Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Beste 2-in-1 Laptop is zowel Laptop als Tablet!

Zo veelzijdig als een tablet, met de kracht van een laptop – dat is de beste 2-in-1 laptop. Deze laptops tover je in een handomdraai om in een tablet. Op deze laptop maak je het ene moment aantekeningen met het touchscreen; het andere typ je documenten en mails met het toetsenbord.

Bij de aankoop van een 2-in-1 laptop komen een hoop zaken kijken. Deze koopgids gaat alle belangrijke punten langs om de keuze een stuk makkelijker te maken! Hieronder staan alvast onze huidige favorieten!

Waarom een 2-in-1 laptop aanschaffen?

Een 2-in-1 laptop is niet zomaar een normale laptop. Dit apparaat gebruik je ook als een tablet, met of zonder fysiek toetsenbord. Dit maakt deze laptops zeer veelzijdig in gebruik. Dankzij het ingebouwde touchscreen bedien je de laptop niet alleen met muis en toetsenbord.

Deze laptop past zich aan elke gebruikssituatie aan door zijn verschillende werkstanden. Voor werk zet je de laptop in de laptopstand, in de tent- en presentatiemodus laat je anderen je werk zien. In de tabletmodus brengt deze laptop het gemak van een tablet: veelzijdig inzetbaar met een niet al te groot formaat.

Een 2-in-1 laptop vindt de middenweg tussen laptop en tablet. Hij is net iets krachtiger dan een tablet, maar vergeleken met topklasse laptops presteren 2-in-1 modellen wat minder. Zeer zware taken – zoals zware games – kunnen deze laptops niet even goed aan, maar voor alledaags en professioneel gebruik voldoet de hardware van deze apparaten meestal.

Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart

Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart
Besturingssysteem: Windows 11 Home
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 11.6 Inch
Processortype: Intel Celeron
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 64 GB
Type opslag: Flash
Videokaart: Intel UHD Graphics 600
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs
Besturingssysteem: Windows 10 S
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 14 Inch
Processortype: AMD Ryzen 3
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: AMD Radeon Graphics
Bekijk op Bol.comPijltje

HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver

HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 14 Inch
Processortype: Intel Pentium
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: Intel UHD Graphics
Bekijk op Bol.comPijltje

Koopgids: hoe kies ik de beste 2-in-1 laptop?

Door het grote aanbod vind je niet altijd even makkelijk een 2-in-1 laptop die aan al je voorwaarden voldoet. Om je te helpen met de keuze, bespreek ik de belangrijkste specificaties. Zo krijg je een beeld van wat bij je aansluit, en wat niet.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van een laptop regelt de samenwerking tussen hardware en software van een computer. Het dient daarbij als brug tussen jou en de hardware: jij voert iets in, de hardware gaat aan de slag, en het besturingssysteem geeft weer wat het resultaat is van je zogeheten input.

Daarnaast bepaalt het systeem ook welke programma's hierop werken. Een 2-in-1 laptop gebruikt of Windows, of Chrome OS van Google.

Het vaakst voorkomende besturingssysteem bij deze apparaten is Windows. Dit systeem is een grote naam in de computer wereld; een hoop apparaten werken ermee. Een groot voordeel hiervan is dat een hoop programma's compatibel zijn met Windows. Op het gebied van veiligheid laat Windows echter te wensen over. Dit systeem is vatbaar voor aanvallen van hackers.

Een aantal 2-in-1 laptops werken met Chrome OS. In dat geval noemt men ze ‘Chromebooks’. Door dit systeem werkt de beste Chromebook energiebesparend en snel, door de manier waarop het apps gebruikt. Deze apps gebruik je samen met een webbrowser; zonder internet werkt geen van beide.

Apps installeer je via de Google Play Store. Het aanbod hiervan breidt steeds meer uit, maar is nog beperkt vergeleken met Windows.

Een 2-in-1 laptop die werkt met MacOS van Apple kom je niet tegen. Deze laptops gebruiken enkel een regulier scherm. Macs zijn geoptimaliseerd voor de indirecte input van muis en toetsenbord.

Processor (CPU)

‘CPU’ staat voor ‘central processing unit’. Dit onderdeel doet al het rekenwerk van de computer – het stuurt alle taken en programma’s van de computer aan.

Een krachtige processor verwerkt meer informatie. Dit levert een snellere laptop op. Met een krachtige CPU voert een computer ook makkelijker zware taken uit. Voor high-end gebruik is een goede processor niet te missen. Aan de naam van een processor lees je af hoe krachtig deze is.

De 'brand modifier' begrijpen – De naam van een processor bestaat uit een merknaam, gevolgd door een brand modifier cijfer. Denk aan Intel Core i3/i5/i7/i9, of AMD Ryzen 3/5/7/9. Dit is de brand modifier. Deze naam is een indicator van de processorkracht. Een CPU met een hoog cijfer in de naam is sterker dan een met een laag cijfer. Voor basisgebruik voldoen processors met een 3 of 5 in de naam. Voor zware taken gebruik je liever een CPU met een hoger cijfer, zoals een 7 of 9.

De rekenkracht van een processor komt wel met een prijskaartje: een CPU die zware taken aankan, maakt een laptop een stuk duurder.

De bekendste namen tussen de processorfabrikanten zijn Intel en AMD. Bij een 2-in-1 laptop kom je hoogstwaarschijnlijk een kaart van deze fabrikanten tegen.

Intel

Intel is de bekendste naam tussen de processorfabrikanten. Zij produceren het grootste deel van CPU's op de markt. In het aanbod van Intel zitten processoren voor elk soort gebruikssituatie.

Voor zeer simpel gebruik bestaan de Intel Pentium- en Celeron-series. Deze processoren richten zich voornamelijk op documentbewerking en het versturen van e-mails.

Voor alledaags gebruik heeft Intel de i3-processor. Deze processor is geschikt voor internetten, tekstbewerking en films en series kijken.

Wie iets sterkers zoekt voor een niet al te hoge prijs, zit goed bij een Intel Core i5-processor. Voor high-end taken ontleent deze processor zich niet, maar hij kan meer aan dan Pentium-, Celeron-, en i3-processors. Deze processor kan zelfs lichte games aan.

Voor gamen, lichte foto- en videobewerking en multitasken gebruik je de Intel Core i7-processor. Deze processor kan een hoop zwaar werk aan, maar bevindt zich nog net niet op het juiste voor ultra high-end taken.

Voor zware high-end taken bestaan de i9-processoren. Deze zijn geschikt voor zware games op de meest ambitieuze instellingen, 3D-ontwerp en en videobewerking. Focus je je dagelijks op grafisch werk en 3D-modellering, dan heeft Intel de krachtige Xeon-processor. De vraag is alleen of je die snel tegenkomt bij een 2-in-1 laptop …

AMD

AMD-processoren waren voorheen erg populair onder productiviteitsfanaten – en dan vooral degenen die veel met videobewerkingsprogramma’s en dergelijke werkte. Je kreeg in verhouding namelijk meer waar voor je geld dan bij Intel, maar inmiddels lopen de processoren van beide merken redelijk gelijk op.

Voor basisgebruik heeft AMD de A-, E- en Athlon-lijn. Een aantal goedkope laptops gebruiken AMD Ryzen 3-processoren.

AMD Ryzen-serie is een directe concurrent van de Intel Core-serie, voornamelijk van de i5-, i7- en i9-processoren. De Ryzen 5-, 7-, en 9-processoren zijn allemaal net een tikje sterker dan hun rivalen van Intel – zolang het om taken gaat die gebruik maken van meerdere cores en threads.

biedt AMD in verhouding meer van dan Intel, terwijl Intel juist een sprong voor heeft wat betreft kloksnelheden.

Een AMD Ryzen 7 processor

Processorkernen, threads en de kloksnelheid

Een processor beschikt over meerdere processorkernen (cores) die hem laten multitasken. Elke kern voert een eigen taak uit. Met meer kernen werkt een processor aan meerdere taken tegelijkertijd. Meer processorkernen zorgen daardoor voor een snellere CPU.

Tegenwoordig hebben processoren zelden minder dan 4 kernen (quadcore). Voor efficiënt multitasken en gebruik van zware programma's zijn meer cores het geld waard.

Een ander belangrijk onderdeel voor een efficiënt werkende CPU is het aantal threads. Deze regelen de onderverdeling van taken in de processor. Threads zijn vooral belangrijk voor multitasking en videobewerking, waar de processor met meerdere rekentaken tegelijkertijd bezig is.

Bij gebruik een één enkele applicatie – of applicaties die niets hebben aan veel cores, zoals veel games – is de kloksnelheid belangrijk.

Dit bepaalt hoe snel de processor een taak uitvoert. Deze snelheid meten we in het aantal gigahertz (GHz) van de processor. Voert je computer alleen een taak uit, zoals bij gamen, doet hij dat sneller met een hoge kloksnelheid.

Intern geheugen

Tijdens het werken gebruiken laptops een tijdelijke opslag voor data. Deze opslag is het interne geheugen. Andere namen hiervoor zijn RAM, of werkgeheugen.

In het interne geheugen slaat een laptop alle informatie op van openstaande programma's en sites. Door deze opslag hoeft de laptop niet continu informatie opnieuw te laden. Zo wissel je makkelijk en snel tussen tabbladen en verschillende programma's. Kortom: het interne geheugen staat de laptop toe om te multitasken.

RAM komt in verschillende formaten. Met een groter geheugen slaat de laptop meer tijdelijke data op. Dit levert een snellere laptop op, die meer processen tegelijkertijd uitvoert.

Voor elke gebruikssituatie is een andere hoeveelheid intern geheugen nodig. Voor basisgebruik is 4 GB werkgeheugen genoeg. Dit is genoeg voor het openen van enkele tabbladen en om in simpele Word-documentjes te werken.

Met 6 GB open je zonder problemen 10 tabbladen tegelijkertijd. Vanaf 8 GB voer je met de computer ook wat zwaardere taken uit, zoals fotobewerking of licht gamen.

Voor fanatiek gamen en grafisch werk is een minimum van 16 GB aan te raden. Kies voor de zwaarste taken, zoals videobewerking en 3D-modelleren, voor een minimum van 32 GB.

Snelheden

De soorten RAM verschillen ook in hun kloksnelheden. Bij het interne geheugen meten we deze snelheid in megahertz (MHz). Deze snelheid vertelt hoe snel data verstuurt wordt tussen de processor en het werkgeheugen. Met meer MHz werkt het geheugen sneller – en daarmee ook de computer.

Tegenwoordig werkt RAM met een double data rate (DDR). Met DDR verstuurt het geheugen twee keer data per klokcyclus van de computer. Deze technologie kent verschillende generaties. DDR4 is nog de vaakst voorkomende versie, maar de opvolger, DDR5, bestaat ook al.

Idealiter ga je voor een zo snel mogelijk werkgeheugen, zodat deze niet alleen veel informatie vasthoudt, maar deze ook snel verwerkt.

Een laptop waar op gewerkt wordt

De videokaart (GPU)

De graphics processing unit (GPU) stuurt de videokaart van een computer aan. De GPU doet het rekenwerk voor de grafische processen van een laptop. Dankzij deze processen laat een laptop beelden zien.

Videokaarten komen in twee verschillende uitvoeringen. Een geïntegreerde (intergrated) videokaart zit in de processor verwerkt. De laptop beschikt niet over een losse videokaart: de CPU voert zelf grafische berekeningen uit.

Deze kaart is geschikt voor internetten en series kijken. Zware grafische taken zoals 3d werk en gamen kan deze GPU niet aan.

Voor deze zware taken is een dedicated videokaart nodig. Dit is een losse GPU in de laptop die zelf berekeningen uitvoert. Dit ontlast een CPU, waardoor deze wat sneller werkt.

Deze kaarten zijn in het algemeen ook krachtiger dan een geïntegreerde videokaart. Voor een gaming-laptop of voor 3D-modelleren is een dedicated videokaart onmisbaar.

Opslag

Een bepalende factor in de snelheid van een laptop is het type opslag. De opslag van een normale laptops komt in twee vormen: een harde schijf (HDD) of een solid state drive (SSD). Een 2-in-1 laptop gebruikt alleen een SSD.

Een SSD heeft een grote invloed op de snelheid van de laptop. Een SSD werkt vele malen sneller dan een traditionele HDD, wat zorgt voor een razendsnelle computer.

Voor deze snelheid levert een SSD in op opslagruimte – deze is in een SSD niet bijster groot als je deze vergelijkt met een HDD van dezelfde prijs. Deze breid je gelukkig makkelijk uit met een externe harde schijf of SSD.

Omdat een SSD redelijk duur is, gebruiken budget laptops eMMC-flashgeheugens. Dit type geheugen reageert sneller dan een HDD, maar minder snel dan een SSD-geheugen. Daarbovenop hebben deze chips vergeleken met SSD een kleinere opslagcapaciteit. Je ziet ze daarom vaak in budget laptops.

Schermgrootte

We meten de grootte van een beeldscherm met het schermdiagonaal. Dit is de afstand tussen de linkeronderhoek en de rechterbovenhoek, gemeten in inches. Door deze afstand te vermenigvuldigen met 2,54 bereken je het schermdiagonaal in centimeter.

Een groter scherm levert een hoop kijkplezier bij films en series, en maakt werk makkelijker. Je ziet op het grote scherm een stuk meer details. Daarvoor zijn grotere laptops zwaarder, waardoor je ze minder makkelijker meeneemt. Een goede 17 inch laptop heeft een prachtig beeld, maar is niet handig voor onderweg.

Een kleinere laptop past in vrijwel elke laptopschoudertas, en is vaker ook lichter. Dit maakt ze ideaal voor onderweg. Het nadeel is dat je bij het kijken naar films of het lezen van teksten het grotere scherm mist.

Ga gerust voor een grote laptop wanneer je deze voornamelijk thuis gebruikt. Reis je veel met de laptop, is een mini-laptop handiger. Zorg er bij het reizen ook voor dat je de laptop beschermt met een laptophoes.

2-in-1 laptops vergelijken

SchermgrootteType paneelProcessortypeIntern geheugenType opslagVideokaart
1Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart11.6 InchIPSIntel Celeron4 GBFlashIntel UHD Graphics 600
2Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs14 InchIPSAMD Ryzen 38 GBSSDAMD Radeon Graphics
3HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver14 InchIPSIntel Pentium4 GBSSDIntel UHD Graphics
4Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 grijs11.6 InchIPSIntel Celeron4 GBSSDIntel UHD Graphics 600
5HP Pavilion X360 14 2-in-1 zilver14 InchIPSIntel Pentium8 GBSSDIntel UHD Graphics

Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart

Schermgrootte: 11.6 Inch

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Celeron

Intern geheugen: 4 GB

Type opslag: Flash

Videokaart: Intel UHD Graphics 600

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs

Schermgrootte: 14 Inch

Type paneel: IPS

Processortype: AMD Ryzen 3

Intern geheugen: 8 GB

Type opslag: SSD

Videokaart: AMD Radeon Graphics

HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver

Schermgrootte: 14 Inch

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Pentium

Intern geheugen: 4 GB

Type opslag: SSD

Videokaart: Intel UHD Graphics

Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 grijs

Schermgrootte: 11.6 Inch

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Celeron

Intern geheugen: 4 GB

Type opslag: SSD

Videokaart: Intel UHD Graphics 600

HP Pavilion X360 14 2-in-1 zilver

Schermgrootte: 14 Inch

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Pentium

Intern geheugen: 8 GB

Type opslag: SSD

Videokaart: Intel UHD Graphics

Displaytype

Laptops gebruiken twee verschillende technologieën voor hun beeldscherm: lcd of oled. Beide displaytypes brengen hun eigen voor- en nadelen met zich mee.

Lcd-schermen

Deze pixels in schermen worden van achteren verlicht door ledlampen. Dit zorgt voor een zeer helder beeld, dat zelfs in fel licht nog altijd zichtbaar is. Een nadeel van dit heldere beeld zijn de zwarttinten. Bij een lcd-scherm blijft het diepste zwart grijs getint.

Led-schermen gebruiken verschillende paneeltypes:

  • IPS: Dit paneeltype is geweldig voor elke creatieveling. Dit komt door het grote kleurbereik van en IPS-paneel. Dankzij dit kleurbereik hebben IPS-schermen een natuurgetrouw en kleurrijk beeld. Een IPS-touchscreen is daarmee ideaal voor het bekijken van foto's en films. Daarnaast hebben schermen met dit paneel een zeer grote kijkhoek. Het scherm blijft zelfs van de zijkant scherp zichtbaar. Minder goed zijn de verversingssnelheid en reactietijd.
  • TN: Dit paneel is onder gamers een populaire keuze door zijn hoge verversingsnelheid en lage reactietijd. Deze laten TN-schermen een hoog aantal beelden per seconde produceren, en snelle bewegingen zonder problemen weergeven. Daarvoor is de kijkhoek van deze schermen klein, en zien de kleuren er niet zo mooi uit.
  • VA: Dit paneeltype is een middenweg tussen een IPS- en TN-paneel. Een VA-paneel heeft een groot contrast in zijn kleuren, wat zorgt voor een betere kleurweergave. Dit paneel beschikt ook over een hoge verversingssnelheid. Het produceert daardoor veel beelden per seconde. De reactietijd ligt wel hoger in dit paneeltype. Daardoor wordt het beeld bij snelle bewegingen onscherp.
Verversingssnelheid en reactietijd –  Aan de verversingssnelheid (weergegeven in Hz) lees je af hoe vaak per seconde een scherm zijn beeld ververst. 60 Hz is redelijk standaard, maar meer is beter, vooral om sportwedstrijden en snelle action games te spelen. Meer frames per second zorgt voor een vloeiender beeld. De reactietijd draait om hoe snel een computer reageert op je input (een letteringave of beweging van de muis). Lager is hierbij beter.

Oled-schermen

Een oled-scherm beschikt over pixels die zelfstandig oplichten en dimmen. Door deze pixels staan oled-schermen bekend om hun kleurweergave.

Door deze zelfverlichtende pixels beschikken oled-schermen over diepe zwartwaarden. De zwarttinten in deze schermen zijn echt zwart: waar het scherm donker is, staan de pixels uit. Dit zorgt voor enorme contrastratio's, waardoor het beeld zo natuurgetrouw is als mogelijk.

Een ander positief punt is de grote kijkhoek van deze schermen. Het beeld van een oled-scherm blijft vanuit alle invalshoeken scherp.

Omdat oled-schermen geen achtergrondverlichting gebruiken, zijn de schermen echter niet zo helder als een lcd-scherm. In een goed belichte ruimte is het beeld van een oled-laptop minder goed zichtbaar dan die van een oled-laptop.

Een opengeklapte laptop

Resolutie

Een laatste factor voor beeldkwaliteit is de resolutie. Het aantal pixels in een scherm bepaalt hoe hoog de resolutie is. Meer pixels betekent een hogere resolutie, en daarmee een scherpere beeldkwaliteit.

Tegenwoordig gebruiken de meeste laptops een van deze resoluties:

  • 1920 × 1080 (Full HD)
  • 2560 × 1440 (QHD/2K)
  • 3840 × 2160 (UHD/4K)

Welke resolutie nodig is, hangt af van hoe je de laptop gebruikt. Voor het kijken van Netflix en Youtube is een laptop met Full HD-resolutie genoeg. Voor gamen, tekenen en ander grafisch werk is een grotere resolutie wensbaar.

Loskoppelen of omklappen?

Een 2-in-1 laptop gebruikt standaard naast zijn toetsenbord ook een touchscreen. Door dit touchscreen zit je minder vast aan een toetsenbord en trackpad. Dit levert een hoop vrijheid voor het gebruik.

Een 2-in-1 laptop heeft 4 verschillende werkstanden:

  • Laptopstand. De laptop staat nu zoals elke andere laptop. Je bedient hem met toetsenbord en muis.
  • Tentstand. Het scherm en toetsenbord worden zodanig gevouwen dat de laptop als het ware op twee 'poten' staat.
  • Presentatiestand. Deze stand lijkt op de tentstand, alleen staat het scherm naar boven, met het toetsenbord als standaard.
  • Tabletstand. De laptop staat zo, dat je hem alleen als tablet gebruikt. Het toetsenbord is of naar achteren geklapt, of losgehaald.

De laptop omtoveren naar een tablet kan op twee verschillende manieren. Sommige 2-in-1 laptops gebruiken een omklapbaar scherm, andere beschikken over een loskoppelbaar scherm.

Omklappen

Bij een omklapbaar scherm klapt het toetsenbord volledig naar achteren voor de tabletstand. Deze laptops hebben hogere prestaties: omdat scherm en toetsenbord niet los kunnen, hebben deze apparaten meer ruimte voor hun hardware.

Daarnaast hebben omklapbare 2-in-1 laptops meer ruimte voor ingangen, wat je makkelijke randapparatuur laat aansluiten.

Een nadeel van het vaste toetsenbord is het gewicht van deze apparaten. In het algemeen zijn omklapbare 2-in-1 laptops wat zwaarder. Daarnaast hebben deze laptops vaker wat grotere schermdiagonalen. Dit maakt ze iets minder geschikt voor onderweg.

Loskoppellen

Een loskoppelbaar scherm kan helemaal los van het toetsenbord. Daarmee gebruik je alleen het scherm van de laptop als tablet. Een 2-in-1 laptop met een loskoppelbaar scherm presteert slechter dan een omklapbare laptop.

De onderdelen van de laptop zijn beperkt tot het scherm. Daardoor gebruiken deze laptops niet altijd de beste hardware mogelijk.

Door het loskoppelbare scherm hebben deze laptops in het algemeen ook minder ruimte voor poorten. Vergeleken met omklapbare laptops hebben ze daardoor minder aansluitmogelijkheden.

Laptops met dit scherm hebben vaker kleinere afmetingen en een lichter gewicht. Dit maakt deze apparaten ideaal voor onderweg. Verder zijn laptops met loskoppelbare schermen handzamer in gebruik tijdens de tabletmodus.

Een laptop met touchscreen

Accuduur

Onderweg is niet altijd een stopcontact in de buurt. Gelukkig heeft een laptop deze niet altijd nodig. Met een goede accu gebruik je deze apparaten ook meerdere uren zonder stroom.

Gebruik je de laptop voornamelijk thuis, dan is een lange accuduur minder belangrijk. Voor een laptop voor studenten, en voor iedereen die vaker reist, is een goede batterij wel noodzakelijk. Dit voorkomt dat de laptop uitvalt tijdens een vergadering of college.

Voor buitenshuis gebruik is een minimale batterijduur van 8 tot 10 uur aan te raden. Hiermee houdt de laptop een dagje meetings of colleges vol. Voer je veeleisende taken uit? Dan ligt de geschatte accuduur waarschijnlijk lager, omdat dit meer van de accu vergt.

Connectiviteit

De aansluitmogelijkheden van een laptop niet per se het belangrijkste aandachtspunt, maar wel handig om in gedachten te houden. Met de verschillende poorten van een laptop sluit je randapparatuur aan op de 2-in-1 laptop.

Let erop dat de laptop tenminste over een paar usb-aansluitingen beschikt. Hiermee sluit je externe opslagapparaten, zoals een harde schijf, aan op de laptop. Ook externe toetsenborden en muizen verbinden via usb.

Via een HDMI-, of DisplayPort sluit je thuis een monitor aan op de laptop, voor meer werkruimte. Luister graag muziek, let er dan op dat de laptop een koptelefoonaansluiting heeft.

Kijk voor de aankoop ook welke wifi-standaard de laptop ondersteunt. De wifi-technologie kent verschillende generaties, waarvan elke nieuwe uitvoering de voorgaande verbetert. Momenteel is wifi 5 (802.11ac) de gebruikelijke standaard. De nieuwste standaard, wifi 6 (802.11ax) wordt steeds vaker gebruikt.

De 5 beste 2-in-1 laptops op een rij

1. Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart

1. Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 zwart
Besturingssysteem: Windows 11 Home
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 11.6 Inch
Processortype: Intel Celeron
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 64 GB
Type opslag: Flash
Videokaart: Intel UHD Graphics 600

2. Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs

2. Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 grijs
Besturingssysteem: Windows 10 S
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 14 Inch
Processortype: AMD Ryzen 3
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: AMD Radeon Graphics

3. HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver

3. HP Pavilion x360 14-dy0710nd zilver
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 14 Inch
Processortype: Intel Pentium
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: Intel UHD Graphics

4. Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 grijs

4. Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 grijs
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 11.6 Inch
Processortype: Intel Celeron
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: Intel UHD Graphics 600

5. HP Pavilion X360 14 2-in-1 zilver

5. HP Pavilion X360 14 2-in-1 zilver
Besturingssysteem: Windows 11 Home
Type paneel: IPS
Schermgrootte: 14 Inch
Processortype: Intel Pentium
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Videokaart: Intel UHD Graphics

Veelgestelde vragen over 2-in-1 laptops

Wat is een 2-in-1 laptop?

Een 2-in-1 laptop is een laptop en een tablet in één. Het touchscreen maakt ze net zo veelzijdig inzetbaar als een tablet, gecombineerd met de kracht van een laptop. De laptop heeft verschillende werkstanden, wat hem ideaal maakt voor werk en recreatie.

Is een 2-in-1 laptop loskoppelbaar?

Een 2-in-1 laptop gebruik je op twee verschillende manieren als tablet. Sommige laptops zijn loskoppelbaar. Hier haal je het scherm van het toetsenbord af, om het als tablet te gebruiken.

Het scherm loskoppelen kan niet bij elke 2-in-1 laptop. Bij de andere apparaten heeft de laptop enkel een omklapbaar scherm. Het toetsenbord klapt volledig naar achter voor de tabletmodus.

Zijn 2-in-1 laptops goed voor studenten?

Een 2-in-1 laptop is handig voor studenten. Met het touchscreen maak je gemakkelijk aantekeningen tijdens colleges. Daarnaast zijn deze laptops krachtiger dan een tablet, waardoor je alle nodige software voor een studie probleemloos gebruikt.

Voor een grafische studie is een 2-in-1 laptop ook een goede investering: met een stylus maak je hierop alle nodige schetsen of aanpassingen aan bestaand werk!

Conclusie

Deze koopgids heeft je hopelijk goed op weg geholpen tijdens je zoektocht naar de beste 2-in-1 laptop.

Ga je voorsnelheid, hou dan rekening met de processor en de hoeveelheid werkgeheugen. Koop een laptop met een goede grafische kaart voor gamen en grafisch intensief werk, en let op het soort scherm voor de mooiste beeldkwaliteit!

Bedankt voor het lezen! Laat het me weten als je nog vragen of opmerkingen hebt!

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Victoria is 27 jaar en woont met haar vogel in de buurt van Rotterdam. Na een studie animatie op de kunstacademie, en een paar jaar werk, zocht ze een nieuwe uitdaging. Naast schrijven volgt ze een premaster jeugdliteratuur, en vult ze haar vrije tijd met tekenen en gamen.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 Technerds.nl All rights reserved
cross