Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Samsung-Tv: een Geweldige Kijkervaring, én Integratie

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Als je bekend bent met Samsungs ecosysteem, dan weet je dat je van dit bedrijf topkwaliteit kunt verwachten. Waarom zou je dan niet ook meteen voor de beste Samsung-tv gaan?

Wat zijn de beste Samsung-tv's van 2024?

Dit zijn de 5 beste Samsung-tv's volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste Samsung-tv's van 2024

1. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

1. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 65 inch (165 cm)
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: QLED
Beeldscherm verversing snelheid: 50 Hz

De Samsung 65-Inch QLED QN65Q80C TV is een uitstekende keuze voor wie exceptionele beeldkwaliteit en meeslepend geluid zoekt. Aangedreven door de Neural Quantum Processor 4K beeldmotor, directe LED-verlichting met lokale dimming en Quantum Dot kleurensysteem, levert deze TV uitstekend contrast, kleur, helderheid en scherpte. TechRadar is lovend: "De Samsung Q80C TV wordt geprezen om zijn indrukwekkende beeldkwaliteit." Met het Object Tracking Sound-systeem is ook de audiobeleving even indrukwekkend. Deze TV valt ook op door zijn gamingfuncties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers. Met vier HDMI 2.1-poorten en ondersteuning voor Dolby Atmos-audio biedt het een complete entertainmentervaring.

De QN65Q80C is verkrijgbaar in verschillende maten, van 50 inch tot 98 inch, waardoor er een optie is voor elke ruimte en elk budget. TechRadar merkt op dat ondanks het ontbreken van mini-LED-achtergrondverlichting of Quantum Dot OLED-technologie, het directe LED-verlichtingssysteem en lokale dimming bijdragen aan de sterke beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende optie is in het middensegment en het premium TV-segment. Met een startprijs van $799 voor de 50-inch versie en tot $4,999 voor de 98-inch versie biedt deze TV uitstekende prestaties voor een goede prijs.

Het op Tizen gebaseerde smart TV-platform van de Samsung QN65Q80C biedt een naadloze en intuïtieve gebruikersinterface. Er is echter concurrentie op dit gebied, aangezien Tom's Guide opmerkt dat de interface wat verouderd kan aanvoelen in vergelijking met concurrenten zoals Google TV en LG's webOS. Desalniettemin wordt de prestatie van de TV geroemd om zijn kleurnauwkeurigheid en brede kleurengamma-dekking, waardoor het een ideale keuze is voor levendige en gedetailleerde visuals.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Q60C en de Q60 QLED TV, valt de QN65Q80C op door zijn superieure beeldkwaliteit en geluidsprestaties. Terwijl de Q60C en Q60 QLED TV worden aanbevolen voor specifieke gebruiksscenario's, zoals gaming en logeerkamers, excelleert de QN65Q80C als een premium, veelzijdige TV met zijn uitgebreide functieset en indrukwekkende beeld- en audiocapaciteiten.

Samenvattend is de Samsung 65-Inch QLED QN65Q80C TV een eersteklas keuze voor wie een premium kijkervaring zoekt. Zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, krachtig geluidssysteem en competitieve prijs maken het een opvallende optie voor een breed scala aan gebruiksscenario's, van meeslepende filmavonden tot intense gaming-sessies. Potentiële kopers moeten zich echter bewust zijn van de enigszins verouderde smart interface, die misschien niet dezelfde moderne uitstraling biedt als sommige van zijn concurrenten. Over het algemeen wegen de sterke punten van de QN65Q80C op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit op tegen eventuele kleine beperkingen, waardoor het een topconcurrent is op de TV-markt.

2. Uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie: SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

2. Uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie: SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 65 inch (165 cm)
Maximale resolutie stand: 8K
Type LED-LCD: Neo QLED
Beeldscherm verversing snelheid: 100 Hz
Type High Dynamic Range: HDR10+, HLG

De Samsung 65-Inch OLED S90C (QN65S90C) TV is mijn topkeuze voor een meeslepende kijkervaring. Met zijn uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie biedt deze TV een ongeëvenaarde kijkervaring, die lof krijgt voor verschillende gebruikssituaties. De S90C's bijna oneindige contrastverhouding en ongelooflijk heldere kleuren maken het een uitstekende keuze voor het kijken naar tv-programma's, sport, het spelen van videogames en het bekijken van HDR-films. Volgens een review van RTINGS blinkt het uit in SDR-piekhelderheid, reflectiebeheer en responstijd, waardoor het een meeslepende en boeiende kijkervaring biedt. Daarnaast ondersteunt de TV Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low-Latency Mode (ALLM), wat tegemoetkomt aan de behoeften van gamers, zoals opgemerkt in een review van Tom's Guide.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de Samsung S90C is zijn uitzonderlijke helderheid en kleurreproductie. Volgens TechRadar is de beeldkwaliteit van de TV consistent en geschikt voor thuisbioscoopopstellingen, en kan het goed concurreren met mid-range TV's, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor een breder publiek vanwege de betaalbaarheid. Het QD-OLED-scherm, de 144Hz-verversingssnelheid, HDR10+ ondersteuning, Dolby Atmos-audio en het Tizen smart TV-platform, samen met 4 HDMI 2.1-poorten, versterken zijn positie als een veelzijdige en krachtige optie.

De evolutie van de S90C ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung S95B, wordt gekenmerkt door aanzienlijke verbeteringen, met name op het gebied van geluidskwaliteit, waardoor het een opmerkelijke upgrade is. Bovendien benadrukken het ultradunne paneelontwerp van de TV en de uitgebreide connectiviteit, inclusief ondersteuning voor 4K120Hz en variabele verversingssnelheid van gaming-graphics op alle vier HDMI-poorten, zijn aanpasbaarheid en toekomstbestendigheid. Zijn gestroomlijnde ontwerp en brede scala aan schermformaten, in combinatie met zijn geavanceerde functies, maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een premium TV-ervaring zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Samsung S90C op door zijn uitzonderlijke helderheid, 8K-resolutie en uitgebreide functieset, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige TV voor diverse entertainmentdoeleinden. Hoewel het beperkingen kan hebben, zoals beperkte content smoothing voor lage kwaliteit inhoud en het ontbreken van ondersteuning voor DTS audioformaten, wegen zijn sterke punten ruimschoots op tegen deze kleine nadelen.

Samenvattend, de Samsung 65-Inch OLED S90C (QN65S90C) TV zet een nieuwe standaard voor premium televisie-ervaringen, met uitzonderlijke helderheid, 8K-resolutie en een breed scala aan functies die tegemoet komen aan diverse entertainmentbehoeften. Zijn evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn superieure geluidskwaliteit, uitgebreide connectiviteit en concurrerende prijsstelling, waardoor het een topconcurrent is op de TV-markt. Of het nu voor gamen, thuisbioscoop of dagelijks kijken is, de S90C levert een uitstekende en meeslepende visuele ervaring, waardoor het zijn positie als een toonaangevende keuze in zijn categorie versterkt.

Voordelen SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
 • Uitzonderlijke helderheid en kleurreproductie
Nadelen SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
 • Beperkte content smoothing voor lage kwaliteit content
 • Gebrek aan ondersteuning voor DTS-audioformaten

3. Uitgebalanceerde prestaties met een lage input lag, ideaal voor gamen op een budget: Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

3. Uitgebalanceerde prestaties met een lage input lag, ideaal voor gamen op een budget: Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm)
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: LED
Beeldscherm verversing snelheid: 50 Hz

Samsung 75Q60B TV Qled 4K UHD 75 "(189 cm) Smart TV 3 Ports HDMI 2023

4. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

4. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 50 inch (127 cm)
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: LED
Beeldscherm verversing snelheid: 50 Hz
Type High Dynamic Range: HDR10+, HLG

De Samsung 50-Inch Crystal UHD CU8000 (UN50CU8000) TV biedt een mix van prestaties die aansluiten bij specifieke gebruiksscenario's. Met een strak design en betaalbare prijzen is het gepositioneerd als een mid-range LED TV. Het opvallende kenmerk van de TV is zijn degelijke kleurreproductie en upscaling-mogelijkheden, waardoor het geschikt is voor het kijken van films en tv-programma's. Echter, het schiet tekort in zwartniveaus, contrast en helderheid, wat de prestaties bij HDR-content en gaming beïnvloedt. Volgens TechRadar biedt de CU8000 "betaalbare prijzen en grote schermformaten," maar zijn "gemiddelde beeldkwaliteit en functies voorkomen dat het een opvallende optie is."

Het Tizen smart TV-platform is een verkoopargument, geprezen om zijn gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps, maar het wordt door Tom's Guide als verouderd beschouwd. De geluidskwaliteit van de TV is gemiddeld, wat de behoefte aan een soundbar voor een verbeterde audiobeleving benadrukt. De gamingprestaties zijn solide, maar het ontbreken van next-gen gamingfuncties zoals Variable Refresh Rate (VRR) kan sommige gebruikers afschrikken. RTINGS vermeldt dat hoewel geschikt voor HDR-content en gaming, de CU8000 "geen VRR-ondersteuning biedt en een beperkte verversingssnelheid van 60Hz heeft."

Wat betreft het ontwerp, pronkt de TV met een dun profiel en een eenvoudige standaard, met een verzameling poorten waaronder HDMI, USB en Ethernet. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten, afgestemd op verschillende voorkeuren en kamerformaten. Echter, op prestatiegebied staat de CU8000 voor een zware concurrentie, omdat het de helderheid mist die nodig is voor hoogtepunten om op te vallen en een slechte reflectiebehandeling heeft, zoals vermeld door RTINGS. Tom's Guide benadrukt ook de beperkte helderheid van de TV met HDR-content die niet meer dan 300 nits overschrijdt en het gebrek aan ondersteuning voor nieuwere gamingfuncties op modellen kleiner dan 75 inch.

In vergelijking met andere opties op de markt, concurreert de Samsung CU8000 goed op het gebied van prijsstelling en schermformaten, waardoor het een levensvatbare keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke grote TV. Echter, de beperkingen op het gebied van beeldkwaliteit, helderheid en gamingfuncties maken het misschien minder aantrekkelijk voor degenen die deze aspecten prioriteit geven.

Samenvattend is de Samsung 50-Inch Crystal UHD CU8000 (UN50CU8000) TV een degelijke mid-range LED TV met een strak design, betaalbare prijzen en een gebruiksvriendelijk smart TV-platform. Hoewel het uitblinkt in kleurreproductie en upscaling voor films en tv-programma's, voorkomen de tekortkomingen in zwartniveaus, contrast en gamingfuncties dat het een topconcurrent is op de markt. Volgens de beoordelingen zouden de primaire gebruiksscenario's van de CU8000 zijn als een betaalbare grote TV voor casual kijkplezier, maar het voldoet mogelijk niet aan de eisen van gebruikers die topkwaliteit beeld en geavanceerde gamingmogelijkheden zoeken.

Voordelen SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
 • Het heeft een stijlvol ontwerp en is betaalbaar geprijsd.
 • De kleurweergave en upscaling voor films en tv-programma's zijn behoorlijk.
 • Het Tizen smart TV-platform heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt toegang tot een breed scala aan apps.
Nadelen SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
 • De zwartwaarden, het contrast en de helderheid zijn matig, wat de HDR-content en gameprestaties belemmert.
 • Het mist nieuwe generatie gamefuncties zoals Variable Refresh Rate (VRR).
 • De helderheid met HDR-content overschrijdt niet de 300 nits, wat beperkt is.

5. Samsung QN85C

5. Samsung QN85C

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm)
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: Neo QLED
Type High Dynamic Range: HLG

De Samsung QN85C TV is een opvallende keuze in de instap Neo QLED-serie, met een overtuigende mix van functies en prestaties. Met een QLED-scherm en een mini-LED-achtergrondverlichting biedt het uitzonderlijk contrast en piekhelderheid voor zowel SDR- als HDR-content, waardoor het goed geschikt is voor lichte kamers en verschillende gebruikersscenario's. De ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG HDR-formaten, in combinatie met de Neural Quantum Processor en Gaming Hub voor cloud-based gaming, maakt het een veelzijdige optie voor entertainment- en gamingliefhebbers. Volgens TechRadar biedt het "solide algehele prestaties, een superieure smart TV-interface en uitstekende gamingfuncties," waardoor het een opmerkelijke overweging is ondanks de iets hogere kosten in vergelijking met budget mini-LED TV's.

Het slanke ontwerp, de zonne-energie afstandsbediening en de Dolby Atmos-ondersteuning van de QN85C voegen toe aan de aantrekkingskracht, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd. Het is echter belangrijk op te merken dat de TV mogelijk niet de ideale keuze is voor degenen die lokale dimming volledig willen uitschakelen, en dat de lage kwaliteit van content smoothing de kijkervaring voor tv-programma's en films van streamingdiensten kan beïnvloeden. Ondanks deze nadelen blijft het een overtuigende optie voor verschillende gebruiksdoeleinden, waaronder tv-programma's, sport, videogames en HDR-films, zoals benadrukt door RTINGS.

In vergelijking met zijn premium tegenhanger, de Samsung QN95C Neo QLED TV, biedt de QN85C een toegankelijker instappunt in de Neo QLED-serie en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Aan de andere kant excelleert de QN90C Neo QLED TV, gepositioneerd als een iets betaalbaarder alternatief voor Samsung's QLED-vlaggenschip, in helderheid en kleurnauwkeurigheid, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die deze aspecten prioriteren.

Uiteindelijk is de Samsung QN85C TV een opvallende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige tv met uitzonderlijke prestaties in verschillende scenario's, een superieure smart TV-interface en gamingfuncties. Hoewel het zijn beperkingen heeft, maakt het algehele pakket het een waardige overweging in zijn segment. Zoals Tom's Guide terecht zegt: "De Samsung QN85C TV is een solide keuze voor mensen die een veelzijdige tv zoeken die uitblinkt in prestaties en een verbeterde entertainment- en game-ervaring biedt."

Voordelen Samsung QN85C
 • Uitzonderlijk contrast en piekhelderheid voor SDR- en HDR-content
 • Ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG HDR-formaten
 • Veelzijdige optie voor entertainment- en gamingliefhebbers
Nadelen Samsung QN85C
 • Mogelijk niet ideaal voor degenen die lokale dimming volledig willen uitschakelen
 • Lage kwaliteit van beeldvervaging voor tv-programma's en films van streamingdiensten
 • Iets hogere kosten in vergelijking met budget mini-LED TV's
Samsung tv's in een Samsung showroom

Hoe kies je een goede Samsung-tv?

Samsung is een grote speler binnen de tv-markt. Zo strijden ze voor de titels van beste 85 inch tv, beste 65 inch tv, en zelfs beste game-tv, en alles daartussenin. Je vindt in onze top 5 dan ook zonder twijfel een 50 inch tv, een 40 inch tv en een goede 55 inch tv.

Goed, aan keuze geen gebrek, dus hoe kies je daar de allerbeste uit voor jouw gebruiksscenario? Dat lees je hier!

Kiezen van het juiste schermformaat en resolutie voor je Samsung-tv

Bij het kiezen van de juiste tv zijn schermgrootte en resolutie twee cruciale factoren. De schermgrootte moet passen bij je kijkafstand, waarbij een simpele formule helpt: kijkafstand (in centimeters) / 2,5. Voor een kijkafstand van 2,5 meter is bijvoorbeeld een 100 cm (40 inch) scherm ideaal. Hieronder bespreek ik welke resoluties het beste werken met verschillende schermgroottes:

 • Schermen van 32 tot 43 inch:
  • Full HD (1080p) is vaak voldoende voor deze grootte, vooral in kleinere ruimtes, zoals slaapkamers.
 • Schermen van 50 tot 65 inch:
  • 4K (Ultra HD) is aanbevolen voor deze grotere schermen. Het biedt een scherper beeld, wat vooral merkbaar is als je dichtbij zit.
 • Schermen die groter dan 65 inch zijn:
  • 8K-resolutie komt hier het beste tot zijn recht. Hoewel 4K nog steeds goed is, biedt 8K een merkbaar betere ervaring op deze grote schermen.

Het is belangrijk om te onthouden dat schermgrootte en resolutie samenhangen. Een groot scherm met een lage resolutie leidt tot een merkbaar minder scherp beeld, terwijl een hoge resolutie op een klein scherm – bijvoorbeeld de beste 27 inch tv of een kleine tv van een vergelijkbaar formaat – mogelijk niet veel meerwaarde heeft.

Verschillen tussen led-, qled-, en oled-tv's

Bij het kiezen van een nieuwe tv is het type scherm een van de belangrijkste overwegingen. De technologie achter het scherm beïnvloedt alles van beeldkwaliteit tot energieverbruik. Er zijn hoofdzakelijk drie soorten schermen: led-lcd, qled en oled. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Laten we deze eens nader bekijken:

Type SchermVoordelenNadelen
Led-lcdBetaalbaar en energiezuinig. Biedt heldere beelden en werkt goed in verlichte kamers.Minder diepe zwarttinten en beperktere kijkhoeken vergeleken met oled en qled.
QledUitstekende kleurweergave en helderheid. Langere levensduur dan oled. Geschikt voor goed verlichte kamers.Kan niet hetzelfde diepzwart bereiken als oled. Potentieel risico op inbranden bij statische beelden.
OledUitzonderlijke zwartwaarden en contrast. Brede kijkhoeken en snelle reactietijd. Ideaal voor donkere kamers.Duurder dan led-lcd en qled. Risico op inbranden bij langdurig statische beelden.

Led-lcd is een goede keuze als je een beperkt budget hebt en een tv zoekt voor een heldere kamer. Qled, een geavanceerdere versie van led-lcd, biedt betere kleuren en helderheid, wat het geschikt maakt voor diverse kijkomgevingen.

Oled is de beste optie voor de ultieme kijkervaring, met superieure zwartwaarden en contrast, maar dit komt wel met een hoger prijskaartje. Kies het schermtype dat past bij jouw kijkvoorkeuren en budget.

Belang van vernieuwingsfrequentie en input lag in Samsung-tv's

De verversingssnelheid, of vernieuwingsfrequentie, van een tv is een cruciale factor voor de beeldkwaliteit.1Conor, 99 Percent Lifestyle (n.d.). 'Why Refresh Rate and Input Lag Are Important Factors When Choosing a TV' Het wordt gemeten in hertz (Hz) en geeft aan hoe vaak per seconde het beeld zich op het scherm ververst.

Een hogere verversingssnelheid, zoals 120 Hz of 240 Hz, zorgt voor vloeiendere beelden, wat vooral belangrijk is bij snelle actiescènes in films of bij het spelen van videogames. Voor de gemiddelde tv-kijker is een standaard verversingssnelheid van 60 Hz vaak voldoende, maar voor gamers en liefhebbers van actiefilms is een hogere snelheid aan te raden.

Input lag is de vertraging tussen het moment dat een input (zoals een commando van een gamecontroller) wordt gegeven en het moment dat het resultaat zichtbaar is op het scherm. Deze vertraging wordt gemeten in milliseconden (ms).

Voor de gemiddelde tv-gebruiker is input lag meestal niet merkbaar, maar voor gamers is het cruciaal. Een lage input lag, bijvoorbeeld minder dan 20 ms, is essentieel voor een responsieve gamingervaring, vooral bij snelle en competitieve games.

Samenvattend, als je een fervent gamer bent of veel actiefilms kijkt, let dan op een hoge verversingssnelheid en lage input lag bij het kiezen van een tv. Deze specificaties zorgen voor een vloeiendere en responsievere kijk- en speelervaring. Voor algemeen tv-kijken zijn deze factoren minder kritisch.

HDR op Samsung-tv's: wat het is en waarom het belangrijk is

HDR, of high dynamic range, is een technologie die het mogelijk maakt om tv-beelden met een hoger contrast en een breder kleurenspectrum weer te geven. Dit betekent dat je helderdere witten, diepere zwarten en rijkere kleuren ziet, wat resulteert in een realistischer en levendiger beeld.

HDR is vooral merkbaar bij het kijken naar content die specifiek in HDR is opgenomen, zoals bepaalde films en tv-series. Het is een must-have voor cinefielen en liefhebbers van high-end beeldkwaliteit. Er zijn verschillende soorten HDR, elk met hun eigen kenmerken. Hieronder vind je een overzicht:

Type HDRVoordelenNadelen
HDR10Standaard formaat, ondersteund door de meeste HDR-tv's en content. Biedt een significant betere beeldkwaliteit dan niet-HDR.Statische metadata, wat betekent dat de instellingen voor het hele programma hetzelfde zijn.
HDR10+Dynamische metadata die scène per scène aanpast voor een optimale beeldkwaliteit.Minder breed ondersteund dan HDR10, niet alle tv's en content ondersteunen het.
Dolby VisionOndersteunt dynamische metadata en kan meer kleuren en helderheidsniveaus weergeven dan HDR10+.Vereist compatibele hardware en content, wat het minder universeel maakt.
HLGOntworpen voor live-uitzendingen. Compatibel met bestaande uitzendstandaarden.Biedt niet de volledige HDR-ervaring die je krijgt met HDR10+ of Dolby Vision.

Als je een tv kiest, overweeg dan welke HDR-formaten het ondersteunt. Voor de beste ervaring, zoek naar tv's die Dolby Vision of HDR10+ ondersteunen, maar wees je ervan bewust dat je ook content nodig hebt die deze formaten gebruikt om er volledig van te profiteren. HDR10 is de meest voorkomende standaard en biedt al een aanzienlijke verbetering ten opzichte van niet-HDR content.

Helderheid, contrast en local dimming: hoe beïnvloeden ze je Samsung-tv?

Helderheid, contrast en local dimming zijn sleutelfactoren in de beeldkwaliteit van Samsung-tv's. Helderheid verwijst naar hoeveel licht de tv maximaal uitstraalt, gemeten in nits. Een hogere helderheid verbetert de zichtbaarheid in goed verlichte kamers en versterkt HDR-effecten.

Samsung-tv's, vooral de qled-modellen, staan bekend om hun hoge helderheid, vaak boven de 1000 nits, wat zorgt voor levendige beelden zelfs in heldere omgevingen.

Contrast is het verschil tussen de donkerste en lichtste delen van het beeld. Een hoger contrast betekent diepere zwarttinten en helderdere wittinten, wat resulteert in een rijker en gedetailleerder beeld. Samsung's qled- en oled-tv's bieden uitstekend contrast, met oled-modellen die echte zwartwaarden leveren door individuele pixels uit te schakelen.

Local dimming is een technologie waarbij bepaalde delen van het scherm zich dimmen, terwijl andere delen helder blijven. Dit verbetert het contrast verder, vooral in donkere scènes. Samsung's high-end tv's gebruiken geavanceerde local dimming, wat zorgt voor nauwkeurige zwartniveaus en contrastbeheer.

De combinatie van hoge helderheid, sterk contrast en effectieve local dimming in Samsung-tv's zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring. Of je nu films kijkt, games speelt of sportevenementen volgt, deze kenmerken dragen bij aan een levendig, scherp en meeslepend beeld.

Het besturingssysteem van Samsung-tv's: mogelijkheden en beperkingen

In Samsung-tv's vind je voornamelijk het Tizen-besturingssysteem. Tizen is door Samsung zelf ontwikkeld en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en snelle prestaties. Het biedt toegang tot een breed scala aan apps, streamingdiensten en smart-functies.

Echter, als je specifiek op zoek bent naar een tv met een ander besturingssysteem, zoals Android TV webOS, dan is een Samsung-tv niet de juiste keuze. WebOS, bekend om zijn intuïtieve interface en soepele navigatie, is exclusief voor LG-tv's.

Dus, als je hart ligt bij een besturingssysteem zoals webOS, moet je overwegen om een goede LG-tv te kiezen. LG-tv's bieden naast webOS ook uitstekende beeldkwaliteit en innovatieve functies. Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor een specifiek merk tv ook de keuze voor een bepaald besturingssysteem betekent.

Een tv die uitstaat op een boheemse tv-kast met planten en een stoel eromheen

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens Consumentenbond is de Samsung QE65S92C. Deze tv blinkt uit met zijn 65-inch QLED-scherm, biedt een 4K-resolutie voor haarscherpe beelden, en heeft een indrukwekkende 120Hz vernieuwingsfrequentie voor vloeiende bewegingen.

Zijn Quantum HDR-technologie zorgt voor levendige kleuren en diepe contrasten, wat jouw kijkervaring verbetert. Bovendien: met zijn slimme functies en gebruiksvriendelijke interface, biedt deze tv je gemak en een breed scala aan entertainmentopties! ✨    

Wat is volgens Tweakers de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens Tweakers is de Samsung OLED S95C 55". Deze tv onderscheidt zich met zijn 55-inch oled-scherm, waardoor je geniet van diepzwarte tinten en levendige kleuren. Met een 4K-resolutie en HDR-ondersteuning ervaar je haarscherpe en realistische beelden.

De tv heeft daarbij een ontzettend slank design en biedt geavanceerde smart-functies voor een optimale gebruikservaring.

Wat is volgens TechRadar de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens TechRadar is de Samsung S90C. Deze tv valt op met zijn geavanceerde oled-technologie, waardoor je geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met diepe zwartwaarden en levendige kleuren.

Het 4K-scherm van de S90C, gecombineerd met HDR-ondersteuning, zorgt voor een ongeëvenaarde kijkervaring. Bovendien biedt deze tv slimme functies en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot al je favoriete content.      

Veelgestelde vragen over Samsung-tv's van onze lezers

Hier beantwoorden we graag al je vragen over Samsung-tv's in het specifiek. Echter ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Hoe je daar verandering in brengt? Door het feedbackformulier hieronder in te vullen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross