Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Functionaliteit voor een Fijne Prijs: de Beste Budgetlaptop

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Op zoek naar de beste budgetlaptop? Ik onthul hoe je zonder de bank te breken toch kracht en kwaliteit in huis haalt. Wist je dat de gemiddelde levensduur van een laptop tussen de 3 en 5 jaar ligt? Laten we samen de specificaties doorlopen, zodat jij de slimste keuze maakt binnen je budget.

Wat zijn de beste budgetlaptops van 2024?

Dit zijn de 5 beste budgetlaptops volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste budgetlaptops van 2024

1. Uitzonderlijk 16:10 beeldscherm met robuuste batterijduur: Acer Chromebook Spin 514 (2022)

1. Uitzonderlijk 16:10 beeldscherm met robuuste batterijduur: Acer Chromebook Spin 514 (2022)

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 14 Inch
Type computer processor: AMD Athlon Silver
Intern geheugen: 4 GB
Opslagcapaciteit: 128 GB
Videokaart model: Onboard videokaart

De Acer Chromebook Spin 514 (2022) valt op als een betaalbare laptop met een krachtige batterijduur en een indrukwekkend 16:10 beeldscherm. Het 14-inch 1080p Corning Gorilla Glass display wordt geprezen om zijn helderheid en meeslepende visuele ervaring, waardoor het een ideale keuze is voor professionals, casual gebruikers en studenten. De stevige bouw en militaire duurzaamheid, in combinatie met de 2-in-1 functionaliteit, maken het een veelzijdige optie voor hybride werksituaties.

Volgens TechRadar dragen de AMD Ryzen 5 5625C processor, 8GB geheugen en 128GB opslag bij aan de sterke prestaties van de Chromebook, en bieden ze geweldige waarde voor een relatief betaalbare prijs. De review merkt ook op dat hoewel het misschien niet beter presteert dan veel duurdere modellen, het verschil verwaarloosbaar is voor niet-technofiele gebruikers, waardoor het nog aantrekkelijker is als een budgetvriendelijke optie. Laptop Mag benadrukt ook de militaire duurzaamheid van de Spin 514 en zijn verrassende functies, waaronder de 1080p webcam en een verscheidenheid aan poorten, die tegemoetkomen aan de behoeften van professionals en studenten.

CNET noemt een aankomende Intel-versie van de Chromebook Spin 514, die een 11e generatie Intel Core i7-processor, een 1080p webcam, sneller Wi-Fi 6 en een verlicht toetsenbord zal bevatten. Deze update is gericht op gebruikers die betere videoconferenties en sneller Wi-Fi nodig hebben. Ondanks dit is de top AMD-configuratie momenteel lager geprijsd dan de verwachte startprijs van het Intel-model, waardoor de Acer Chromebook Spin 514 wordt aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een premium 2-in-1 Chromebook voor werk of school.

Het uitzonderlijke 16:10 beeldscherm en de krachtige batterijduur van de Acer Chromebook Spin 514 onderscheiden het in de categorie budgetlaptops, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die meeslepende visuals en verlengde productiviteit onderweg nodig hebben. De aankomende Intel-versie met de focus op verbeterde videoconferenties en snellere connectiviteit kan specifieke gebruikers aanspreken, maar de huidige AMD-configuratie biedt een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Mogelijke kopers willen echter overwegen om te wachten op een verkoop of de release van de Intel-versie voordat ze een aankoop doen, zoals voorgesteld door CNET. Al met al komt de Acer Chromebook Spin 514 (2022) naar voren als een veelzijdige en kosteneffectieve optie voor verschillende gebruikersscenario's, ondersteund door zijn opvallende display en betrouwbare prestaties.

Voordelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)
 • Uitzonderlijk 16:10 display
Nadelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)
 • Komende Intel-versie kan verbeterde videoconferenties en snellere Wi-Fi bieden

2. Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro

2. Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 16 Inch
Type computer processor: AMD Ryzen 7
Intern geheugen: 16 GB
Opslagcapaciteit: 1000 GB
Videokaart model: Stand alone videokaart
Maximale batterijduur: 6.9 uur

Ik ben de Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro, een krachtige en veelzijdige laptop die perfect past binnen jouw budget. Met mijn grote 16-inch scherm ben ik ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een toegankelijke, maar toch krachtige optie. Mijn prijs van $1,199 komt met een AMD Ryzen 7 7735HS processor, Nvidia GeForce RTX 3050 GPU, 16GB RAM en een 512GB SSD, waardoor ik een solide keuze ben voor diverse computerbehoeften. Mijn moderne en professionele design creëert een nette uitstraling en mijn 2,560 x 1,600 IPS LCD-touchscreen zorgt voor een rijke visuele ervaring.

Mijn aantrekkingskracht ligt in mijn verrassende gamecapaciteiten, waardoor ik een veelzijdige allrounder ben. Mijn scherm wordt geprezen om zijn gevoeligheid en grootte, maar mist helderheid, met slechts 325 nits, en de levendigheid van een OLED-paneel. Mijn iets grotere en zwaardere bouw, met een eenvoudige Storm Gray aluminium buitenkant, is misschien niet zo slank als ultrabooks, maar ik compenseer met een uitgebreide selectie poorten, waaronder twee USB-C poorten, een HDMI-poort, een USB-A poort en een 3,5 mm hoofdtelefoonpoort.

In vergelijking met andere budgetlaptops onderscheid ik me door mijn sterke prestaties en ruime scherm, waardoor ik ideaal ben voor productiviteit, contentconsumptie en zelfs gaming. Mijn 16-inch scherm maakt me aantrekkelijk voor een breed publiek, waardoor ik geschikt ben voor diverse gebruiksdoeleinden. Maar mijn beperkingen op het gebied van helderheid en levendigheid, zoals benadrukt door Tom's Guide, kunnen een nadeel zijn voor gebruikers die een meeslepende visuele ervaring zoeken.

Al met al ben ik een solide budgetlaptop die indruk maakt met mijn prestaties en ruime scherm. Mijn gamecapaciteiten en professionele design versterken mijn aantrekkingskracht, waardoor ik een overtuigende keuze ben voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en budgetvriendelijke computervriend.

Voordelen Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro
 • Competitieve prestaties
Nadelen Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro
 • Weergavehelderheid en levendigheid

3. Kosteneffectief met een luxueus ontwerp: HP Envy x360 15 2-in-1

3. Kosteneffectief met een luxueus ontwerp: HP Envy x360 15 2-in-1

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 15.6 Inch
Type computer processor: AMD Ryzen 5
Intern geheugen: 16 GB
Opslagcapaciteit: 512 GB
Videokaart model: Onboard videokaart
WIFI: Ja, 802.11ax (WiFi 6)
Aantal usb-poorten: 4
Maximale batterijduur: 13.5 uur

Ik ben enthousiast over de HP Envy x360 15 2-in-1 budget laptop, die een perfecte mix biedt van betaalbaarheid en luxe design. Met zijn strakke Nightfall Black aluminium behuizing en dunne randen straalt hij een premium uitstraling uit tegen een betaalbare prijs. Het 15,6-inch FHD touchscreen display biedt een levendige aanraakervaring, maar wordt bekritiseerd vanwege de 16:9 beeldverhouding die wat krap en verouderd aanvoelt. Volgens CNET meet de maximale helderheid van het display 250 nits, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Toch is de 5-megapixel webcam het sterke punt van deze laptop, die in staat is om 1440p video's te maken, wat een veelvoorkomend probleem oplost voor mensen die vanuit huis werken en videovergaderingen houden.

De Envy x360 15 excelleert in prestaties, aangedreven door de krachtige Zen 3 Ryzen CPU en Radeon GPU, wat blijkt uit benchmarktests die zijn uitgevoerd door TechRadar. De AMD-versie van de laptop, uitgerust met een AMD Ryzen 7 5825U CPU, 12GB RAM en een 512GB SSD, is verkrijgbaar voor $750, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor draagbare productiviteit, met name voor studenten en makers, zoals benadrukt door Laptop Mag. De ruime keuze aan poorten biedt extra gemak, hoewel het ontbreken van Thunderbolt 4-ondersteuning vanwege de AMD-chipset een beperking kan zijn voor sommige gebruikers, zoals opgemerkt door CNET.

In vergelijking met andere 2-in-1 laptops valt de Envy x360 15 tussen de HP Pavilion x360 en de premium HP Spectre x360, en biedt het een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Het richt zich op professionals, met de nadruk op functionaliteit boven gedurfde esthetiek, zoals vermeld door TechRadar. Het gewicht en de omvang kunnen echter het gebruik in tabletmodus minder natuurlijk maken, volgens TechRadar, wat een mogelijke beperking is wat betreft veelzijdigheid.

In het algemeen schittert de Envy x360 15 als een van de beste waarde 2-in-1 laptops, dankzij zijn krachtige prestaties en betaalbare prijs. Het is ideaal voor draagbare productiviteit en een perfecte keuze voor studenten en makers die op zoek zijn naar een capabele maar betaalbare laptop. Ondanks de sterke punten kunnen het verouderde en niet al te heldere display, samen met de beperkingen in de bruikbaarheid in tabletmodus, gebruikers afschrikken die de beeldkwaliteit en veelzijdigheid belangrijk vinden.

Kortom, de HP Envy x360 15 2-in-1 budget laptop valt op als een betaalbare optie met een premium design, en biedt krachtige prestaties die zijn afgestemd op draagbare productiviteit. Hoewel het display en de bruikbaarheid in tabletmodus misschien niet het meest geavanceerd zijn, maken de betaalbaarheid en krachtige hardware het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en kosten. Zoals CNET opmerkt, maken "de premium uitstraling en verbeterde webcam" het zeker de moeite waard, vooral voor degenen die deze eigenschappen belangrijk vinden in een budget laptop.

Voordelen HP Envy x360 15 2-in-1
 • Kosteneffectief met een premium ontwerp
 • Krachtige prestaties voor draagbare productiviteit
 • Verbeterde 5-megapixel webcam voor videoconferenties
Nadelen HP Envy x360 15 2-in-1
 • Verouderd en dim display
 • Beperkingen in de bruikbaarheid in tabletmodus
 • Gebrek aan ondersteuning voor Thunderbolt 4

4. HP Pavilion Plus 14

4. HP Pavilion Plus 14

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 14 Inch
Type computer processor: AMD Ryzen 7
Intern geheugen: 16 GB
Opslagcapaciteit: 512 GB
Videokaart model: Onboard videokaart
WIFI: Ja, 802.11ax (WiFi 6)
Aantal usb-poorten: 2
Maximale batterijduur: 12.5 uur

Als ik op zoek ben naar een budget laptop met een high-res OLED-scherm en sterke prestaties, dan is de HP Pavilion Plus 14 mijn topkeuze. Met een 2.8K OLED-display, een Ryzen 7 processor en een grotere batterij, is dit de perfecte balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Het all-metal body en de 5-megapixel webcam maken het plaatje compleet. Maar let op, de afwezigheid van USB4 en MicroSD-reader kan een nadeel zijn.

CNET is ook enthousiast over de Pavilion Plus 14, vooral vanwege het indrukwekkende OLED-display, sterke prestaties en het all-metal design. De grotere batterij zorgt voor meer draagbaarheid en de 1440p IR webcam met fysieke privacy sluiter en gezichtsherkenning maken het helemaal af. Maar let op, de zwakke speakers en het ontbreken van Thunderbolt 4-ondersteuning zijn minpunten.

In vergelijking met andere budget laptops, springt de HP Pavilion Plus 14 eruit vanwege het high-res OLED-display, all-metal body en sterke prestaties. Maar het moet opboksen tegen laptops met Thunderbolt 4-ondersteuning en betere speakers.

Kortom, voor wie een budget laptop met high-res OLED-display en sterke prestaties zoekt, is de HP Pavilion Plus 14 een uitstekende keuze. Maar let op, vanwege het ontbreken van bepaalde functies zoals USB4 en Thunderbolt 4, en de beperkingen van de speakers, is het belangrijk om goed te overwegen of dit de juiste keuze is. Over het algemeen blinkt de HP Pavilion Plus 14 uit als een budgetoptie voor wie displaykwaliteit en prestaties prioriteit hebben. 🌟

Voordelen HP Pavilion Plus 14
 • De hoge-resolutie 2.8K OLED-scherm biedt me een geweldige kijkervaring.
 • Met een grotere batterijgrootte kan ik langer doen zonder mijn apparaat op te laden.
 • De volledig metalen behuizing geeft mijn toestel een stevig en premium gevoel.
Nadelen HP Pavilion Plus 14
 • Het ontbreken van USB4-ondersteuning betekent dat ik niet kan profiteren van de nieuwste snelle dataoverdracht.
 • Door het verwijderen van de MicroSD-lezer kan ik niet meer gemakkelijk mijn opslag uitbreiden.
 • De zwakke speakers leveren niet de geluidskwaliteit die ik zou wensen voor mediaconsumptie.

5. Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

5. Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

Belangrijke specificaties:

Schermgrootte: 16 Inch
Type computer processor: Apple M1 Max
Intern geheugen: 32 GB
Opslagcapaciteit: 1000 GB
Videokaart model: Onboard videokaart
WIFI: Ja, 802.11ax
Aantal usb-poorten: 3
Maximale batterijduur: 21 uur

Ik ben ontzettend enthousiast over de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver. Deze krachtige laptop heeft een M2 Max-chip die zorgt voor ongekende snelheid en prestaties. Met een prachtig 14.2-inch Mini LED-display met een resolutie van 3024 x 1964 pixels, geniet ik van een ongekende helderheid en contrast. En met 32 GB RAM en 1 TB SSD werkt alles super soepel en heb ik genoeg opslagruimte voor al mijn taken.

Voor mij als grafisch ontwerper is deze MacBook Pro ideaal. Ik kan moeiteloos meerdere Adobe-programma's tegelijkertijd draaien en bespaar ontzettend veel tijd. De M2 Max-chip maakt het mogelijk om zware taken uit te voeren zonder enige vertraging, en ik kan zelfs 4 extra schermen aansluiten voor een uitgebreide werkruimte.

Wat ik echt geweldig vind, is de batterijduur. Ik kan twee werkdagen lang intensief werken zonder op te laden, wat echt een groot voordeel is. En met Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 heb ik altijd snelle connectiviteit en soepele draadloze ervaringen.

Maar eerlijk is eerlijk, het gewicht van 1,63 kg maakt het minder draagbaar voor onderweg. En het ontbreken van een ethernetpoort kan een nadeel zijn voor gebruikers die liever bekabelde verbindingen hebben.

Al met al biedt de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver een ongeëvenaarde combinatie van kracht, snelheid en verbluffende beeldkwaliteit. Voor mij als veeleisende professionele gebruiker is dit echt de perfecte keuze. 🌟

Laptop die geopend op een bureau staat.

Hoe kies je een goede budgetlaptop?

Bij het kiezen van de beste budgetlaptop is de prijs-kwaliteitverhouding cruciaal. Je wilt een laptop die niet alleen betaalbaar is, maar ook de nodige functies biedt voor jouw behoeften. Ik adviseer je te zoeken naar laptops die een goede balans bieden tussen essentiële specificaties en een redelijke prijs. Hieronder lees je meer over de belangrijkste specificaties.

Kiezen van een besturingssysteem voor de beste budgetlaptop

In budgetlaptops speelt het besturingssysteem (OS) een belangrijke rol in zowel functionaliteit als kosten. Gangbare besturingssystemen in budgetlaptops zijn Windows, Chrome OS en soms Linux.

Hier is een beknopt overzicht van besturingssystemen in budgetlaptops:

 • Windows:
  • Meest voorkomend in budgetlaptops.
  • Biedt veelzijdigheid en brede softwarecompatibiliteit.
  • Geschikt voor een breed scala aan gebruikers.
 • ChromeOS:
  • Gebruikt in Chromebooks.
  • Lichtgewicht, cloud-gebaseerd, ideaal voor basisgebruik, zoals internetten en e-mailen.
  • Vaak goedkoper en met een lange batterijduur.
 • Linux:
  • Minder gebruikelijk, biedt flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden.
  • Populair bij ontwikkelaars en liefhebbers van open-source-software.

Elk besturingssysteem heeft unieke voordelen, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en gebruik.

Processorkeuze voor optimale prestaties in budgetlaptops

Bij het kiezen van een budgetlaptop is het type processor van groot belang. De processor bepaalt hoe snel en efficiënt je laptop taken kan uitvoeren. Voor basisgebruik, zoals surfen op het internet en tekstverwerking, volstaat een Intel Core i3 of een AMD Ryzen 3.

Deze processoren bieden een goede balans tussen prestaties en prijs. Als je echter meer kracht nodig hebt voor bijvoorbeeld fotobewerking of multitasking, overweeg dan een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5. Deze zijn krachtiger en kunnen complexere taken sneller verwerken.

Hieronder heb ik de meest voorkomende processors voor je op een rijtje gezet:

ProcessortypePrestatieniveauGeschikt voorEnergie-efficiëntie
Intel Core i3Basis tot matigInternetten, Office-toepassingen, licht multimedia-gebruikHoge efficiëntie, laag energieverbruik
Intel Core i5Matig tot hoogMatig gamen, fotobewerking, multitaskingGebalanceerde efficiëntie en kracht
Intel Core i7Hoog tot zeer hoogIntensief gamen, videobewerking, zware multitaskingHoger energieverbruik, maar efficiënt voor veeleisende taken
AMD Ryzen 3Basis tot matigVergelijkbaar met Intel i3: lichtere taken en multimediaHoge efficiëntie, laag energieverbruik
AMD Ryzen 5Matig tot hoogVergelijkbaar met Intel i5: matig gamen en multitaskingGebalanceerde efficiëntie en kracht
AMD Ryzen 7Hoog tot zeer hoogVergelijkbaar met Intel i7: veeleisende applicaties en multitaskingHoger energieverbruik, efficiënt voor intensieve taken

Kloksnelheid

In budgetlaptops – en daarmee de meeste studentenlaptops – varieert de kloksnelheid van de processor meestal tussen 1,5 GHz en 2,5 GHz. Deze snelheid is toereikend voor basisactiviteiten, zoals internetten, tekstverwerking en het streamen van media.1Intogadgets (2023). 'Even wat uitleg: Wat is GHz (Gigahertz) precies?'

Voor taken die meer rekenkracht vereisen, zoals multitasking of het draaien van zwaardere software, kan een hogere kloksnelheid belangrijk zijn. Sommige budgetlaptops bieden een 'Turbo Boost' functie, waarmee de processor tijdelijk sneller kan werken voor betere prestaties.

Een hogere kloksnelheid betekent echter ook meer energieverbruik en warmteproductie. In budgetlaptops is er een balans nodig tussen prestaties, energie-efficiëntie en koeling. De kloksnelheid wordt vaak afgestemd op de koelcapaciteit van de laptop om oververhitting te voorkomen.

Daarom is het belangrijk om kloksnelheid te beschouwen als één aspect van de algehele prestaties van een goede laptop, in samenhang met andere factoren, zoals energieverbruik en de specifieke behoeften van de gebruiker.

Belang van RAM in budgetlaptops

RAM, ofwel het werkgeheugen, is essentieel voor het soepel uitvoeren van programma's. Voor een budgetlaptop is 4 GB RAM het minimum, maar ik adviseer 8 GB voor een vlottere ervaring, vooral als je van plan bent meerdere applicaties tegelijk te gebruiken. Meer dan dat kom je niet vaak tegen in budgetlaptops, maar wenselijk is het wel als je er lang mee vooruit wilt.

Meer RAM betekent dat je laptop meer informatie tegelijk kan verwerken, wat resulteert in snellere prestaties en betere multitasking-mogelijkheden.

Opslagopties voor budgetlaptops: SSD vs. HDD

Bij het kiezen van een laptop is opslagcapaciteit een sleutelfactor. Je hebt de keuze tussen een HDD (hard disk drive) en een SSD (solid state drive). Hieronder zet ik de eigenschappen van beide voor je op een rij.

KenmerkenSSDHDD
SnelheidAanzienlijk snellerLangzamer
BetrouwbaarheidBetrouwbaarderGevoeliger voor schokken
Gewicht en energiezuinigheidLichter en energiezuinigerZwaarder en energie-intensiever
OpstarttijdSnellerLangzamer
OpslagcapaciteitBeperkterGroter
PrijsDuurder per gigabyteGoedkoper per gigabyte

Schermspecificaties voor de beste budgetlaptop

De schermgrootte van een laptop varieert meestal tussen 13 en 17 inch. Een kleiner scherm, zoals 13 of 14 inch, maakt je laptop draagbaarder, ideaal voor onderweg. Denk hierbij aan een 2-in-1 laptop of een mini-laptop.

Grotere schermen, zoals die van een 15 of 17 inch laptop, bieden een betere kijkervaring, geschikt voor gaming of videobewerking. De resolutie bepaalt hoe scherp je beeld is. Full HD (1920 × 1080) is een standaardresolutie die een goede balans biedt tussen kwaliteit en prijs.

Batterijduur overwegingen bij het kiezen van een budgetlaptop

Batterijduur is cruciaal, vooral als je vaak onderweg bent. Budgetlaptops hebben gemiddeld een batterijduur van 4 tot 8 uur. Zoek naar laptops met een batterijduur van minimaal 6 uur om de dag door te komen zonder constant op zoek te moeten naar een stopcontact. Houd er rekening mee dat intensief gebruik, zoals gamen of videobewerking, de batterij sneller leegmaakt.

Grafische kaarten in budgetlaptops: Wat te verwachten

De grafische kaart in een laptop is essentieel als je games speelt of grafisch intensieve taken uitvoert, zoals videobewerking. In budgetlaptops vind je vaak geïntegreerde grafische kaarten, zoals Intel UHD Graphics, die prima zijn voor basisgebruik, zoals het bekijken van video's en lichte games.

Voor zwaardere grafische taken is een goede gaming-laptop met een dedicated grafische kaart, zoals NVIDIA of AMD, aan te raden. Deze bieden betere prestaties, maar houd er rekening mee dat ze de prijs en het energieverbruik van de laptop verhogen.

Bescherm je laptop altijd en neem hem mee in een goede laptopschoudertas of laptoprugzak.

Connectiviteitsmogelijkheden in budgetlaptops

Aansluitingen op een laptop zijn belangrijk voor connectiviteit met andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een goede externe harde schijf. USB-poorten zijn essentieel: USB 3.0 of USB-C bieden snelle dataoverdracht en oplaadmogelijkheden. HDMI is handig voor het aansluiten van je laptop op een externe monitor of TV voor een groter scherm of presentaties.

Sommige laptops hebben ook een Ethernet-poort voor bedrade internetverbinding, wat een stabielere verbinding kan bieden dan wifi. Controleer of de laptop voldoende aansluitingen heeft voor jouw behoeften, vooral als je van plan bent meerdere externe apparaten aan te sluiten.

zijkant van een kleine laptop met verschillende aansluitingen

Welke merken maken goede budgetlaptops?

Ik heb veel budgetlaptops mogen testen, en ben er persoonlijk achter gekomen dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb aardig wat eerstehandservaring en durf met dit in gedachten de onderstaande merken aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik altijd prettige ervaringen gehad.

Lenovo

Lenovo staat bekend om zijn veelzijdige budgetlaptops die een uitstekende balans bieden tussen prestaties en prijs. Hun IdeaPad-serie, bijvoorbeeld, biedt solide prestaties met betrouwbare processors en voldoende opslagruimte, wat ze ideaal maakt voor zowel studenten als professionals die op zoek zijn naar een betaalbare, maar krachtige laptop.

HP

HP biedt met zijn Pavilion en HP Notebook-series betrouwbare budgetlaptops die bekend staan om hun duurzaamheid en goede prestaties. Ze zijn vaak uitgerust met voldoende RAM en opslagruimte voor alledaagse taken, en bieden een solide bouwkwaliteit die je normaal gesproken alleen in duurdere modellen zou verwachten.

Wat is volgens Tweakers de beste budgetlaptop?

De beste budgetlaptop volgens Tweakers is de Lenovo IdeaPad 5 82FE00PSMH. Deze laptop valt op door zijn krachtige Intel Core i5-processor en 8 GB RAM, ideaal voor multitasking en dagelijks gebruik. Met een opslagcapaciteit van 512 GB SSD start hij razendsnel op.

Het 15,6-inch Full HD-scherm biedt heldere en scherpe beelden, perfect voor zowel werk als entertainment. De IdeaPad 5 combineert prestaties met een betaalbare prijs, waardoor hij een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar waarde voor zijn geld.

Wat is volgens Techradar de beste budgetlaptop?

De beste budgetlaptop volgens Techradar is de Microsoft Surface Go 2. Deze compacte en veelzijdige 2-in-1 laptop, met een 10,5-inch PixelSense-scherm en een Intel Pentium Gold Processor, is ideaal voor dagelijks gebruik en mobiele productiviteit.

Met een gewicht van slechts 544 gram en een batterijduur tot 10 uur, is hij perfect voor onderweg. De Surface Go 2 biedt een uitstekende mix van prestaties en draagbaarheid tegen een betaalbare prijs, waardoor hij een topkeuze is voor studenten en professionals.

Veelgestelde vragen over budgetlaptops van onze lezers

Hier beantwoord ik al jullie vragen en opmerkingen over budgetlaptops. Maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je vragen en/of opmerkingen via het onderstaande feedbackformulier; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross