Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Avonturen in het Water Vastleggen met de Beste Onderwatercamera

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Duik in de magische wereld onder water met verbluffende foto's en video's, moeiteloos vastgelegd met de beste onderwatercamera. Ontdek de beste opties in mijn onmisbare gids. Welke technische aspecten zijn cruciaal? En hoe zit het met de prijs? Waterdichte camera of onderwaterbehuizing? Vind alle antwoorden in deze gids en lees verder voor de ultieme onderwaterervaring! 🔽

Wat zijn de beste onderwatercamera's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste onderwatercamera's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste onderwatercamera's van 2024

1. Olympus Tough TG-6

1. Olympus Tough TG-6

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: TG‑6 LI‑92B Oplaadbare lithium-ion batterij F‑5AC AC Adapter CB‑USB12 USB-kabel Polsriem Garantiekaart Bedieningsinstructies
Flitsmodus: Auto,Fill-in,Flash off,Manual,Red-eye reduction

Hey daar! Ik ben de Olympus Tough TG-6 onderwatercamera. Ik ben stevig en veelzijdig, perfect voor avontuurlijke fotografen zoals jij. Met mijn indrukwekkende waterdichte, stofdichte, schokbestendige en vorstbestendige eigenschappen ben ik ontworpen voor veeleisende omgevingen. Mijn 12MP-sensor, 4.5-18mm lens met een snelle f/2 diafragma en 100-12,800 ISO-bereik zorgen voor verbeterde prestaties bij weinig licht en flexibiliteit in verschillende opnameomstandigheden. Mijn 4K-video met 30fps, 1080p met 120fps en 720p met 240fps, samen met de introductie van een speciale Onderwater Microscoopmodus, maken mij een overtuigende keuze voor liefhebbers van onderwaterfotografie.

Volgens Digital Camera World zijn mijn macro- en microscoopfuncties uitzonderlijk, en verbetert mijn beeldstabilisatie zowel foto's als video's. Het enige minpuntje is dat mijn achterste LCD-scherm gevoelig is voor krassen en dat een plastic duimgrippaneel kan losraken bij ruw gebruik. Ondanks dat, blijft mijn duurzaamheid onbetwistbaar, waardoor ik een betrouwbare metgezel ben voor buiten- en onderwaterfotografie.

Ik ben er voor een breed publiek, van alledaagse fotografen tot serieuze onderwaterfotografen en buitenliefhebbers, zoals benadrukt in de beoordeling van DPReview. Mijn milieusensoren en volgfuncties maken me bijzonder aantrekkelijk voor wandelaars en avonturiers. Het enige nadeel is het ontbreken van een vereenvoudigd menusysteem voor beginnende gebruikers en beperkte handmatige bedieningsopties, wat een uitdaging kan vormen voor degenen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke ervaring.

Verder zijn mijn upgrades van mijn voorganger, de TG-5, voornamelijk gericht op het verbeteren van mijn onderwatermogelijkheden, zoals benadrukt in de beoordeling van UW Photography Guide. Terwijl de minimale verbeteringen misschien niet volledig voldoen aan degenen die een aanzienlijke upgrade zoeken, maakt mijn focus op onderwaterfotografie mij toch een opvallende keuze in mijn prijsklasse.

Mijn onderwaterkracht wordt verder benadrukt door de beoordeling van Backscatter, die de nieuwe functies van de camera, zoals het schieten in Diafragmavoorkeuzemodus voor supermacro en de mogelijkheid om een minimale sluitertijd in te stellen om bewegingsonscherpte te elimineren, prijst. Het ontbreken van een handmatige modus wordt genoemd als een nadeel, ondanks de uitstekende beeldkwaliteit en professionele functies.

In het competitieve landschap van onderwatercamera's onderscheid ik mezelf met mijn uitgebreide duurzaamheid, indrukwekkende macro- en onderwaterschietmogelijkheden en 4K-videoprestaties. Echter, mijn interfacecomplexiteit en beperkte handmatige bediening kunnen beginnende gebruikers afschrikken. Over het algemeen, voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en robuuste onderwatercamera met een voorliefde voor macrofotografie en 4K-video, blijf ik een overtuigende keuze. 📷

Voordelen Olympus Tough TG-6
 • Uitgebreide duurzaamheid voor gebruik onder water en buiten
Nadelen Olympus Tough TG-6
 • Complexe interface en beperkte handmatige bediening kunnen beginnende gebruikers afschrikken
 • Achterste LCD-scherm gevoelig voor krassen en beschadigingen
 • Plastic duimgreep paneel kan losraken bij ruwe behandeling

2. Akaso Brave 7-GY

2. Akaso Brave 7-GY

Belangrijke specificaties:

Aantal megapixels: 20 Megapixel
Verpakkingsinhoud: Meegeleverde kabels:USB;Gebruiksaanwijzing;Oplader

De Akaso Brave 7-GY is een krachtige onderwatercamera die indrukwekkende prestaties biedt voor buitenactiviteiten en vloggen, waardoor het een competitieve optie is in de actiecamera-markt. Met een dubbel scherm, 4K video mogelijkheden en een 20MP sensor, is het een uitstekende keuze voor zowel foto's als video's. De stevige bouw, weerbestendig ontwerp en verschillende opnamemodi maken het een ideale metgezel voor buitenavonturen. De gebruiksvriendelijke menu's en goede touchscreen gevoeligheid verbeteren de algehele gebruikerservaring, terwijl het selfie-scherm het geschikt maakt voor vloggen.

Ondanks zijn sterke punten, ontbreekt het de Akaso Brave 7-GY aan 4K video met 60fps, een functie die te vinden is in sommige concurrerende modellen. Dit kan een overweging zijn voor degenen die hogere framerates in hun beelden prioriteren. Desondanks plaatst de algehele prestatie van de camera, met name in buitenomgevingen en vloggen, het als een aantrekkelijke optie in zijn prijsklasse. Met een prijs van $159.99 wordt de Akaso Brave 7-GY beschouwd als een koopje in vergelijking met duurdere opties, zoals de GoPro Hero 8 Black, zoals opgemerkt door T3. Daarnaast wordt het geleverd met twee 1,350mAh batterijen en een onderwaterbehuizing, wat toegevoegde waarde biedt voor gebruikers die langdurig gebruik en onderwatermogelijkheden nodig hebben.

In vergelijking met andere waterdichte camera's valt de Akaso Brave 7-GY op als een budgetvriendelijk alternatief dat geen concessies doet aan essentiële functies. Het concurreert met andere populaire modellen zoals de GoPro Hero 7 Black en GoPro Hero 9 Black, en biedt een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele onderwatercamera. De AKASO Brave 4 Pro, een voorganger, deelt vergelijkbare kenmerken, zoals 4K30FPS video en een 20MP sensor, maar de Brave 7-GY onderscheidt zich met zijn dubbele scherm ontwerp, verbeterde waterdichtheid en verbeterde opnamemodi voor buiten gebruik. Zoals benadrukt door CNET, verdient de Akaso Brave 7-GY zijn plaats als de beste budgetoptie onder de beste waterdichte camera's voor 2024.

Al met al blinkt de Akaso Brave 7-GY uit als een veelzijdige en kosteneffectieve keuze voor buitenliefhebbers en vloggers. Zijn uitgebreide functies, waaronder dubbel-scherm functionaliteit, 4K video mogelijkheden en gebruiksvriendelijk ontwerp, plaatsen het als een competitieve concurrent in de onderwatercamera-markt. Hoewel het bepaalde high-end functies mist, maken zijn betaalbaarheid en prestaties het een aantrekkelijke optie voor degenen die een capabele onderwatercamera zoeken zonder de bank te breken.

Voordelen Akaso Brave 7-GY
 • Dubbel scherm ontwerp voor vloggen en zelfopnames
 • 4K video mogelijkheid en 20MP sensor voor hoogwaardige foto's en video-opnames
 • Stevige bouw, weersbestendig ontwerp en diverse opnamemodi voor buitenavonturen
Nadelen Akaso Brave 7-GY
 • Geen 4K video bij 60fps, een functie die sommige concurrenten wel hebben
 • Mist bepaalde high-end functies die in duurdere opties zoals de GoPro Hero 8 Black te vinden zijn
 • Beperkt tot 4K30FPS video, wat een overweging kan zijn voor degenen die een hogere beeldsnelheid prioriteren

3. DJI Osmo Action 3

3. DJI Osmo Action 3

Belangrijke specificaties:

Aantal megapixels: 12 Megapixel
Verpakkingsinhoud: Osmo Action 3 Standard Combo

Ik ben de DJI Osmo Action 3, en ik verander het spel in de wereld van actiecamera's, vooral voor buitensport- en watersportliefhebbers. Met een kleurentouchscreen en doorbraken op het gebied van koudebestendigheid, batterijduur en waterdichtheid ben ik een veelzijdige metgezel voor het vastleggen van avonturen. Mijn 4K/120fps-resolutie, een superbreed gezichtsveld van 155° en een 1/1,7-inch sensor zorgen voor optimale beeldkwaliteit, zoals opgemerkt door T3: "De camera levert fatsoenlijke foto's onder normale lichtomstandigheden, met goede kleurrendering en dynamisch bereik." Bovendien verbeteren mijn innovatieve ontwerp met snelle ontgrendeling, verlengde batterijduur en snellaadcapaciteit mijn impactweerstand en gebruiksgemak, waardoor ik een praktische keuze ben voor verticaal filmen en gebruik onderweg.

Mijn waterdichtheid tot 16 meter zonder behuizing en 60 meter met de waterdichte behuizing, evenals beeldstabilisatie met RockSteady 3.0 en RockSteady+ technologie, benadrukken mijn geschiktheid voor watersporten en onderwateravonturen. Zoals de DJI Osmo Action onderwatergids benadrukt: "Verschillende opnamemodi en aanpasbare configuraties bieden flexibiliteit," wat tegemoetkomt aan diverse filmbehoeften. Mijn dubbele schermen, HDR-video en aanbevolen accessoires zoals een drijvend handvat en verlengstok verbeteren mijn bruikbaarheid voor het vastleggen van verbluffende onderwaterbeelden.

Hoewel ik concurreer met de GoPro Hero 11 Black, val ik op als een meer betaalbaar alternatief met een praktisch pakket. TechRadar benadrukt mijn waardepropositie en verklaart: "Het ontwerp van de camera wordt geprezen om zijn magnetische montagesysteem en waterdichte mogelijkheden, waardoor het een sterke concurrent is op de markt voor actiecamera's." Het is echter belangrijk op te merken dat ik beperkingen kan hebben in opnamemodi en beeldkwaliteit in vergelijking met mijn concurrenten.

Concluderend blink ik uit als een veelzijdige en kosteneffectieve actiecamera, vooral voor buitensport- en watersportliefhebbers. Mijn robuuste functies, waaronder geavanceerde beeldkwaliteit, waterdichtheid en praktische accessoires, positioneren mij als een overtuigende keuze op de markt. Hoewel ik enkele nadelen kan hebben in vergelijking met premium concurrenten, maken mijn betaalbaarheid en praktische eigenschappen mij tot een uitstekende optie voor degenen die een hoogwaardige actiecamera zoeken zonder de bank te breken.

Voordelen DJI Osmo Action 3
 • Volledig kleuren touchscreen
Nadelen DJI Osmo Action 3
 • Beperkingen in opnamemodi en beeldkwaliteit in vergelijking met concurrenten

4. Ricoh WG-70

4. Ricoh WG-70

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: Ricoh WG-70 Batterij Power adapter USB-kabel Twee jaar garantie
Flitsmodus: Ja

Ik ben de Ricoh WG-70, een stevige, compacte camera die is ontworpen voor onderwaterfotografie. Met een 16-megapixelsensor, 5x optische zoom en de Digital Microscope-modus ben ik klaar voor elk avontuur. Ik ben waterdicht tot 14 meter, bestand tegen een val van 1,6 meter en kan temperaturen tot -10°C aan. Hoewel ik geprezen word om mijn compacte formaat en duurzaamheid, zijn er opmerkingen over mijn prestaties bij weinig licht en mijn autofocus systeem die nog verbeterd kunnen worden.

Volgens Photography Blog word ik gewaardeerd om mijn compacte formaat en duurzaamheid, maar mijn gebrek aan verbeteringen ten opzichte van mijn voorganger, de WG-60, wordt benadrukt. Ook mijn prestaties bij weinig licht en mijn autofocus systeem worden genoemd als aandachtsgebieden.

Digital Camera World benadrukt mijn duurzaamheid, waterdichtheid en schokbestendigheid, maar merkt op dat ik niet in 4K kan filmen. Mijn gelijkenis met de WG-60 wordt benoemd, en mijn beschikbaarheid in een opvallende Fanta-oranje kleur wordt genoemd.

The New York Times' Wirecutter raadt de Ricoh WG-70 aan als de beste waterdichte camera voor gebruikers die minder kritisch zijn over beeldkwaliteit en meer waarde hechten aan duurzaamheid en gebruiksgemak. Dit in tegenstelling tot de Olympus Tough TG-6, die wordt geprezen om zijn beeldkwaliteit.

Ricoh's recente introductie van de WG-7, uitgerust met een robuust, waterdicht ontwerp en een resolutie van 20MP, suggereert een mogelijke vooruitgang in de serie, gericht op outdoor- en avontuurfotografie.

In vergelijking met andere modellen blink ik uit in duurzaamheid en geschiktheid voor onderwaterfotografie, maar mijn gebrek aan substantiële technische verbeteringen en het ontbreken van 4K-opnamen kunnen ervoor zorgen dat ik achterloop op concurrenten wat betreft geavanceerde beeldmogelijkheden.

De Ricoh WG-70 is een betrouwbare keuze voor onderwaterfotografie en ruig buitengebruik, met name voor mensen die duurzaamheid en gebruiksgemak boven geavanceerde beeldfuncties stellen. Mijn compacte ontwerp, stevige bouw en onderwatermogelijkheden maken mij een aantrekkelijke keuze voor avontuurlijke enthousiastelingen. Toch kunnen mijn beperkte verbeteringen en het ontbreken van 4K-opnamen gebruikers afschrikken die de nieuwste technologische innovaties zoeken in hun onderwatercamera's.

Voordelen Ricoh WG-70
 • Betrouwbare optie voor onderwaterfotografie en ruig buitengebruik
 • Compact ontwerp en robuuste bouw
 • Geschikt voor gebruikers die duurzaamheid en gebruiksgemak prioriteren boven topkwaliteit beeldcapaciteiten
Nadelen Ricoh WG-70
 • Beperkte technische upgrades ten opzichte van zijn voorganger, de WG-60
 • Prestaties in omstandigheden met weinig licht en autofocus systeem zijn gebieden die verbeterd kunnen worden
 • Afwezigheid van 4K-opnamefunctionaliteit

5. GoPro HERO 11 Black

5. GoPro HERO 11 Black

Belangrijke specificaties:

Aantal megapixels: 27 Megapixel
Verpakkingsinhoud: HERO11 Black Volta Hand Grip Light Mod Media Mod Enduro Battery

Ik ben verheugd om de GoPro HERO 11 Black aan te kondigen, die een nieuwe standaard zet voor onderwatercamera's met zijn indrukwekkende upgrades en functies. Met een nieuwe sensor die een vierkante beeldverhouding biedt en verschillende beeldverhoudingen voor verschillende gezichtsvelden, biedt het opmerkelijke veelzijdigheid voor verschillende videoformaten. De camera levert hoogwaardige beelden op 5.3K60 en 4K120, en met zijn Hypersmooth-technologie zorgt hij voor uitzonderlijke stabilisatie, verder verbeterd door de nieuwe horizonvergrendeling die ervoor zorgt dat de horizon zelfs tijdens een 360-graden rotatie niveau blijft. Zoals een recensie opmerkt: "De HERO 11 Black lijkt aanzienlijke verbeteringen te bieden op het gebied van videokwaliteit, veelzijdigheid en stabilisatie, waardoor het een overtuigende optie is voor onderwatervideo en actiefotografie."

De nieuwe beeldsensor van de HERO 11 Black biedt een groter gezichtsveld en een 5.3K videoresolutie, waardoor hij zich onderscheidt van zijn voorgangers. De camera excelleert in het vastleggen van hoge resolutie foto's en video's, en met zijn HyperSmooth 5.0 stabilisatiefunctie zorgt hij voor stabiele beelden, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Bovendien bevat de bundel een 64GB kaart, een accessoirekit met 50 stuks en 2 extra batterijen, die tegemoetkomen aan de diverse behoeften van onderwaterliefhebbers. Daarnaast biedt de camera mogelijkheden voor live streaming en webcam, waardoor hij extra veelzijdigheid biedt in zijn functionaliteit. De meegeleverde accessoires en batterijen, evenals het microvezeldoek, verbeteren de algehele waarde van het product. De bundel heeft een concurrerende prijs van $390.49, waardoor het een overtuigende optie is voor onderwater videografie- en fotografie-liefhebbers.

In vergelijking met zijn voorgangers valt de HERO 11 Black op door zijn verbeterde videokwaliteit, verbeterde stabilisatie en uitgebreide veelzijdigheid. Zijn vermogen om 5.3K video vast te leggen en verschillende beeldverhoudingen te bieden voor verschillende gezichtsvelden, maakt het tot een topconcurrent op de onderwatercameramarkt. De toevoeging van waardevolle accessoires en extra batterijen draagt verder bij aan zijn aantrekkingskracht. Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel de camera opmerkelijke functies biedt, zijn prijs hem als een premium keuze in de markt kan positioneren.

In een markt vol met onderwatercamera's maken de opvallende kenmerken van de GoPro HERO 11 Black, waaronder zijn 5.3K videoresolutie, uitzonderlijke stabilisatie en veelzijdige beeldverhoudingen, het een sterke concurrent voor onderwater videografie en actiefotografie. Voor wie op zoek is naar een meer budgetvriendelijke optie met iets lagere specificaties, kunnen andere modellen in het GoPro assortiment of concurrerende merken het overwegen waard zijn.

Samenvattend biedt de GoPro HERO 11 Black een overtuigende bundel voor onderwater videografie en actiefotografie, met ongeëvenaarde videokwaliteit, indrukwekkende stabilisatie en veelzijdige functionaliteit. Hoewel de prijs aan de hogere kant van de markt kan liggen, maakt de waarde die hij biedt op het gebied van functies en bijgevoegde accessoires het een waardevolle investering voor liefhebbers die topklasse prestaties zoeken in een onderwatercamera.

Hoe kies je de beste onderwatercamera?

Om te starten met onderwaterfotografie is een goede waterdichte camera vereist. Hoe leuk het ook is om met een goede instantcamera kiekjes op het land te schieten, je komt er niet ver mee onder water. Ook neem je liever niet je beste camera mee het water in. Uit eigen ervaring weet ik dat een kleine regenbui al een probleem kan zijn voor sommige exemplaren.

Lees gauw verder en ontdek welke onderwatercamera het beste bij je past!

Een onderwatercamera, een onderwaterbehuizing, of een waterdichte hoes?

Er zijn drie opties. Je koopt een onderwatercamera, een waterdichte hoes of een waterdichte behuizing. Een hoes of een behuizing zijn ideaal wanneer je in het bezit bent van de beste digitale camera.

De waterdichte hoes is gemaakt van plastic en geschikt wanneer voor duiken van een paar meter diep. Zodra je dieper gaat, dan is een onderwaterbehuizing aan te raden.

Om aanslag van zeezout en ander vuil te voorkomen is het belangrijk om de camera te onderhouden. Ook een onderwaterbehuizing vraagt om onderhoud. Reinig na gebruik de onderwatercamera of onderwaterbehuizing door deze enkele minuten onder een warme kraan te houden.

Man houdt spiegelreflexcamera onder water met waterdichte behuizing

Verschillende soorten onderwatercamera's

Een onderwatercamera is de ideale reiscamera en er zijn diverse soorten onderwatercamera's beschikbaar.

De eerste optie is de waterdichte compactcamera, met een vaste lens. Deze camera heeft een makkelijke bediening. De camera is uitgerust met een lcd-scherm die de mogelijkheid biedt om direct resultaat te zien. De zoom is beperkt. Je koopt een waterdichte compactcamera vanaf € 100.

Een tweede optie is de actioncamera. Deze kleine camera wordt verkocht met een onderwaterbehuizing. De actioncamera heeft een goede videokwaliteit met een wijde beeldhoek. Een nadeel is de korte batterijduur en een omslachtige bediening. Een actioncamera met waterdichte behuizing is verkrijgbaar tussen de € 40 en € 500.

De laatste optie is de waterdichte wegwerpcamera. Ideaal voor een vakantie, want ze zijn eenmalig te gebruiken. De camera is gericht op fotografie en heeft geen zoom. De bediening is eenvoudig. De camera biedt een verrassend element, aangezien je moet wachten tot de vakantie voorbij is om de foto's te zien. Koop deze wegwerpcamera vanaf € 15.

Gebruiksgemak

Een gebruiksvriendelijke interface is belangrijk, vooral onder water. Zoek naar camera's met een duidelijk en eenvoudig te navigeren menu. Dit maakt het makkelijker om instellingen aan te passen terwijl je onder water bent.

Maximale diepte

Het is per camera verschillend hoe diep deze kan. Controleer van tevoren altijd de specificaties om erachter te komen tot hoe diep de onderwatercamera waterdicht is. Als je dieper gaat, dan gaat de camera kapot, omdat de druk van het water te hoog raakt. Als je gaat zwemmen, snorkelen of aan watersport doet, dan is 3 meter al voldoende.

Man met duikbril en snorkel onder water

Zoomen

Camera's bevatten twee soorten zoom: digitale en optische zoom. Die laatste is de zoom die je wilt hebben. Een digitale zoom is een bewerking in de software na het maken van de foto. Daarbij treedt altijd kwaliteitsverlies op.

De optische zoom wordt veroorzaakt door de lens. Je behaalt hiermee de hoogste kwaliteit. Als je duikt dan wil je dieren en planten zo dichtbij mogelijk vastleggen. De onderwatercamera is beperkt wat betreft optische zoom. Als je professionele close-up beelden van dieren wilt maken, dan is een spiegelreflexcamera (of systeemcamera) met onderwaterbehuizing een beter idee.

Filmen met een onderwatercamera

Sommige camera's blinken uit in fotografie terwijl anderen opvallen door goeie filmkwaliteit. Kies een camera die minimaal in Full HD of 4K filmt als je van plan bent om te filmen. De meeste onderwatercamera's zijn gericht op fotografie. Een waterdichte actioncamera presteert het beste op het gebied van film.

Beeldkwaliteit

Onderwaterfotografie is een kunst en daarom wil je een goede beeldkwaliteit. Diverse factoren bepalen die beeldkwaliteit.1De Stentor (2021). 'Gevaarlijk kunstje levert fotograaf Marco internationale prijs op: ‘Zó’n mooi beeld'

Ten eerste de beeldsensor. Hoe groter de sensor, des te scherper het beeld. De beste beeldsensor zit in een fullframe-camera. Waterdichte camera's hebben géén fullframe-sensor zoals een fullframe-camera heeft, want deze is erg duur en maakt een onderwatercamera onbetaalbaar.

Een onderwatercamera bevat meestal een 1/2.3" sensor. Deze is beter dan de sensor van je smartphone!

Daarna volgt de lens. Dit is het oog van de camera. De lens heeft invloed op de lichtgevoeligheid van de foto en de zoom. De lens van een waterdichte wegwerpcamera is van mindere kwaliteit dan van een waterdichte compactcamera.

Water is bovendien niet altijd rustig. Een scherpe foto maak je het makkelijkst wanneer de camera zo min mogelijk beweegt. Beeldstabilisatie is daarom een must in het water als je een scherpe beeldkwaliteit wilt.

Als laatste let je op de megapixels. Alles tussen de 10 en 25 megapixel is goed. De sensor van een onderwatercamera is klein. Te veel megapixels zorgt voor ongewenste ruis, omdat de pixels niet genoeg ruimte hebben en in elkaar overlopen.

Snelheid

Tijdens het duiken in de zee kom je een bijzondere vis tegen. Deze moet op de foto! Dit gaat het makkelijkste met een snelle camera.

Tussen de specificaties staat aangegeven hoeveel foto's het fototoestel maakt per seconden. Kies een camera met een hoog aantal – bijvoorbeeld 20 frames per second (FPS; beelden per seconde) – om geen moment te missen.

Koraal gefotografeerd met een flitser

Accessoires

Een geheugenkaart met voldoende geheugen in aangeraden. Kies voor minimaal 16 GB of 32 GB om ongestoord te fotograferen. Controleer van tevoren welke geheugenkaart in de camera past. Verder is een actioncamera (in combinatie met een waterdichte behuizing) een goede vlogcamera. Voeg daar een selfie stick aan toe en je bent klaar om te gaan!

Op Reddit geeft elduderino_1 meer advies: "Welke camera je ook kiest, ik zou er een met een soort riem nemen, zodat je deze kunt laten vallen en niet kwijtraakt als je beide handen nodig hebt."

Wat is volgens de Consumentenbond de beste onderwatercamera?

De beste onderwatercamera volgens Consumentenbond is de Olympus Tough TG-6. Deze camera blinkt uit met de beeldstabilisatie en beschikt over een videolamp. De camera is schokbestendig en past gemakkelijk in je broekzak. Reken op zijn robuustheid en uitstekende beeldkwaliteit voor al je avontuurlijke uitstapjes.      

Wat is volgens Tweakers de beste onderwatercamera?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste onderwatercamera is volgens Tweakers. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Thijs Schouten Fotografie de beste onderwatercamera?

De beste onderwatercamera volgens Thijs Schouten Fotografie is de OM System Tough TG-7. Deze camera is uitzonderlijk voor onderwaterfotografie, waterdicht tot 15 meter en schokbestendig tot 2,1 meter. Met een 12-megapixel sensor en 4 keer optische zoom legt u elk detail vast, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. De TG-7 biedt geavanceerde macro-functies, ideaal voor het vastleggen van kleine onderwaterwonderen. Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk!

Veelgestelde vragen over onderwatercamera's van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste onderwatercamera

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross