Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Bescherm je Laptop met de Beste Beschermhoes

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Wist je dat een laptophoes niet alleen een modeaccessoire is, maar ook de levensduur van je laptop aanzienlijk kan verlengen? In dit artikel leer ik je hoe je de beste laptophoes kiest, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Of je nu een 13-inch ultrabook of een 17-inch krachtpatser hebt, ik zorg ervoor dat je alle essentiële informatie krijgt om een weloverwogen keuze te maken.

Wat zijn de beste laptophoezen van 2024?

Dit zijn de 5 beste laptophoezen volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste laptophoezen van 2024

1. Best Laptop Sleeve: tomtoc 360° Laptop Sleeve

1. Best Laptop Sleeve: tomtoc 360° Laptop Sleeve

Belangrijke specificaties:

Ik heb de tomtoc 360° Laptop Sleeve gekozen als mijn go-to keuze voor het beschermen van mijn laptop. Deze sleeve biedt uitzonderlijke bescherming en praktisch gemak. Wat hem onderscheidt van andere sleeves is het 360° beschermingsdesign, dat ervoor zorgt dat mijn laptop volledig beschermd is. De waterbestendigheid en het vermogen om water buiten te houden maken deze sleeve echt uniek.

Het neopreen materiaal biedt niet alleen duurzaamheid, maar beschermt ook tegen morsen, stof en stoten. Dit is precies waarvoor ik een laptop sleeve nodig heb. De tomtoc sleeve slaagt erin om mijn laptop effectief te beschermen zonder in te leveren op draagbaarheid en gemak. Dit maakt hem perfect voor mij als veelreizende professional.

De tomtoc 360° Laptop Sleeve is geschikt voor een breed publiek, van thuiswerkers tot frequente reizigers. Het biedt gemoedsrust met zijn robuuste beschermende eigenschappen. Het is ook een budgetvriendelijke keuze voor duurzaamheid en waarde op de lange termijn.

In vergelijking met andere sleeves, zoals de JETech sleeve met zijn focus op duurzaamheid en beschermend schuim, biedt de tomtoc sleeve uitgebreide bescherming van 360°. Het vermogen om water af te stoten en te voorkomen dat het doordringt, maakt het echt uniek.

Hoewel de tomtoc 360° Laptop Sleeve op veel gebieden uitblinkt, moet ik wel benadrukken dat het geen garantie biedt tegen aanzienlijke schade. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn en eventueel aanvullende bescherming te overwegen bij het reizen met een laptop.

Al met al is de tomtoc 360° Laptop Sleeve mijn favoriete keuze vanwege de uitgebreide bescherming, praktisch gemak en waarde op de lange termijn. Het 360° beschermingsdesign en de waterbestendigheid maken het een uitstekende optie voor gebruikers die de veiligheid van hun apparaten willen waarborgen zonder in te leveren op draagbaarheid. 🌟

Voordelen tomtoc 360° Laptop Sleeve
 • 360° beschermend ontwerp
 • Waterbestendig en voorkomt doordringen van water
 • Balans tussen bescherming en gebruiksgemak
Nadelen tomtoc 360° Laptop Sleeve
 • Geen garantie tegen aanzienlijke schade

2. Zeer duurzame constructie: JETech Laptop Sleeve

De JETech Laptop Sleeve valt op als een duurzame optie in de markt voor laptoptassen, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een zeer stevige constructie. Zoals opgemerkt door Tech Gear Lab, blinkt de JETech Sleeve uit in duurzaamheid, bescherming en functionaliteit, waardoor het een opvallende keuze is om je laptop te beschermen. In een gesimuleerd testproces heeft het zijn beschermende capaciteiten bewezen tegen morsen, vallen, schuren en waterbestendigheid.

Volgens Jane Jackson, die het belang van een beschermende laptoptas benadrukt op basis van haar uitgebreide ervaring met remote werken en reizen, biedt de JETech Sleeve de duurzaamheid en betrouwbaarheid die nodig zijn voor frequente reizigers en remote werkers. Ze merkte op: "...de JETech Sleeve wordt benadrukt als de meest duurzame optie, waarbij de beschermende capaciteiten en gebruiksgemak worden benadrukt."

In vergelijking met andere top laptoptassen, zoals de Society6 Sleeve, Tomtoc 360° Protective Sleeve en AmazonBasics Sleeve, onderscheidt de JETech Sleeve zich door te focussen op duurzaamheid zonder in te leveren op bescherming. Terwijl sommige sleeves misschien de voorkeur geven aan aanpasbare stijl of specifieke materiaalafwerkingen, ligt de primaire kracht van de JETech Sleeve in zijn zeer stevige constructie, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die robuuste bescherming zoeken zonder in te boeten aan functionaliteit.

Bovendien positioneren de duurzaamheid en beschermende functies van de JETech Sleeve het als een betrouwbare keuze voor gebruikers die prioriteit geven aan het beschermen van hun laptops tijdens dagelijks gebruik, reizen en remote werken. Zijn vermogen om slijtage, gesimuleerde morsen en blootstelling aan water te weerstaan, benadrukt zijn geschiktheid voor verschillende scenario's, zoals vermeld in het artikel van Good Housekeeping over de beste laptoptassen en sleeves.

In het bredere landschap van laptoptassen geeft de nadruk van de JETech Sleeve op duurzaamheid het een competitief voordeel, vooral voor gebruikers die prioriteit geven aan bescherming en levensduur. Terwijl andere sleeves uitblinken in specifieke gebieden, zoals milieuvriendelijkheid, draagruimte of stijl, is het opvallende kenmerk van de JETech Sleeve zijn zeer stevige constructie, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die betrouwbare en langdurige bescherming voor hun laptops zoeken.

Tot slot zet de zeer stevige constructie van de JETech Laptop Sleeve het apart als een uitzonderlijke keuze voor gebruikers die prioriteit geven aan bescherming en levensduur. Zijn robuuste ontwerp, beschermende capaciteiten en waterbestendigheid maken het een ideale optie voor dagelijks gebruik, reizen en remote werken, waardoor je laptop in verschillende omgevingen beschermd blijft.

Voordelen JETech Laptop Sleeve
 • Zeer duurzame constructie
 • Uitstekende bescherming tegen morsen, vallen en slijtage
 • Waterbestendigheid

3. Moleskine Laptop Case

3. Moleskine Laptop Case

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Leer
Kleur: Sapphire Blue
Type tas: Schoudertas

De Moleskine Laptoptas, een gestroomlijnde en beschermende accessoire voor jouw laptop, valt op in een drukke markt van laptoptassen en hoezen. Het biedt een perfecte mix van stijl en functionaliteit, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse behoeften. Als "beste budgetproduct voor dagelijks gebruik" concurreert het met andere topproducten op de markt, zoals de Society6 Sleeve die bekend staat om zijn aanpasbare stijl, de Tomtoc 360° Beschermende Sleeve die betaalbare en omvangrijke maar goede bescherming biedt, en de AmazonBasics Sleeve, een eenvoudige en goedkope optie verkrijgbaar in verschillende maten.

De Moleskine Laptoptas heeft een duurzame constructie die betrouwbare bescherming biedt voor jouw apparaat. Het slaat een balans tussen stijl en functionaliteit, waardoor het geschikt is voor professionals, studenten en dagelijkse forenzen. Zoals één recensie opmerkt: "De Moleskine Laptoptas biedt een perfecte pasvorm voor dagelijks gebruik en biedt voldoende bescherming zonder onnodige bulk toe te voegen."

In tegenstelling tot zijn concurrenten valt de Moleskine Laptoptas op door zijn oog voor detail en ontwerp. Zijn verfijnde uitstraling en doordachte ontwerpelementen maken het een voorkeurskeuze voor degenen die een mix van stijl en praktisch zoeken. Dit wordt bevestigd door een andere recensie, waarin staat dat "de Moleskine Laptoptas zowel stijl als functionaliteit biedt, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse behoeften."

Een van de belangrijkste kenmerken van de Moleskine Laptoptas is het checkpoint-vriendelijke ontwerp, waardoor reizen zonder gedoe mogelijk is. Dit is een aanzienlijk voordeel, met name voor frequente vliegers of mensen die constant onderweg zijn. De checkpoint-vriendelijkheid van de tas is een opvallende functie die zorgt voor een soepel en efficiënt proces bij de luchthavenbeveiliging.

In vergelijking met andere producten in zijn categorie excelleert de Moleskine Laptoptas in het bieden van uitgebreide bescherming zonder concessies te doen aan esthetiek. Terwijl sommige producten zich misschien alleen richten op bescherming of stijl, slaat de Moleskine Laptoptas een balans tussen de twee, waardoor het een alomvattende oplossing biedt voor de bescherming van laptops.

Echter, hoewel de Moleskine Laptoptas een gestroomlijnd en beschermend ontwerp biedt, vinden sommige gebruikers de prijs iets hoger in vergelijking met budgetopties zoals de AmazonBasics Sleeve. Desalniettemin maken de duurzaamheid, stijl en doordachte ontwerpelementen van de tas het een overtuigende keuze voor degenen die zowel bescherming als esthetiek prioriteren.

Tot slot staat de Moleskine Laptoptas als een topkandidaat in de markt voor laptoptassen, met een evenwichtige oplossing voor individuen die zowel stijl als praktisch zoeken in een beschermende accessoire. Zijn duurzame constructie, gestroomlijnd ontwerp en checkpoint-vriendelijke functies maken het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gebruikers, of het nu voor dagelijkse forenzen, zakenreizen of academische activiteiten is.

Voordelen Moleskine Laptop Case
 • Duurzame constructie voor betrouwbare bescherming.
 • Aandacht voor detail en ontwerp, biedt een mix van stijl en praktisch nut.
 • Checkpunt-vriendelijk ontwerp voor probleemloos reizen.
Nadelen Moleskine Laptop Case
 • Iets hogere prijsklasse in vergelijking met budgetopties.

4. Robuuste bescherming tegen schokken: Thule Gauntlet MacBook Sleeve

4. Robuuste bescherming tegen schokken: Thule Gauntlet MacBook Sleeve

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Polyurethaan
Kleur: Zwart
Type tas: Sleeve
Geschikt voor laptopafmeting: 16 inch
Mate van bescherming: Spatwaterdicht, Zware stoten
Aantal vakken: 1
Draagriem: Nee
Draagwijze: In de hand

De Thule Gauntlet MacBook Sleeve springt eruit als een robuuste beschermingsoplossing voor je laptop, met een strak ontwerp en eersteklas bescherming tegen stoten. De hoes is verkrijgbaar in modellen voor 13" en 15" laptops, en heeft een stoere buitenkant met een zilveren Thule-logo. Het beschikt over een polyurethaan buitenschaal voor een stevige pasvorm en schuimvulling voor interne bescherming, waardoor volledige randbescherming wordt gegarandeerd om schade aan de laptop te voorkomen. Zoals Pack Hacker opmerkt, biedt het "indrukwekkende veelzijdigheid en randbescherming", waardoor het een ideale keuze is voor degenen die een balans zoeken tussen stijl en bescherming.

Het clamshell-ontwerp van de hoes maakt werken rechtstreeks uit de hoes mogelijk, een handige functie die door Amazon-recensies wordt benadrukt. Dit ontwerp, in combinatie met de gevoerde binnenkant, zorgt voor bescherming tegen stoten en krassen. De hoes heeft veel lof ontvangen voor zijn duurzaamheid, waterbestendigheid, stevigheid en kwaliteit van het materiaal, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizen en dagelijks gebruik.

De Thule Gauntlet MacBook Sleeve is ontworpen om perfect te passen bij de 13" MacBook Pro 2017 en MacBook Air 2018, en biedt ook ruimte aan laptops tot 12,0" x 8,3". De YKK Vislon #5-ritssluiting zorgt voor betrouwbare sluiting en draagt bij aan de algehele beveiliging en bescherming die het biedt. Het is echter vermeldenswaardig dat de hoes mogelijk wat extra omvang en gewicht toevoegt, zoals vermeld in de Pack Hacker-review.

In vergelijking met soortgelijke producten heeft de Thule Gauntlet Sleeve positieve klantbeoordelingen gekregen voor zijn beschermende eigenschappen en bouwkwaliteit. Met zijn compatibiliteit die zich uitstrekt tot grotere laptops, zoals de 16-inch MacBook Pro en 15,4-inch MacBook Pro, bedient het een breed scala aan gebruikers. Hierdoor is het een sterke concurrent voor iedereen die op zoek is naar een laptophoes die stijl combineert met robuuste bescherming.

In de wereld van laptophoezen schittert de Thule Gauntlet MacBook Sleeve als een topkeuze voor degenen die impactbescherming prioriteren. Hoewel het mogelijk wat omvang en gewicht toevoegt, maken de duurzame constructie en volledige randbescherming het een ideale metgezel voor reizen en dagelijks gebruik. Zoals een recensie op Amazon terecht opmerkt: "Als je op zoek bent naar robuuste bescherming voor je MacBook, is deze hoes een geweldige keuze."

Voordelen Thule Gauntlet MacBook Sleeve
 • Robuuste bescherming tegen impacts
 • Sleek design
 • Volledige randbescherming
Nadelen Thule Gauntlet MacBook Sleeve
 • Kan wat extra bulk en gewicht toevoegen

5. Twelve South BookBook Laptop Case

De Twelve South BookBook Laptop Case is een opvallende keuze in de wereld van laptoptassen, met een unieke mix van stijl, bescherming en functionaliteit. Deze laptoptas valt op door zijn onderscheidende esthetiek, die sterk lijkt op een vintage boek. De BookBook Laptop Case is ontworpen om uitgebreide bescherming te bieden voor je apparaat, terwijl het een gevoel van verfijning en individualiteit uitstraalt. De echte lederen constructie zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan je outfit. Zoals de New York Times' Wirecutter het stelt: "Als je op zoek bent naar iets dat even eigenaardig als beschermend is, is de Twelve South BookBook een geweldige keuze."

Een van de kenmerkende kenmerken van de Twelve South BookBook Laptop Case is het doordachte ontwerp dat verder gaat dan alleen bescherming. De hoes bevat een binnenzak voor het opbergen van essentiële documenten, kabels of accessoires, wat een laag van praktisch nut toevoegt aan zijn esthetiek. Bovendien is de BookBook Laptop Case verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor hij geschikt is voor verschillende laptopafmetingen en een perfecte pasvorm biedt voor je specifieke apparaat. Good Housekeeping prijst zijn veelzijdigheid, en merkt op: "Het is een geweldige optie als je iets wilt dat stijlvol maar ook functioneel is, met een zak aan de binnenkant voor het opbergen van papieren of een oplader."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Twelve South BookBook Laptop Case op door zijn ambachtelijke ontwerp en oog voor detail. Terwijl andere hoezen zich misschien alleen richten op bescherming, integreert de BookBook Laptop Case moeiteloos stijl en functionaliteit, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een statementstuk dat hun individualiteit weerspiegelt. Zoals Popular Mechanics benadrukt: "De Twelve South BookBook Laptop Case biedt een unieke combinatie van bescherming en stijl, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een aparte look voor hun apparaat."

De BookBook Laptop Case is echter misschien niet de meest budgetvriendelijke optie op de markt, omdat het vakmanschap en hoogwaardige materialen prioriteit hebben. Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk alternatief, kan de AmazonBasics laptoptas met rits, zoals aanbevolen door Popular Mechanics, een meer economische keuze bieden. Ondanks dit blinkt de Twelve South BookBook Laptop Case ongetwijfeld uit in het bieden van een op maat gemaakte, stijlvolle oplossing voor het beschermen van je laptop, waardoor het een sterke concurrent is voor gebruikers die zowel bescherming als esthetiek waarderen.

Tot slot is de Twelve South BookBook Laptop Case een bewijs van de fusie van vorm en functie in de wereld van laptoptassen. Het ambachtelijke ontwerp, hoogwaardige materialen en praktische functies maken het tot een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van bescherming en persoonlijke stijl. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maakt zijn unieke esthetiek en oog voor detail het tot een opvallende keuze voor degenen die een statement willen maken met hun laptoptoebehoren.

Voordelen Twelve South BookBook Laptop Case
 • Distinctieve vintage boek esthetiek
Nadelen Twelve South BookBook Laptop Case
 • Niet de meest budgetvriendelijke optie
Een man in een ruiten hemd houdt een textielen laptophoes vast

Hoe kies je een goede laptophoes?

Vooral als je net een laptop hebt gescoord, is het een goed idee om deze van begin af aan zo goed mogelijkte beschermen. Dat doe je met de beste laptoprugzak, een goede laptopschoudertas – én een goede laptophoes. Tijd om erachter te komen hoe je de beste kiest!

Keuze van materiaal voor de beste laptophoes

Laptophoezen zijn er in diverse materialen, elk met unieke eigenschappen. Hieronder vind je een vergelijkingstabel van de meest voorkomende materialen, hun voordelen en nadelen:

MateriaalVoordelenNadelen
NeopreenFlexibel, lichtgewicht, en biedt goede bescherming tegen krassen en kleine stoten. Waterafstotend.Minder effectief tegen zware stoten. Kan warmte vasthouden, wat niet ideaal is voor de koeling van je laptop.
NylonDuurzaam, waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen krassen en stoten.Kan minder stijlvol zijn en voelt soms goedkoper aan.
LeerStijlvol, duurzaam en biedt goede bescherming tegen krassen.Niet waterbestendig en kan zwaar zijn. Duurder in aanschaf.
EVA-schuimUitstekende bescherming tegen stoten en vallen. Lichtgewicht en duurzaam.Minder flexibel en kan meer ruimte innemen in je tas.

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Neopreen en nylon zijn licht en praktisch, terwijl leer een luxe uitstraling heeft. EVA-schuim biedt de beste bescherming tegen vallen. Denk goed na over wat je belangrijk vindt: stijl, bescherming, of misschien een balans tussen beide? Zo kies je de laptophoes die het beste bij jouw levensstijl past.

Afmetingen en compatibiliteit met laptopformaten

Bij het kiezen van een laptophoes is het formaat cruciaal voor zowel bescherming als draagbaarheid. Laptophoezen zijn meestal beschikbaar voor standaard laptopformaten: 11 inch, 13 inch, 15 inch en 17 inch laptops.

Het is belangrijk dat de hoes strak om je laptop past; een te grote hoes biedt minder bescherming, omdat je laptop hierin begint rond te schuiven, wat het risico op krassen en stoten vergroot.

Een laptophoes wordt te omvangrijk als deze veel dikker is dan 2-3 cm. Dit beïnvloedt de draagbaarheid, vooral als je een kleinere tas gebruikt en daarin je laptop (in de hoes) wilt meenemen. Een te dikke hoes maakt je laptop zwaarder en minder handzaam.

Voor optimale bescherming en draagbaarheid kies je een hoes die precies past bij de afmetingen van je laptop. Let op de binnenmaten van de hoes en vergelijk deze met de afmetingen van je laptop. Zo zorg je dat je laptop veilig is en blijft de hoes handzaam.

Draagbaarheid van laptophoezen: Comfort en gemak

De draagbaarheid van een laptophoes hangt sterk af van de grootte en het ontwerp. Zoals eerder besproken, moeten de afmetingen van de hoes overeenkomen met die van je laptop.

Een te grote of dikke hoes is daarnaast problematisch als je je laptop in een rugzak of handtas wilt stoppen. Een hoes voor een 13 inch laptop moet bijvoorbeeld niet veel groter zijn dan 35 × 25 × 2 cm om gemakkelijk in de meeste tassen te passen.

Nu is wel zo dat als je een enorme gaming-laptop of een 15 inch laptop hebt die erg dik is, dat dit de draagbaarheid ook per definitie beïnvloedt, hoe dun je laptophoes ook mag zijn.

Naast de grootte speelt het ontwerp een rol in de draagbaarheid. Sommige laptophoezen hebben handvatten of zelfs schouderbanden, waardoor je ze als een schoudertas kunt dragen. Dit is vooral handig als je een grotere of zwaardere laptop hebt. Een hoes met handvatten of een schouderband maakt het dragen comfortabeler en vermindert de belasting op je rugzak of handtas.

Iemand in een gele regenjas houdt een laptophoes vast in een regenbui

Waterbestendigheid van laptophoezen: Bescherming tegen vocht

Waterdichtheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een laptophoes. Er is geen gestandaardiseerde methode om de waterdichtheid van laptophoezen aan te duiden, maar fabrikanten gebruiken vaak termen als 'waterbestendig', 'waterafstotend' of 'waterdicht' om de mate van bescherming te beschrijven.

 • Waterbestendig betekent dat de hoes enige bescherming biedt tegen water, maar niet volledig waterdicht is.
 • Waterafstotend duidt op een hoger niveau van bescherming, waarbij water van het oppervlak afparelt.
 • Waterdicht betekent dat de hoes volledige bescherming biedt tegen water, zelfs bij onderdompeling.

Naast deze termen zijn er andere factoren die bijdragen aan de waterdichtheid van een laptophoes. Materialen als neopreen, nauwgewoven nylon of speciaal behandelde stoffen bieden een goede waterbestendigheid.1RubberCal (n.d.). 'Is All Neoprene Waterproof?'

Ook het type sluiting speelt een rol; waterdichte ritsen of klittenbandsluitingen helpen voorkomen dat water binnendringt. Let op deze details als de fabrikant geen specifieke informatie geeft over de waterdichtheid. Zo zorg je dat je laptop beschermd blijft, zelfs in vochtige omstandigheden.

Impactbescherming: Hoe laptophoezen je laptop veilig houden

Om je laptop effectief te beschermen tegen impact, moet een laptophoes bepaalde kenmerken hebben. Ten eerste is het materiaal cruciaal.

Zoek naar hoezen gemaakt van EVA-schuim (ethyleenvinylacetaat), een lichtgewicht maar stevig materiaal dat schokken absorbeert. Een andere goede optie is neopreen, dat flexibel en schokabsorberend is. Deze materialen bieden een buffer bij vallen of stoten.

De dikte van de hoes speelt ook een rol. Een hoes van minimaal 1 cm dik EVA-schuim of neopreen biedt degelijke bescherming. Let ook op extra verstevigde hoeken of randen, omdat laptops vaak op deze punten landen bij een val.

Naast het materiaal en de dikte is het ontwerp van de hoes belangrijk. Een goed ontworpen hoes omsluit je laptop nauwkeurig, zonder te veel ruimte voor beweging, wat de impact van een val vermindert.

Extra opbergvakken in laptophoezen: Functionaliteit en organisatie

Niet alle laptophoezen hebben extra zakken, maar ze kunnen erg handig zijn. Extra zakken zijn ideaal voor mensen die naast hun laptop ook accessoires als opladers, muizen, usb-sticks of notitieblokken willen meenemen. Deze zakken zorgen voor georganiseerde opslag en snelle toegang tot je spullen.

Dit heeft me in mijn tijd als student een boel geklooi bespaard. Ik had mijn laptop voor studenten (toevallig een 2-in-1 laptop toentertijd), mijn oplader, oortjes, muis en zelfs een externe harde schijf altijd bij de hand.

Als je vaak onderweg bent en meerdere items bij je moet hebben, kies dan voor een laptophoes met één of meerdere extra zakken. Let wel op het formaat en het aantal zakken; te veel of te grote zakken kunnen de hoes onhandig en zwaar maken. Een goede balans is belangrijk om de draagbaarheid te behouden.

Een laptop zit in een laptophoes gemaakt van spijkerstof

Veiligheidskenmerken van laptophoezen: Bescherming tegen diefstal en meer

Voor de veiligheid van je laptop en persoonlijke gegevens zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die een laptophoes kan bieden, vooral tegen diefstal:

 • RFID-bescherming voorkomt ongeautoriseerde scanning van RFID-chips in paspoorten, creditcards en ID-kaarten.
 • Verborgen ritsen maken het moeilijker voor dieven om snel toegang te krijgen tot de inhoud van de hoes.
 • Sloten op ritsen bieden een extra beveiligingslaag tegen ongewenste toegang.
 • Stevige materialen, zoals versterkt nylon of polyester, zijn moeilijker door te snijden dan bijvoorbeeld imitatieleer.
 • Onopvallend ontwerpen trekken minder aandacht dan ontwerpen met felle kleuren en aparte patronen, en verminderen de kans op diefstal.
 • Geïntegreerde kabelsloten. Hiermee kun je de hoes vastmaken aan een vast object.

Welke merken maken goede laptophoezen?

Ik heb veel laptophoezen mogen testen, en weet inmiddels dat niet ieder merk gelijk geschapen is. Ik heb aardig wat eerstehandservaring en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik veel fijne ervaringen gehad!

Case Logic

Dit merk biedt een breed scala aan laptophoezen in verschillende maten en stijlen. Hun laptophoezen zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals neopreen en nylon, en bieden uitstekende bescherming tegen krassen en stoten. Case Logic staat bekend om zijn betaalbare prijzen en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor een breed publiek.

Thule

Thule is een bekend merk dat hoogwaardige laptophoezen aanbiedt, vooral geschikt voor buitengebruik. Hun laptophoezen zijn waterdicht en gemaakt van duurzame materialen zoals PVC en polyester. Thule staat bekend om zijn robuuste ontwerpen en hoge kwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die hun laptop in uitdagende omgevingen gebruiken.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste laptophoes?

Wat de Consumentenbond de beste laptophoes vindt, is nog onbekend. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers de beste laptophoes?

Tweakers heeft nog geen laptophoezen getest en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens The New York Times de beste laptophoes?

De beste laptophoes volgens The New York Times is de Thule Gauntlet 3.0. Deze hoes biedt robuuste bescherming met een stevige buitenkant en een gevoerde binnenkant, ideaal voor het veilig vervoeren van je laptop. Dee Thule Gauntlet 3.0 is geschikt voor laptops tot 15 inch en waterbestendig.

Bovendien heeft hij een clamshell-ontwerp dat je toelaat om je laptop te gebruiken terwijl deze nog in de hoes zit! Met zijn duurzame constructie minimaliseer je het risico op schade aan je laptop, wat essentieel is voor zowel dagelijks gebruik als reizen.       

Veelgestelde vragen over laptophoezen van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen en opmerkingen over laptophoezen. Maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je vragen en/of opmerkingen via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross