Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Veilig Onderweg met de Beste Laptoprugzak

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Op zoek naar de beste laptoprugzak? Ik help je door het doolhof van maten, materialen en stijlen. Wist je dat de eerste rugzak ontworpen werd in 1938? Nu, decennia later, zijn ze onmisbaar voor het veilig vervoeren van onze digitale wereld. Samen vinden we de perfecte rugzak die je laptop beschermt en tegelijkertijd jouw stijl weerspiegelt.

Wat zijn de beste laptoprugzakken van 2024?

Dit zijn de 5 beste laptoprugzakken volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste laptoprugzakken van 2024

1. Beste laptop rugzak: Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe

1. Beste laptop rugzak: Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe

Belangrijke specificaties:

Volume in liters: 20 l
Materiaal: Nylon
Aantal vakken: 3

De Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe springt eruit als de beste laptoprugzak voor stadsforenzen en studenten, met een professionele maar veelzijdige uitstraling en uitzonderlijke organisatie. Met een capaciteit van 28 liter en een speciaal laptopvak dat geschikt is voor grotere 17-inch computers, biedt het betrouwbare bescherming voor elektronica en benodigdheden. De 630D nylon body stof met TPU-coating zorgt voor stevigheid en weerbestendigheid, terwijl YKK-ritsen en Duraflex hardware zorgen voor soepele functionaliteit, zoals opgemerkt door Pack Hacker: "Het heeft een professionele maar veelzijdige uitstraling en wordt geprezen om zijn verfijnde ontwerp." Het ontwerp van de rugzak bevat tal van doordachte details, zoals elastische kruisbanden, ritssluitbare zakken en borstriemen, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.

De Authority Deluxe heeft goed gevoerde schouderbanden en een geventileerd rugpaneel, waardoor comfort tijdens langdurig dragen wordt gegarandeerd, zoals benadrukt door Lifewire: "De rugzak wordt geprezen om zijn comfort, met goed gevoerde schouderbanden en een geventileerd rugpaneel." Het minimalistische ontwerp combineert naadloos professioneel en casual gebruik, en de toevoeging van een bagagelus en ingebouwde sleutelhaak verbetert de veelzijdigheid. Het is echter smal met een kleine voorzak, waardoor het minder geschikt is voor reizen, volgens Outdoor Gear Lab. Dit maakt het een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik, maar misschien niet de beste optie voor uitgebreid reizen of grotere spullen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe uit in robuuste en weerbestendige constructie, wat duurzaamheid voor langdurig gebruik garandeert. Met een capaciteit van 28 liter en een speciaal laptopvak is het een uitstekende keuze voor stadsforenzen en studenten, met voldoende bescherming en organisatie voor elektronica en benodigdheden. Het smalle ontwerp en de beperkte voorzak kunnen echter beperkingen opleggen voor reizen en grotere spullen. Daarentegen springt de Authority Deluxe eruit als een uitzonderlijke keuze voor wie op zoek is naar een zeer georganiseerde en professioneel ogende laptoprugzak voor dagelijks gebruik.

Samenvattend is de Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe een eersteklas laptoprugzak, uitblinkend in zijn professionele maar veelzijdige uitstraling, uitzonderlijke organisatie en duurzame constructie. Het robuuste ontwerp en de ruime bescherming voor elektronica maken het een ideale keuze voor stadsforenzen en studenten. Hoewel het misschien niet de beste optie is voor uitgebreid reizen of grotere spullen, maken het verfijnde ontwerp en doordachte details het een opvallende keuze voor dagelijks gebruik.

Voordelen Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe
 • Professionele en veelzijdige esthetiek
 • Uitzonderlijke organisatie
 • Robuuste en weerbestendige constructie
Nadelen Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe
 • Smal ontwerp en beperkte voorvak

2. Matein Travel Laptop Bag

2. Matein Travel Laptop Bag

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Kunststof
Geschikt voor laptopafmeting: 17 inch

De Matein Travel Laptop Rugzak is dé keuze voor de moderne reiziger, met meer dan 70.000 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon. Deze rugzak biedt bescherming, functionaliteit en comfort, met een gewatteerd vak voor laptops tot 15,6 inch, frontale vakken voor efficiënte organisatie, externe vakken voor waterflessen en paraplu's, en een verborgen vak voor waardevolle spullen. Daarnaast heeft het een comfortabel gevoerde achterkant en schouderbanden, een bagageband en een ingebouwde USB-oplaadpoort. Verkrijgbaar in 27 kleuren en prints, weegt deze rugzak 1,5 pond en meet 12x7,8x18 inch. Met een startprijs van $24 is het een populaire keuze voor reizigers en is het uitgeroepen tot "Beste budgetproduct voor reizen" in de categorie laptoprugzakken.

Volgens Travel and Leisure valt de Matein Travel Laptop Rugzak op vanwege zijn betaalbaarheid en beschermende en functionele ontwerp. "Deze tas heeft een plek voor alles, van je laptop tot je waterfles tot je paspoort." De veelzijdigheid en doordachte organisatie maken deze rugzak een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers.

In vergelijking met andere best beoordeelde laptoprugzakken van 2024 blinkt de Matein Travel Laptop Rugzak uit in het bieden van een uitgebreide oplossing voor reizigers. Het gewatteerde vak voor laptops, samen met de frontale vakken voor organisatie en externe vakken, onderscheidt het van de concurrentie. Deze rugzak combineert functionaliteit, bescherming en comfort, en voldoet aan de essentiële criteria die zijn benadrukt in het test- en beoordelingsproces.

Hoewel de Matein Travel Laptop Rugzak concurreert met andere gerenommeerde opties zoals de Solo Re:Define Rugzak en de Troubadour Orbis 1-pocket Rugzak, maken zijn betaalbaarheid en scala aan functies het een aantrekkelijke keuze voor reizigers die een voordelige maar betrouwbare optie zoeken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de technische mogelijkheden en ontwerpaesthetiek van concurrenten zoals de Samsonite Just Right Standard Rugzak en de Incase Icon Rugzak kunnen aansluiten bij specifieke voorkeuren of gespecialiseerde behoeften.

Kortom, de Matein Travel Laptop Rugzak biedt een uitzonderlijke mix van beschermende kenmerken, functionaliteit en comfort tegen een betaalbare prijs, waardoor het de onderscheiding "Beste budgetproduct voor reizen" verdient. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere best beoordeelde laptoprugzakken, maken de veelzijdigheid en doordachte ontwerp het een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers. Potentiële kopers moeten echter hun specifieke eisen en voorkeuren zorgvuldig overwegen bij het evalueren van deze rugzak ten opzichte van andere opties op de markt.

Voordelen Matein Travel Laptop Bag
 • Meer dan 70.000 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon
Nadelen Matein Travel Laptop Bag
 • Voldoet mogelijk niet aan specifieke voorkeuren of gespecialiseerde behoeften
 • Concurrentie van andere hoog gewaardeerde laptoprugzakken

3. The North Face Borealis Backpack

3. The North Face Borealis Backpack

Belangrijke specificaties:

Volume in liters: 29 l
Materiaal: Polyester
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch
Aantal vakken: 2
Waterbestendigheid: Niet waterbestendig

De North Face Borealis-rugzak is een uitstekende keuze voor wie uitzonderlijke organisatorische kenmerken zoekt, waardoor het een veelzijdige optie is voor werk, buitenactiviteiten en dagelijks gebruik. Met een toegewijde en goed beschermde laptopcompartiment, voldoende opbergruimte en waterbestendige stof, biedt het zowel praktisch nut als duurzaamheid. Zoals Outdoor Gear Lab opmerkt: "De North Face Borealis wordt zeer geprezen om zijn functionaliteit en waterbestendigheid, waardoor het geschikt is voor zowel werk als buitenactiviteiten." De harde bescherming van de laptop en voldoende opbergruimte maken het een aantrekkelijke optie voor mensen die onderweg zijn.

De veelzijdigheid en duurzaamheid van deze rugzak zijn zijn kenmerkende eigenschappen. Het beschikt over een harnassysteem met flexibele schouderbanden en ventilatietechnologie, wat zorgt voor een comfortabele draagervaring. Pack Hacker benadrukt zijn comfortabele en ademende harnassysteem en voldoende opslagopties, waardoor het geschikt is voor verschillende scenario's, van dagelijkse woon-werkverkeer tot buitenavonturen. Het buitenachtige esthetiek, scala aan kleuropties en duurzame constructie met YKK-ritsen, Duraflex en ITW-hardware dragen bij aan de aantrekkingskracht. Het is echter vermeldenswaardig dat het ontbreekt aan elastische houders voor het beheren van overtollige banden.

De North Face Unisex Borealis-rugzak is verkrijgbaar in verschillende versies op Amazon, met prijzen variërend van $95,00 tot $148,43. Deze opties bieden verschillende functies, waaronder gewatteerde laptophoezen en tablethoezen, die tegemoetkomen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. De totale capaciteit van 28 liter en redelijk gewicht maken het een praktische keuze voor het opbergen van spullen en snel de weg op gaan, zoals benadrukt door Amazon-recensenten.

In vergelijking met andere laptoprugzakken op de markt, valt de North Face Borealis op door zijn uitzonderlijke organisatorische kenmerken, waterbestendigheid en duurzame constructie. Zijn toegewijde laptopcompartiment en voldoende opbergruimte onderscheiden het van veel concurrenten. Er zijn echter enkele nadelen, zoals de minder praktische externe elastiek en moeilijk te trekken ritsen, die het overwegen waard zijn.

Al met al is de North Face Borealis-laptoprugzak een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een goed georganiseerde en duurzame rugzak voor verschillende activiteiten. Hoewel het enkele kleine beperkingen kan hebben, maken zijn uitzonderlijke organisatorische kenmerken, waterbestendigheid en comfortabele ontwerp het tot een van de beste waar voor een veelzijdige rugzak. Als gebruiker kunt u een betrouwbare en comfortabele draagervaring verwachten, of u nu door de stedelijke jungle navigeert of de grote buitenwereld verkent.

Voordelen The North Face Borealis Backpack
 • Uitzonderlijke organisatorische functies
 • Waterbestendige stof
 • Toegewijd en goed beschermd laptopvak
Nadelen The North Face Borealis Backpack
 • Gebrek aan elastische keepers voor het beheren van overtollige riemen
 • Moeilijk te openen ritsen

4. Chique en verfijnd: Troubadour Apex 3.0 Backpack

4. Chique en verfijnd: Troubadour Apex 3.0 Backpack

Belangrijke specificaties:

5. Ingetogen en veelzijdig: Everlane The ReNew Transit Backpack

5. Ingetogen en veelzijdig: Everlane The ReNew Transit Backpack

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Everlane ReNew Transit-rugzak, een duurzame en veelzijdige optie voor mensen die op zoek zijn naar een laptoprugzak die naadloos overgaat van werk naar reizen en dagelijks gebruik. Gemaakt van 100% gerecycled polyester met een waterbestendige afwerking, belichaamt deze rugzak het merk's toewijding aan duurzaamheid. Met een capaciteit van 27L, een gewatteerd vak voor een 15" laptop, externe en interne waterfleszakken en interne documentmouwen is het een praktische keuze voor verschillende doeleinden.

Volgens Backpackies wordt de "moderne, minimalistische ontwerp en veelzijdigheid" van de rugzak geprezen, waarbij de aanpasbaarheid voor school, werk, reizen of de sportschool wordt benadrukt. Het uniseks ontwerp zorgt ook voor een comfortabele pasvorm voor de meeste gebruikers, wat het nog aantrekkelijker maakt. Bovendien merkt Esquire op dat het beschikt over een "goed georganiseerd ontwerp met een gewatteerd laptopvak, meerdere externe en interne zakken, en een doorvoerband voor rollende bagage", wat de functionaliteit versterkt.

Everlane's duurzame praktijken ontvangen ook veel lof, waarbij klanten het gebruik van vernieuwde materialen en schonere chemicaliën waarderen. De transparantie in prijsstelling, met de toewijding van het merk om de kosten van het maken van hun producten te delen, wordt met name gewaardeerd. Dit sluit aan bij de ethiek van het bedrijf van transparante en duurzame productie, wat resoneert met milieubewuste consumenten.

In de wereld van laptoprugzakken schittert de Everlane ReNew Transit-rugzak als een duurzame en multifunctionele keuze. De combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en stijl voor een prijs van $85 maakt het een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en milieuvriendelijke rugzak.

In vergelijking met traditionele laptoprugzakken onderscheidt de Everlane ReNew Transit-rugzak zich door zijn milieuvriendelijke constructie en doordachte ontwerp. Hoewel sommigen misschien op zoek zijn naar extra gespecialiseerde functies zoals extreme weersbestendigheid of zware constructie voor specifieke buitenactiviteiten, blinkt de Everlane ReNew Transit-rugzak uit als een alledaagse, multifunctionele, duurzame keuze.

Tot slot belichaamt de Everlane ReNew Transit-rugzak een harmonieuze mix van duurzaamheid, functionaliteit en stijl. De veelzijdigheid en milieuvriendelijke constructie maken het een opvallende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een laptoprugzak die aansluit bij hun waarden zonder in te leveren op praktisch nut.

Voordelen Everlane The ReNew Transit Backpack
 • Duurzame en milieuvriendelijke constructie van 100% gerecycled polyester
Nadelen Everlane The ReNew Transit Backpack
 • Kan gespecialiseerde functies missen voor extreme buitenactiviteiten
man op straat met een zwarte jas, rugzak en koptelefoon

Hoe kies je een goede laptoprugzak?

Of je nu een budgetlaptop hebt of een zakelijke laptop, of een laptop voor studenten: een laptoprugzak of laptophoes om je laptop te beschermen is belangrijk. Lees hieronder meer over de belangrijkste eigenschappen van een laptoprugzak.

Grootte en bescherming van het laptopcompartiment in rugzakken

De grootte en bescherming van het laptopcompartiment zijn belangrijk bij het kiezen van de beste laptoprugzak. Zorg dat het compartiment groot genoeg is voor jouw laptop; maten variëren doorgaans van 13 tot 17 inch.

Goede bescherming, zoals een gewatteerd of versterkt compartiment, beschermt je laptop daarnaast tegen stoten en vallen. Controleer of het compartiment stevig en goed afsluitbaar is, zodat je laptop veilig en stabiel blijft tijdens het vervoeren.

Een rugzak of laptopschoudertas met een goed ontworpen laptopcompartiment biedt niet alleen ruimte, maar ook de nodige bescherming voor je 15 inch laptop – of wel formaat dan ook! 😉

Kwaliteit en duurzaamheid van materialen in laptoprugzakken

Een rugzak gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals stevig nylon of polyester, biedt weerstand tegen slijtage en dagelijks gebruik. Let op de dikte en dichtheid van het materiaal (uitgedrukt in denier), wat een indicatie is van de sterkte en duurzaamheid.

Een waterafstotende afwerking is een pluspunt om je spullen te beschermen tegen regen. Duurzame rugzakken gaan langer mee, wat beter is voor zowel je portemonnee als het milieu. Kies een rugzak die niet alleen sterk en betrouwbaar is, maar ook past bij jouw dagelijkse activiteiten en stijl.

Waterbestendigheid van laptoprugzakken voor bescherming

Waterbestendigheid is een belangrijke eigenschap voor een laptoprugzak, vooral als je vaak buiten bent of een studentenlaptop hebt en je laptop meeneemt naar colleges. Een waterbestendige rugzak beschermt je laptop en andere waardevolle spullen tegen regen en vocht.

Probeer te gaan voor een tas of laptophoes van materiaal als waterafstotend nylon of polyester, en zoek naar rugzakken met een speciale coating of een regenhoes. Controleer ook de naden en ritsen; deze moeten goed afgedicht zijn om water buiten te houden.

Extra opbergmogelijkheden en organisatie in laptoprugzakken

Extra opbergvakken en organisatiemogelijkheden in een laptoprugzak zijn essentieel voor het efficiënt indelen van je spullen. Zoek naar rugzakken met meerdere vakken en compartimenten voor bijvoorbeeld je oplader, muis, notitieblokken en pennen.

Een apart vak voor je telefoon of tablet is ook een pre als je deze niet apart wilt meedragen, of het risico wilt voorkomen dat je tablet onder de krassen geraakt. Sommige rugzakken bieden zelfs speciale vakken met RFID-bescherming om je pasjes en identiteitsbewijzen veilig te bewaren.

Goed georganiseerde opbergvakken helpen je om snel bij je spullen te kunnen en alles netjes en overzichtelijk te houden. Dit maakt het dagelijks gebruik van je laptoprugzak niet alleen gemakkelijker, maar ook efficiënter.

Gewicht en draagbaarheid: essentieel voor laptoprugzakken

Een lichte rugzak vermindert de belasting op je schouders en rug, vooral als je lange afstanden aflegt. Zoek naar rugzakken die gemaakt zijn van lichte materialen, maar toch stevig genoeg zijn om je laptop en andere spullen te dragen.

Het totale gewicht van de rugzak, idealiter niet meer dan een paar honderd gram, speelt een grote rol in hoe comfortabel het is om te dragen. Een draagbare rugzak maakt het reizen met je laptop veel gemakkelijker en aangenamer, of je nu naar werk pendelt of de wereld rondreist.

Veiligheidsfuncties in laptoprugzakken tegen diefstal

Veiligheidsfuncties, zoals anti-diefstaleigenschappen, zijn een belangrijk aspect van een laptoprugzak. Kies voor rugzakken met verborgen ritsen en vakken die het moeilijker maken voor dieven om snel toegang te krijgen tot je waardevolle spullen.

Sommige rugzakken bieden zelfs ingebouwde sloten of de mogelijkheid om een slot toe te voegen, wat een extra beveiligingslaag biedt. Een ander nuttig kenmerk is snijbestendig materiaal, dat voorkomt dat de rugzak gemakkelijk wordt opengesneden.

Deze veiligheidsfuncties geven je een gerust gevoel wanneer je onderweg bent met je laptop en persoonlijke spullen, vooral in drukke omgevingen, zoals openbaar vervoer of toeristische plekken.1Veiligheidscoalitie (2023). 'Geregistreerde criminaliteit stijgt in 2022 met 3%, grootste stijger zakkenrollen'

Usb-oplaadpoorten in laptoprugzakken voor gemak

Usb-oplaadpoorten in een laptoprugzak zijn een moderne en handige functie voor onderweg. Met deze poorten kun je gemakkelijk je smartphone, tablet of zelfs je laptop opladen terwijl je onderweg bent.

Het enige wat je nodig hebt, is een powerbank die je in je rugzak plaatst en aansluit op de interne usb-poort. Externe toegang tot de poort maakt het mogelijk om je apparaten op te laden zonder de rugzak te openen.

Dit is niet alleen praktisch, maar ook veiliger in drukke omgevingen. Een rugzak met usb-oplaadpoorten is ideaal voor lange reisdagen, woon-werkverkeer of simpelweg voor het gemak van altijd een opgeladen apparaat.

Wist je dat de eerste laptoprugzakken werden ontworpen in de vroege jaren 80, kort nadat de eerste draagbare computers op de markt kwamen? Deze rugzakken waren een revolutie in mobiliteit, waardoor professionals hun 'kantoor' overal mee naartoe konden nemen!

Welke merken maken goede laptoprugzakken?

Ik test veel laptoprugzakken, en ben er persoonlijk achter gekomen dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb aardig wat eerstehandservaring en durf met dit in gedachten de onderstaande merken aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd even simpel, maar met deze merken heb ik altijd fijne ervaringen gehad!

Samsonite

Samsonite is wereldwijd bekend om zijn duurzame en stijlvolle reisbagage en biedt ook laptoprugzakken van hoge kwaliteit. Hun rugzakken combineren functionaliteit met een elegant ontwerp en zijn vaak voorzien van extra bescherming voor laptops, wat ze ideaal maakt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik.

Targus

Targus staat bekend om zijn breed assortiment aan laptoprugzakken die zowel praktisch als comfortabel zijn. Ze bieden vaak geavanceerde beschermingsfuncties zoals gewatteerde laptopcompartimenten en zijn ontworpen om ergonomisch comfort te bieden, wat ze perfect maakt voor dagelijks gebruik.

Verschillende laptoprugzakken op een rijtje

Wat is volgens de Consumentenbond de beste laptoprugzak?

De Consumentenbond heeft nog geen laptoprugzakken getest en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier.

Veelgestelde vragen over laptoprugzakken van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen en opmerkingen over laptoprugzakken. Maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je daar verandering in brengen? Stuur ons dan je je gedachten via het onderstaande feedbackformulier; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross