aanpassingen te bieden, maakt het een voorbeeldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en ergonomische enkele monitor montagemogelijkheid.

Voordelen AmazonBasics Premium Single Monitor Stand
 • De bouwkwaliteit is van premium niveau, wat betekent dat ik kan rekenen op een product dat zowel robuust als elegant is.
 • Ergonomische flexibiliteit staat centraal, dus ik kan het product aanpassen naar mijn persoonlijke comfort.
 • De uitgebreide garantiedekking geeft me gemoedsrust, wetende dat eventuele problemen adequaat zullen worden aangepakt.
Nadelen AmazonBasics Premium Single Monitor Stand
 • Er zijn geen nadelen opgegeven.
Een monitor hangt aan een vrijstaande monitorarm op een houten bureau

Hoe kies je een goede monitorbeugel?

Een goede monitorbeugel doet meer dan alleen je monitor vasthouden en de ergonomie van je werk- of vrijetijdsplek verbeteren.1Canadian Centre for Occupational Health and Safety (n.d.). 'Office Ergonomics - Positioning the Monitor'

"Wat dan?", hoor ik je nu vragen. 👂 Het antwoord op die vraag vind je door de koopgids door te nemen! Zelf heb ik de beste 144Hz-monitor en de beste 4K-monitor aan een dubbele monitorarm bevestigd, en ik kan je beloven dat dit een enorme vooruitgang biedt in kijkplezier vergeleken met de meegeleverde standaard.

Vergelijking van mechanische en gasveer monitorbeugels

In de wereld van monitorbeugels zijn er twee hoofdmechanismen: gasveer en niet-gasveer. Gasveer monitorbeugels gebruiken een gasdrukmechanisme om soepele en moeiteloze hoogte- en diepteverstellingen mogelijk te maken. Ze zijn ideaal voor situaties waarin je vaak de positie van je monitor moet aanpassen.

Mechanische beugels, daarentegen, vertrouwen op een mechanische aanpassing, vaak met behulp van een schroef- of klemmechanisme. Deze zijn eenvoudiger van opzet en vaak duurzamer, maar bieden minder flexibiliteit in de positionering. Laten we de belangrijkste voordelen en nadelen van elk type bekijken:

EigenschapGasveermonitorbeugelMechanische monitorbeugel
VerstelbaarheidHoge mate van verstelbaarheid, soepel en gemakkelijkBeperkter, vaak handmatige aanpassing nodig
StabiliteitStabiel, maar kan na verloop van tijd aanpassing vereisen door verzakkingZeer stabiel, minder onderhoud nodig
InstallatieKan complexer zijn door het gasveermechanismeOver het algemeen eenvoudiger te installeren
PrijsVaak duurder door geavanceerde technologieMeer budgetvriendelijk
LevensduurKan slijten door het gasveermechanismeLange levensduur door eenvoudige constructie

Bij het kiezen tussen een gasveermonitorbeugel en een mechanische, overweeg je ten eerste hoe vaak je de positie van je monitor aanpast, en daarna je budget is. Gasveerbeugels bieden meer flexibiliteit en gebruiksgemak, terwijl een mechanische beugel een duurzame en kosteneffectieve oplossing biedt.

Beide opties zijn prima voor het bevestigen van je monitor voor fotobewerking, een monitor voor thuiswerken, of de beste monitor in het algemeen – of dat nu een 24 inch monitor is of groter. Het gaat vooral om gebruiksgemak!

Belang van draagvermogen en schermformaat compatibiliteit in monitorbeugels

Bij het kiezen van een monitorbeugel is het cruciaal om rekening te houden met het draagvermogen. Dit draagvermogen verwijst niet alleen naar het gewicht dat de beugel kan dragen, maar ook naar de maximale schermgrootte van de aangesloten monitor(en). Een beugel die niet geschikt is voor het gewicht of de grootte van je monitor, leidt tot instabiliteit en zelfs schade.

Stel je voor: je hebt een monitor van 27 inch en 8 kg. Je moet er zeker van zijn dat de beugel die je kiest, dit gewicht en formaat aankan. De specificaties geven meestal een duidelijk beeld: een draagvermogen van bijvoorbeeld 10 kg en "geschikt voor monitoren tot 32 inch". Dit betekent dat jouw 27 inch, 8 kg monitor helemaal geschikt is voor deze monitorbeugel!

Onthoud dus altijd: controleer het draagvermogen voor zowel gewicht als schermgrootte om risico's te minimaliseren.

Het belang van verstelbaarheid in de beste monitorbeugel

De verstelbaarheid van monitorbeugels, zoals hoogte, diepte en hoek, is essentieel voor een ergonomische en comfortabele werkplek. Niet alle monitorbeugels bieden dezelfde verstelmogelijkheden. Sommige bieden bijvoorbeeld een beperkte hoogteverstelling, terwijl anderen een volledige 360° aan bewegingen mogelijk maken. Kijk naar de volgende zaken:

 1. De hoogteverstelling: ideaal gezien wil je een beugel die je monitor op ooghoogte kan brengen, wat vaak neerkomt op een verstelbereik van minstens 30 cm.
 2. De diepteverstelling. Hierbij is het belangrijk dat je de monitor dichterbij of verderaf kunt plaatsen, afhankelijk van je zichtcomfort en bureau-oppervlak. Een verstelbereik van 40 tot 50 cm is hier wenselijk.
 3. De hoekverstelling. Een goede monitorbeugel moet in staat zijn om minstens 90° horizontaal te draaien en zo'n 45° verticaal te kantelen, zodat je zowel in landschaps- als portretmodus kunt werken, en zowel staand als zittend.

Idealiter biedt een monitor opties voor alle drie de verstellingspunten. Op die manier geniet je optimaal van je ultrawide monitor, FreeSync-monitor, curved monitor, of welke monitor dan ook die aan de monitorbeugel hangt!

VESA-compatibiliteit: essentieel voor monitorbeugelkeuze

VESA, de Video Electronics Standards Association, is een organisatie die standaarden ontwikkelt voor de display-industrie. Een van hun belangrijkste standaarden is de VESA-montagestandaard, die de bevestigingsinterface tussen monitoren en beugels definieert.

De VESA-maat voor monitorbeugels wordt bepaald door de afstand tussen de bevestigingsgaten aan de achterkant van de monitor. Deze afstanden geven we weer in millimeters en zijn typisch in vierkante patronen te vinden, zoals 75 × 75 mm of 100 × 100 mm.

Het handigst is om een VESA-beugel te kopen die overeenkomt met de VESA-maat van je monitor, dus controleer deze altijd voor je een VESA-monitorbeugel aanschaft.

Voor monitoren die niet VESA-compatibel zijn, bestaan er alternatieven, zoals VESA-adapterkits. Deze adapters bevestig je aan de monitor, waardoor deze alsnog op een standaard VESA-beugel past. Dit biedt een oplossing voor het gebruik van niet-standaard monitoren met universele monitorbeugels.

Hoeveel monitoren kan een monitorbeugel ondersteunen?

Monitorbeugels variëren in het aantal ondersteunde monitoren. Sommige zijn ontworpen voor slechts één scherm, terwijl anderen twee, drie of zelfs meer monitoren ondersteunen. Als je twee monitoren hebt, is het vaak handiger om een dubbele monitorarm te kiezen in plaats van twee afzonderlijke armen.

Een dubbele monitorarm biedt een naadloze en geïntegreerde oplossing voor twee schermen, en zorgt voor een uniforme en gestroomlijnde uitstraling op je bureau.

Bovendien is het gemakkelijker om beide schermen tegelijkertijd te verstellen voor optimale ergonomie en zichtlijnen, iets wat lastiger is met twee losse armen. Ook bespaart een dubbele arm ruimte op je bureau en vermindert het de hoeveelheid benodigde bevestigingspunten op je werkplek! En over bevestigingspunten gesproken ...

Overzicht van bevestigingsopties voor monitorbeugels

Monitorbeugels kunnen op verschillende manieren aan een bureau worden bevestigd, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

BevestigingsoptieVoordelenNadelen
KlembefestigingEenvoudig te installeren, verplaatsbaar, geen boren nodigNiet geschikt voor alle bureaus, minder stabiel op dikke/glazen bureaus
DoorvoertulebevestigingZeer stabiel, verdeelt gewicht gelijkmatigVereist een gat in het bureau, minder flexibel in verplaatsing
Vrijstaande voetGeen installatie nodig, gemakkelijk verplaatsbaarNeemt meer bureauruimte in, minder stabiel dan andere opties
WandmontageBespaart bureauruimte, zeer stabielNiet verplaatsbaar, installatie vereist boren in de muur

Het belang van kabelmanagement in monitorbeugels

Kabelmanagement is een belangrijk aspect van monitorbeugels en draagt bij aan een georganiseerde en efficiënte werkplek. Waarom is dit wenselijk?

 1. Het zorgt voor een nette uitstraling; niemand houdt van een wirwar aan kabels op of onder het bureau.
 2. Goede kabelmanagement voorkomt schade aan de kabels. Door de kabels netjes te geleiden, verminder je de kans op knikken of slijtage.
 3. Het draagt bij aan de veiligheid. Losliggende kabels vormen struikelgevaren, waarbij je ook het risico loopt dat je de apparatuur van je bureau trekt.

Welke merken maken goede monitorbeugels?

Ik test veel monitorbeugels, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik altijd prettige ervaringen gehad!

Ergotron

Ergotron staat bekend om hun ergonomische oplossingen. Hun monitorbeugels zijn ontworpen voor maximale verstelbaarheid en gebruiksgemak, wat ze ideaal maakt voor werkplekken die ergonomie hoog in het vaandel dragen. Ze bieden een breed scala aan bewegingsmogelijkheden, waaronder kantelen, draaien en in hoogte verstelbaar, wat bijdraagt aan een betere houding en comfort.

NewStar

NewStar-monitorbeugels zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze bieden modellen die geschikt zijn voor bijna elke monitor en gebruikssituatie, van eenvoudige enkele beugels tot complexe opstellingen voor meerdere schermen. Hun robuuste bouwkwaliteit zorgt voor stabiliteit en veiligheid van je apparatuur.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste monitorbeugel?

De Consumentenbond heeft nog geen monitorbeugels getest en daar de resultaten van gedeeld. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers de beste monitorbeugel?

Wat Tweakers de beste monitorbeugel vindt, is nog niet bekend. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier.

Wat is volgens Wirecutter de beste monitorbeugel?

Volgens Wirecutter is de Fully Jarvis Monitor Arm de beste monitorbeugel. Deze beugel blinkt uit in zowel verstelbaarheid als stabiliteit, waardoor hij ideaal is voor diverse werkplekken.

Met een draagvermogen tot 9 kg en een uitgebreid bereik van beweging, past hij bijna elke monitor. De eenvoudige installatie en het strakke ontwerp maken het niet alleen een functionele, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je werkruimte. ✨

Veelgestelde vragen over monitorbeugels van onze lezers

Dit stuk is bedoeld voor al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je daar verandering in brengen? Stuur ons dan je je gedachten via het onderstaande feedbackformulier; dan komen we hier terug op je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross