Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Voorkom Uitval met de Beste Voeding voor Pc's

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Een pc is niets zonder de beste voeding voor pc's – niets dan een kast met hardware die niets uithaalt. Zo'n zogeheten PSU (power supply unit) is de basis van je hele set-up, en voorziet de hardware van elektriciteit. Lees dus hier wat de huidige top 5 voedingen voor pc is, en hoe je de beste hieruit kiest!

Wat zijn de beste voedingen voor pc van 2024?

Dit zijn de 5 beste voedingen voor pc volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste voedingen voor pc van 2024

1. Beste pc-voeding: Corsair AXi Series, AX1600i

1. Beste pc-voeding: Corsair AXi Series, AX1600i

Belangrijke specificaties:

De Corsair AX1600i PC voeding is een toonbeeld van hoogwaardige technologie en zet een nieuwe standaard in het landschap van voedingseenheden. Met een efficiëntie tot wel 99% beschikt het over geavanceerde functies zoals een totempaal PFC converter en GAN MODFETs, die een indrukwekkend vermogen van 1600W max bij 12V leveren. De bouwkwaliteit is uitzonderlijk, met een ventilator met vloeistofdynamische lagers voor verbeterde betrouwbaarheid, waardoor het "geschikt is voor extreme systemen" (pcgamer.com). Uniek aan deze voeding is het gebruik van galliumnitride FETs, die zorgen voor verbeterde efficiëntie en vermogensdichtheid, samen met een digitaal ontwerp waarmee controle en monitoring mogelijk is via de Corsair LINK-software, waardoor functies zoals ventilatorsnelheidsaanpassing en overspanningsbeveiliging kunnen worden ingeschakeld.

De evolutie van zijn voorganger, de AX1500i, is duidelijk te zien in de aanzienlijke veranderingen in de architectuur en dichtheid als gevolg van de integratie van galliumnitride componenten, wat resulteert in verbeterde algehele efficiëntie en vermogensdichtheid. Het is echter vermeldenswaardig dat deze voeding geen 12+4-pins PCIe-connector heeft, een functie waar gebruikers naar verlangen. Ondanks dit wordt de AX1600i geprezen om zijn "meer dan 94% efficiëntie, stabiele voltages en lage ruis" (amazon.com), evenals zijn volledig modulaire kabelset voor eenvoudige installatie.

In de markt valt de Corsair AX1600i op met zijn state-of-the-art technologie en uitzonderlijke prestaties, vooral voor energieverslindende systemen. Zijn 80 PLUS Titanium-efficiëntie en Japanse condensatoren plaatsen het vooraan in de voedingen. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat het tekortschiet op het gebied van compatibiliteit met ATX v3.0 en de afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

Concluderend komt de Corsair AX1600i PC voeding naar voren als een topkeuze voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties en efficiëntie zoeken. Zijn geavanceerde technologie, uitzonderlijke bouwkwaliteit en geavanceerde functies maken het een opvallende kanshebber in de categorie hoogwaardige voedingen. Hoewel er ruimte is voor verbetering, positioneren zijn sterke punten op het gebied van efficiëntie, vermogensafgifte en algehele prestaties het als een toonaangevende keuze voor extreme systeembouw en veeleisende gebruiksscenario's. 🚀

Voordelen Corsair AXi Series, AX1600i
 • Tot 99% efficiëntie, geavanceerde functies zoals totem-pole PFC-converter en GAN MODFETs
 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit, vloeistofdynamisch gelagerde ventilator voor verbeterde betrouwbaarheid, volledig modulaire kabelset voor eenvoudige installatie
 • Gebruik van galliumnitride FET's voor verbeterde efficiëntie en vermogensdichtheid, digitaal ontwerp voor controle en monitoring via Corsair LINK-software
Nadelen Corsair AXi Series, AX1600i
 • Ontbreekt een 12+4-pins PCIe-connector, tekortschietend in termen van compatibiliteit met ATX v3.0 en afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector
 • Sommige gebruikers hebben de wens geuit voor een 12+4-pins PCIe-connector, potentiële verbeterpunten volgens gebruikers

2. MEG Ai1000P PCIE 5 &

2. MEG Ai1000P PCIE 5 &

Belangrijke specificaties:

Voeding certificering: 80 Plus Gold
Modulair: Volledig
CPU-voedingsconnector: 4-pins
Aantal SATA-aansluitingen: 12
Aantal Molex-aansluitingen: 2

Hey daar, ik ben de MSI MEG Ai1000P PCIe 5 & ATX 3.0 Gaming Power Supply, en ik ben er trots op om een high-end optie te zijn met een maximale DC-uitvoer van 1000W en 80 PLUS Platinum efficiëntie. Met mijn 10-jarige garantie en uitgebreide beschermingsfuncties, waaronder een semi-digitale topologie en diverse connectoren, ben ik perfect voor krachtige gaming setups.

Ik ben grondig getest en geanalyseerd, en ik lever precies de juiste hoeveelheid stroom af dankzij mijn strakke belastingsregeling over belangrijke rails. Mijn power ok-signaal is nauwkeurig en mijn hold-up tijd is bewonderenswaardig lang. Zelfs onder hoge omgevingstemperaturen presteer ik solide, wat essentieel is voor gaming opstellingen.

Ik ben ook ontworpen met geavanceerde functies en hoogwaardige interne onderdelen. Ik voldoe aan de ATX 3.0-standaard en heb een 80 Plus Platinum-certificering, wat betekent dat ik minstens 90% energie-efficiëntie bied. Mijn volledig modulaire aard, Japanse interne onderdelen en 130mm blower zijn perfect voor de nieuwste grafische kaarten, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor gamingliefhebbers.

In vergelijking met concurrenten ben ik een robuuste en efficiënte voeding die perfect is voor krachtige gaming setups. Maar als je op zoek bent naar iets betaalbaarders, is de Corsair CX450 misschien meer geschikt vanwege de lagere prijs en volledige set beschermingsfuncties. Hoewel ik niet als "beste goedkoop" bekend sta, maken mijn onderscheidende kenmerken, waaronder de 1000W maximale DC-uitvoer, 80 PLUS Platinum efficiëntie en uitgebreide beschermingsfuncties, mij een opvallende optie voor high-end gaming builds.

Kortom, ik, de MSI MEG Ai1000P PCIe 5 & ATX 3.0 Gaming Power Supply, maak indruk met mijn hoge vermogensuitvoer, eersteklas efficiëntie en robuuste bouw. Ik voldoe aan de eisen van krachtige gaming systemen en bied betrouwbaarheid en efficiëntie. Maar mijn focus op high-end functies en premium positionering sluit mogelijk niet aan bij de behoeften van budgetgerichte gebruikers.

Voordelen MEG Ai1000P PCIE 5 &
 • Maximale gelijkstroomuitvoer van 1000W
Nadelen MEG Ai1000P PCIE 5 &
 • Premium positionering en hoge kosten

3. GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

3. GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

Belangrijke specificaties:

De GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC voeding is een revolutionair product, vooral geprezen om zijn geavanceerde 12+4 pin PCIe-connector, speciaal ontworpen voor de Nvidia RTX 3090Ti en toekomstige GPU's. Volgens Tom's Hardware is "De Gigabyte UD1000GM PG5 de eerste voeding op de markt met een 12+4 pin PCIe-connector," wat zijn baanbrekende ontwerp laat zien. Bovendien biedt het een unieke mix van specificaties, onderdeelanalyse, belastingsregeling, efficiëntie, geluid, beschermingsfuncties en reactietests, zoals uitgebreid behandeld in een uitgebreide recensie door Aris Mpitziopoulos.

Een van de opvallende kenmerken van de UD1000GM PG5 is zijn innovatieve ontwerp, met een 12+4 pin PCIe-connector, een primeur op de markt. Deze unieke eigenschap positioneert het als een toekomstgerichte voeding, afgestemd op de nieuwste GPU-vereisten. Het is echter vermeldenswaardig dat de voeding potentiële problemen met stroomverbruik kan hebben vanwege de aanwezigheid van twee EPS-connectoren op dezelfde kabel met 18AWG diktes. Zoals Tom's Hardware vermeldt, "heeft het twee EPS-connectoren op dezelfde kabel met 18AWG diktes, wat mogelijk kan leiden tot stroomverbruiksproblemen."

De voeding ondergaat rigoureuze tests, waarbij strakke belastingsregeling bij 12V en 5VSB wordt onthuld, zij het met matige prestaties op de kleine rails. Bovendien voldoet het aan de ATX-specificatievereisten, met een hold-up tijd van 17ms en een nauwkeurig power ok-signaal binnen 16ms. Bovendien voldoet het aan de IEC-60950-1-regelgeving, met lage lekstroom en hoge inschakelstroom bij 230V. Deze technische details, zoals gedetailleerd in de recensie van Tom's Hardware, duiden op de robuuste prestaties van de voeding onder verschillende belastingsomstandigheden.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de GIGABYTE UD1000GM PG5 1000W PSU zich met zijn PCIe-connectorinnovatie, specifiek afgestemd op high-performance GPU's. Deze focus op toekomstige compatibiliteit en stroomlevering voor geavanceerde grafische kaarten onderscheidt het in de markt, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een voeding zoeken die is afgestemd op de eisen van geavanceerde gaming en professionele toepassingen.

Ondanks zijn baanbrekende PCIe-connector, biedt de voeding wel ruimte voor verbetering, zoals heroverweging van de inclusie van overbodige FDD-connectoren en mogelijk profiteren van een 4-pins Molex-vervanging, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Deze gebieden kunnen mogelijkheden bieden voor verfijning in toekomstige iteraties om de algehele bruikbaarheid en efficiëntie van de voeding te verbeteren.

Tot slot valt de GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC voeding op als een baanbrekende oplossing met zijn innovatieve 12+4 pin PCIe-connector, afgestemd op de vermogensbehoeften van high-end GPU's. Hoewel het opmerkelijke prestaties vertoont op belangrijke gebieden, biedt het ook mogelijkheden voor verfijning om zijn positie als een topklasse voeding op de markt verder te versterken.

Voordelen GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
 • Revolutionaire 12+4-pins PCIe-connector voor high-end GPU's
 • Uitgebreide testen en naleving van ATX-specificatievereisten en regelgeving
 • Baandoorbrekend ontwerp en vooruitstrevende PSU op maat gemaakt voor de nieuwste GPU-vereisten
Nadelen GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
 • Mogelijke stroomproblemen als gevolg van twee EPS-connectors op dezelfde kabel met 18AWG dikte
 • Inclusie van overbodige FDD-connectors en mogelijke vervanging door een 4-pins Molex-connector
 • Matige prestaties op de minder belangrijke rails ondanks strakke belastingsregulering op 12V en 5VSB

4. ROG Thor 1000W Platinum II

4. ROG Thor 1000W Platinum II

Belangrijke specificaties:

Voeding certificering: 80 Plus Platinum
Modulair: Volledig
CPU-voedingsconnector: 4+4-pins
Aantal SATA-aansluitingen: 12
Aantal Molex-aansluitingen: 6

Als ik kijk naar de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC voeding van ASUS, dan zie ik een echt opvallend product in de industrie. Deze voeding combineert opmerkelijke eigenschappen die perfect passen bij high-performance systemen. Het is niet voor niets dat deze voeding lof heeft ontvangen voor zijn stille werking, A++ certificering en innovatieve elementen zoals de ROG heatsinks en een 135mm Axial-tech ventilator met PWM-regeling. Met zijn 80 Plus Platinum Certificering en OLED-display voor real-time stroommonitoring, staat deze voeding echt bovenaan. En met Aura Sync compatibiliteit voor aanpasbare verlichtingseffecten voegt het ook nog eens een persoonlijk tintje toe, wat zeker aantrekkelijk is voor liefhebbers.

De stabiliteit van deze voeding bij volledige belasting en het geruisloze werking bij 50% belasting of minder heeft veel lof ontvangen, wat de betrouwbaarheid ervan in veeleisende situaties benadrukt. Een reviewer merkt op: "Het beschikt ook over 80 Plus Platinum Certificering, OLED-display voor real-time stroommonitoring, en Aura Sync compatibiliteit voor aanpasbare verlichtingseffecten." Dit wordt bevestigd door klantenfeedback, met een sterke beoordeling van 4.7 uit 5 sterren op Amazon, wat de tevredenheid met zijn prestaties en eigenschappen weerspiegelt.

In lijn met ASUS' toewijding om voedingsoplossingen te bieden voor hoogwaardige, high-performance systemen, valt de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition op met zijn EVA-geïnspireerde designelementen en verbeterde koelmogelijkheden voor verminderde geluidsniveaus. Deze samenwerking met EVANGELION heeft geleid tot een product dat wordt geprezen als "de beste in het spel," wat zijn unieke aantrekkingskracht op de markt benadrukt. Bovendien benadrukt de integratie van deze voeding in de bredere EVA Edition serie zijn positie als een gespecialiseerd product met een duidelijke visuele identiteit en verbeterde koelkenmerken.

In vergelijking met andere voedingen blinkt de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition uit in zijn stille werking, real-time stroommonitoring en aanpasbare verlichtingseffecten, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en esthetiek. Echter, de premium positionering en gespecialiseerde EVA-geïnspireerde design kunnen een beperking vormen voor degenen die op zoek zijn naar meer ingetogen of budgetvriendelijke opties.

Al met al staat de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC voeding bovenaan in de categorie high-performance voedingen, met een unieke mix van eigenschappen, prestaties en visuele aantrekkingskracht. De samenwerking met EVANGELION maakt het tot een overtuigende keuze voor liefhebbers en professionals die hun PC builds naar een hoger niveau willen tillen.

Voordelen ROG Thor 1000W Platinum II
 • Stille werking
 • 80 Plus Platinum Certificering
 • Real-time vermogensbewaking
Nadelen ROG Thor 1000W Platinum II
 • Premium positionering
 • Gespecialiseerd EVA-geïnspireerd ontwerp
 • Mogelijk minder budgetvriendelijk
Een desktop pc met monitor op een bureau

Hoe kies je een goede voeding voor pc?

In deze koopgids doorloop ik de nodige stappen waarmee je vaststelt of je de beoogde pc-voeding ook de beste voor jou is!

Het belang van efficiëntie en 80 PLUS-certificering voor pc-voeding

De efficiëntie van een PSU (power supply unit) voor pc's is cruciaal. Deze efficiëntie bepaalt hoe goed de voeding elektrische energie omzet in bruikbare stroom voor je pc, zonder veel energie te verspillen als warmte. Hoe hoger de efficiëntie, hoe minder elektriciteit je verspilt en hoe lager je energierekening uitvalt.

Efficiëntie in de context van een PSU (Power Supply Unit) is als een slimme waterkraan in een huis. Stel je voor dat je een bepaalde hoeveelheid water nodig hebt, maar een gewone kraan laat altijd wat extra water doorlekken. Een efficiënte PSU werkt als een slimme kraan die precies genoeg water doorlaat, zonder verspilling.

Net zoals de slimme kraan water bespaart en verspilling minimaliseert, zet een efficiënte PSU elektriciteit om in bruikbare energie voor je pc met minimale verspilling. Hoe efficiënter de PSU, hoe minder 'energielek' er is, net zoals de slimme kraan die geen druppel water verspilt.

De 80 PLUS-certificering speelt hier een sleutelrol. Deze certificering garandeert dat een PSU een bepaalde efficiëntie heeft bij 20%, 50% en 100% belasting. Er zijn verschillende niveaus van 80 PLUS certificeringen:

 • 80 PLUS White: basisefficiëntie.
 • 80 PLUS Bronze: efficiëntie van ongeveer 82% bij 20% en 100% belasting, en 85% bij 50% belasting.
 • 80 PLUS Silver: efficiëntie van ongeveer 85% bij 20% en 100% belasting, en 88% bij 50% belasting.
 • 80 PLUS Gold: efficiëntie van 87% bij 20% en 100% belasting, en 90% bij 50% belasting.
 • 80 PLUS Platinum: efficiëntie van 89% bij 20% en 100% belasting, en 92% bij 50% belasting.
 • 80 PLUS Titanium: de hoogste efficiëntie, met 90% bij 20% belasting, 94% bij 50% belasting, en 90% bij 100% belasting.

Elke stap omhoog betekent een hogere efficiëntie. Het is belangrijk om te weten dat een hogere efficiëntie vaak samengaat met een hogere prijs. Maar, je bespaart op lange termijn op energiekosten. Kies een PSU met de juiste 80 PLUS certificering voor jouw behoeften. Zo zorg je voor een efficiënte en kostenbesparende energievoorziening voor je pc.

Kiezen van de juiste grootte en vormfactor voor je pc-voeding: ATX vs. SFX

De grootte en vormfactor van een PSU (Power Supply Unit) zijn essentieel voor de compatibiliteit met je pc-behuizing. Er zijn hoofdzakelijk twee vormfactoren: ATX en SFX.

 • ATX is de standaard vormfactor, meestal gebruikt in middelgrote tot grote pc-behuizingen. Een typische ATX PSU heeft afmetingen van ongeveer 150 mm breed, 86 mm hoog en 140 mm diep. Deze grootte biedt ruimte voor meer aansluitingen en vaak hogere vermogens, ideaal voor krachtige systemen.
 • SFX. Deze kleinere vormfactor is ontworpen voor compacte behuizingen, zoals mini-ITX systemen. SFX-PSU's zijn meestal ongeveer 125 mm breed, 63 mm hoog en 100 mm diep. Hoewel ze kleiner zijn, kunnen ze nog steeds voldoende vermogen leveren voor de meeste compacte systemen.

Waarom is dit belangrijk? Als je een voeding voor je pc kiest die niet past in je behuizing, kun je deze simpelweg niet installeren. Voor een kleine behuizing is een SFX-PSU essentieel, terwijl voor een standaard of grote behuizing een ATX-PSU de beste keuze is. Let dus goed op de afmetingen en vormfactor van de PSU in relatie tot je pc-behuizing om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Foto van een gaming setup pc met een lege stoel

Modulaire versus niet-modulaire voedingen: wat is beter voor jouw pc?

Bij het kiezen van een PSU (Power Supply Unit) voor je pc, is een belangrijke overweging of je gaat voor een modulaire of een niet-modulaire voeding. Beide types hebben hun eigen voor- en nadelen, die invloed hebben op de installatie, het kabelmanagement en de luchtstroom in je pc-behuizing. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel die de belangrijkste verschillen tussen modulaire en niet-modulaire voedingen belicht.

Type voedingVoordelenNadelen
Modulaire voedingenFlexibiliteit in kabelmanagement: gebruik alleen de kabels die nodig zijn.Prijs: vaak duurder in aanschaf.
Betere luchtstroom: minder kabels betekent meer ruimte voor koeling.Complexiteit: vereist meer planning voor kabelgebruik.
Esthetiek: zorgt voor een strakkere en gepersonaliseerde look in je pc.
Niet-modulaire VoedingenKostenbesparend: over het algemeen goedkoper dan modulaire voedingen.Slechte kabelmanagement: kan leiden tot een rommelige behuizing.
Eenvoud: alle kabels zijn al aangesloten, wat installatie kan vereenvoudigen.Beperkte flexibiliteit: niet mogelijk om ongebruikte kabels te verwijderen.

Het belang van geluidsniveau in de beste pc-voedingen

Het geluidsniveau van voeding voor pc's is een belangrijke factor, vooral als je een stille werkomgeving of game-ervaring waardeert. Het geluidsniveau duiden we meestal aan met decibel (dB).

In de productspecificaties vind je vaak het maximale geluidsniveau dat de PSU produceert. Een geluidsniveau van rond de 30 dB wordt als fluisterstil beschouwd, terwijl een niveau boven de 40 dB hoorbaar is. PSU's met een geluidsniveau van 20 dB of lager zijn extreem stil en ideaal voor stille pc-opstellingen.

Let op: het daadwerkelijke geluidsniveau varieert nogal afhankelijk van de belasting en temperatuur van de PSU. Een PSU met een goede temperatuurregeling en een efficiënte ventilator kan het geluidsniveau minimaliseren. Kies een PSU met een laag maximumgeluidsniveau voor een stillere pc-ervaring. Zo zorg je dat je PSU efficiënt werkt zonder storende geluiden.

Connectiviteitsopties in pc-voedingen: SATA, PCIe, CPU en meer

De connectiviteitsopties van een PSU (Power Supply Unit) zijn essentieel voor het aansluiten van al je pc-componenten. Een goede PSU biedt een reeks connectoren om te voldoen aan de behoeften van verschillende onderdelen, zoals het beste moederbord, een goede CPU-koeler, en een netwerkkaart.

 1. 24-pins-ATX-moederbordconnector. Dit is de primaire connector voor het aansluiten van de PSU op een moederbord. Het levert de hoofdstroomvoorziening.
 2. 4- of 8-pins-CPU-connector. Deze voorziet de processor van stroom. Een CPU-koeler, en zo ook de beste waterkoeling, sluit je ook via deze connector – of direct – op het moederbord aan.
 3. 6- of 8-pins-PCIe-connectoren zijn essentieel voor het aansluiten van een videokaart. De beste videokaart vereist meerdere van deze connectoren.
 4. SATA-connectoren. Deze dienen voor het aansluiten van SSD's, HDD's, en soms een optische drive. Ze zijn cruciaal voor dataopslag en -toegang.
 5. Molex-connectoren. Hoewel minder gebruikelijk in moderne builds, zijn ze nuttig voor bepaalde oudere apparaten of specifieke toevoegingen, zoals sommige soorten capturecards, of zelfs bepaalde externe geluidskaarten.
 6. Floppy-connector. Deze is tegenwoordig zelden nodig, maar sommige oudere apparaten of specifieke functies maken er nog steeds gebruik van.
 7. Extra-connectoren. Voor gespecialiseerde componenten, zoals RGB-verlichting, zijn specifieke connectoren nodig. Deze zijn vaak merk- of modelafhankelijk.

Het is belangrijk om een PSU te kiezen met voldoende en de juiste soorten connectoren voor jouw specifieke pc-componenten. Dit zorgt dat elk onderdeel, van je processor tot je goede capturecard, betrouwbaar van stroom wordt voorzien.

Beschermingsmechanismen in pc-voedingen: veiligheid voorop

Beschermingsmechanismen in een PSU zijn cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit van je pc. Deze mechanismen beschermen tegen oververhitting, overspanning en kortsluiting, wat essentieel is om schade aan je pc-componenten te voorkomen.1Cooler Master (n.d.). 'What are the definitions of OVP, OPP, OCP, SCP, OTP and BOP?' Enkele van de belangrijkste:

 1. Oververhittingsbeveiliging (OTP). Als je PSU te heet wordt, schakelt deze automatisch uit om schade te voorkomen. Dit is vooral belangrijk bij intensief gebruik van je pc, zoals bij gaming of zware softwaretoepassingen.
 2. Overspanningsbeveiliging (OVP). Deze functie beschermt je pc tegen schade door te hoge elektrische spanning. Als de spanning een kritiek niveau overschrijdt, onderbreekt de voeding de stroomtoevoer om je componenten, zoals de processor en het moederbord, te beschermen.
 3. Kortsluitingsbeveiliging (SCP). In het geval van een kortsluiting, bijvoorbeeld door een defect of verkeerde aansluiting, zorgt deze beveiliging dat de PSU onmiddellijk uitschakelt. Dit voorkomt verdere schade aan de PSU en andere pc-onderdelen.

Het is belangrijk om een PSU te kiezen met deze beschermingsmechanismen. Dit garandeert niet alleen de veiligheid van je pc, maar verlengt ook de levensduur van je componenten. Een goede PSU met deze beveiligingsfuncties biedt je gemoedsrust, wetende dat je pc beschermd is tegen veelvoorkomende elektrische risico's.

Het belang van piekvermogen in de beste pc-voedingen

Piekvermogen in voedingen voor pc's verwijst naar het maximale vermogen dat de PSU kortstondig kan leveren. Dit is cruciaal voor momenten waarop je pc-componenten een tijdelijke boost in energie nodig hebben, zoals bij het opstarten of bij intensieve taken. Het piekvermogen ligt hoger dan het continue vermogen dat een PSU normaal levert.

Voor een standaard-pc met geïntegreerde graphics is een piekvermogen van ongeveer 300-400 watt meestal voldoende. Echter, als je een gaming-pc hebt of een systeem met een krachtige processor en de beste videokaart, dan heb je een piekvermogen nodig van 600 watt of meer.

Het is belangrijk om een PSU te kiezen met een piekvermogen dat past bij jouw specifieke hardwarebehoeften. Een PSU met onvoldoende piekvermogen kan leiden tot instabiliteit of zelfs schade aan je hardware, vooral tijdens zware belasting. Daarom is het essentieel om een PSU te selecteren die niet alleen voldoet aan je huidige behoeften, maar ook enige ruimte biedt voor toekomstige upgrades.

Welke merken maken goede voedingen voor pc?

De onderstaande merken blinken in mijn mening écht uit wanneer het op het produceren van pc-voeding aankomt!

Corsair

Corsair is bekend om zijn hoogwaardige pc-voedingen, vooral vanwege hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Hun voedingen, zoals de RMx en HXi series, hebben vaak 80 PLUS Gold of Platinum certificeringen, wat duidt op hoge energie-efficiëntie. Daarnaast staan ze bekend om hun stille werking en duurzaamheid.

Seasonic

Seasonic is een andere topkeuze in de wereld van pc-voedingen. Ze zijn beroemd om hun uitstekende bouwkwaliteit en de efficiëntie van hun producten. Hun Focus en Prime series zijn populair vanwege hun stabiliteit en betrouwbaarheid, met veel modellen die ook 80 PLUS Gold of Platinum gecertificeerd zijn.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste voeding voor pc?

De Consumentenbond heeft vooralsnog geen pc-voedingen getest en daar de resultaten van gedeeld. Komt daar verandering in, dan deel ik dat hier met je!

Wat is volgens Tweakers de beste voeding voor pc?

De beste voeding voor pc volgens Tweakers is de FSP Hydro G Pro 1000W. Deze voeding blinkt uit in zijn klasse door een efficiëntie van 92% onder typische belastingen, wat betekent dat het energieverlies minimaal is. Met een vermogen van 1000 watt is het meer dan voldoende voor zelfs de krachtigste pc-configuraties.

Bovendien is het uitgerust met volledig modulaire kabels, wat zorgt voor een gemakkelijke installatie en een nette uitstraling in je pc-behuizing. De FSP Hydro G Pro 1000W biedt ook een betrouwbare bescherming tegen oververhitting, overspanning, en kortsluiting, waardoor je systeem veilig en stabiel blijft.       

Wat is volgens PCgamer de beste voeding voor pc?

De beste voeding voor pc volgens PCgamer is de Corsair RM750x. Deze voeding onderscheidt zich met een vermogen van 750 watt, ideaal voor high-end pc-systemen. Het heeft een 80 PLUS Gold-certificering, wat betekent dat het een efficiëntie van tot wel 90% bij typische belastingen garandeert, waardoor je energiekosten bespaart.

De RM750x is volledig modulair, wat jou helpt bij een schone en georganiseerde kabelmanagement in je pc-behuizing. Bovendien biedt het superieure bescherming tegen oververhitting en overspanning, wat zorgt voor de veiligheid en stabiliteit van je systeem.       

Veelgestelde vragen over voedingen voor pc van onze lezers

Dit onderdeel is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Dus laat je vragen over pc-voedingen in het onderstaande feedbackformulier achter!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross