Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Goed bij de Les met de Beste Laptop voor Studenten

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

Een laptop is tegenwoordig essentieel om te kunnen studeren. De beste laptop voor studenten staat je dan ook bij tijdens al je colleges en schrijfsessies voor je verslagen. Een echte topper tussen het grote aanbod vinden is een grote taak, maar deze koopgids helpt je hierbij!

Benieuwd naar welke laptops wij studenten aanbevelen? Kijk hieronder dan alvast naar detop 5!

Waarom een laptop voor studenten aanschaffen?

Net als dat je voor je werk de beste zakelijke laptop wilt, komt bij het studeren een laptop voor studenten goed van pas. Zo maak je met gemak aantekeningen bij een les, of werk je op campus aan je scriptie. Na het studeren ontspan je lekker met een beetje Netflix, of wat gamen.

Het grote voordeel van een laptop is dat je hem makkelijk meeneemt. Met een goede batterijduur en een draagbaar formaat, ga je overal geconcentreerd aan de slag.

Tussen laptops bestaan echter veel verschillen. Welke laptop echt helpt bij jouw studie, hangt af van je eigen eisen én die van je studie. Wie op school veel grafisch en creatief werk verricht, heeft een wat sterkere laptop nodig. Voor wat dagelijkse werkzaamheden en simpele tekstbewerking volstaat een minder uitgebreid apparaat.

ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Schermgrootte: 14 Inch
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Processortype: Intel Core i3
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Type opslag: SSD
Product gewicht: 1.6 kg
Bekijk op Bol.com

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836
Schermgrootte: 14 Inch
Intern geheugen: 4 GB
Product gewicht: 1300 g
Bekijk op Bol.com

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB
Product gewicht: 1740 g
Bekijk op Bol.com

Koopgids: hoe kies ik de beste laptop voor studenten?

Wat de beste laptop is, hangt – zoals gezegd – af van het gebruik. Elke studie verlangt ander werk, en daarom ook andere eisen voor een laptop. In deze koopgids leg ik alle belangrijke specificaties van een laptop uit. Zo vind je straks met gemak het ideale apparaat.

Het scherm

Het schermdiagonaal is de afstand tussen de rechterbovenhoek en linkeronderhoek van het beeldscherm. Deze afstand meten we in inches, en reken je makkelijk om naar centimeter. Dit doe je door het schermdiagonaal in inches te vermenigvuldigen met 2,54. Een scherm van 15 inches is bijvoorbeeld ongeveer 38 cm.

Hoe groot het scherm van een laptop is, bepaalt ook hoe makkelijk je ermee reist. Een laptop met een groot schermdiagonaal past bijvoorbeeld niet makkelijk in een tas, terwijl een mini-laptop wel makkelijk mee te nemen is, maar misschien moeilijk om op te werken is.

Laptops met een schermdiagonaal tot en met 15 inches zijn nog wel geschikt voor onderweg. De beste 17 inch laptop is beter voor thuisgebruik, dus minder geschikt voor gebruik op school.

Let ook op het gewicht van de laptop. Een laptop die veel weegt, sleep je liever niet de hele dag mee.

Displaytechnologie

Een ander belangrijk punt is de displaytechnologie van het beeldscherm. Deze heeft een grote invloed op de beeldkwaliteit. Laptops gebruiken in het algemeen één van twee soorten schermtechnologieën: lcd en oled.

Een lcd-scherm kent meerdere vormen. De verschillende soorten paneeltypes in een lcd-scherm zorgen voor verschillen in beeldkwaliteit.

  • IPS-paneel. Dit type staat bekend om zijn grote kijkhoek. Het beeld blijft vanuit alle kanten scherp zichtbaar. Daarnaast heeft een scherm met een IPS-paneel een groot kleurbereik: het weergeeft veel kleuren, wat een natuurgetrouw beeld oplevert. Minder prettig is de lage verversingssnelheid, waardoor je met deze schermen niet fijn gamet.
  • TN-paneel. Schermen met dit paneeltype zijn ideaal voor gaming. Met hun hoge verversingssnelheid tonen ze per seconde een hoog aantal afbeeldingen, waardoor bewegingen vloeiend uitzien. Daarnaast hebben ze een lage reactietijd, waardoor ze je input snel weergeven. Een nadeel van dit paneeltypeis de kleurweergave: deze is doffer dan bij een IPS-paneel. Ook is de kijkhoek vrij klein.
  • VA-paneel. Dit paneeltype is een middenweg tussen de andere twee panelen. Het heeft een hoog contrastratio, waardoor het verschillen tussen donker en licht goed weergeeft. Deze schermen hebben echter een hoge reactietijd. Ze weergeven daardoor je input niet snel, en reageren niet snel op kleurveranderingen.
Een laptop met notitieboek ervoor

Een oled-scherm is een compleet andere displaytechnologie. Hier lichten alle pixels in het scherm zelfstandig op, en dimmen ook zelfstandig. Daardoor hebben deze schermen een oneindig contrastratio: waar het beeld zwart is, lichten de pixels niet op. Dit zorgt voor prachtige kleuren. Ook is de kijkhoek van deze schermen vrij groot.

Een nadeel van een oled-scherm is de helderheid. Door de zelfstandige pixels is het scherm bovendien een stuk minder helder dan een goed 'normaal' led-scherm. In fel licht zie je het beeld daardoor een stuk minder goed.

Je ziet overigens ook steeds vaker laptops met touchscreens. Bij een 2-in-1 laptop kun je bovendien het scherm helemaal terugvouwen om hem in tabletmodus te gebruiken, of haal je het toetsenbord van het scherm af om hem als tablet te gebruiken. Dat maakt hem handzamer wanneer je het toetsenbord en de trackpad even niet nodig hebt!

Resolutie

Dit is vooral belangrijk als je een studie volgt waarbij je veel met beeldmateriaal bezig bent. Hoe meer pixels (individuele kleurpuntjes op je scherm) je scherm heeft, hoe scherper het beeld is.

Voor tekstbewerking, browsen en in je vrije tijd wat streamen, heb je niet meer nodig dan de inmiddels standaard Full HD (1920 × 1080).

Een stapje hoger is QHD, 2K of 1440p (2560 x 1440). Dit is vooral voor mensen die ook graag gamen een gouden standaard: je games zien er scherp uit – mits de laptop ook een goede videokaart heeft – zonder dat dit een fortuin hoeft te kosten.

Beeldkwaliteit van de hoogste plank krijg je met een 4K- of UHD-paneel (3840 × 2160). Dit zie je echter nog redelijk zelden bij laptops, en je kunt je afvragen of je het ook écht nodig hebt, tenzij je veel beeldmateriaal rendert met een resolutie van 4K.

Besturingssysteem

Elke laptop gebruikt een besturingssysteem. Via dit systeem start een laptop op, en stuur je de laptop aan. Er bestaan een aantal verschillende besturingssystemen voor een laptop.

Het bekendste systeem is Windows. Door zijn grote gebruikersbasis is een hoop software beschikbaar voor het besturingssysteem. Dit grote app aanbod maakt een Windows-laptop flexibel inzetbaar. Wel is het Windows-systeem gevoelig voor virussen en hackers – de vele gebruikers maakt dit besturingssysteem aantrekkelijk voor kwaadwillenden.

Naast Windows kom je macOS vaak tegen. Alle Applecomputers en -laptops gebruiken standaard dit besturingssysteem. Dit besturingssysteem is krachtig, en wat veiliger dan Windows. Het software- en app-aanbod van MacOS is iets kleiner dan bij Windows, maar dit verschil is inmiddels redelijk klein.

Linux is een gratis besturingssysteem dat je zelf op een laptop installeert. Dit besturingssysteem heeft verschillende uitvoeringen, zoals Ubuntu en Debian, die allemaal licht van elkaar verschillen.

Met deze uitvoeringen valt een hoop van het uiterlijk van het besturingssysteem aan te passen. Het app-aanbod voor dit besturingssysteem is wel aanzienlijk kleiner dan voor Windows en MacOS.

Ten slotte bestaat nog Chrome OS. Dit besturingssysteem vind je gebruikelijk op een Chromebook. Het systeem lijkt op Windows, en is vrij simpel in gebruik. Het app-aanbod voor dit systeem breidt zich steeds meer uit, maar is wel nog redelijk minimaal. De meeste apps op Chrome OS werken via een internetverbinding – als je offline bent, werken een hoop programma's niet.

Studenten die op hun laptops werken

De processor (CPU)

De processor – oftewel CPU – doet vrijwel al het rekenwerk en stuurt daarmee alle programma's en hardware van de laptop aan. Met een krachtige CPU werkt een laptop razendsnel.

Kloksnelheden, cores en threads

Aan de kloksnelheid van een processor lees je af hoe snel deze berekeningen uitvoert. Om precies te zijn: je leest eraan af hoeveel miljard taken hij uitvoert. Kloksnelheden worden weergegeven in Gigahertz (GHz), dus liet hier goed op!

Alle processors bevatten daarnaast een aantal cores, oftewel kernen. Tegenwoordig zie je nauwelijks nog processors met minder dan vier kernen. Hierbij geldt: hoe meer, hoe beter – maar waarom?

Meerdere cores staan je laptop toe efficiënter te multitasken. Hoewel niet elk programma de kernen even goed benut, is het bekend dat vooral grafische programma's (voor video- en fotobewerking en 3D-ontwerp) hier goed gebruik van maken.

Hetzelfde geldt voor multi-threading, waarbij cores zijn opgedeeld in virtuele cores. Iedere processorfabrikant heeft hier zo zijn eigen methode voor, maar het komt erop neer meerdere threads de bovenstaande grafische taken nóg beter laten lopen.

Over fabrikanten gesproken: twee bekende processor-fabrikanten zijn Intel en AMD. Een Windows-laptop gebruikt vrijwel altijd een kaart van een van deze fabrikanten. Apple ontwerpt sinds kort ook zijn eigen CPU's: de Apple M1.

CPU-naam – Een processornaam bestaat uit de merknaam en brand modifier, gevolgd door een cijfer. Dit cijfer toont in grote lijnen hoe sterk de processor is. Des te hoger het cijfer, des te meer taken de processor aan kan. Een Intel Core i9- en Ryzen 9-processor kunnen bijvoorbeeld zware taken aan. De Intel Core i3- of Ryzen 3-processoren richten zich meer naar het uitvoeren van basistaken.

Intel

Intel is de bekendste naam tussen de processorfabrikanten. Hun populairste productlijn is de Intel Core-lijn. In deze lijn vind je processoren voor elk soort gebruik.

De Intel Core i3-lijn is het instapmodel van deze reeks. Deze processors zijn vrij goedkoop, maar niet indrukwekkend op het gebied van prestaties. Deze CPU's richten zich op alledaagse taken.

Een stap hierboven heb je de Intel Core i5-processor. Naast alledaagse taken, is een laptop met een Intel Core i5-processor ook geschikt om te gamen. Deze processor presteert redelijk voor een niet al te hoge prijs.

Voor veeleisende taken bestaan de Intel Core i7 en i9. Deze processoren multitasken zonder probleem, en zie je daarom in bijvoorbeeld de beste gaming-laptop, of laptops voor videobewerking en dergelijke.

Intel Celeron en Pentium vind je ook nog wel eens in goedkopere laptops. Deze processoren zijn niet geschikt voor veeleisende taken, maar tekstbewerking, mails versturen en films kijken kan prima.

AMD

CPU's van AMD zijn vooral tussen gamers bekend. Deze fabrikant maakt zeer krachtige processoren die zich prima ontlenen aan high-end taken.

De AMD Ryzen 5-, 7- en 9-processoren zijn concurrenten van de Intel Core i5, i7 en i9. Deze kaarten zijn ideaal voor multitasken op een pc. De sterkere chips ontlenen zich ook prima voor zware taken zoals creatief werk, zoals videobewerking en 3D-modellering.

Goedkopere laptops gebruiken de athlon-, A-, en E-serie processoren. Deze zijn minder krachtig dan de AMD Ryzen-CPU's, maar verrichten de basistaken – zoals mailen, browsen zonder al teveel tabbladen en tekstbewerking – zonder probleem.

Een laptop die 3D software draait

Apple M1

De M1-chip is een processor ontwikkeld door Apple. Vrijwel alle nieuwe Apple-computers en -laptops gebruiken deze processor. De Apple M1 richt zich boven alles op efficiëntie. De chip is ontwikkeld voor MacOS, en werken daarom foutloos samen met de hardware van het apparaat.

De Apple M1 is een system on a chip. Dit is een kaart die meerdere componenten van een pc combineert. Zo zijn bijvoorbeeld naast de processor ook de grafische kaart en het werkgeheugen onderdeel van de kaart. Dit zorgt voor een makkelijke samenwerking tussen alle onderdelen van het apparaat.

Door hulp van de M1 werkt een MacBook sneller en is deze energiezuiniger dan de voorgaande modellen met Intel-processors. Dit zorgt ervoor dat de laptop nog langer meegaat zonder stroom.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen is de tijdelijke opslag van een laptop. Andere namen hiervoor zijn het intern geheugen, of RAM. In het werkgeheugen slaat een computer informatie op die het snel weer op moet halen. Dit is bijvoorbeeld informatie van tabbladen of verschillende programma's die open staan.

Door deze onthouden informatie hoeft de laptop bijvoorbeeld niet een site opnieuw te laden wanneer je van het ene tabblad naar het andere wisselt. Met een goed werkgeheugen reageert je laptop zodoende een stuk sneller.

De vuistregel hierbij is dat hoe meer werkgeheugen je laptop heeft, hoe sneller hij schakelt tussen programma's en taken. Met slechts 4 GB open je alleen een paar tabbladen en lichte programma's naast elkaar. Vanaf 8 GB wordt gamen mogelijk. Voor intens gamen, videobewerking en 3D-werk is een minimum van 16 GB nodig.

Opslag

De opslag van een laptop speelt twee belangrijke rollen. Ten eerste bepaalt de opslagcapaciteit hoeveel bestanden je op een laptop bewaart. Verder beïnvloed het soort opslagsysteem de snelheid van de laptop. De twee verschillende soorten opslag heten HDD en SSD.

Een hard disk drive (HDD) heeft een zeer grote opslagcapaciteit. Deze opslag is bedoeld voor iedereen die meerdere gigabyte aan data op de laptop bewaard. Wie overweg kan met minder opslagruimte of meer waarde hecht aan snelheid en duurzaamheid, koopt beter een laptop met SSD.

Een solid state drive (SSD) heeft minder opslagcapaciteit voor hetzelfde geld, maar werkt bijna drie keer zo snel als een HDD. Dit opslagsysteem verbruikt daarnaast ook minder energie, en is minder kwetsbaar voor oververhitting dan een HDD.

Een budgetlaptop gebruikt vaker een embedded multimedia card (eMMC). Deze kaarten lijken qua werking een beetje op een SSD-geheugen. Een eMMC-geheugen is wel minder krachtig dan een SSD, en niet zo snel.

Laptops voor studenten vergelijken

SchermgrootteBesturingssysteemGeschatte accuduurProcessortypeIntern geheugenType opslag
1ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs14 InchWindows 11 S ModeMax.0 uurIntel Core i38 GBSSD
2Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M83614 InchWindows 11 S ModeMax.0 uurIntel Core i34 GBSSD
3HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart15.6 InchWindows 11 S ModeMax.0 uurIntel Core i38 GBSSD
4Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs15.6 InchWindows 10 HomeMax.7,5 uurAMD Ryzen 516 GBSSD
5HP Chromebook x360 14b-cb0765nd zilver14 InchChrome OSMax.10 uurIntel Pentium8 GBFlash

ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

Schermgrootte: 14 Inch

Besturingssysteem: Windows 11 S Mode

Geschatte accuduur: Max.0 uur

Processortype: Intel Core i3

Intern geheugen: 8 GB

Type opslag: SSD

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

Schermgrootte: 14 Inch

Besturingssysteem: Windows 11 S Mode

Geschatte accuduur: Max.0 uur

Processortype: Intel Core i3

Intern geheugen: 4 GB

Type opslag: SSD

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

Schermgrootte: 15.6 Inch

Besturingssysteem: Windows 11 S Mode

Geschatte accuduur: Max.0 uur

Processortype: Intel Core i3

Intern geheugen: 8 GB

Type opslag: SSD

Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

Schermgrootte: 15.6 Inch

Besturingssysteem: Windows 10 Home

Geschatte accuduur: Max.7,5 uur

Processortype: AMD Ryzen 5

Intern geheugen: 16 GB

Type opslag: SSD

HP Chromebook x360 14b-cb0765nd zilver

Schermgrootte: 14 Inch

Besturingssysteem: Chrome OS

Geschatte accuduur: Max.10 uur

Processortype: Intel Pentium

Intern geheugen: 8 GB

Type opslag: Flash

Videokaart

Een videokaart bevat chips die beeldmateriaal renderen. Deze kan deel uitmaken van je processor (geïntegreerd), of zelfstandig werken (discrete). Deze laatste is het sterkst, maar heb je in principe alleen nodig als je veel gamet, of érg grafisch intens werk doet, zoals stevige fotobewerking, videobewerking of 3D-ontwerp.

Zoek je een laptop met een sterke videokaart, kijk dan naar de hoeveelheid VRAM (virtueel geheugen) deze heeft. Hier geldt ook: hoe meer, hoe beter, maar hier hoort een kanttekening bij: je hebt meer aan minder VRAM in een nieuwere videokaart, dan aan meer VRAM in een oude videokaart.

Nu kom je oude videokaarten niet heel snel tegen in nieuwe laptops, maar als je een ouder model laptop koopt, krijg je ook een oudere videokaart.

Bekijk indien mogelijk daarom ook de generatie van het VRAM. Zoek de videokaart van je laptop op, en kijk tot welke GDDR-generatie de videokaart behoort. Dat lees je af achter het cijfer dat achter 'GDDR' staat.

Batterijduur

Een lange accuduur is haast onmisbaar voor een laptop voor studenten. De kans is groot dat je er op school mee werkt. Tijdens het maken van aantekeningen bij een college wil je geen zorgen over de batterij.

Des te langer de accu van een laptop mee kan, des te beter. Zoek daarom een laptop met een minimale accuduur van 6 tot 8 uur. Dit is meestal genoeg om een dag door te komen, maar lees vooral even wat reviews van mensen over de laptop die je in gedachten hebt. Zo krijg je een realistischer idee over hoelang een laptop meegaat.

Aansluitingen van een laptop

Aansluitingen en connectiviteit

Let bij het kopen van een laptop op de hoeveelheid en soort aansluitingen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent iets op de laptop aan te sluiten – bijvoorbeeld een externe monitor of externe harde schijf.

Een standaard aansluiting voor een laptop is een usb-ingang. Via deze ingang sluit je in het algemeen randapparatuur aan op een laptop. Denk aan een usb-stick, harde schijf of een externe muis of toetsenbord.

Een usb-ingang komt in verschillende uitvoeringen. De gangbaarste versie zijn usb-b-poorten. Deze poorten kennen verschillende generaties. Elke nieuwe generatie werkt sneller dan de voorgaande. De nieuwste – en daarmee ook snelste – versie is usb 4.

Enkele laptops – vooral MacBooks – gebruiken usb-c. Normale usb-apparaten passen hier alleen met een adapter in.

Voor het aansluiten van een externe monitor is een HDMI, DisplayPort-, VGA-, of usb-c-ingang nodig.

Via een ethernetpoort sluit je de laptop rechtstreeks aan op het internet. Deze verbinding is krachtiger en sneller dan een wifi-verbinding. Handig voor het versturen van grote bestanden, of voor online gamen in je vrije tijd. Verdere nuttige aansluitingen zijn ingangen voor een koptelefoon en voor een SD-kaart.

Kijk ook goed naar de wifi-standaard die een laptop ondersteunt. Wifi-standaarden zijn de verschillende generaties van wifi. Elke nieuwe standaard is een stuk sneller dan de voorgaande. Tegenwoordig gebruiken we nog grotendeels wifi 5 (802.11ac). De nieuwste standaard, wifi 6 (802.11ax), is inmiddels in opkomst.

Een laptop gebruikt wifi 6 alleen als hij deze verbinding ondersteunt. Daarnaast moet ook de router waarmee je de laptop verbindt, wifi 6 ondersteunen.

2-in-1 laptop

Steeds meer laptops en chromebooks van tegenwoordig beschikken over een touchscreen. Hiermee zijn deze apparaten zowel als laptop en als tablet te gebruiken. De beste 2-in-1 laptop combineert een tablet en laptop met elkaar.

De tabletmodus van deze apparaten vind je in twee vormen. Bij sommige apparaten vouw je het scherm terug, bij anderen koppel je het scherm en toetsenbord los. Deze tabletmodus is vooral handig voor designers en vormgevers: je kan hiermee overal aan het werk!

De 5 beste laptops voor studenten op een rij

1. ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

1. ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Schermgrootte: 14 Inch
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Processortype: Intel Core i3
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Type opslag: SSD
Product gewicht: 1.6 kg

2. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

2. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836
Schermgrootte: 14 Inch
Intern geheugen: 4 GB
Product gewicht: 1300 g

3. HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

3. HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB
Product gewicht: 1740 g

4. Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

4. Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs
Schermgrootte: 15.6 Inch
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Geschatte accuduur: Max.7,5 uur
Processortype: AMD Ryzen 5
Intern geheugen: 16 GB
Totale opslagcapaciteit: 512 GB
Type opslag: SSD
Product gewicht: 1650 g

5. HP Chromebook x360 14b-cb0765nd zilver

5. HP Chromebook x360 14b-cb0765nd zilver
Schermgrootte: 14 Inch
Besturingssysteem: Chrome OS
Geschatte accuduur: Max.10 uur
Processortype: Intel Pentium
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: Flash
Product gewicht: 1620 g

Veelgestelde vragen over laptops voor studenten

Waar moet een laptop voor studenten aan voldoen?

Een van de belangrijkste punten voor een studentenlaptop is een goede accuduur. Met een goede batterij gaat de laptop lang mee zonder stroom. Je neemt de laptop dan makkelijk voor een dag mee naar school.

Studenten die voor hun studie veeleisende programma's gebruiken, en veel multitasken met programma's, schaffen beter een laptop aan met een goede CPU en genoeg RAM. De laptop houdt dan makkelijker al zijn taken bij. Voor studenten die met 3D-software werken is een goede GPU ook belangrijk.

Hoeveel inch moet een laptop voor studenten zijn?

Wie zijn laptop graag vaker meeneemt, koopt liever een kleiner formaat. Een laptop met een schermdiagonaal van 15 inch of kleiner is geschikt voor vervoer. Een grotere laptop past niet zo makkelijk meer in een tas.

Let ook op het gewicht van de laptop. Een zwaarder apparaat wordt door de dag heen een behoorlijke last om te dragen.

Hoe lang moet de batterij van een studentenlaptop meegaan?

Voor een goede studentenlaptop is een langer batterijduur belangrijk. Dit is al helemaal waar voor een laptop die vaker meegaat naar school. Kies het liefst een apparaat dat minimaal 6 tot 8 uur meegaat. Hiermee houdt de laptop een dag werken op school vol.

Conclusie

Nog één keer in het kort dan: sta goed stil bij welke soort opslag en hoeveel je ervan nodig hebt, alsook de hoeveelheid RAM, de processor en het scherm. Wil je ook in je vrije tijd gamen of volg je een grafisch intensieve opleiding? Ga dan ook voor een goede videokaart!

Met dat in gedachten moet je in no-time de beste laptop voor studenten weten te vinden. Vergeet niet nog een goede laptophoes en laptoprugzak te scoren om hem goed te beschermen!

Bedankt voor het lezen, en laat het me vooral weten als vragen of opmerkingen hebt!

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Victoria is 27 jaar en woont met haar vogel in de buurt van Rotterdam. Na een studie animatie op de kunstacademie, en een paar jaar werk, zocht ze een nieuwe uitdaging. Naast schrijven volgt ze een premaster jeugdliteratuur, en vult ze haar vrije tijd met tekenen en gamen.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross