Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Zoek de Balans met de Beste 55 Inch Tv

6 min leestijd


Is je goede 40 inch tv stuk gegaan en ben je klaar voor een stapje groter? De 55 inch televisie biedt een perfect evenwicht tussen een groot, meeslepend scherm en een formaat dat in de meeste woonruimtes past. Ik heb voor je uitgezocht welke kenmerken de beste 55 inch tv moet hebben en geef je als leidraad een top 5 van dit moment. Lees dus snel verder!

Wat zijn de beste 55 inch tv's van 2024?

Dit zijn de 5 beste 55 inch tv's volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste 55 inch tv's van 2024

1. Samsung 55QN90C

1. Samsung 55QN90C

Belangrijke specificaties:

Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: Neo QLED
Type High Dynamic Range: HLG
Aantal luidsprekers speaker: 2
VESA maat: VESA 200mm x 200mm

Ik ben dol op de indrukwekkende Samsung 55QN90C Neo QLED TV met zijn veelzijdige prestaties en indrukwekkende reeks functies. Met zijn strakke en minimalistische ontwerp biedt hij verschillende formaten tegen verschillende prijzen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende budgetten. De gamingmogelijkheden van de TV springen er echt uit, dankzij de vier HDMI 2.1-poorten die geavanceerde gamingfuncties ondersteunen zoals Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate, waardoor een naadloze game-ervaring met de nieuwste consoles gegarandeerd is. Volgens Tom's Guide excelleert de TV in helderheid, kleurnauwkeurigheid en reproductie, met een verbluffende HDR-prestatie en levendige kleuren. De Neural Quantum Processor 4K stuurt de TV aan en biedt eersteklas upscaling-mogelijkheden voor een gedetailleerde en realistische beeldkwaliteit, vooral merkbaar tijdens filmscènes.

Rtings.com benadrukt de veelzijdigheid van de Samsung 55QN90C, en beveelt hem aan voor verschillende toepassingen zoals film kijken en gamen in donkere kamers vanwege zijn hoge contrastverhouding en lage inputvertraging. De hoge piekhelderheid en uitzonderlijke reflectiebehandeling maken hem geschikt voor lichte kamers, met een uitstekende kijkervaring voor tv-shows, sport en videogames. De redelijke kijkhoek en gebruiksvriendelijke smart interface met een brede selectie van apps versterken verder zijn aantrekkingskracht. Hoewel de TV consistente beeldkwaliteit en hoge piekhelderheid levert, merken sommige recensies af en toe haperingen in langzame pan shots op en uitdagingen in het gladstrijken van macro-blocking in lage kwaliteit content.

In vergelijking met zijn tegenhangers, kan de Samsung 55QN90C concurreren met zijn geavanceerde gamingfuncties, uitzonderlijke helderheid en kleurnauwkeurigheid. Zijn prestaties in zowel donkere als lichte kamers, samen met zijn veelzijdige smart interface, positioneren hem als een sterke concurrent in de 55-inch TV-markt. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de stabiliteit van de TV op zijn centrale standaard en de beperkingen bij het omgaan met bepaalde visuele artefacten.

Kortom, de Samsung 55QN90C Neo QLED TV biedt een indrukwekkend pakket met zijn gamingmogelijkheden, verbluffende beeldkwaliteit en veelzijdigheid in verschillende kijksituaties. Ondanks enkele beperkingen maken zijn algehele prestaties en functies het een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een premium 55-inch TV-ervaring. 📺

Voordelen Samsung 55QN90C
  • Indrukwekkende gamingmogelijkheden met vier HDMI 2.1-poorten die geavanceerde gamingfuncties ondersteunen zoals Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate.
  • Verbluffende HDR-prestaties en levendige kleuren met hoge piekhelderheid en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid.
  • Veelzijdige prestaties en gebruiksvriendelijke slimme interface met een brede selectie van apps, geschikt voor verschillende kijkscenario's.
Nadelen Samsung 55QN90C
  • Af en toe stotteren in langzame panningshots en uitdagingen bij het gladstrijken van macroblokken in lage kwaliteit content.
  • Stabiliteit op de centrale standaard kan een zorg zijn voor potentiële kopers.
  • Beperkingen in het omgaan met bepaalde visuele artefacten, zoals opgemerkt in sommige beoordelingen.

2. Hisense U8K ULED TV

2. Hisense U8K ULED TV

Belangrijke specificaties:

Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type LED-LCD: LED
Type High Dynamic Range: Dolby Vision, HDR10, HDR10+
HDMI: 3
USB aansluiting: 2
Aantal luidsprekers speaker: 2
VESA maat: VESA 400mm x 200mm
Ondersteuning met updates: Minimaal 24 maanden na introductiedatum

De Hisense U8K ULED 55-inch TV biedt een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is op de markt. Geprezen om zijn uitzonderlijke helderheid in zowel HDR als SDR, indrukwekkend contrast en fantastische reflectiebeheersing, is deze TV bijzonder geschikt voor HDR-films en videospellen. De uitstekende beeldkwaliteit, lage inputvertraging en superhelder display maken het een geweldige keuze voor home entertainment. Volgens rtings.com biedt het geavanceerde audio- en videoformaatondersteuning, waardoor de kijkervaring wordt verbeterd.

"De Hisense U8K-serie biedt een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs, en levert een relatief betaalbare optie met uitstekende algehele beeldkwaliteit en een capabel Google TV-systeem," merkt een review van CNET op. De helderheid en kleurrijkheid van de TV maken het ideaal voor lichte kamers, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten. Het moet echter worden opgemerkt dat de beperkte kijkhoek mogelijk niet ideaal is voor brede zitopstellingen, zoals het kijken naar tv-programma's of sport met vrienden. Deze beperking kan van invloed zijn op de gebruikerservaring in bepaalde situaties, zoals vermeld in de rtings.com-review.

In vergelijking met de LG C3 OLED, valt de Hisense U8K op vanwege zijn helderdere en kleurrijkere display, waardoor het een sterke concurrent is voor goed verlichte omgevingen. De LG C3 OLED presteert echter beter dan de Hisense op verschillende gebieden, waaronder gemengd gebruik, tv-programma's, videospellen, HDR-content en pc-monitor. Daarom wordt, hoewel de Hisense U8K indrukwekkende functies biedt, de LG C3 OLED aanbevolen vanwege zijn superieure prestaties op meerdere gebieden.

De U8K-serie is niet zonder zijn nadelen. Er wordt opgemerkt dat de TV niet zo helder of dynamisch is als sommige concurrenten, en de standaard activering van beeldverwerking in de "Theater" beeldmodi mogelijk niet geschikt is voor alle gebruikers. Bovendien wordt het ontwerp als saai beschreven en wordt de afstandsbediening als eenvoudig beschouwd. Het Google TV-systeem, hoewel geprezen om zijn snelheid en verscheidenheid aan apps, wordt bekritiseerd vanwege de lay-out en zoekresultaten. Deze aspecten, zoals benadrukt in de CNET-review, wijzen op gebieden waar de U8K verbeterd kan worden om een meer alomvattende gebruikerservaring te bieden.

Samenvattend biedt de Hisense U8K ULED 55-inch TV een sterke optie voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs. Zijn uitzonderlijke helderheid en kleurrijkheid zijn geschikt voor goed verlichte omgevingen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor HDR-films en videospellen. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen van de TV in kijkhoek en de gebieden waar het tekortschiet in vergelijking met zijn concurrenten.

3. Betaalbaar geprijsd voor zijn categorie: Hisense 75-Inch Class U7 Series

3. Betaalbaar geprijsd voor zijn categorie: Hisense 75-Inch Class U7 Series

Belangrijke specificaties:

Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type High Dynamic Range: HDR10, HDR10+, HLG
Aantal luidsprekers speaker: 2
VESA maat: VESA 400mm x 400mm

Hisense U7KQ 75U7KQ. Beeldschermdiagonaal: 190,5 cm (75"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: ULED, Beeldscherm vorm: Flat, LED backlight-type: Direct-LED. Smart TV. Helderheid: 1000 cd/m², Responstijd: 9 ms, Typische contrastverhouding: 2500:1, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Antraciet

4. LG 65" G3 OLED 4K

4. LG 65" G3 OLED 4K

Belangrijke specificaties:

Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type High Dynamic Range: Dolby Vision, HDR10, HLG
HDMI: 4
USB aansluiting: 3
Aantal luidsprekers speaker: 6
VESA maat: VESA 300mm x 300mm
Ondersteuning met updates: Minimaal 48 maanden na introductiedatum

De LG 55" G3 OLED TV is een topmodel in de OLED TV-reeks van 2023 van LG, geroemd om zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en uitstekende prestaties in verschillende situaties. Met een strak ontwerp en de beste helderheid in verlichte kamers biedt het een visueel verbluffende ervaring. Zijn bijna oneindige contrastverhouding en brede kijkhoek dragen bij aan een uitzonderlijke kijkervaring, waardoor het geschikt is voor elke ruimte. De lage invoervertraging en uitstekende responstijd maken het ook ideaal voor gaming, zonder merkbare invloed op de beeldkwaliteit in de gamemodus. Volgens een recensie van rtings.com "blinkt de LG G3 OLED TV uit in helderheid voor zowel SDR- als HDR-inhoud, waardoor het geschikt is voor elke ruimte." Deze TV is een uitstekende keuze voor diverse entertainmentbehoeften.

De LG G3 OLED TV is verkrijgbaar in verschillende maten, met het 55-inch model vanaf €2.299,99. Hoewel zijn slanke, muurvriendelijke ontwerp wordt geprezen, is het vermeldenswaardig dat een aparte standaardaankoop nodig is om hem op een tafel of tv-meubel te plaatsen. De TV heeft een poortselectie, waaronder HDMI 2.1-poorten, die voldoen aan moderne connectiviteitsbehoeften. Sommige gebruikers kunnen echter de agressieve ABL (automatische helderheidsbegrenzer) storend vinden in heldere gebieden. Bovendien worden de afstandsbediening en de smart TV-interface bekritiseerd vanwege hun complexiteit en rommeligheid, met het advies om in plaats daarvan een externe streamingapparaat te gebruiken. Zoals benadrukt in een recensie van CNET, "De LG G3 OLED TV wordt geprezen als de best presterende TV met uitstekende beeldkwaliteit, contrast en beeld vanuit een hoek, maar de hoge prijs rechtvaardigt mogelijk niet de waarde voor de meeste kopers van high-end TV's."

In vergelijking met zijn tegenhangers wordt de Sony A95L OLED aanbevolen vanwege de ondersteuning voor Dolby Vision HDR, uitzonderlijke verwerking en ondersteuning voor audioformaten, waardoor het ideaal is voor een thuisbioscoopopstelling. Aan de andere kant wordt de Samsung S90C OLED genoemd als de beste waarde OLED TV, die bijna even goed presteert als de Sony A95L, maar betaalbaarder is. Het blinkt uit in beeldkwaliteit met diepe zwarttinten en biedt uitstekende gamingfuncties. De LG C3 OLED, gepositioneerd als een van de beste OLED TV's in het hogere middensegment, richt zich op waarde en gaming-gerelateerde functies en biedt verbluffende beeldkwaliteit in donkere kamers.

Over het algemeen valt de LG 55" G3 OLED TV op door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, veelzijdigheid en gamingprestaties. De hoge prijs rechtvaardigt mogelijk niet de waarde voor alle kopers van high-end TV's, en sommige gebruikers kunnen bepaalde aspecten van het ontwerp en de interface omslachtig vinden. Zoals samengevat in een recensie van Tom's Guide, "De LG G3 OLED TV biedt uitstekende beeldkwaliteit en ultrahelderheid, waardoor het een visueel verbluffende ervaring is. Het opzetten op een tafel of tv-meubel vereist echter een aparte standaardaankoop."

5. Amazon Fire TV Omni QLED

Ik ben dol op de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV! Deze TV biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn QLED-technologie zorgt het voor levendige kleuren en een goede contrast, waardoor het een sterke concurrent is in zijn categorie. Voor gamers is het helemaal top, met 4K Dolby Vision gaming, VRR en ALLM op de HDMI 2.1 poort. En de Fire TV platform biedt solide smart TV functies en aanbevelingen op basis van kijkgedrag, wat de algehele gebruikerservaring verbetert. En de prijs is ook nog eens super aantrekkelijk, vooral tijdens kortingsperiodes zoals Black Friday en Amazon Prime Day.

Ik ben vooral onder de indruk van de Fire TV Stick die in de set is ingebouwd, waardoor je toegang hebt tot alle grote streaming apps en Alexa spraakbediening. Het ondersteunt ook alle grote HDR formaten en biedt VRR voor gamers, waardoor het echt voor iedereen aantrekkelijk is. En de grotere QL65F601 biedt vergelijkbare specificaties en is ook zeer aantrekkelijk geprijsd, vooral tijdens kortingsacties. Amazon's scherpe prijzen en regelmatige kortingen maken deze TV's echt de moeite waard, vooral voor mensen die geavanceerde functies willen voor een vriendelijke prijs.

Deze TV is perfect voor het kijken van films of series in een donkere kamer vanwege het geweldige contrast en zwarte uniformiteit. Ook voor gamers is het top, met een lage input lag en een goede selectie aan gaming functies. Maar voor sport en als desktop monitor heeft het wat beperkingen vanwege de slechte kijkhoeken en problemen met het correct weergeven van chroma 4:4:4. Verder biedt de TV een geweldige selectie aan streaming apps, goede reflectiebehandeling en helderheid voor overdag, waardoor het geschikt is voor verschillende doeleinden.

Hoewel deze TV nauwkeurige beeldvoorinstellingen biedt en een solide smart interface heeft, heeft het ook zijn nadelen. De helderheid en kleurruimte dekking zijn misschien wat teleurstellend in vergelijking met andere modellen. Ook zijn HDR hoogtepunten en kleurlevendigheid niet zo krachtig als duurdere modellen. De 60Hz native display is misschien niet ideaal voor gaming, en de lokale dimming functie kan blooming artefacten vertonen, ondanks het bieden van diepe zwarttinten. En het is ook goed om te weten dat Amazon's eigen content sterk wordt gepromoot op het startscherm van de Fire TV smart interface.

In vergelijking met andere modellen springt de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV eruit vanwege zijn scherpe prijs, QLED-technologie, sterke gaming prestaties en uitgebreide smart TV functies. Maar het kan niet tippen aan de helderheid en kleurlevendigheid van duurdere modellen. Het is geweldig voor het kijken in een donkere kamer en voor gaming, maar misschien niet de ideale keuze voor sport of als desktop monitor. Ondanks deze beperkingen, maakt de waarde voor de prijs en de veelzijdige functies het een aantrekkelijke optie, vooral voor prijsbewuste consumenten die geavanceerde mogelijkheden in een TV zoeken.

Kortom, de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV biedt een geweldige balans tussen prestaties en waarde. Met zijn levendige QLED-display, sterke gaming functies en scherpe prijs is het een solide keuze voor degenen die een budgetvriendelijke TV met geavanceerde mogelijkheden zoeken. Ondanks enkele beperkingen op het gebied van helderheid en kleurlevendigheid, maakt het totaalpakket het een waardige concurrent in de categorie van 55-inch TV's.

Iemand die na het werk in zijn favoriete stoel van zijn 55 inch tv geniet.

Hoe kies je een goede 55 inch tv?

Nu je onze top 5 uitgebreid hebt kunnen aanschouwen, neem ik je mee in de kenmerken die de televisies hierboven in onze top 5 hebben gekregen. Pak je notitieblok erbij en lees snel verder!

Optimale beeldkwaliteit in 55 inch tv's

De beeldkwaliteit is een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een tv. Moderne 55 inch tv's bieden meestal een 4K-resolutie, wat vier keer de resolutie van Full HD is. Ik raad aan dat je minstens voor Full HD (1080p) kiest als je budget wat kleiner is. 4K tv's beginnen steeds meer de norm te worden, waardoor het betaalbaarder wordt.

Als je kiest voor een 4K-tv dan is mijn advies dat je er eentje neemt die ook upscaling-technologie gebruikt. Upscaling verhoogt de lagere resoluties (zoals 1080p) naar een kwaliteit die dichter bij 4K ligt. Dit is vooral belangrijk omdat niet alle content in native 4K beschikbaar is. Zo geniet je van je favoriete oudere films en series in goede beeldkwaliteit.1Jim Donnelly, MASV (2023). 'Wat is video upscaling?'

Zoek naar een model met high dynamic range (HDR) ondersteuning, wat zorgt voor rijkere kleuren en betere contrasten. Het maakt witte tinten helderder en zwarte tinten dieper, wat resulteert in een meer levensechte weergave.2RU connected (n.d.). 'Alles over HDR (High Dynamic Range)'

Oled-schermen bieden superieure zwartwaarden en kleurcontrast. Elke pixel geeft zijn eigen licht af, wat betekent dat wanneer ze uitgeschakeld zijn, ze echt zwart zijn. Dit zorgt voor een ongeëvenaard contrast en levendige kleuren. Oled-tv's zijn vaak dunner en hebben een breder kijkhoekbereik dan hun led/lcd-tegenhangers.3Nicholas Di Giovanni, RTINGS.com (n.d.). 'QLED vs OLED vs LED TVs: Which one is the best?'

Led/lcd-schermen gebruiken een achtergrondverlichting (led) die een lcd-paneel verlichten. Hoewel ze misschien niet dezelfde zwartwaarden bereiken als oled, zijn led/lcd-tv's vaak helderder, wat ze ideaal maakt voor royaal verlichte kamers. Ze zijn ook over het algemeen betaalbaarder dan oled-modellen en bieden een langere levensduur.

Ben je een gamer of fervent sportfanaat? Dan raad ik aan dat je de refresh rate en input lag in de gaten houdt. Refresh rate verwijst naar het aantal keren per seconde dat een beeld wordt vernieuwd op het scherm. Refresh rates als 120 Hz geven vloeiendere bewegingen, wat vooral belangrijk is bij het kijken naar snelle actiefilms of sport, en bij het spelen van videogames.

"120fps video on a 120[Hz] TV looks beautiful, natural, organic and has a feeling of depth that is almost 3D-like. Once you see that, it is like a drug, you long for it again."

Bob Hannent, Quora

De input lag wil je daarentegen zo laag mogelijk hebben. Dit wordt meestal aangegeven in milliseconden (ms) en geeft de vertraging tussen het uitvoeren van een actie en het zien van de reactie op het scherm. Dit is vooral belangrijk bij een game-tv voor de gamers onder ons (zoals ik). 😉

Geluidskwaliteit beoordelen

Hoewel de beeldkwaliteit vaak de hoofdrol speelt, is geluidskwaliteit ook belangrijk. Veel moderne tv's hebben beperkte ruimte voor degelijke luidsprekers, wat leidt tot minder indrukwekkend geluid. Het geluid klinkt dan al snel dun en vervormd bij hoge volumes. Dit is bij een 50 inch tv, de beste 27 inch tv en zelfs de beste 65 inch tv net zo.4RTINGS.com (n.d.). 'The 4 Best Sounding TVs - Fall 2023: Reviews'

Overweeg een soundbar of een extern luidsprekersysteem voor een meer meeslepende audio-ervaring. Soundbars bieden een compacte, stijlvolle en vaak betaalbare manier om de geluidskwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Vele moderne soundbars bieden ook geavanceerde functies zoals Dolby Atmos voor een ruimtelijk geluidseffect en Bluetooth-connectiviteit.

Voor de ultieme audio-ervaring ligt mijn voorkeur echter bij een volledig hometheater systeem met meerdere luidsprekers en een subwoofer. Dit zorgt voor een rijk, meeslepend geluid dat de hele kamer vult en biedt de beste prestaties voor zowel films als muziek. Een goede homecinema-set vergt echter wel een flink budget.

Een schepje erbovenop – Voor de echte filmliefhebber raad ik tv's die technologieën als Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen aan. Deze bieden surround sound-ervaringen als geen ander, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je in de bioscoop zit.

Belang van connectiviteit in de beste 55 inch smart tv's

In het tijdperk van slimme apparaten speelt connectiviteit een cruciale rol in de functionaliteit en veelzijdigheid van 55 inch televisies. Een tv met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden biedt niet alleen toegang tot een breed scala aan content, maar stelt je ook in staat om je kijkervaring naadloos te integreren met andere apparaten in je huis.

Enkele essentiële connectiviteitsopties die niet mogen missen op je tv zijn:

  • HDMI-poorten
  • Usb-poorten
  • Wifi en ethernet
  • Bluetooth
De plug van een HDMI-kabel.

Nagenoeg alle 55 inch tv's zijn tegenwoordig 'smart', wat betekent dat ze verbinding maken met het internet en toegang hebben tot verschillende streamingdiensten. De gebruiksvriendelijkheid van het smart platform is belangrijk.

Populaire systemen zijn Android TV, Tizen voor Samsung-tv's en WebOS voor LG-tv's. Deze platforms bieden verschillende apps en gebruikservaringen, dus het is de moeite waard om te onderzoeken welk systeem het beste bij je past.

Muurmontage mogelijkheden voor je 55 inch tv

Wil je je 55 inch tv aan de muur monteren? Dan is de VESA-maat van je tv het eerste waar je naar moet kijken. VESA-maten – zoals 400x400 mm – geven de afstand tussen de bevestigingsgaten aan de achterkant van de tv aan. Controleer (zelfs bij de beste kleine tv) de specificaties van je tv voor de juiste maat.

Wist je dat... – de ideale kijkhoogte meestal zo'n 1 meter van de vloer is? Het midden van de tv moet op ooghoogte hangen terwijl je zit. Houd daar rekening mee!

Controleer naast de VESA-maat en de ideale kijkhoogte, ook wat voor soort muurbeugel je wilt hebben (vast, kantelbaar of draaibaar) en hoe je die het beste aan je muur bevestigt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je tv loslaat en op de grond valt.

Welke merken maken goede 55 inch tv?

In elke productcategorie zijn er merken die het op het gebied van kwaliteit beter voor elkaar hebben dan hun concurrenten. Hier zijn enkele merken waar je op kunt bouwen.

Samsung

Samsung is niet alleen een pionier op het gebied van smartphones, maar ook een toonaangevende naam in de televisiemarkt. Hun televisies staan bekend om de innovatieve qled-technologie, de tegenhanger van oled die een breed kleurenspectrum en verhoogde helderheid biedt.

Samsung tv's blinken uit in levendige en nauwkeurige kleurweergave, en hun nieuwste modellen omvatten vaak slimme functies zoals spraakbesturing en integratie met andere slimme apparaten.

Met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid, biedt Samsung's Tizen-besturingssysteem een intuïtieve en naadloze kijkervaring. Hun 55 inch modellen zijn populair vanwege hun balans tussen grootte, kwaliteit en prijs, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een breed scala aan kijkbehoeften.

LG

LG Electronics is een andere grote speler in de wereld van televisies. LG is vooral bekend om zijn baanbrekende oled-technologie. Oled-tv's van LG bieden enkele van de beste zwartwaarden en contrastverhoudingen op de markt, wat resulteert in uitzonderlijk scherpe en realistische beelden.

Deze televisies hebben ook een brede kijkhoek, waardoor de beeldkwaliteit vanuit bijna elke hoek behouden blijft. LG's WebOS is een gebruiksvriendelijk smart tv-platform met een uitgebreide app-selectie en eenvoudige navigatie.

LG's 55 inch oled-modellen zijn bijzonder populair voor hun vermogen om diepe zwarttinten en levendige kleuren te leveren.

Sony

Sony heeft een lange geschiedenis in het produceren van hoogwaardige televisies. Sony's televisies staan bekend om hun superieure beeldverwerkingstechnologie, die zorgt voor uitstekende helderheid, kleurnauwkeurigheid en bewegingsafhandeling.

Hun oled- en led-modellen zijn populair vanwege hun realistische kleurweergave en diepe zwarttinten. Sony's Acoustic Surface-audiotechnologie, waarbij het scherm zelf als luidspreker fungeert, biedt een unieke en meeslepende geluidservaring.

De Android TV-interface van Sony biedt toegang tot een breed scala aan apps en diensten, waardoor hun 55 inch modellen een goede keuze zijn voor zowel filmfanaten als gamers.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste 55 inch tv?

De beste 55 inch tv volgens de Consumentenbond is de LG OLED55C35LA. Deze tv blinkt uit met zijn superieure oled-technologie, die zorgt voor perfecte zwartwaarden en levendige kleuren. Met een resolutie van 4K en ondersteuning voor HDR, biedt het een uitzonderlijk gedetailleerd en helder beeld. De LG OLED55C35LA, uitgerust met slimme functies en een gebruiksvriendelijke interface, staat garant voor een premium kijkervaring.

Wat is volgens Tweakers de beste 55 inch tv?

De beste 55 inch tv volgens Tweakers is de Hisense U7HQ. Deze tv onderscheidt zich met zijn Quantum Dot-technologie, die zorgt voor levendige en nauwkeurige kleuren. Met een 4K-resolutie en ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision, biedt de Hisense U7HQ een scherp en dynamisch beeld. Deze smart tv – uitgerust met een gebruiksvriendelijk VIDAA U-platform – biedt toegang tot diverse streamingdiensten. De Hisense U7HQ is een uitstekende keuze voor een hoogwaardige kijkervaring tegen een betaalbare prijs.

Wat is volgens Algemeen Dagblad de beste 55 inch tv?

De beste 55 inch tv volgens Algemeen Dagblad is de LG OLED55C35LA. Deze LG oled-tv valt op door zijn uitmuntende beeldkwaliteit met diepe zwarttinten en levendige kleuren, dankzij de 4K oled-technologie. Het toestel biedt een indrukwekkende HDR-ervaring en heeft een snelle respons, ideaal voor gaming en actiefilms. De LG OLED55C35LA, met zijn slimme functies en intuïtieve interface, staat garant voor een gebruiksvriendelijke en meeslepende kijkervaring.

Veelgestelde vragen over 55 inch tv van onze lezers

Dit onderdeel is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Heb je dit hele artikel doorgespit, maar zit je nog met een prangende vraag of opmerking? Vul dan het feedbackformulier onderaan de pagina in en laat het ons weten! Dan behandel ik daarna zo snel mogelijk je vraag in deze sectie.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Robbert, uit Wognum (NH). is één van onze Content Creators. Samen met zijn voorliefde voor fotografie, videografie en monteren, is zijn grootste passie toch echt het luisteren, maar vooral het maken van muziek. Hij verzorgt al zes jaar de lead vocals bij tributeband Touch of Toto en maakt sinds vorig jaar ook deel uit van de formatie van feestband Cherry & The Sugarstuds. En alsof dat niet genoeg is is hij bezig met de studie Media Design bij de LOI. Dankzij die studie heeft hij kennis over de wereld van creatieve hard- en software en onderzoeksmethoden. Al doende groeit hij daar verder in tijdens het schrijven van artikelen voor Technerds.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross